zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s kleinste oppositiepartij royeert minister

Suriname’s kleinste oppositiepartij royeert minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 nov – Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, is geroyeerd door de partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, DOE. Hoewel de partij eerder dit jaar uit de coalitie is gezet, weigert Dodson af te treden. Het heeft kwaad bloed gezet en uiteindelijk is beslist tot royement. Dodson laat het niet over zijn kant gaan.

Bij het doorvoeren van het royement zouden steken zijn gevallen. “Als je mij wil royeren, doe het dan volgens de statuten en raadpleeg de commissies van ethiek en advies, voor zover die bestaan”, zegt Dodson tegenover de Ware Tijd. Als het bestuur van mening is dat de idealen van de partij zijn geschonden, zijn er regels. Die schrijven voor dat de persoon in kwestie opgeroepen en gehoord moet worden.

Dat is niet gebeurd, dus zijn de grondbeginselen van de partij geschonden. Dodson vindt dat een onderscheid moet worden gemaakt. Aan de ene kant is er de functie van minister. Aan de andere kant is er de partijpolitiek. “Als ik de partij heb geschaad, dan wil ik het wel weten en eis ik een eerlijke kans. Als mijn partij dan nog zegt dat het niet steekhoudend is en dat ik weg moet, dan buig ik mijn hoofd.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Een terechte royement. Tegen het advies van de partij en tegen alle beginselen van betrouwbaarheid en loyaliteit moet hij uit de partij.
  Wil Dodson verder als minister dan sluit hij zich aan bij de NDP


  Maak melding
 2. Lafoe e kirie mie !!
  Wat een poppenkast van Carl de Judas en zijn discipel Dodson !!
  Als de vos “Carl” de passie preekt ,boer pas op je ganzen/kippen !!
  Liever Somo of HVB, dan Carl de Judas, die zij aan zij stond op het Onhafhankelijkheidsplein naaast Bouta toen er betoogd werd, en hij Bouta kwam ondersteunen op het podium.
  Surinamers schijnen dement te zijn en vergeten alles snel !!


  Maak melding
 3. Kan helemaal het standpunt van de partij Doe begrijpen om deze echotripper, die alleen maar aan zijn eigen positie denkt, te royeren, dit soort hoort niet in een partij als Doe thuis.


  Maak melding
 4. We hebben Doe vele malen gewaarschuwd om nooit met dididbri in zee te gaan, maar arrogantie, hoogmoed maar vooral dom gelovigheid in de duivel deed hen geloven, hij is bekeerd, zoals Stef de grote paarse Anus Meye zei, de paarse duivel, moordenaar, drugsbons en staatskasrover en zoon Dino zijn bekeerd. Oma taki soortoe bekering, didibri no m,ang bekeer ing srefi want na wangh didibri. ndpers oe ma mpp wo ka.


  Maak melding
 5. DOE van Carl Breeveld
  Zit voor jaar en dag niet meer in de regering maar zijn Minister van Natuurlijke Hulpbronnen Regilio Dodson is door blijven werken met de NDP.

  En dit vindt Carl on kan en moet hij de stoel inleveren bij zijn partij. Als hij weigert dan wordt hij met man en muis op straat gezet zo niet geroyeerd. Volgens Dodson handelt Carl als een stomme predikant.
  Die stoel is niet van DOE maar van de NDP.

  Twee beste vrienden zijn nu aardsvijand. .
  Power to Change Suriname


  Maak melding
 6. Sorry jongens. Aanvulling. In 2020 niet op de volgende partijen stemmen:
  NDP
  HVB
  BEP
  Palu
  Doe.
  Deze partijen hebben voor uw ellende gezorgd en moeten afgestraft worden,
  Hierbij geef ik aan dat Dodson a.k.a. Dokson zijn partij heeft geschaad.


  Maak melding
 7. Elke ndper is de oorzaak van geestelijk en moreel verval en stijgende misdaad, gelovig of niet, rijk of arm, ndpers zijn paarse oerdomme beesten van mensen die hun soort in het paarse beestmens hebben gevonden. Opa taki, na wang troe mpp lagi dagu didibri partij, de ndp is ook nog een misdaadvloek voor land en volk. Mi e tegen alla ndper, familie of niet, oe nang paarse scijt foe bouta.


  Maak melding
 8. Dodson, heeft mijn inziens een sterk punt. Er bestaan partijstatuten die door het bestuur gerespecteerd dienen te worden. Maar wat zien we gebeuren. Het bestuur gebruikt haar eigen partijstatuten als vuilnis.

  Voor mij is een ding duidelijk. Dodson is de man die politieke verantwoordelijkheid durft te nemen en durft te dragen. Hij is in elk geval geen lafaard die met de staart tussen de benen zitting gaat nemen in de oppositiebanken.


  Maak melding
 9. Dodson is een loopjongen van Bouters daarom verraad hij zijn partij.Deze man heeft geen geweten want als je partij niet meer in de regering zit dan moet je ook opstappen punt uit.In Suriname kan alles dus het verwonderd mij niet.


  Maak melding
 10. Onderstaand de redenen waarom Dokson uit de partij Doe is getrapt.

  Dodson geroyeerd als lid van DOE
  10 Nov, 05:45
  Minister Regilio Dodson is geroyeerd als lid van DOE.

  Regilio Dodson (minister van Natuurlijke Hulpbronnen) heeft via deurwaardersexploot een brief ontvangen van de politieke partij DOE, waarin hem meegedeeld wordt dat hij is geroyeerd als lid. Dodson heeft volgens de brief, ondertekend door voorzitter Carl Breeveld en secretaris Paul Brandon, in strijd gehandeld met de statuten en het huishoudelijk reglement van de partij.

  Dodson wordt verweten dat hij tegen de beginselen van DOE heeft gehandeld. De regering heeft met zijn goedkeuring gebruik gemaakt van artikel 148 van de grondwet, in een poging tot inmenging in de rechtszaak over 8 december 1982. Dit is volgens de DOE-leiding tegen de principes van democratie en rechtsstaat. Dodson zou in verschillende gedragingen de partij in diskrediet hebben gebracht. Dodson is minister geworden van Natuurlijke Hulpbronnen toen DOE besloot samen met NDP een coalitie te vormen. Toen de partij uit de regering stapte, is Dodson minister gebleven.

  Gelegenheid tot verweer

  Op 24 oktober kreeg Dodson de gelegenheid zich te verweren. Hij heeft hier geen gebruik van gemaakt. De partijleiding stelt in de brief dat DOE niet gekend is bij de beslissing van Dodson als minister, om in te stemmen met de totstandkoming van het presidentieel besluit waarin de procureur-generaal werd opgedragen het 8 decemberstrafproces stop te zetten. Ook de president heeft DOE, die nog deel uitmaakte van de coalitie, niet betrokken bij deze kwestie.

  De leiding van DOE stelt dat op verschillende momenten Dodson beslissingen heeft genomen, waarbij niet gehandeld is volgens de principes van de partij. “In de Alcoa kwestie, bent u als minister volledig buiten spel gezet en u heeft dit zonder meer toegelaten”.
  Ook in de kwestie EBS is volgens de brief Dodson teruggefloten. Nadat de president commissaris van de EBS directeur Rabin Parmessar had ontheven uit zijn functie, heeft Dodson in de media deze stap breedvoerig ondersteund. Randis Koster werd aangesteld als waarnemer van de directeur. “Vervolgens floot de president u terug en werd Parmessar in functie hersteld, terwijl de president commissaris door u was voorgedragen.”

  Breeveld en Brandon stellen dat het gedrag dat geschetst is van Dodson, een DOE-lid onwaardig is. Het is nog niet duidelijk of Dodson het besluit zal aanvechten.


  Maak melding
 11. RobG,
  ik heb afgelopen week wel een seniele, infantiele, terminale, dementerend fossiel met de start tussen zijn corrupte, criminele poten DNA uit zien vluchten met een bek vol kunsttanden, na een goed onderbouwde en op feiten gebaseerde uiteenzetting van het paarse wanbeleid door Belfort.


  Maak melding
 12. lekker slimme opmerking weer van Parbo,
  natuurlijk is de moeder van Ray bevrucht met zaad,
  jouw hebben ze waarschijnlijk gewoon ergens uit een kokospalm geplukt


  Maak melding
 13. RobG
  Dodson, heeft mijn inziens een sterk punt. Er bestaan partijstatuten die door het bestuur gerespecteerd dienen te worden.

  RobG RobG
  Wat klets je nou uit je nek!
  Er bestaan wetten en regels die door welk persoon dan ook gerespecteerd dienen te worden ja zelfs de president van Suriname.
  Maar deze persoon weigert de wettelijke macht en de wetten van het land te accepteren.
  RobG
  Jij moet dit nu zeggen over Dokson en DOE
  Sarie torie als het voor je komt dan steek je jou “ding erin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES