Surinaamse narcoticabrigade haalt politiepost overhoop

26
politie in Suriname

PARAMARIBO, 17 nov – De narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname heeft een inval gepleegd bij de politiepost te Richelieu, in Commewijne. Dit meldt de Ware Tijd. De inval van ruim een week geleden, geschiedde in het kielzog van het onderzoek rond de verduistering van cocaïne. Of ook echt verdacht materiaal gevonden is, moet nog blijken. Wel is bekend dat een vierde politieagent is aangehouden.

Het betreft een inspecteur. Alle vier worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van een deel van een in beslag genomen partij cocaïne. Twee van de aangehouden politieagenten waren gestationeerd te Richelieu. De twee moesten een drugskoerier met vracht overbrengen naar hun post. Uit het ingestelde onderzoek blijkt dat de trip vanaf de plek van aanhouding veel langer heeft geduurd dan normaal.

Achteraf bleek een deel van de cocaïne te zijn vervangen door bakmeel. De verpakking bleek ook te verschillen van het origineel. De twee agenten ontkennen elke betrokkenheid. Tijdens de inval bij de post te Richelieu zijn ook speurhonden ingezet. De koerier is aangehouden bij het plaatsje Stolkertsijver, eveneens in Commewijne. Dit gebeurde tijdens een routine wegcontrole.


26 REACTIES

 1. “Ken net zo een geval, vervoer van meel dacht de verdachte en veroordeelde (zoon van de bekende eigenaar van een bakkerij te Paramaribo) waar achteraf bleek dat het kilo’s coke betrof.
  Vergissing? Jaja a me hoela.
  Snel rijk willen worden


  Maak melding

 2. Dit is weer tekenend voor de hele sfeer in Suriname . Corruptie van hoog tot laag. Vrijwel iedereen is bezig met overleven, hoe dat maakt niet uit. Als zelf de politie niet meer vertrouwd kan worden dan is nu echt het hek van de dam.
  Heel lang geleden heb ik tijdens een les strafrecht in Suriname van een docent de vraag gesteld gekregen ” Wat is een Tjoekoe ?
  En hij was bloed serieus!!! Het antwoord wist ik niet waarop hij zei ” een Tjoekoe is een typisch Surinaams gerecht dat niet op maar onder de tafel wordt opgediend. Met het moreel verval en corruptie heden ten dage moet ik vaak terug denken aan deze vraag!!!!!


  Maak melding

 3. De regering erkent dat de onderwijsgevenden een tegoed hebben bij de overheid. In een schrijven vorige week aan de federatie laat vicepresident (vp) Ashwin Adhin weten dat uitbetaling afhankelijk is van de financiële situatie van het land en dat op zeer korte termijn zal worden bericht wanneer en hoe de uitbetaling zal plaatsvinden.

  Als er geen geld is om overwerk en tegoeden uit te betalen dan is men genoodzaakt iets anders te doen om het gezin in leven te houden.
  Maar a.u.b. geren coke achterover drukken om zo aan geld te komen en zijn andere manieren om dit te doen.

  Sranang skeer het enige wat zal helpen is de drukpers aanzetten en met het gedevalueerd papier de mensen uitbetalen.
  De valutakoers zal stijgen maar so what (denk de coalitie) de regering moet bijvoorbeeld 1 miljoen SRD betalen en dat doet de ook. Ook al is de waarde gehalveerd zij betaald 1 miljoen SRD.

  RobG
  Fafoe na torie? Gelijk of niet.
  Na soso lafoe mi kang lafoe


  Maak melding

 4. Je kan zien hoe hard men hun best doen om de verduistering van de 3 kilo coke op te lossen. Blijkbaar zijn hier geen topfunctionarissen betrokken. Zou het gaan om 750 kilo coke dan was er geen beeld en ook geen geluid van de politie.


  Maak melding

 5. Hier zakt je broek van af. De politie is je beste kameraad?
  Je eigen volk helpen vernietigen om drugs te verkopen aan de jeugd is schandalig. Hopelijk begrijpen wij met z’n allen dat dit niet meer goed komt. Zelfs de politie is niet te vertrouwen van hoog naar laag.Vreselijk totaal geen schuld gevoel en zij moeten het volk dienen?Stelletje criminelen. Er moet een goede psychologische screening komen bij de politie.


  Maak melding

 6. Van Suriname zijn wij verworden een narcostaat met als narco baas bouta!!Suriname lijkt farc wel …wel mini farc ,maar we zijn aan het groeien en straks zijn we farc!!


  Maak melding

 7. Ik ben al blij dat men toch moeite maakt om dit soort zaken uit te zoeken. En al helemaal omdat het hier om skowtu gaat. Aanpakken, uitzoeken en doorgaan met aanpakken.

  Kwatta en Nieuwe Grond gaan volgen


  Maak melding

 8. @ Ray

  Ik ben toch echt bang dat jouw baasje behoorljk zenuwachtig gaat worden nu, het is zijn achterban die nu wordt opgepakt met drugs.

  Je ziet het al in z’n stuntelige tv optredens en DNA optredens


  Maak melding

 9. Geef de mensen ongelijk.
  Zien de President een veroordeelde drugskoerier met internationaal arrestatie bevel tegen gewoon verder gaan met zijn drugs zaakjes.
  Dan gaan andere ook denken van als hij het doet en geld mee verdient wil ik dat ook.


  Maak melding

 10. @Sherrif
  Ik denk dat je reactie voor een ander forumlid is bedoeld

  Ps,
  het land heeft een coke boss als lijder en hij is de enige die niet opgepakt kan worden.Geen wonder toch dat ook degenen die geen relatie hebben met de grote drug bazen ter wereld,. hun geluk aan het zoeken zijn !?Het zal altijd de kleine vissen zijn die gevangen genomen zullen worden want dat is een makkelijke taak, maar de haai heeft niks te vrezen. Laat de narcotica brigade een inval gaan doen op Brokobaka,maar dat durven ze niet,Daar zijn ze beter bewapend ,of ze doen mee met de haai.


  Maak melding

 11. @ Ray

  nee dat denk ik niet Of jij moet ineens aanhanger van de NDP zijn.

  Ik heb het over het stuntelige zenuwachtige gedrag van de chairman van de VHP die op alle fronten de aandacht van leden van de VHP probeert af te buigen.

  Post Richelieu zijn hoofdzakelijk hindoestanen, Kwatta en Nieuwe Grond idem.

  Wie vallen er de laatste tijd steeds vaker door de mand met drugs, fraude en diefstal? Wie was ook alweer overgelopen van de VHP naar de NDP en weet van het reilen en zeilen binnen de VHP?

  Het is algemeen bekend dat de meeste drugs door de hindoestanen wordt verhandeld.


  Maak melding

 12. De waarzeggers zo je wilt aandacht trekkers zijn puur of bewust bezig anderen op een zeer negatieve manier te bejegenen.

  Ze hebben een waterhoofd als een marsmannetje. De marsmannetjes heeft Suriname hard nodig om de criminaliteit helpen te bestrijden. Ik denkt dat Nederland ook behoefte heeft aan een aantal van jullie. Solliciteert nu want er is geld te verdienen..


  Maak melding

 13. @ Pa,

  Je bedoeld die piloot die Paradise met het “Paradijs” had verwisselt?
  In plaats van de kustlijn (mangrove) was hij de kustlijn (White Beach) gaan volgen.

  Toen hij geland was begrepen ze hem al niet want hij sprak alleen Sarnami


  Maak melding

 14. waarom doet de lijder opperhoofd des land niks, zegt niks over al het gebeuren wat drugs betreft in het land en alle andere zaken, z.a. armoede , leegloop te kort aan alles w o . medicijnen

  hoe lang moeten wij het volk dit accepteren.,.


  Maak melding

 15. 26,7 kg cocaïne uit Suriname in Jamaica onderschept

  17 Nov, 17:03

  De Narcotica Brigade en douane van Jamaica hebben 26,7 kilogram drugs, afkomstig uit Suriname, onderschept op de haven. Dit meldt de Jamaica Observer.

  Tijdens een operatie gisteren op de haven stuitten de autoriteiten op de cocaïne. De drugs waren verpakt in 24 pakken en zaten verstopt in een gekoelde container.

  Volgens de krant zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Wel is komen vast te staan dat de lading gisteren uit Suriname de haven van Kingston, Jamaica, is binnengekomen.

  ====

  Kom er maar in RobG


  Maak melding

 16. Triest, die drugs is hier naar toe verscheept::::::::

  =17 Nov, 17:03

  De Narcotica Brigade en douane van Jamaica hebben 26,7 kilogram drugs, afkomstig uit Suriname, onderschept op de haven. Dit meldt de Jamaica Observer.

  Tijdens een operatie gisteren op de haven stuitten de autoriteiten op de cocaïne. De drugs waren verpakt in 24 pakken en zaten verstopt in een gekoelde container.

  Volgens de krant zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Wel is komen vast te staan dat de lading gisteren uit Suriname de haven van Kingston, Jamaica, is binnengekomen.


  Maak melding

 17. Als ze toch bezig zijn laat ze dan maar de bankrekeningen van Abraham en e.a. na laten kijken en ook hun buitenlandse rekening. Niet vergeten Zwitserland hoort er ook bij. Ik ben echt benieuwd als ze dat gaan doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.