Beroofde Surinaamse ondernemer betreurt dood rover

36
politie in Suriname

PARAMARIBO, 21 nov – “Ik betreur dat de man is omgekomen, hij was liever opgepakt.” Dit zegt de ondernemer van Sportcafé, waar onlangs een roofoverval is gepleegd. De acht en twintig jarige Roché de Link, één van de rovers, is doodgeschoten. Zijn vier kompanen wisten te ontkomen na een wilde achtervolging. De ondernemer vindt de gwelddadige dood van de rover verschrikkelijk.

Hij zegt tegenover de Times of Suriname liever gehad te hebben dat de rover werd aangehouden. Hij was dan gestraft en had ook nog kunnen vertellen waar de rest van de bende gezocht kon worden. Het Sportcafé is een druk bezochte plek voor verpozing aan de Munderweg, in het westen van Paramaribo. De vijf rovers sloegen in de avonduren toe, toen het minder druk was.

Behalve wat geld namen ze ook de gouden halsketting van een klant mee. Vrijwel meteen nadat ze met de auto vertrokken, werd het vuur op hen geopend. Een lid van een speciale eenheid had hen in de gaten gekregen. De achtervolging duurde niet lang. Enkele minuten later vloog de vluchtauto tegen een muur aan. Vier van de rovers sloegen op de vlucht. De bestuurder werd later levenloos aangetroffen in het voertuig.


36 REACTIES

 1. Dit is het risico dat je loopt in dit vak. Dus neks medelijden gewoon neerknallen dan kost het de overheid en het volk minder dan gevangen neming.
  Tijd Rechterlijke macht
  Huur gebouwen
  Gevangenis vaste lasten
  personeelskosten
  Wasserij
  (Vr)eten en drinken
  Hygiëne
  etc

  Dus ter voorkoming van kosten voor een nagenoeg failliete Suriname gewoon gericht schieten om geen gevangenen mee te nemen


  Maak melding

 2. Inderdaad is dit het risico als je voor misdaad kiest i.p.v. gewoon te gaan werken. Toch begrijp ik de ondernemer. De ontkomen criminelen vormen nog steeds een potentieel gevaar, nu men kennelijk niet weet wie ze zijn. Als dit het beroep is van de “heren” (en dame{s}) zouden ze kunnen denken dat ze weer elders kunnen toeslaan. Sarie torie met deze steeds verder toenemende criminaliteit in Suriname.


  Maak melding

 3. Aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid was deze rover een wakaman en zou in de toekomst kans maken om op zijn minst minister te worden.
  Prima dat een harde heelmeester hem die mogelijkheid ontnomen heeft.Het zal mij niet verwonderen als er een nationale rouwdag komt.


  Maak melding

 4. Ondanks dat deze ondernemer beroofd werd, heeft hij als mens toch nog respect voor de dader ! Ik zou zeggen laat het uit je hoofd man, ik vind het jammer de ze niet allemaal de pijpt uit zijn. Ding sakka sakka beest de dood verdienen ze, en geen geen medelijden met deze gespuis stelletje niets nutten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Geen gezeur, want wie weet hadden ze je neergeknald. Het is het risico van dit crimineel vak. Het gros der daders en slachtoffers hebben wel een ding gemeen, de paars kleur van de nationale Dieven partij.


  Maak melding

 6. O sortoe ka a ondernemer dies e takki dja.Heeft hij geen medeljden met de gewonden door te doen van deze criminelen ??Wie betaalt de kosten van deze onschuldige burgers !! Heeft de ondernemer deze slachtoffers al bezocht ,om medeleven te betuigen ??
  Hadden ze liever hem ,kreupel verwond voor zijn leven, dan zou hij anders piepen !!Mischien was het een opgezette zaak door hem !!
  Bravo, politie.Shoot them out!!


  Maak melding

 7. Allemaal neerknallen. Als ervaringsdeskundige weet ik dat deze parasieten ook geen medelijden met de slachtoffers hebben….

  Ondernemer is bang voor wraakacties dus vandaar die uitspraak…

  Suriname is naar de klote…


  Maak melding

 8. De ondernemer van Sportcafé mag blij zijn, dat hij nog leeft. Het krioelt van de rovers rondom Paramaribo/gr. Paramaribo. Bid je god dat dit jou niet overkomt.

