Schoolkinderen uit volksbuurten leren zwemmen met LSLP

6
Schoolkinderen uit volksbuurten Suriname leren zwemmen met LSLP

In Zwembad Parima is woensdag het officiële startsein gegeven voor het Learn to Swim Literacy Program, afgekort LSLP van Zwemvereniging Neptunes. Het LSLP is een schoolzwemprogramma geschreven door Zwemvereniging Neptunes in reactie op een call voor grants van de Republic Bank Suriname in het kader van hun Power to Make a Difference Program. Samen met nog 4 andere projecten is het LSLP uit een inzending van in totaal 17 projecten geselecteerd voor uitvoering en financiering binnen het Power to Make a Difference Program van de Republic Bank.

Het LSLP wordt uitgevoerd met schoolkinderen uit volksbuurten die vanwege verschillende situaties geen of moeilijk toegang hebben tot het volgen van zwemlessen. Anders dan bij schoolzwemprogramma’s die tot nu toe door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur én het Ministerie van Sport en Jeugdzaken zijn uitgevoerd concentreert het LSLP zich op kinderen vanaf 6 jaar. In deze pilot van het LSLP dat loopt tot en met juni 2018 wordt er gewerkt met maximaal 120 leerlingen van groep 4, groep 5 en groep 6 van de OS Winti Wai.

Het LSLP voorziet niet alleen in een nationale behoefte maar levert ook een wezenlijke bijdrage aan de zwemsport in Suriname in het algemeen, draagt bij aan good health, well being and quality physical education en kan bijdragen tot het verkleinen van het aantal doden door verdrinking. Dit programma is zodanig geschreven dat de zwemlessen goed moeten aansluiten op wedstrijdzwemmen.(FOTO: archief/wedstrijdzwemmen in Parima)


6 REACTIES

 1. Ik heb leren zwemmen in het Wanicakanaal ter hoogte vaan Ephraimzegen. Toen niet vervuild als nu. We aten toen ook de vissen (djaki, liba kwie, patakka’s, noja, krobia, etc.) op , die we in dit kanaal vingen en elke ochtend en avond namen wij, jongens uit de buurt, in ons nakie een bad in dit kanaal. Nu zou ik niet durven. Wat is Suriname toch in negatieve zin veranderd.


  Maak melding

 2. Leren zwemmen van je kinderen begint bij de ouders. De laatste jaren lees en hoor je veel dat kinderen zijn verdronken.
  Jammer.Ouders zet je kinderen zo vroeg mogelijk op zwemles.
  Jong geleerd is oud gedaan. Dit moet niet van het schoolzwemmen afhangen. Prive zwemlessen nemen kan ook. Je moet vroeg genoeg beginnen zodat zij, zo klein als ze zijn de vaardigheden kunnen oppikken.Ouders maak hier tijd voor.Je kind verliezen is het ergste wat een ouder kan overkomen.Bescherm de kleintjes tegen de gevaren waar water is als je ergens bent. Water trekt kleine kinderen daar schuilt juist het gevaar. Wees je hiervan bewust.


  Maak melding

 3. @ John,
  ai brada John, na so a de ! Suriname is veranderd !!!
  Nu durven jonge dames en vrouwen en ook eerbare mannen
  als het even donker begint te worden zich niet op straat te begeven.
  Vrouwen moeten niet proberen enig sieraad te dragen !!!


  Maak melding

 4. @ Boeboe bit Sjorie,
  Je zit waarschijnlijk goed bij de vleespotten van NaDagoePartij.
  Jij kan grof geld uitgeven aan zwemlessen voor jouw kinderen!!
  Het gewone(middenstaanders ) en arme bevolking kunnen dat niet betalen !!
  Beter voorstel van jou zou kunnen zijn “verplichte schoolzwemmen” door MINOW te bekostigen voor alle kinderen bv.5-6 jaar !!
  Ken je nog de tijd van meester CAMPAGNE: :Wij Zwemmen”


  Maak melding

 5. @pa Henkie van Latour.
  Ik heb mijn eigen vleespot en deze horen bij geen enkele partij. Mijn kinderen hebben toen zij klein waren het leren zwemmen van mij geleerd in Parima, Eerst met zwembandjes gekocht bij Kirpalanie en bij de chineze winkel op de hoek. Iedere zondagochtend ging ik met ze zwemmen vanaf hun 2e jaar. Ziet doen gaat doen en instructies geven voor zover ze dat begrepen en voor doen. Later pas gingen ze schoolzwemmen. Ken zeker de tijd nog van meester campagne.


  Maak melding

 6. Kinderen uit volkbuurten hoeven niet leren zwemmen , maar ze hebben meer behoefte aan met leren lezen , rekenen , normen en waarden , beschaafde woorden , aanpakken ,respect naar elkaar en klaarstomen voor arbeid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.