Drugsvondsten zonder arrestaties roepen in Suriname vragen op

17
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

PARAMARIBO, 20 nov – De opmerkelijke drugsvangsten in het buitenland roepen vragen op. Wat er een schepje bovenop legt, is dat in Suriname zelf niemand wordt aangehouden. Dat is minstens frappant te noemen. Om honderden kilogrammen drugs per keer verscheept te krijgen, vergt toch wel wat organisatie. Ergens moet toch iets tastbaars te achterhalen zijn. De autoriteiten zijn alert. De oppositie fronst de wenkbrauwen.

Vooral bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is er kritiek op de gang van zaken. In ons land zijn georganiseerde drugsbendes actief”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname. De voormalige minister van Justitie & Politie maakt zich grote zorgen. Dit temeer daar de aanhouding van de poppenmeesters uitblijft, omgeacht hoeveel drugs ook worden onderschept.

Het geeft minstens aan dat het niet deugt met de bewaking en beveiliging op de haven van Paramaribo. Santokhi wijt het vooral aan een zwakke organisatie bij de justitie. Onder zijn bestuur was een speciale politie-eenheid opgezet. Drugsvliegtuigen werden in beslag genomen en de drugscriminaliteit werd gericht bestreden. Onder meer is een Guyanese drugsbaas aangehouden en uitgeleverd aan de Verenigde Staten.


17 REACTIES

 1. Heel simpel: Suriname is een narcostaat en heel de Paarse overheid staat in dienst van de internationale drugshandel met de Bouterse-clan aan het hoofd.

  Hoe simpel wil je het hebben?

  Als je Dino Bouterse benoemt tot hoofd CTC en die zet alle staatsmiddelen in voor het faciliteren van drugs- en wapenhandel, dan ben je een narcostaat,

  Als de rechterhand van Bouterse (Boerenveen) 10 jaar de cel in gaat voor drugshandel in de USA en bij thuiskomst door Bouterse wordt benoemd in de Raad van Commissarissen van Staatsolie voor bewezen diensten dan ben je een narcostaat pur sang.

  RobG kom er maar in.


  Maak melding

 2. Is men zo onnozel of doet men maar alsof?

  Iedereen met een beetje gezond verstand weet hoe het zit. De coca handel in Suriname is een overheids monopolie.
  Door middel van de 100% controle op de export via de haven wordt gezorgd dat alleen met toestemming van baas, na betaling van provisie, coca verscheept kan worden. Concurrentie van vrije ondernemers wordt niet toegestaan, vandaar dat de politie af en toe coca vindt. Daar was niet voor betaald dus wordt je coca gevonden. Betaal je wel, dan wordt het niet gevonden. Het is een franchise systeem.

  Het vervelende voor baas en zijn vrienden is dat iedereen in het buitenland inmiddels weet hoe het gaat, dus geen Surinamer en geen Surinaams product wordt nog vertrouwd. 100% controle op alles wat uit Suriname komt en dus wordt steeds vaker een lading onderschept. Coca weg, geld weg.
  Gelukkig zijn buitenlandse douaniers ook wel om te kopen, maar dat kost veel geld en gaat ook wel eens mis. Ondernemen is risico nemen, zo is het nu eenmaal.

  Niet leuk allemaal, het leven van baas wordt steeds moeilijker en de gewone Surinamer moet steeds vaker bukken als hij door de douane in een ander land wil. Maar ja, het levert wel veel op.


  Maak melding

 3. Whoehaaaa, wat een leugenaar. Chandrikapersad heeft zijn ogen vast in zijn smerige achterwerk zitten. Hij weet bliksemgoed dat er figuren zijn in Suriname die zonder de export van een bekend Surinaams product toch in staat zijn om vele huizen, hotels en handelszaken neer te zetten. Ra ra hoe kan dat…………?


  Maak melding

 4. En weet je waar hun fabrieken staan. Ja ja in het binnenland. Daar kan men niet zo snel in kijken .
  En in het binnenland zijn er een paar die heer en meester zijn daar.


  Maak melding

 5. Als ik Paraman met wat mannen krijg,die op mijn rug let,en ik ook nog wat andere betrouwbare rechercheurs krijg,ruimen wij gesamenlijk de boel op.We brengen die meeste mensen niet voor de rechter.Doen we dat, gaat het grote geld ze laten ontvluchten.


  Maak melding

 6. Zolang die poppenmeesters in de top van die paarse crimineleorganisatie zitten, zullen er geen aanhoudingen plaats vinden, todat Amerika zal ingrijpen, wat ze reeds eerder gedaan hebben met Norieca van Panama, zo kan deze moordenaar en veroordeelde drugsdealer ook aan de beurt komen, en hoeft dan niet meer te wachten op een definitief vonnis van de krijgsraad,want 20 jaar gaat hij zo wel krijgen, geluk voor deze moordenaar is dat 20 jaar niet meer haalbaar is voor deze schijndood.