  Ze zijn erg brutaal en vrijpostig.
  Met deze Gewetenloze beesten mag je echt geen medelijden hebben.

  Vroeger kende men de rovers of zakkenrollers maar nu niet meer. Nu hebben we te maken met bendes dat gewapend zijn.


  Maak melding

 9. Juiste weergave van de situatie.
  Ondernemer kan niet openlijk gaan juichen terwijl moeder van crimineel heisa maakt op politiepost ze wil weten wie haar zoon heeft vermoord.
  En er lopen 4 van de bendeleden vrij.
  Waarheid van ondernemer komt vroeg of laat boven water.


  Maak melding

 10. No tak san zomaar naga you njang mofo .
  Ie bing drape ?
  Libi sma lobi oordeel .heb je hem gekent ?
  Blijk dat je veel weet .met ka.
  Wij surinamers lobi lul ini sani da you no sabi fa boto e lolo .
  Onderneemer ik sta achter u stand punt .


  Maak melding

 11. Het is jammer dat dit zo gelopen is. Voor hetzelfde geldt had deze ondernemer het zijn leven moeten bekopen. De rovers spelen zelf met hun leven. Dat zij kapot geschoten worden en het niet meer na kunnen vertellen is hun eigen schuld. Deze gasten kennen geen genade als ze maar met aardse goederen ervan door kunnen gaan. Wanneer je risico’s neemt speel je met je leven. Al deze bandieten moeten uitgeroeid worden.Op straat ben je niet veilig en in je eigen huis ook niet.Eugene van der San(van Jo Koe) zegt schiet ze kapot.


  Maak melding

 12. eigen schuld dikke buld..

  je moet ten alle tijden van ander mams spullen afblijven..

  dit het gevolg.. beter zó, dan anders om.. schiet ze altijd dood, dan leren zij het nog af..

  verder geen woord aan vuil maken..

  het is jammer, maar zelf gezocht..


  Maak melding

 13. Ik begrijp deze ondernemer, Hij is bang dat de kompanen van de dode rover wraak gaan nemen op hem. Want in dit land ben je gewoon machteloos. Justitie is niet in staat ons te beschermen.


  Maak melding

 14. Suriname vandaag de dag is wild west geworden.
  Het land is niet meer te redden, elke dag vind er een beroving plaats. Wie wil anno 2017 op vakantie naar een wetteloos land? Ben blij dat ik dit kolere land heb verlaten in de jaren 70 !!!!!!


  Maak melding

 15. Wat deze ondernemer probeert te zeggen is dat het nou moet ophouden met de criminaliteit in Suriname, het lijkt erop dat er lieden in de overheid zijn die dit soort gedrag van de jonge criminelen goed keuren. Er zijn gewoon geen woorden voor hoe justitie en politie met het bestrijden van misdaden omgaat. ook het gedrag van vele gezagdragers laat te wensen over. Hoe vaak zie je dat agenten in uniform bij omoe snesie stoppen om een biertje te drinken en verder de straat opgaan . iedereen staat erbij en lijkt ernaar. Ik zou aan elke burger in Suriname willen meegeven : Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Alle respect voor CURTIS HOFWIJKS.


  Maak melding

 16. @ Njanmofo

  Wat je schrijft over het gezag is waar, het was zo en het blijft zo. Dat oom agent in uniform bij de chinees een biertje gaat drinken, is een gewone zaak van de wereld in Su !
  Dat was zo ; en helaas is het zo gebleven, in Su is alles mogelijk wat ergens anders verboden is. De politie in Su denken dat ze Jezus zijn, om maar te zwijgen over hun meerdere, die denken dat ze God zelve zijn. En ze zijn niet integer, het is alles macht misbruikt wat ze handteren !

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 17. In 1 van de reacties wordt aangegeven dat de moeder van de crimineel heisa maakt op het politiebureau. Ze wil weten wie haar zoon heeft doodgeschoten.

  Maar als haar zoon levend met de buit thuis was gekomen, had deze moeder natuurlijk geen aangifte gedaan tegen haar zoon. Dan had ze heisa gemaakt, dan was het goed en had ze het lekkerste eten voor haar zoon gekookt.

  Dat was deze moeder super blij met het gestolen waar.
  Veel ouders weten van hun stelende en rovende kinderen uitspoken, maar ze stoppen deze daden in de doofpot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.