‘Sommige dienstreizen moeten in belang van Suriname’

6

PARAMARIBO, 23 nov – Er mag dan ferme kritiek zijn op het fenomeen dienstreizen, maar die zijn niet altijd te schrappen. Zelfs binnen de parlementaire oppositie zijn er voorstanders. De economische situatie in het land ten spijt. “Het is onmogelijk om weg te blijven van bepaalde vergaderingen”, zegt parlementariër Mahinder Jogi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP.

Zijn fractie gaat mee op dienstreizen. De Nationale Partij Suriname is juist tegen. Het kost het land bakken vol met geld. Dat kan beter besteed worden aan bijvoorbeeld armoedebestrijding. De VHP vindt wegblijven van bepaalde internationale bijeenkomsten onverantwoordelijk. “Hierdoor zit je gevangen in de wereld, want je kunt niet pleiten voor de sectoren die van belang zijn voor het land”, zegt Jogi tegenover De West.

Suriname heeft te veel belangen te verdedigen. Het land produceert rijst en bananen. Die moeten afgezet worden in een wereld van veranderende voorwaarden. Weliswaar is er begrip voor het standpunt dat reizen geld kost. Dat kan enigszins worden opgevangen. “In plaats van met zeven mensen naar een vergadering te gaan, moet gekeken worden of er bijvoorbeeld niet maar drie kunnen gaan”, aldus Jogi.


6 REACTIES

 1. Je kunt je als land onmogelijk isoleren van de rest van de wereld dus je zult af en toe naar vergaderingen moeten en handelsdelegaties op pad sturen. Dat snapt iedereen natuurlijk.


  Maak melding

 2. Mahinder Jogi zegt:
  Zijn fractie gaat mee op dienstreizen en vindt het goed om deelgenoot te zijn bij internationale bijeenkomsten
  (De VHP vindt wegblijven van bepaalde internationale bijeenkomsten onverantwoordelijk) Want wij produceert rijst en bananen.
  En is voorstander om het aantal reislustigen te halveren.

  In het Surinaams Nederlands spreken wij niet van bananen maar over Bananen bacoven.
  bananen bacoven (fyves) is dit wat hij bedoeld? In het Surinaams nederlands is bananen
  Groen of (geel)rijpe bananen gebruikt men om te bakken en te koken.

  In feite is de opmerking/Atikel van M.Jogi (roddel praatjes) bestempt/bedoeld voor de (Surinaamse) Nederlanders.
  Dit heeft als `t ware niks te maken met Suriname.


  Maak melding

 3. In het belang van het land? Maar ik zie echt geen resultaten.
  De kennis en informatie die je opdoet bij zo’n dienstreis moet je delen met anderen. Dat zie ik ook niet gebeuren. Men moet van elke dienstreis vooraf een kosten/baten-analyse maken voordat de go or no go beslissing wordt genomen. Alleen zinvolle reizen ondernemen.


  Maak melding

 4. Suriname heeft niets te zoeken in het buitenland want ze kunnen hun eigen land niet goed besturen want er heerst armoede en er is geen geld meer in het land.Bouterse heeft al alles opgemaakt met zijn delegatie naar Cuba wegens medische reden.Die 1.3 miljard USD die verdwenen is in de zak van Bouterse en zijn loopjongens was niet genoeg.Het land is kapot gemaakt door deze slechtste president van Suriname.Die man heeft alleen maar verstand van wapens om te doden meer niet.Waardeloos mens is deze satan.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn land dat zo een idioot president is geworden.Iemand die geen verstand van zaken heeft en geen hoge opleiding heeft gehad om een land te besturen is vragen om problemen en dat hebben ze gehad.


  Maak melding

 5. Wat heeft Suriname te lijden; BPM onder niveau van bv.de waarde van LIVERPOOL F.C.
  Suriname ” leeft” vd opbrengsten uit: RIJST, BANANEN en GOUD.
  T Laatstgenoemde natuurlijke bodemschat, is voor n appel en een ei in de schoot geworpen vd buitenlandse exploitanten, m.i. tgv BIEGIE AI. Nu is gebleken dat er ook DIAMANT in SURINAME gedolven kan worden.
  SURINAME is RIJK, behalve haar BEVOLKING.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.