Minister RO bezoekt hoofd Basja van Pokigron

3
Minister RO bezoekt hoofd Basja van Pokigron

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in Suriname heeft donderdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan Simon Jeroe (97), de hoofd Basja van Pokigron. De minister prees Jeroe voor zijn wijsheid, kalmte en toewijding. De oudste man van Pokigron werd geboren in 1920 en vestigde zich in 1937 in het dorp. Hij werd op 25 januari 1945 ingewijd en is de afgelopen 72 jaar onvermoeibaar geweest in zijn pogingen het dorp in stand te houden.

Jeroe is blij dat hij nog meemaakt hoe de Energie Bedrijven Suriname NV het electriciteitsnetwerk van Pokigron opzet, zodat het dorp voortaan 1 x 24 uur over energie zal beschikken. Hij gelooft dat energie de weg vrij zal maken voor Pokigron om zich versneld te ontwikkelen.

De Basja stuurde de boodschap met Dikan voor minister Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en cultuur om erop toe te zien dat het onderwijs in zijn regio op niveau wordt verzorgd.


3 REACTIES

  1. Wat een bescheiden hoofd basja. Hij heeft slechts problemen op onderwijs gebied aangehaald. Er is wel 1 x 24 uur stroom. Maar hoe zit het met gezondheidszorg? De medische zending is uitgeschakeld. Hoe zit het met vervoer? Hoe is het met de prijzen van goederen in de winkels en hoe hoog is de brandstof prijs daar? Voor de veiligheid van het gebied kunnen de mensen van Pokigrong wel zelf zorgen. Ik ben niet naar Pokigrong geweest dus ken ik de problemen niet. Rest mij nog te zeggen: Hoofd Basja bescheidenheid siert.


    Maak melding

  2. Die opa is zeker niet goed wijs. Ziet hij niet dat alle modernisering alleen maar ellende brengt? Allerlei nieuwe ziektes en welvraatziektes? En toch kiest hij daarvoor. Hij is oud, maar niet wijs. Wat moet hij met 24 uur stroom? De bosgeesten ’s nachts verhinderen hun heilzame werk te doen?


    Maak melding

  3. Suriname moet zich doodschamen!!! Deze basja is niet veeleisend!! de goed geleerden smiechten/ paria’s of te wel de strontvreters van ndp en de niet blinden vd paarse stronters moet wel hun ogen openen en de tekorten voldoen!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.