woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIamgold vindt nog meer goud in 'zachter' deel Suriname

Iamgold vindt nog meer goud in ‘zachter’ deel Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 nov – De goudvoorkomens in het district Saramacca blijven de verwachtingen overstijgen. Multinational Iamgold meldt dat er nog meer goudvoorkomens zijn aangetroffen. Dochterbedrijf Rosebel Gold Mines zal daar extra munt uit kunnen slaan. De zoektocht naar mee voorkomens gaat intussen door.

Het uitgebreide boorprogramma dat is uitgezet voor Saramacca wordt ijverig voortgezet. Er wordt nog niet gemeld hoe groot de aangetroffen voorraden zijn. Wel wordt de resultaten als ‘positief’ bestempeld. Volgens Iamgold-topman Craig MacDougall is in elk geval aangetoond dat er nog meer goud in de bodem ligt. Intussen worden voorbereidingen getroffen om de voorraden in Saramacca te ontginnen.

Begin volgend jaar moeten het eerste goud al gewonnen zijn. De Saramacca-concessie ligt op ongeveer vijf en twintig kilometer van de goudmijn te Rosebel, in het district Brokopondo. Ruim de helft van de vastgestelde reserves bevindt zich dicht bij de oppervlakte of in zachte bodem. Anders dan in Rosebel, waar de bodem harder is, zal de productie goedkoper zijn. Suriname neemt voor dertig procent deel in Rosebel Gold Mines.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. Neks neks neks zullen al die oerdomme debiele idiote paars verworden paria’s iets hiervan merken. Alles wat de maffia bende ndp hen sinds 2010 en 2015 hebben beloofd is neks neks neks geworden. Opa taki, tjies deng dong moro buriki ndpsma disie mooi beet. Laats oom Isidoor, wang fervente ddb aanbidder kong aksi mi monie foe leni, eng otto brokko. Beleefd mi taki a nevo disie, ga maar bij ddb voor hulp. Mi no mang jepi joe, want a didibri tapoe sa joe stem ooktie e miki mi go achteruit in salaris. Aub oom Isidoor begi, lokoe djaso no neef, a paarse last sa joe stem tapoe mi no go jepi joe tjarie, famirie of niet, na joe dong keus, gwe go begi na joe didibri soso lobi lijdsman bouta sa e mek oenoe allamala ka.


  Maak melding
 2. Beste (riool)waterkanters,

  Ik merk op dat velen op dit forum zijn verstrikt geraakt in een wereld van afleiding, misleiding en verleiding, waardoor zij vandaag de dag onnodig lijden.

  De rol die de media, de politiek en de farmacie spelen met betrekking tot uw mentale en fysieke welzijn is bijzonder negatief. Ergens begrijp ik zeker dat het een uitdaging is om mentaal gezond te blijven in een tot op de bot verziekt systeem.

  Uiteindelijk is het doel om mensen ziek te maken, want zieke mensen zijn zwakker, en zwakke mensen zijn makkelijker in bedwang te houden. Dit is het primaire doel van de farmacie.

  Mensen open uw ogen! We hebben één lichaam en dat moeten wij zien als tempel. Ware innerlijke oerkracht komt namelijk van binnenuit. Hoe meer u gelooft in het zorgsysteem en alle ‘pilletjes en vaccinaties’ als oplossing, des te meer het lichaam verzwakt raakt op de lange termijn.

  Door onder andere te vasten kunt u de controle terug krijgen over alle slechte gewoonten en gedragingen en weer in uw ware kracht staan. Probeert u dan naast onthouding van voedsel, indien medisch verantwoord, vooral een mentale vorm van vasten te hanteren; Kwaad spreken of schrijven, roddelen en haat zaaien zijn gedurende deze periode ten strengste verboden!

  Wees in plaats hiervan dankbaar en tevreden, en probeer de grip terug te krijgen op een liefdevolle een harmonieuze mindset. Met minder kun je meer bereiken; ‘Less is more’’

  Quote Martin Luther King Jr. : “We have flown the air like birds and swum the sea like fishes, but have yet to learn the simple act of walking the earth like brothers and sisters.”

  Zij die zich na het lezen van deze tekst toch schuldig blijven maken aan deze kwade handelingen; In mijn gebeden vraag ik dat u vergeven zal worden voor uw zonden en genezing zal vinden.

  Soso lobi!


  Maak melding
 3. Wie kent deze song nog van de groep Drum Theatre:
  ” Eldorado”,
  hear the story that you told, If you need a dream you’ll find a land of gold.

  But this is not a dream and only reality, want Eldorado is in Suriname !

  Alleen weten de Suri’s het nog niet en wisten de Bakra’s het ook niet, anders hadden ze Suriname nooit los gelaten.

  En als straks de grote put met olie voor onze kust is gevonden dan wordt het helemaal ‘ Pagara ‘ !

  Surinamers ik vraag jullie aub, houden jullie van je land !

  Let wel, de president houdt van jullie allemaal !


  Maak melding
 4. Milton,
  ik heb er ook een voor je van Ray Charles:
  born to lose
  I’ve lived my life in vain
  Every dream has always brought me pain
  All my life i’ve always been so blue
  Born to lose and now I’m losing you

  You slaat op SU.

  Suriname wordt weggeven.

  Je hebt vast en zeker een lage dunk van de bevolking. Je vraagt ze om van iets te houden dat niet van hen houdt. Je houd ze iets voor en belooft ze dat het ooit van hen zal zijn.
  Niet alleen geel goud, nee zelf zwart goud.
  Zwart zal het alleen voor ogen zien.
  Misschien heb je gelijk, misschien is dat het enige dat je kan doen. Het volk dingen beloven.


  Maak melding
 5. Suriname wordt ooit nog eens rijker dan de Arabische schiereiland en zal 2e Dubai overtreffen.

  Nog tien jaar stemmen voor de God van Suriname en zullen mensen niet te hoeven stelen, roven en te verkrachten alles wordt gratis namelijk.


  Maak melding
 6. Milton als de president daadwerkelijk van zijn bevolking houd dan treed hij vandaag nog af. In eeen geciviliceerde samenleving is er geen plaats voor een president welk bij verstek is veroordeeld voor drugssmokkel. Daarnaast is de president verwikkeld in rechtszaak waarbij meervoudig moord hem ten last wordt gelegd. Tel daarbij op dat onder zijn bewind het land nagenoeg failliet is en criminaliteit explosief is gestegen. Allemaal op feiten berust en genoeg materiaal om per direct op te stappen.


  Maak melding
 7. De bewijzen zijn er. Het is triest te zien. Suriname is bewoond en geregeerd door een grote corrumpte bendes die een doel voor ogen hebben, het volk arm en dom houden en zelf alles inpikken wat in een korte mogelijk is. Het is schandelijk dat er zoveel leed en pijn is op dit landje en de gemeenschap daar met hun kralen en spiegels cultuur vindt dat noormaal. Vreemd hé.


  Maak melding
 8. Peanuts. De echte grote njang vangt Canada. Terwijl Suriname met een kleine bevolking, meer power en History heeft. DE WERELD WEET DE WAARDE VAN SU. Vergis je niet!!
  (De counterpart van SU is NY; Dat zegt genoeg denk ik zo.)


  Maak melding
 9. @ Milton:De bakra’s wisten heel goed dat er goud te vinden was in Suriname. Daarvoor is speciaal een spoorlijntje aangelegd. Ik heb een kaartje van voor de onafhankelijkheid waar op staat aangegeven waar goud en waar diamanten enzovoorts te vinden zijn.

  De bakra’s weten alles van Suriname en daarom lieten ze het met plezier onafhankelijk worden. Wat het land opbracht woog niet op tegen wat het land Nederland kostte. De Surinamers zijn daar nu ook achter gekomen.

  Vanaf 1953 was toch al alles in Suriname bezit van de Surinamers, daar hoefden ze niet onafhankelijk voor te worden. Het voordeel van de onafhankelijkheid lag geheel bij Nederland.


  Maak melding
 10. De honden begrijpen niet dat het goud in de bodem essentieel is voor het voorkomen dat de aarde (grond, klei, zand) getroffen wordt door allerlei virussen. Goud houdt virussen en bacteries tegen en als je het goud uit de grond weghaalt, wordt het grond ziek en gaat ze ipv gezond voedsel alleen maar ziekmakend voedsel voortbrengen. Hou dus op met al die goudwinning!! In een omgeving waar veel goud in de grond zit, nemen de planten en gewassen het goud op en dit komt in onze lichaam terecht waardoor we een heel sterke weerstand tege allerlei ziektes krijgen. Maar straks gaat dir niet meer gebeuren en dan krijg je zieke mensen die al op hun 40-ste naar het bejaardenhuis moeten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES