Insel Air moet schuldeisers in Suriname eerst betalen

15
Verkoop Insel Air vliegtickets stopgezet in Suriname

PARAMARIBO, 22 nov – Insel Air zal eerst haar schulden in Suriname moeten vereffenen. Pas dan kan worden gesproken over een eventueel herstel van de vliegverbinding met Suriname. Dit zegt Joyce Blokland, topfunctionaris Transport op het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, OWTC. Insel Air bereidt zich al volop voor op het uitvoeren van vluchten vanuit Curaçao.

Maar dan zal wel eerst moeten worden afgerekend met het eigen verleden. Tot aan de laatste vlucht begin dit jaar zijn aardig wat schulden opgebouwd in Suriname. “Insel Air zal geen toestemming krijgen als het niet eerst voor een oplossing zorgt van het schuldenprobleem”, zegt Blokland tegenover de Ware Tijd. De autoriteiten verwachten minstens een betalingsregeling met de schuldeisers.

Daar heeft het bedrijf frappant genoeg niet naar omgekeken sinds het aankondigen van een hervatting. Luchtvaartmaatschappijen SLM en Fly Allways behoren tot de schuldeisers. Maar ook bij burgerluchtvaartautoriteit Casas, de Luchtvaartdienst en Luchthavenbeheer zijn er openstaande rekeningen. Blokland wil ook dat Insel Air publiekelijk aangeeft hoe klanten zullen worden vergoed die tickets kochtten, maar nooit zijn bediend.


15 REACTIES

 1. Wat een ironie,Suriname die zelf schulden in de miljarden heeft overal, eist dat Insel Air de schulden die het heeft gemaakt in Suriname, moet betalen .
  Wat zal er van ons worden als China ,kortom de hele wereld ,hun geld met rente terug eist van ons,…….


  Maak melding

 2. Ik zeik in mijn broek van het lachten.

  De Surinaamse overheid die nooit zijn rekeningen betaalt eist nu van Insel Air dat het zijn financiële verplichtingen nakomt…


  Maak melding

 3. Er wordt gezegd dat je terwijl je met 1 vinger wijst naar de ander er tegelijkertijd 3 vingers naar jezelf wijzen.
  M.a.w. als de regering zelf in gebreke blijft om schulden af te lossen, dan heeft deze regering zeker niet het recht van anderen te eisen dat zij hun financiële verplichtingen moeten nakomen.

  Deze regering steekt niet logisch in elkaar en is ontzettend vermoeiend!!!


  Maak melding

 4. Prima maatregel van de regering. Insel Air speelt met levens van passagiers en is ook nog een wanbetaler. Laat ze eerst vertrouwen kweken bij de passagiers en bij de overheid door aan alle betalingen en wettelijke vereisten te voldioen. Anders geen vergunning!


  Maak melding

 5. RobG…jouw criminele baas Bouterse….speelt niet alleen met mensenlevens…hij neemt zelfs het leven van mensen. Doe gvd eens niet zo paranoïde hypocriet…ranzige dorpsidioot.


  Maak melding

 6. @henkmolenaar2016

  Ik zeik in mijn broek van het lachten.
  ==========================================

  Tena lady dragen dan maar..

  Maar even serieus nu. Wat is er in hemelsnaam mis mee als een bedrijf wat serieus schulden heeft gemaakt in Suriname daarover aan te spreken. Omdat er een NDP regering zit mag dat opeens niet meer?


  Maak melding

 7. RobG
  Vervang Insel Air door Surinaamse overheid en zie je spreekt de onvervalste waarheid
  Kom je nu uit je winterslaap kruipen?
  Ik heb zoveel oproepen gedaan maar je gaf niet thuis en als je thuis gaf dan is je uitleg van krapgeld beleid onjuist.
  Wees eens eerlijk en geef aan dat je noch econoom noch IT’er bent
  Velen zullen het met mij eens zijn.


  Maak melding

 8. Goed zo !
  En ook zou Insel Air de toezegging moeten doen om tijdens hun operatie alle inkoopfacturen in Su voor 100% cash vooruit te zullen betalen.

  Alleen dan zou deze firma voor een initieele periode van 6 maanden op Suriname mogen vliegen.


  Maak melding

 9. @ Rob G.,

  Ik vloog zeker 3 x per jaar (tot aan begin van dit jaar) met Insel Air naar de Dominicaanse Republiek en terug en dat al gedurende 9 jaar, en ik heb nog NOOIT één klacht gehad! Dat in tegenstelling tot SLM.
  Als Venezuela Insel Air op tijd had betaald, was de maatschappij niet in solvabiliteitsproblemen gekomen en was Suriname ook op tijd betaald! En met levens spelen? Op de manier zoals jij denkt speelt iedere luchtvaartmaatschappij met levens.


  Maak melding

 10. Robles.
  Je hebt volkomen gelijk.
  Bovendien heeft Su het geld hard nodig om aan haar eigen verplichtingen te voldoen.

  Als ik mijn boodschappen doe, moet ik ook betalen. Maar dan zal eerst mijn werkgever moeten betalen.
  SU heeft gelijk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.