Assuria ziet positieve ontwikkelingen bij DSB

27
Assuria ziet positieve ontwikkelingen bij DSB

“De Surinaamsche Bank N.V. is altijd in staat geweest en is nog steeds in staat om te voldoen aan haar verplichtingen tegenover haar klanten, rekeninghouders en overige stakeholders”. Dat meldt Assuria N.V. in een persbericht. Assuria, zelf grootaandeelhouder van De Surinaamsche Bank, reageert hiermee op recente berichten in de media over mogelijke financiële problemen bij De Surinaamsche Bank(DSB).

“DSB heeft de afgelopen maanden een positieve ontwikkeling doorgemaakt dankzij de stringente beheersmaatregelen die in 2017 genomen zijn. De beheersmaatregelen die in 2017 genomen zijn hebben geleid tot een aanzienlijke verbetering van de solvabiliteits‐ en liquiditeitspositie van de bank” aldus de grootaandeelhouder.

Assuria zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de positieve ontwikkelingen bij de bank zich zullen voortzetten en verwacht een gestadige verbetering in het resultaat van de bank.


27 REACTIES

 1. Inmiddels heeft DSB ook een reactie gegeven:

  Geachte relatie,
  We kunnen ons voorstellen dat de negatieve informatie die u in de aflopen week in de media heeft langs zien gaan bij u eventueel twijfels kunnen oproepen. Om die reden delen wij graag onderstaande informatie met u.

  Wij betreuren de onjuiste informatie in de media die negatieve ontwikkelingen bij DSB suggereren.
  DSB heeft in 2016 verlies geleden. Dit verlies is m.n. veroorzaakt door een extra reservering voor kredietrisico’s vanwege diverse slechte kredieten.
  Het bankbedrijf is gezond getuige de gezonde operationele resultaten. Na aftrek van de extra reserveringen voor deze kredietrisico’s sloeg het 2016 resultaat om in een verlies.

  DSB is goed op weg om de winstgevendheid te verbeteren. Binnen enkele weken wordt het halfjaarverslag uitgebracht. De winst over de eerste helft van 2017 bedraagt SRD 16,3 miljoen.
  De vooruitzichten voor 2017 en daarna zijn positief. Onze bank heeft een ruime liquiditeitspositie en kan aan alle verplichtingen aan klanten voldoen.

  U kunt zoals normaal al uw bankzaken doen. Er gelden geen beperkingen.

  Indien u nog vragen heeft dan vernemen wij dat graag van u. U kunt e-mailen naar contactcenter@dsbbank.sr

  Met vriendelijke groet,
  Chief Executive Officer
  De Surinaamsche Bank N.V.


  Maak melding

 2. Waar rook is, is vuur! Zal niet de eerste keer zijn dat ‘veronderstelde’ feiten uiteindelijk ‘werkelijke’ feiten blijken te zijn. De (nabije) toekomst zal het ons leren.


  Maak melding

 3. NOS WAARSCHUWT DSB-BANK OVER ‘ONJUISTE

  PARAMARIBO – Het Nederlandse omroepbedrijf NOS waarschuwt DSB-bank om geen verkeerde voorstelling van zaken te lanceren omtrent verslaggeving van NOS over de situatie bij de bank. DSB-bank heeft, aldus NOS, een persbericht verspreid waarin “verschillende onjuistheden” staan.

  Een aantal daarvan betreft de het omroepbedrijf. Onder andere wordt gesteld dat het Nederlandse ex-directielid van DSB, Hans Moison, bij de NOS-radio heeft opgeroepen tot een bankrun. “De NOS-radio heeft Hans Moison echter nooit over dit onderwerp aan het woord gelaten, laat staan dat hij heeft kunnen oproepen tot een bankrun”, schrijft Suriname-correspondent Harmen Boerboom.

  Moison is slechts aangehaald in een internet-verhaal over DSB, dat afgelopen maandag op de NOS-website is gepubliceerd. De aanleiding van dat artikel was de oproep, eerder die dag, van de Centrale Bank van Suriname om vooral géén bankrun te laten ontstaan op DSB. Moison is in het artikel opgevoerd als oud-directielid van de bank, en als financieel deskundige die ingaat op de extreem lage solvabiliteit van DSB.

  ====
  Wie geloven mensen eerder: Onafhankelijke deskundige journalisten of aartsleugenaar Hoedraad?

  Laat Boefdraaf maar met cijfers en feiten komen,.


  Maak melding

 4. Ten tijde van de regering Venetiaan stond Assuria op sterven na dood. Dank zij de maatregelen van het huidige kabinet gaat het weer goed met de DSB en Assuria.


