Suriname op Klimaat Conferentie in Bonn

10
Suriname op Klimaat Conferentie in Bonn

Milieuadviseur van de Surinaamse president Winston Lackin(l) leidt sinds 5 november een delegatie van Suriname, die deelneemt aan de 23ste Klimaat Conferentie in Bonn, Duitsland. Deze conferentie is van belang voor Suriname omdat de delegatie in Bonn de wereldgemeenschap zal informeren over het besluit om de status van het meest bosrijke land ter wereld te behouden.

Suriname levert reeds vóór het bestaan van het Klimaatverdrag van 1992 een positieve bijdrage aan het mitigeren van de negatieve gevolgen van klimaatverandering, omdat het land met 93% bosbedekking koolstof opslaat. Suriname is daarmee een van de weinige ‘carbon negatieve’ landen in de wereld.


10 REACTIES

 1. Daar hebben ze niets te zoeken, de manier waarop ze met houtkap en andere milieuverpestende zaken, omgaan zullen ze eerst moeten veranderen, EN de landelijke top die die verwoesting toelaat


  Maak melding

 2. Tegelijkertijd zijn water en lucht zwaar kwikvervuild door gouddelving in Suriname. Maar ja, daar zijn de politieke elite belanghebbenden. Dus oogjes dicht en snaveltjes toe. Stelletje struisvogels.


  Maak melding

 3. voor elke activiteit heeft die boerki desi een adviseur. DIT keer de afgedankte owroe kakalakka lackin.
  crimineel desi heeft niets met klimaat, dus weer een snoepreis op kosten van belastingbetaler. schaam je winston


  Maak melding

 4. Dit wil nog niets zeggen, de vraag is wat is de plaats van Suriname in de organisatie en wat krijgt ons land als compensatie terug?

  Suriname is een land in ontwikkeling en moet zich niet gaan binden aan mooie beloften. Laat eerst de welvarende landen een goed voorbeeld geven. Denkt men met het verhogen van tabak en of sigaretten prijzen de wereld of de gezondheid bij de mensen te verbeteren.

  Dit is puur eigenbelang, denkt je dat Nederland rekening gaat houden met de derde wereldlanen. Ze doen hun dingen gewoon door en wij de derdewereldlanden moet maar de offers blijven brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.