Financiering voor innovatie bij bedrijven in Suriname

15
Financiering voor innovatie bij bedrijven in Suriname

Minister Ferdinand Welzijn van het Ministerie Handel, Industrie en Toerisme(l) heeft dinsdag een intentieverklaring ondertekend, waarmee de weg is vrijgemaakt voor de financiering van het Pilot Program ‘Innovation in Firms in Suriname’ (IFS), dat onderdeel is van het Suriname Business Climate and Innovation Program (SUBCIP) van het ministerie.

Vier bedrijven komen daarvoor in aanmerking. De minister wenste de deelnemende bedrijven succes toe met het uitvoeren van de projecten, te weten:
1. Agro-cooperatie redi Doti en Pierre Kondre- pineapple Out growers;
2. North Commewijne Toerism Cluster Bike Trail;
3. Suriname Candid Fruits- Acai Outgrowers;
4. B4 Agro en Habaneros telers.


15 REACTIES

 1. @ Kolibri,
  Je hebt volkomen gelijk !!
  Vertaal de “dingen” desnoods in “banaba hollands” zodat iedereen een beetje weet waarover het gaat ! “Welke lading wordt gedekt met de teksten in het Engels !!


  Maak melding

 2. We hebben geen geld om onze billen te krassen en dan gaan we aan innovatie doen? Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een fervente voorstander van produceren, maar wel in de juiste volgorde. De behoefteschaal van Maslow geldt niet alleen voor mensen maar ook voor bedrijven. Probeer dus eerst onze marginale bedrijven te behouden alvorens een stapje hoger te gaan. Innovatie of vernieuwing (zeg maar: research and development) wordt alleen gedaan door winstgevende ondernemingen.


  Maak melding

 3. Alleen maar bedrijven van Welzijn zijn soortgenoten.
  Hoe is de gunning gegaan? Ik raad de javanen, chinezen en hindoestanen de volgende aanvraag dan ook een afro pruik te dragen.


  Maak melding

 4. Misschien een rare vraag, maar hoe wil men dit project gaan financieren dan ? Ambtenaren vragen zich af of eind vd maand hun salarissen wel gestort worden, bouwprojecten die stil liggen omdat de overheid niet over de brug komt, ziekenhuizen die financieel aan de grond zitten, politie auto’s die aan de kant staan omdat er geen geld is voor benzine, kindertehuizen die moeten sluiten omdat subsidies uitblijven en nog veel meer op te noemen.

  Sus zo gek is mijn vraag toch niet ?


  Maak melding

 5. pico

  Koos,
  Er komt een commissie die dit gaat uitzoeken

  ==========================================

  Ook die commissie moet betaald worden. Als is het maar de bak Bamie die ’s middags gehaald moet worden bij Omu Snesie.


  Maak melding

 6. pico

  Koos
  Dan ben ik benieuwd hoe lang het duurt voor ze terugkomen op het besluit

  ===========================================

  Dat gaan wij niet meer meemaken in dit leven. Suriname is een prachtig land. Alle randvoorwaarden om een welvaartsstaat van te maken zijn aanwezig helaas zitten de verkeerde mensen aan de knoppen.


  Maak melding

 7. Als ik de tekst goed gelezen heb gaat het om een “Intentieverklaring”. Betekent dus niet echt veel. Zeker niet in Suriname. Bij de overheid liggen er nog wel paar meer. Jjn de praktijk gebeurt er waarschijnlijk dus niets. Luchtballon zoals gebruikelijk.
  Gr. Toeschouwer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.