  Maak melding

 5. Rob,
  Dat is dan heel mooi geweest van de regering.
  Gisteren schreef ik het volgende (te vinden in het jaarverslag 2016)
  DSB is van plan en is hiermee al bezig haar solvabiliteit te verbeteren.
  Hoe?
  Door
  1. Verkoop van aandelenbelangen
  2. Vermindering van het belang in deelnemingen
  3. Het plaatsen van achtergestelde leningen in vreemde valuta

  Nummer 1 en 2 hebben betrekking op Assuria.
  3 heb ik nog niet uitgezocht.
  Ik wil hiermee slechts aangeven dat de verwevenheid tussen DSB en Assuria groot is.
  Als DSB omvalt zijn de gevolgen groot. Te groot. Veel bedrijven zullen ook omvallen.

  Terloops viel mij oog op schatkistpapier.
  Eerst even dit waardepapier uitleggen;
  Schatkistpapier zijn kortlopende (soms tot 10 jaar, dit heb ik niet bedacht!) schuldbekentenissen van de overheid en deze worden geplaatst bij het bankwezen.
  Wij kunnen deze dus niet kopen (in tegenstelling tot obligaties)
  Je hebt drie vormen
  a> schatkistpromessen. looptijd 1 jaar
  b> schatkistbiljetten looptijd (ik dacht) 5 jaar
  c> schatkistcertificaten looptijd 10 jaar.

  Als scrollend door het jaarverslag zal ik dat de Staat wel degelijk! promessen heeft geplaatst bij DSB
  eind 2015 129.615 miljoen
  eind 2016 136.788 miljoen
  terwijl toch echt gezegd is:
  geen leningen (zie kop artikel gisteren op Waterkant)
  geen monetaire financiering.
  Deze cijfers liegen niet


  Maak melding

 6. Die anti Surinamers mogen wel hopen dat de DSB gaat omvallen maar dat gaat niet gebeuren. Gelukkig dat de meerderheid van de Surinamers niet beïnvloedbaar zijn door de anti Surinamers. Ze laten hun geld gewoon staan op DSB, dat is zowel goed voor het land als voor DSB.
  Nu gaat het minder goed met Suriname, ik hoop dat het gauw de goede kant opgaat. I love my country.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 7. HOE ZO GOED MET DSB 2016 188 MIL SRD
  VERLIES
  2017 17 MIL SRD WINST KOM IK NOG ALTIJD 171 MIL SRD TEKORT MIJ IS GELEERD DAT JE PAS WINST GAAT MAKEN ALS JE DE SCHULDEN AFBETAALD HEBT zijn zij nou zo dom of ben ik zo slim


  Maak melding

 8. De Nederlandse surinamers hebben de families al opdracht gegeven hun gespaarde pensioenen voor later alvast van de rekeningen te gaan innen…voor de schip zou zinken…de uitspraak van DDB zegt al genoeg…waarom zou je als er niets aan de hand is zoals boefdraad stelt de koers of bank gaan hiermee gaan helpen…beetje vreemd…he


  Maak melding

 9. RobG

  Ten tijde van de regering Venetiaan stond Assuria op sterven na dood. Dank zij de maatregelen van het huidige kabinet gaat het weer goed met de DSB en Assuria.

  Opa na soso paarse joe e kraam uit, paarse nietsnut. Liebe oom Vene, want joe didibri baas na a moro bigie misdadiger foe a heri kondre.


  Maak melding

 10. Robg@
  Je niet goed bij je hoofd, paars gebakken, dat zelfs nu nog durf te beweren, 7 jaar bouta, dat een ander het niet goed gedaan heeft.
  Waar haal je de moet om dit te beweren, je ben ’t de weg kwijt, je hebt een kronkel in je geest, en heel erg onbetrouwbaar, beetje dom is het wel, masoschist


  Maak melding

 11. Die zogenaamde winst van 17 miljoen SRD is gewoon wisselkoerswinst. Als je een paar dollars ergens hebt liggen hoef je niks te doen. De waarde blijft gewoon vermeerderen vanwege de steeds verminderende waarde van de SRD. Winst dus. Hoefdraad en de rest denken dat alle Srananmans even dom zijn.


  Maak melding

 12. Wij gaan met z’n allen de tijd nemen om het liggend geld en tegoeden te tellen. Laten wij de balans gaan maken bij de Surinaamse bank. Wij vragen de Amerikaanse economen ondersteuning. Dan gaat Assuria en Hoefdraad met de billetjes bloot.


