Venetiaan: leven in Suriname gaat gebukt onder armoe en slecht bestuur

71

PARAMARIBO, 25 nov – “Ons leven gaat gebukt onder de sombere deken van armoede, zware criminaliteit, drugsgebruik en drugstransporten, onvoldoende middelen in de gezondheidszorg, onvoldoende voorzieningen in ons onderwijs, slecht bestuur.” Dit zegt ex-president Ronald Venetiaan bij twee en veertig jaar staatkundige onafhankelijkheid. In die twee en veertig jaar hebben ‘bronnen van ellende’ kans gezien geleidelijk tot wasdom te komen.

Uiteindelijk hebben deze bronnen de overhand genomen. “Ook nu is het weer zover, slecht financieel beheer, toenemende geldontwaarding, onbestrafte corruptie en een chaotisch beleid ten opzichte van buitenlandse relaties. Ook nu weer zullen wij als volk de kracht moeten opbrengen om het tij te keren en weer hoop en perspectief te brengen, voor eenieder, voor alle delen van onze gemeenschap”, zei Venetiaan op Radio ABC.

Verbetering kan, maar dan door meer dan alleen goed politiek leiderschap. “De inzet om ons volk terug te brengen op de weg van vooruitgang, moet worden geleverd door vrouwen en mannen, jong en oud, werkers. Dan zullen we in staat zijn tekorten om te zetten in reserves, armoede in welvaart, rechteloosheid in gerechtigheid, onveiligheid in veiligheid, onzekerheid in garantie, verval in vooruitgang, uitzichtloosheid in perspectief.”


71 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Conservatief Suriname

  25 november 2017.. Ik vraag me af wat er te vieren valt.

  25 November 1975.. Vergane Glorie.

  Onvoltooid Verleden tyd

  Ider Voor Zich NPS Voor Ons Allen


  Maak melding

 2. Dit dat had allemaal voorkomen kunnen worden, als de Frontregering het strafproces bevorderd had, tegen degene waarvan het OM ze neerzet als moordernaar.
  Nu behoren ze tot de rijkste van Suriname, hebben een strafeis van 20 jaar onvoorwaardelijk door het OM geëist.
  Lopen vrij rond, hebben een theater als podium, kunnen zich niet vrij bewegen in het buitenland en het meest schreiende ze laten als een erfenis , voor vele generaties een failliet en tot op het bot verdeeld land achter.


  Maak melding

 3. Surinamers ,echt de vreemdste wezen op aarde.!
  Ze leven van dag tot dag en durven of vertikken het om vooruit te kijken in de toekomst.Ze hebben zoveel vrije tijd dat ze kans zien om beauty contesten te houden.De 1 vindt Venetiaan lelijk maar het is Venetiaan geweest die ons land van verdere verdoemenis heeft gered want wat hij van bouta heeft geerf had is een land in ruines.
  Dan heb je bouta, de 1 vind hem knap,maar hij is een crimineel,een massamoordenaar,een couppleger,
  zelfamnestie,wapen en drughandelaar.Misschien vind de ene bouta daarom handsome!Misschien aanbidt hij bouta omdat hij als crimineel telkens erin slaagt om jail time te ontsnappen.Misschien dat handsome bouta daarom zijn idool is…..


  Maak melding

 4. Ray,
  Venetiaan zijn billen likken is je hoofdtaak.
  Succes , ga zo door.
  Hij heeft de beloofde zin echt waar gemaakt” NDP met wortel en tak uitroeien”


  Maak melding

 5. Heel interessant verschijnsel om waar te nemen. Bij gebrek aan beter schuift de NPS een kleine gepensioneerde politieke krokodil naar voren om haar potentiele kracht kenbaar te maken.

  De NPS is een partij die een jarenlange politieke reputatie heeft opgebouwd van nepotisme en kiezersbedrog. De woorden van Venetiaan zijn lucht.

  Het is een regelrechte aanval op de huidige legitieme bestuurders van het land. Maar lucht vervliegt snel. Dit houdt in dat de fallout van deze vijandige politieke toespraak een geringe reikwijdte zal hebben.


  Maak melding

 6. @sranan man
  Venetiaan is een man van wet en recht. Hij blijft binnen de grenzen van wet en recht.Als hij geen respekt zou hebben voor en wet en recht zou hij ook amnestie tot zijn eigen hebben gemaakt ,door het hardhandig door ons keel te drukken en een goddeloze agenda zijn begonnen a la bouta style.Venetiaan zijn billen hoeven echt niet gelikt te worden ,er is niets daar dat gelikt moet worden ,het is schoon en intelligente burgers likken geen billen zoveel verstand en eer hebben zij.Het likken van billen is net iets voor de ndpers.De helft van de ndpers wonen met hun kop in de achterste van bouta en weer de ahdere helft fungeert als aanhangsels in de achterste van bouta.De ndpers lijken net als bies-bies worung.


  Maak melding

 7. @RobG
  Hahahaaa….huidige bestuurders.?
  Criminelen,dat zijn de huidige bestuurders.Venetiaan heeft zijn regeertermijn afgemaakt zonder amnestie! Hij heeft zijn regeertermijn afgemaakt zonder een strafeis tegen hij zich te hebben, bovendien heeft hij niemand vermoord en loopt niet te smeken voor vergiffenis,Venetiaan heeft een goedgevulde staatskas achtergelaten en je baasje heeft het leeggeroofd!Het is trouwens je baasje die staat te poseren met figuren van de onderwereld en niet Venetiaan!
  Venetiaan kan over de hele werel reizen met opgeheven hoofd en je baasje kan het niet nadoen!De hele wereld is een vriend van Venetiaan en je baasje niet,die is slechts vrienden met de armste landen ter wereld met een dictator als lijder!


  Maak melding

 8. @sranan man
  venetiaan is een man van wet en recht. Hij blijft binnen de grenzen van wet en recht.Als hij geen respekt zou hebben voor en wet en recht zou hij ook amnestie tot zijn eigen hebben gemaakt ,door het hardhandig door ons keel te drukken en een goddeloze agenda zijn begonnen a la bouta style.Venetiaan zijn billen hoeven echt niet gelikt te worden ,er is niets daar dat gelikt moet worden ,het is schoon en intelligente burgers likken geen billen zoveel verstand en eer hebben zij.Het likken van billen is net iets voor de ndpers.De helft van de ndpers wonen met hun kop in de achterste van bouta en weer de ahdere helft fungeert als aanhangsels in de achterste van bouta.De ndpers lijken net als bies-bies worung


  Maak melding

 9. @Henry
  Wij,de rechtgeaarde surinamers kiezen 100% voor venetiaan dan de crimineel bouta ,die voor de ndpers van buiten handsome lijkt maar van binnen bedorven is tot en met.!


  Maak melding

 10. Er is een oplossing,veroordeelde moordenaar encriminelen snel achter de trallie.en alle rijkdom die niet aantoon kan Worden hoe hebben ze verdiend verbeurd verklaren.grote grond bezitter moet alle grond die op illegaal in bezit zijn gekomen terug vorderen.. suriname gaat bloeien op korte termijn


  Maak melding

 11. @Ray,

  Qoute:
  Ray
  @Henry
  Wij,de rechtgeaarde surinamers kiezen 100% voor venetiaan dan de crimineel bouta ,die voor de ndpers van buiten handsome lijkt maar van binnen bedorven is tot en met.!

  Zo is dat en niet anders: Wij rechtgeaarde Surinamers laten zich niet in met drugspraktijken laat staan het vermoorden van mensen.


  Maak melding

 12. We ons zelf afvragen ; wat heeft die onafhankelijkheid ons teweeg gebracht in de afgelopen 42 jaren ?
  Er is zoveel geschreven door voor en tegenstanders m.b.t. de feiten en de gevolgen daarvan.
  kijk rondom ons heen terwijl we staan op de onafhankelijkheids plein, kijk naar de waperende surinaamse vlag en kijk daarna naar fort – zeelandia?
  Zouden we echt hebben gewild 5 jaren na de onafhankelijkheid 15 vooraanstaand onschuldige burgers aan gort te schieten en om vervolgens op de staatsburgers de schrik politiek toe te passen en tenslotte een nest van crimineel en corruptie te kweken.
  Vandaag ben ik jarig, ben dus een onafhankelijkheids kindje van Mama – sranang. Ik heb kinderopvang centra bezocht en het gaat echt niet goed.
  Vroeger waren er sporadisch 1 of geen baby’s , de verzorgers hebben geen of weinig voeding om hun te geven, bedelen bij moskeeën en kerken is een dagtaak geworden.
  Geen geld voor kleren, noem maar op.
  dat is maar 1 installatie, wil ik niet erover rappen omtrent de oude van dagen verblijf.
  Mama – sranang e seki, ze huilt, maar sommige idioten in forum begrijpen het gewoon niet. Stelletje egoïsten en huigelaars. Ik heb geen goed woord meer voor deze kanker balzakken. De slechte tijden komen eraan voor jullie…


  Maak melding

 13. Oom Vene kan overal in de wereld gaan. Men respecteert deze oprechte Surinamer ver buiten de grenzen. Ook zijn kinderen kunnen wereldwijd zich begeven. Maar voor de grootste onberechte drugsbons, meervoudig moordenaar, staatskasrover en volksbedrieger geldt deze vrijheid al lang niet meer over de grenzen. Oerdomme debiele idiote aanhangers van de moordenaar die regeert haten Vene om zijn eenvoud en eerlijkheid, daarom stemden ze kwaadwillig op hun afgod ddb, sa e meki deng ka, moro kakkalakka.
  Oma en opa taki, sinds 1983 wi no e viere geen enkele onafhankelijkheid meer, want die beesten van een coupplegers hebben ons toen al onze vrijheden in de jaren tachtig afgepakt en nu wederom staan we aan een vooravond van een burgeroorlog. opa taki er is nog meer verdeeldheid, net als in de jaren tachtig, toen kon je je eigen broer die militielid was ook niet vertrouwen, hetzelfde staat voor 2020 te gebeuren. Oerdomme paarse idiote ziek bezeten ddb zombies zijn verantwoordelijk voor de komende paars verdoemde onderdrukking, een generatie lang als ze aanhangers blijven van de meest corrupte politieke sekte, de nationale debielen partij. Do ka. Oenoe neks e viere onafhankelijkheidsdag.


  Maak melding

 14. Robg@
  Vene heeft suriname tot 3 x uit de stront geholpen, staats idioot.
  Je lijkt wel seniel, alles begint weer opnieuw bij jou.
  Heeft bouterse het beter gedaan dan vene, ik wacht op een opsomming van goeie daden van bouta, dit keer wel doen lafaard, of word het weer misschien, ik heb gehoord, naar horen zeggen,


  Maak melding

 15. Sterke toespraak van de ex president! Dingen zijn zoals ze zijn. Of men nu aanhanger is van de huidige regering of niet, we kunnen er niet omheen dat het niet goed gaat in Su……En dat komt niet uit de lucht vallen. Het huidige beleid is doorspekt van populisme. Is de regering fout? Is de president fout? Misschien niet. Wellicht moeten we zeggen dat het Surinaamse kiezersvolk de keuzes maakt die ze maakt. De situatie leert of de keuze wel juist is geweest of niet.


  Maak melding

 16. Robg@

  En de blanken zijn zwart geworden, Neokolonialisme, je moet er echt trots op zijn, dat die paarse (NDP) Suriname naar de kloten heeft geholpen, en ga nou weer niet seniel opnieuw beginnen, geef aan wat paars goed heeft gedaan.


  Maak melding

 17. Suriname denkt alleen maar aan feesten. daarom is de kas al leeg geplunderd. al die oude bokken moeten opgedonderd worden. dat men nog gelooft in de paarse partij. zij die hun zakken al goed gevuld hebben en nogsteeds aan het vullen zijn die lijden een goed leven. en de armen die worden nig armer. is om te schamen dat de samenleving nog gelooft in de golddiggers. met drugs zien te overleven en het land steeds naar de ondergang brengen. voor de mensen die hun ogen nog niet geopend hebben, kijk om je heen. men is zo geliefd in de kleur paars dat men vergeet om voiruit te kijken.


  Maak melding

 18. In 42 jaar onafhankelijkheid heeft deze ex President recht van spreken want onder zijn sobere beleid is het land uit de dalen van Revo leiders gekomen en gegroeid. De Revo leiders staan voor afbraak en verval.


  Maak melding

 19. .
  Kan deze man geen tomaten gaan planten,zijn tijd is voorbij.
  Hij heeft de kans gehad om Suriname vooruit te brengen maar het is hem niet gelukt.
  Is deze man die had gezegd dat hij Pengel zou wegjagen,en hij heeft tenslotte gehakt van NPS gemaakt.
  Wat krijgen we nou de tweede Mugabe!


  Maak melding

 20. Het volk heeft op de ndp gestemd.
  2020 zal het volk weer op de ndp stemmen.
  En daarna wint abop. President Lonny mag de scepter zwaaien. Dan ala koeli en Japansere mag donder op.
  Het wordt een afrikaans land surbabwe


  Maak melding

 21. Zoals vele het al zeggen , zal de psychopaat in 2020 weer verkozen worden. Het volk is te dom, en je kan er niets aan doen. Voor een paar pakketten is het weer , na wan hiep hiep hiep De duivel doet een dansje op het podium samen met zijn schouderaapje uit Dubai, en het volk is verkocht.

  Gecondoleerd


  Maak melding

 22. Zie hier hoe wij worden belazert door Nederland!!!!

  Met de onafhankelijkheid belooft Nederland in 15 jaar tijd 3,5 miljard gulden aan Suriname te
  betalen. Dit bedrag is bedoeld voor de ontwikkeling van het land. Maar het volk ziet hier weinig van terug.

  Het geld wordt verkeerd geïnvesteerd, in te grote projecten. Zoals het West Suriname project. De Surinaamse regering wil midden in het Oerwoud een grote stad bouwen. Hiervoor worden wegen, bruggen en zelfs een spoorlijn gebouwd. Suriname trekt hiervoor voornamelijk Nederlandse constructie bedrijven en technici aan. Hierdoor vloeit 75% van het ontwikkelingsgeld weer regelrecht terug naar Nederland.

  Terwijl de regering zeer veel geld in west Suriname pompt, blijven simpele projecten dichterbij huis onuitgevoerd. Corruptie, smeergeld en vriendjespolitiek zijn aan de orde van de dag. Beloftes voor hogere lonen en betere sociale voorzieningen worden niet nagekomen. De roep om herinrichting van de maatschappij wordt steeds luider. Het ooit zo welvarende Suriname zakt in 5 jaar af tot een ontwikkelingsland. Het volk is ontevreden over de economische en politieke situatie. En dit klimaat maakt het
  mogelijk voor de militairen om de macht te grijpen.

  Nederland heeft Suriname in een worggreep en doet wat ze willen met dit land.
  Geen enkele politieke partij in Suriname is opgewassen tegen de judasgedrag van Nederland. Suriname moet gewoon een houding aannemen als Indonesia tegen Nederland.

  Nederland bemoeit zich teveel met interne zaken van Suriname. Waardoor het moeilijk wordt voor elke regering dat komt om het land op een redelijke manier te regeren.

  Suriname moet gewoon los laten en de weg als Indonesië tegenover Nederland opvolgen.

  a GO NO GO gedoe e Fuck a kondre op .


  Maak melding

 23. Ronald Hooghart (Dyele Obia) en Mugabe zijn echte broers van elkaar. Want Hoogie was in het DNA aan het slapen, net als Mugabe. Ze zijn gecovert door de moordenaar Desi dus geen slapeloze nachten voor hen.

