Politie haalt foto met agenten als Zwarte Piet weg

11
Politie haalt foto met agenten als Zwarte Piet weg

De politie heeft een foto van agenten die verkleed waren als Zwarte Piet op de Facebookpagina van de Arnhemse politie verwijderd. Snel na het plaatsen van de foto regende het reacties: sommige mensen vroegen zich af of de politie niet onpartijdig moet blijven in de zwartepietendiscussie.

Op de foto waren agenten verkleed als Zwarte Piet rond een politieauto te zien. “Vandaag zijn wij bewapend met pepernoten, wees dus lief, anders krijg je op de kloten” stond onder de foto. Het was niet de bedoeling om te provoceren, zegt woordvoerder Ronald van der Leeden.

“Het was niet handig en verstandig om zo’n foto te plaatsen. We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die er aanstoot aan neemt. We willen een neutrale politie zijn. We zijn er voor iedereen: voor mensen die Zwarte Piet aanhangen en voor diegenen die er tegenover staan. Daar moet je rekening mee houden. Zeker gezien de discussie hierover die nogal verhit kan raken” aldus de woordvoerder.

De onpartijdigheid van de politie/overheid in de hele zwartepietendiscussie is ver te zoeken vinden anti-Zwarte Piet actievoerders. Dat was afgelopen weekend te zien toen boze pro-Zwarte Piet Friezen de snelweg blokkeerden en de politie niet tegen hun in actie kwam. Dit optreden van de autoriteiten in Dokkum en het begrip van de regering voor de snelweg blokkeerders roept vragen op over het functioneren van onze rechtsstaat, schrijven Sunny Bergman, Fréderike Geerdink, Cas van Kleef, Alma Mathijsen en Anousha Nzume in het NRC stuk: “Wat als zwarte activisten een bus met PVV’ers hadden tegengehouden?

Zwarte Piet


11 REACTIES

 1. Ai baja, waar zijn de Surinaamse racisten die afgaven op DENK en SYLVANA; deng moffo go in dem go-go nu !!
  Kijken of ze in Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezing durven te stemmen op DENK en de Surinamer op de lijst van DENK !!
  Surinamers, zijn zelfs de grootste racisten in Suriname !!
  Nu een leraar is aangevallen door een student met bival van mede-studenten, allen duidelijk lijkende op MIsikaba-Dubai en Lonnie, zwijgen de Surinamers in alle talen !!
  Deze aanvaller van de leraar ,is de toekomstge parlemtarier van NaDagoePartij en zoon van een vriend van Misikaba-Dubai !!


  Maak melding

 2. Het hele leven is een uitdaging en deze uitingen zijn bedoelt om de aandacht te verplaatsen naar eigen leven en welzijn. Zwart Afrika laat zich tot zijn eigen ondergang al eeuwen overheersen en uitbuiten. Om daarvan af te komen eist zelf bewustheid en zelfwaardering en dat vind je nergens anders dan bij je zelf.


  Maak melding

 3. M.u.v. De Randstad-zeikers, is heel Nederland schijtziek van dat Anti-Zwarte Pieten gedoe.
  Als ze zo graag willen demonstreren, dan moeten ze dat doen op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.
  En niet bij een intocht waar honderden kinderen bij aanwezig zijn.
  En een voorbeeld nemen aan de Sinterklaas intocht op Willemstad-Curaçao.


  Maak melding

 4. Zie ginds komt de stoomboot uit Turkije weer aan,
  Hij brengt ons Sint Nicolaas als vanouds uit Turkije weer aan,
  aan de Marine trap!
  Zie hoe huppelen Misjiekaba-Dubai en Limbo Goebels op het dek op en neer,
  Vol verwachting staan op Marine trap, Desie en schoonzoon Boefie vol verwachting op de roede die ze van pieten,
  Misiekaba-Dubai en Limbo Goebels gaan krijgen !!


  Maak melding

 5. Hey stelletje runderen,
  Nu wegkijken van het zw pieten gedoe.
  Het geeft aan hoe Dom en identiteitsloos jullie zijn.
  Die hindoes zijn net zoveel zw piet als die afrikaantjes.
  Net zoveel rund hier als in India.
  In ieder geval kunnen jullie in Suriname geen zw Piet komen spelen dat Moet in nederland ma dang hoe dang, da hebben jullie geen werk meer.
  Bouta zal jullie n baan geven, kon esi baka.
  Stelletje achterlijke lummels.
  Mvg
  Boy

  PS
  We hebben geen pepernoten, we’ll kleine hete paprikas


  Maak melding

 6. Jongetje @
  Je zit nog al in de war over die blanken, die komen echt niet naar suribabwe om sint en Piet te spelen, zwarte pieten lopen er al
  zat, rest mij nog zeg dat je wat mij betreft door je hoeven mag storten of een maagzweer te krijgen , je bent uit het goede hout gesneden dood hout, overigens goed hout want het werkt niet meer


  Maak melding

 7. Pawirodikromo
  Ik weet niet of jij weet hoe dicht je bij de waarheid bent
  De Turken zijn van oudsher overtuigd dat Sint Nicolaas uit Turkije komt.
  wikipedia.org/wiki/Nicolaas_van_Myra
  De Italianen trouwens ook. Deze Sint-Nicolaas is begraven op Bari.

  GrietjeBie
  Ik ben iemand uit de randstad. Maar,
  ik ben het helemaal kwijt, wie tegen wie aan het protesteren is.


  Maak melding

 8. @ PICO
  De provincialen (Haags voor plattelanders), de boeren (Amsterdams voor plattelanders), hebben hun buik vol van de door de linkse-kerk gedomineerde media, die iedere waanzinnige een platform bieden. En van al die linkse, zgn. hoog opgeleide, subsidie verstrekkers uit de grote steden. Natuurlijk mag je niet iedereen over 1 kam scheren, maar de plattelanders pikken het niet meer. Een beetje burgemeester moet dan ook bij de Sinterklaas-intocht elke demonstratie, van wie dan ook, verbieden.
  En zich niet laten lijmen onder de noemer van vrijheid van dit en vrijheid van dat en recht op dit en recht op dat. Tijdens het kinderfeest van Sinterklaas is er GEEN ruimte om te demonstreren. Zo niet, dan gaan de plattelanders het heft in eigen hand nemen. Waarvan akte!. Voor de goede orde: Lees het boek van Peter van Trigt genaamd “1000 jaar Sinterklaas” ISBN: 978-94 6022 4324, en google even naar de NEN 0512.


  Maak melding

 9. Dit geeft dus weer aan dat de politie in taata kondre voor het overgrote deel bestaat uit clowns,boeven,fraudeurs en enz enz.Denk aan het vergeten van dna af te nemen bij verdachte of de moordenaar van Milly Boele of Mark M dit zijn maar enkele voorbeelden van een paar foute agenten.En er zijn er nog meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.