  Maak melding

 13. @Pico

  Deze schatkistpapieren staan niet in het overzicht van het bureau voor Staatsschuld. Bij elkaar is het wel weer SRD 260.000.000 aan Schulden die niet geregistreerd zijn.
  Zie ik dit correct. Andere banken etc. zullen deze papieren ook hebben.
  Kan men zo nog meer schuld verstoppen

  @ RobG

  Helaas blijken de verantwoordelijke autoriteiten weer onwaarheden te verklaren. Die nog al makkelijk te bewijzen zijn. Hoe dom of wanhopig zijn deze lui.


  Maak melding

 14. Het Bureau voor de Staatsschuld kan ook wat meer duidelijkheid en openheid betrachten naar DNA, bedrijfsleven en naar het volk !

  Ik vrees echter dat (na alle door Paars UITGESCHAKELDE controle-mechanismen/diensten/instanties), ook dit Bureau voor de STAATSSCHULD, onder Curatele staat van Desi en zijn clan op het kabinet vd president !

  TRANSPARANTIE = NUL !

  PS : SRANAN IS FAILLIET en de PAARSE MACHTHEBBERS ZWIJGEN en/of VERDRAAIEN DE FEITEN ! HOE LANG NOG ??????????

  PUBLICEER LIJST VAN ALLE BANKEN (met bijbehorende bedragen en transactiedata ) waar het Paarse regiem SCHATKISTPAPIER HEEFT ONDERGEBRACHT !

  PAARS VREEST VOOR STRAFRECHTELIJKE VERVOLGINGEN VOOR OVERSCHRIJDING vd WETTELIJK VASTGESTELDE GROOTTE VD STAATSSCHULD !

  PAPIER is echter geduldig (het gaat om BEWIJSSTUKKEN)
  die zullen aantonen dat mbt de staatsschuld MEERDERE MALEN, DE WET IS OVERTREDEN ! Dus strafbare feiten zijn gepleegd !


  Maak melding

 15. RobG
  Indien je econoom bent zoals jij beweert dan moet het lezen van de gepubliceerde jaarrekening 2016 toch een eitje voor je zijn?
  Doe je de vergelijkende CBO me het voorgaand jaar dan zie je de miskleunen van de overheid die doorgewerkt hebben op het cijfermateriaal van de DSB.

  Ik zal je geen scholing geven want dat probeert Jojo al tijden maar het sijpelt niet door in je hersenen
  Pico geeft met de cijfers uit de jaarrekening 2016 van de DSB en vergelijking met de begroting van de overheid (afgegeven door Financiën met de handtekening van de minister Hoefdraad eronder) maar toch durf jij dit tegen te spreken.
  Hoe dom kun je zijn? Want dom overkomen dat gebeurt reeds langer met je stukken op dit forum.


  Maak melding

 16. https://m.moodys.com/Research.html?docid=PR_375180

  Moody’s expects that Suriname’s government debt burden will have peaked in 2017 at 70.5% of GDP, up from 26% of GDP in 2014, and that it will stabilize around 60% of GDP.

  driekwart van de inkomsten die de Surinaamse staat heeft voor de uitgaven word geleend.

  waarvan heel veel bij Surinaamse banken en die ze niet kunnen terugbetalen. Ze zitten klem

  The government has relied on Treasury bills to finance its deficit in 2017. Short-term domestic debt has increased from 19% of total domestic debt at the end of 2016 to 27% as of June 2017.

  Moody’s expects interest expenditures to take up 19% of revenues in 2017, compared with less than 5.0% in 2012,

  20 procent van de inkomsten uit goud en olie wordt gebruikt om rente te betalen.

  en ja er is er komt straks meer binnen vanuit goud maar lan niet genoeg om de rekeningen te betalen.

  dus hyperinflatie staat om de hoek 1$:20srd 1 maart 2018


  Maak melding

 17. Blauw
  Bedankt.
  Ik haal een zinnetje naar voren. Dit doe ik omdat de minister van Financiën heeft gezegd dat er geen monetaire financiering heeft plaatsgevonden. Gisteren heb ik aangetoond dat op de balans van DSB iets anders staat.

  Het gaat om de volgende zin
  3) Increasing government liquidity risks because financing has shifted toward short-term domestic debt issuance

  Moody zegt dus ook dat er sprake is van korte termijn leningen op de binnenlandse markt.

  Waarom doet de minister dit vraag je je af.
  Ik denk omdat. (maar dit is slechts denken, dus niet teveel waarde aan hechten)
  1. Hij in het buitenland niet terecht kan voor korte termijn leningen
  2. Hij gaten met gaten aan het dichten is. Nú geld nodig om iets te kunnen betalen. Daarvoor lenen, maar dan moet dit weer worden afgelost enz
  3. Hij denkt dat er op korte termijn misschien veel geld binnenkomt.

  Allemaal goed en wel.
  Er wordt geleend. Er is sprake van monetaire financiering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.