  Slapen kan gewoon in het parlement


  Maak melding

 24. Venetiaan bouta en de rest allemaal 1 pot rotzooi. op deze site proef ik heel duidelijk discriminatie naar de Hindostanen.

  shankar als hindostaan was een marionet geen president van Suriname net als die chinees.

  voor de duidelijkheid de grootste bevolking groep in suriname zijn de hindostanen. in de jaren 70 was het zo en nu nog steeds.
  op de kantoren bij de overheiddiensten zitten voor meer dan 80 % creolen en javanen. wie wordt hier gedis.

  de regering heeft het op dit ogenblik heel
  heel zwaar en dat is een feit. dat de overheid contracten herzien vind ik goed van Ashwin Adhin. eindelijk zie ik de regering haar best doen om het land te sturen alleen,,de put dempen jammer voor die kalf.
  Suriname met haar multiculti samenleving is een land van/voor alle Surinamers ongeacht geloof kleur en ras……
  luister naar deze lied: Ham Sab Surinami Hain .


  Maak melding

 25. “”Somohardjo schrijft: Suriname is pas onafhankelijk, mits het niet afhankelijk is van andere mogendheden.
  Suriname heeft genoeg natuurlijke hulpbronnen waarmee we het land zelfstandig kunnen opbouwen. Het volk kan niet genieten van deze rijkdommen, omdat onze beleidsmakers die voor een habbekrats weggeven aan buitenlanders, aldus de politicus.””

  Suriname is pas onafhankelijk, mits het niet afhankelijk is van al die boeven in Suriname. De meeste zitten in de politieke hoek.
  Volgens Somo hebben we genoeg hulpbronnen o.a. gronden. Hij genoeg gronden (gratis) op zijn naam laten zetten Hij wil zeker meer.

  Vene heeft het over gebukt door het leven gaan. Tijdens de Tront-regering bukte hij elke dag.


  Maak melding

 26. LOOK WHO IS TALKING !

  VENE die Sranan al meerdere malen uit de door de NDP-clan veroorzaakte FINANCIELE RAMPEN/NDP=SHITheeft GERED, heeft recht van spreken !

  Opa Desi heeft Sranan in het FAILLISSEMENT gestort met oa het drukken en uitgeven van MILJARDEN aan ONGEDEKTE SRD-Bankbiljetten !

  Nu is Opa D met zijn Paarse clan bezig zoveel mogelijk te LENEN in binnen- en buitenland, zodat ook de toekomst Sranan-Jeugd wordt vernietigd !

  MEK OPA DESI TAKKI : PE ALLA UN MONNIE, DEVIEZEN NANGA GOWTU GO ????? PRODUCTIE NO DE !
  STAATSSCHULD BIGI TUMSI !

  NEKS NO E WORDE NANGA PAARSE CORRUPTIE,
  DENG 17.666 DESI-VOLKSWONINGEN DE NA PASSI E KONG !

  MORO DONG LEKI NDP-BELEID, NO E BESTAN !

  MEK DENG CORRUPTE PAARSE POLITICI GWE NANGA DENG OLLO-OLLO BEGROTING !

  Opa DESI WAN PLEI STAATSMAN, VOLKSPRESIDENT, MA YU NO MANG PAI YU PAIMAN !

  OPA-MILJARDEN-STAATSSCHULD-DESI, FREE A SRANAN PEOPLE, SAKKA DJUNTA !!!


  Maak melding

 27. Venitiaan heeft 100% gelijkt dat het leven in Suriname gaat met armoede en slecht bestuur omdat onze leider geen verstand heeft van zaken en economie.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden als in 1982.Daarom komt het nooit meer goed onder deze moordenaar.Hij is de slechtste president die Suriname heeft gehad en heeft.Jammer voor zo een mooi land die ook leeggeroofd is door Bouterse en zijn handlangers.Het volk is om gekocht om op deze idioot te stemmen en nog aanwijzen als president van het land.Dat is mijn mening als Surinamer die geen verstand heeft van politiek maar wel van economie.


  Maak melding

 28. De grootste fout die Venetiaan heeft begaan is het niet tijdig voor de krijgsraad slepen van Bouterse.
  Daarentegen is Venetiaan waarschijnlijk de beste leider die Suriname heeft gehad tot op heden.