  Maak melding

 7. Kom nou,een ieder weet van ze komen.De hele wereld weet
  het..Ze weten wie de importeur en exporteur is.Het rechtssysteem in Suriname is zo corrupt dat deze crimineel maar niet gearresteerd wordt.
  Het falen van onze rechtssysteem zegt veel van ons…treurig is het.,Stel je voor de lijder is een couppleger,massamoordenaar,heeft amnestie is een ,wapen en drugshandelaar ,loopt vrij rond met een strafeis van 20 jaar…dat zegt toch veel van ons rechtssysteem ,en het is alles behalve goed te noemen.
  De narcotica brigade gaat overal invallen plegen,hier is en adres voor ze..Brokobaka.!
  Daar durven ze niet te gaan .Misschien heb je daar borden die zeggen,,,,Waarschuwing ,geen overtreders,anders +++
  Geen wonder dat de narcotica brigade noooooit invallen durft te plegen daar!!


  Maak melding

 8. sur kan zijn borst natmaken

  binnenkort mogen sur schepen geen enkele haven meer binnen varen
  maw verdere isolatie v su dankzij onze incontinente pres en zijn volgelingen


  Maak melding

 9. Oma en opa taki, feit dat Dino e ka is aangehouden voor drugsmokkel in de VS, zegt genoeg, zo vader en zo zonen. Dankzij oerdomme debiele idiote ndpers is het land nu een verworden drugs misdaadstaat met een bij verstek veroordeelde drugsbons aan de macht. Oom Vene had in 2010 die oerdomme paars verworden ndp paria’s nog zo gewaarschuwd voor het paars moorddadig, roofzuchtig, drugssmokkelende tot armoede verdoemd zijnde paars corrupt misdadig wanbeleid olv van de grootste aanbeden misdadige afgod ddb. Neks no fout krijsten de nu verarmde en berooide paarse imbecielen agressief en in 2015 stemden ze oerdom moedwillig wederom op de misdaadvloek van het gehele land ddb. Anno 2017 kan men ook in het buitenland met zekerheid vaststellen dat ddb, het hoofd is van de Suribabwaanse drugsmaffia. Paars misdadig vervloekt zijn daarom alle oerdomme berooide ndpers die zich vrij gemakkelijk lenen voor deze vervloekte business. Ndp is een vloek en allen die eens zijn met het corrupt roofzuchtig ndp misdadig wanbeleid zijn verdoemd vervloekte ddb aanbidders. Moro paarse misdadige schijterijen en paars stinkend gepis krijgen land en volk komend jaar over zich heen vol van paarse kommer en kwel,misdaad, schaarste en armoede, als men oerdom blijft geloven dat ddb en zijn duivelse trawanten geholpen door de valse ziener apostel Steve Mijn Anus mije en valse profeet misjiesosokaola Dubai, rust, vrede en voorspoed zullen brengen. Tot heden na soso onrust, onvrede, armoede en het leefroven van de staatskas en Surinaasche Bank. Sma in a heri birtie sa bend de ndp e vervloek ddb en paars misdadig geboefte fa deng kan roof Suri bank legi. Na oenoe poti a mpp didibri disie en na oenoe e go poeroe a mpp ddb disi. Dat na tori foe foeroe sma nu na Abrabroki, Latour, Wintiwaai, Pontbuiten. Foeroe ndpsma kong trong ex ndpsma.


  Maak melding

 10. De waarheid is dat RobG bevriend was met boereveen. Dan weet je waarom hij zo paars is. Rob heeft geen kansen gekregen dus moest hij in Holland blijven en op een houtje bijten. Dus dat!


  Maak melding

 11. De opmerkelijke drugsvangsten in het buitenland roepen vragen op. En dat in Suriname niemand wordt aangehouden.
  Om honderden kilogrammen drugs per keer verscheept te krijgen, vergt toch wel wat organisatie.

  Vooral bij de, VHP, is er kritiek op de gang van zaken. In ons land zijn georganiseerde drugsbendes actief”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname.

  De voormalige minister van Justitie & Politie maakt zich grote zorgen. Dit temeer daar de aanhouding van de poppenmeesters uitblijft, ongeacht hoeveel drugs ook worden onderschept.

  De bewaking en beveiliging speel bij deze geen enkele rol
  De containers zullen voortaan van een Douane slot voorzien moeten zijn EINDE VISITATIE

  Onder meer is een Guyanese drugsbaas (Barry Dataram) aangehouden en uitgeleverd aan de Verenigde Staten en niet aan Guyana.
  Of meent Santokhi te zeggen in opdracht van de Amerikanen?
  Dit is verleden tijd, Deze moet met oplossingen komen aandragen en geen ouwe koeien uit de sloot halen. Of eigen lof stinkt.


  Maak melding

 12. De plee-si-dent is betrokken bij alle cocaine exporten punt uit daarom worden alleen de jongens en meisjes in korte broeken aangehouden voor hand en spandiensten. Zou mijn niet eens verbazen dat de gepakte cocaine in Commewijne terug was gestolen van de politie door de politie op bevel van de plee-si-dent. Als een groentenboer en groentenexporteur uit Suriname was er verschillende keren cocaine in mijn zendingen getroffen, na verschillende arrestaties en vrijlatingengen raadde de politie mij aan dat het beter voor mijn gezondheid zou zijn een ander beroep te kiezen of uit Suriname te verdwijnen.


  Maak melding

 13. De VHP moet niet lullen.kijk maar wat Nederland heeft opgebouwd en nog steeds.Wiet mag worden gerookt op straat en toeristen komen naar Nederland om dit te doen.Die Amerikanen geven toestemming aan Afghaanse warlords om cocaine naar andere landen te brengen voor info over mensen die zij willen oppakken.Blijven jullie maar lekker dromen/slapen in SWITI Sranan.GELD STINKT NIET.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.