  Maak melding

 29. De NPS is mede debet aan de situatie. Als men serieus de problemen in het leger in 1978 en 1979 hadden opgelost zou Bouterse nu geen president zijn. Daarnaast heeft Vene de NPS kapot geslagen door zijn attitude. NPS is gegaan van 20 zetels in 1987 naar 2 in 2015 en dat onder zijn leiding.


  Maak melding

 30. Surinamers trappen elke keer weer in loze beloftes en weigeren zelf te rekenen.
  Niemand vraagt zich waar gemaakte beloftes van betaald zullen worden.
  NDP is vooral van het uitgeven onder het mom van investeren. Ik zie de komende 5-10 jaar erg somber in voor Surinamers en we moeten hopen dat het niet dezelfde kant opgaat als Venezuela.


  Maak melding

 31. @Wim
  Het leger moet zich niet met het besturen van een land bemoeien. Het zou toch wat zijn als er in NL een staatsgreep zou plaatsvinden, omdat militairen vinden dat er onterecht is bezuinigd?

  NPS heeft nog altijd een betere track record dan NDP, omdat dit als de zoveelste keer is dat NDP een spoor van vernieling achter laat.
  En je moet je afvragen of de afstraffing van 20 naar 2 zetels wel terecht was.


  Maak melding

 32. Typerend zijn de reacties van de paars uitgepoepte ndp virussen en bacterien uit ddb stinkende corrupte ndp beerput op dit forum. Oma taki wie eenmaal is bezmet met het stinkende misselijk makende corrupt misdadige ddb virus, is voor de rest van zijn leven een paarse verdoemde oerdomme zombie.


  Maak melding

 33. @Parbo, Bouterse accepteert nog steeds de blanke munt voor zaken doen en geen SRD die nu geen waarde heeft.

  Toen Venetiaan aan de macht was had de Surinaamse munt heel veel meer waarde.


  Maak melding

 34. Overal lees je over roofmoorden maar daar hoor je de regering niets over zeggen. Het is echt jammer. Ik kan me niet voorstellen dat de heer bouterse zo een achterlijke man is en het niet inziet. Zijn naam kan je niet met een HOOFLETTER schrijven.


  Maak melding

 35. @@sara,:::hier weer een roofoverval::

  PARAMARIBO – In een benedenwoning aan de Kwattaweg, ter hoogte van Rensproject, is zondagmorgen een manspersoon dood aangetroffen. Hij was gekneveld aan armen en benen, wat doet vermoeden dat het om een roofmoord gaat.

  Het slachtoffer is blank en vermoedelijk van Nederlandse afkomst. Het lichaam werd aangetroffen door een bewoner van het bovenhuis. De speciale eenheden van de politie zijn momenteel bezig met het sporenonderzoek.


  Maak melding

 36. @Wie
  Ik zal niet veel voor NPS kunnen doen. Surinamers zullen het zelf moeten oplossen door naar de geschiedenis te kijken en te kijken waar ze nu staan en een beetje zelfreflectie zou geen kwaad kunnen.

  Er schijnt trouwens een standbeeld te komen op het Onafhankelijkheidsplein voor Bouterse deze wordt net zo hoog als de Burj Al-Arab in Dubai.


  Maak melding

 37. BadSanta, NDP trollen, zie het maar als slechte komedianten, waar je smalend om moet lachen, ze komen en gaan, net als muskieten die je dood moet meppen en kakkerlakken die je vertrapt, hinderlijk ongedierte zonder hersens niets meer en minder


  Maak melding

 38. Quote: ” In die twee en veertig jaar hebben BRONNEN van ELLENDE kans gezien geleidelijk aan tot WASDOM te komen ”

  Prachtig c.q. GENIAAL verwoord door ‘ El Vene’.
  Zo hoort een ECHTE President zich uit te drukken.

  Geen SCHOFTERIG- en ‘ baka Wójo ” gedoe zoals ‘ Desiderius ‘, de KORSAKOV-patiënt en tevens de IMMER BENEVELDE PAARSE STRONTVLIEG, zich ALTIJD uitdrukt !!!!!!
  Een land als Suriname met het ” SCHIJTHUIS presidenTJE ” als leider zal ongetwijfeld DALEN tot het nivo van een AFRIKAANS dorpje in Equatoriaal-Guinee waar bijvoorbeeld Medicijnmannen, heksen en quasi tovenaars de dienst uitmaken wat betreft de gezondheidszorg !!!!

  Jag önskar dig en trevlig kväll. CHAVÉZ


  Maak melding

 39. Vene had de kans om Bouterse en zijn kliek voorgoed uit te schakelen maar hij weigerde om Sheriff toestemming te geven om de klus af te maken .

  Vene kwik snekie , a trong aboma.

  NPS is ook helemaal geminimaliseerd en komt ook nooit meer terug . overgrote deel zit bij de NDP.


  Maak melding

 40. Venetiaan diklipkumar een verkapte Mugabe is debet aan de huidige situatie van het land. Venetiaan had in zijn regeerperiode het binnenland steeds de hand opgehouden. Hij heeft miljoen geïnvesteerd in het binnenland waar zijn soortgenoten wonen. Wat is er van het binnenland terechtgekomen???? De andere districten heeft hij bewust verwaarloost, omdat daar zijn soortgenoten niet wonen !!!

  Vandaag de dag heeft een land een Afrikaanse imago gekregen. Ene debiel van de NDP die gelooft nog steeds in een 2e Dubai !!!!!


  Maak melding

 41. Lippenstift,

  Zou je met feiten willen komen, dus namen benoemen van de investeringen die volgens jou, door meneer Venetiaan in het binnenland gedaan zou hebben?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 42. Veel emotionele (en sommige kortzichtige) reacties die vrijwel geen van allen ingaan op wat de heer Venetiaan heeft gezegd. Men neemt niet de moeite om dat deel van zijn speech dat gepubliceerd is goed te lezen en te analyseren. Als we kijken naar de financieel-economische situatie dan kan niemand met droge ogen beweren dat het nu beter is dan toen Venetiaan aan de macht was. Kijken we naar de veiligheidssituatie in het land dan moeten we erkennen dat er toen ook criminaliteit was. Maar er was wel een minister die bekend stond als “crime-fighter”, er was beleid om die criminaliteit te bestrijden. Op sommige punten is dat zelf heel succesvol geweest. Suriname telde in ieder geval regionaal mee aan de goede kant van de streep. Kijken we naar de monetaire situatie dan kunnen we toch niet erom heen dat de SRD nu een wel heel zwakke munteenheid is 2,80 voor $ toen, tegen nu bijna 8 SRD ? Terwijl de huidige regering aan goud en olie inkomsten in de eerste 5 jaren een recordbedrag tot z’n beschikking had. Afgezien van deze meetbare zaken is het ook zo dat in de periode voor 2010 wij goede relaties hadden met zowel de westerse wereld als met de opkomende economieën. Nu hebben we de beste verhouding met landen waarin de meeste Surinamers niet eens zouden willen wonen (Venezuela, Equatoriaal Guinee etc.) Dat is waar de heer Venetiaan het eigenlijk over heeft gehad. Zijn er onder Venetiaan alleen goede dingen gebeurd? Nee, natuurlijk niet. Maar is het niet de bedoeling dat de opvolger met een relatief goede start altijd alles eraan moet doen om het beter te doen dan zijn voorganger? Die vraag zouden we moeten willen beantwoorden.


  Maak melding

 43. @ Lippenstift,

  Hoe kom je erbij dat Venetiaan miljoenen geïnvesteerd had voor de bewoners van het binnenland?
  Indien dat echt zo was, dan had de NPS in 2010 en in 2015 de verkiezingen niet verloren.

  Venetiaan was bezig de schulden die door de vorige regeringen waren gemaakt, af te lossen.
  Daardoor hield hij niet voldoende geld over om te investeren in zaken die voor Suriname van groot belang waren.

  Mocht in 2020 een andere partij dan de NDP de verkiezing winnen, dan zal ook die regering het behoorlijk zwaar krijgen met het aflossen van schulden.


  Maak melding

 44. Venetiaan was toch President en hij is niet beter dan Brunswijk. Allemaal zakkenvullers.
  Ze kunnen alleen maar met hun grote kont schudden en gillen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.