Santokhi dringt aan op georganiseerde aanpak misdaad in Suriname

36
politie in Suriname

PARAMARIBO, 9 nov – Het is nu echt de hoogste tijd dat de regering de misdaad planmatig gaat aanpakken. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, leider en parlementariër van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Hoewel president Desiré Bouterse het parlement weer beloofd heeft dat het goed komt, is Santokhi er niet gerust op. De misdaad jaagt burgers steeds meer angst aan. Het kan echt anders.

Het is niet dat de regering niet weet wat gedaan moet worden. Hoe het moet zit keurig vervat in een veiligheidsplan dat de VHP aan Bouterse heeft aangeboden. Het is een kwestie van toepassen. “Kijkt u nog een keer naar het nationaal veiligheidsplan, dat ontwikkeld is in 2010. Wij zijn al zeven jaren verder en het ligt daar. Er is geen nieuw plan erbij gekomen”, zei Santokhi in het parlement.

In plaats van werkeloos toe te zien, kan de regering liever uitvoeren. Het plan zou desnoods aangepast kunnen worden naar eigen inzichten. “Maar gebruik wel die goede dingen die daarin opgenoemd zijn”, aldus Santokhi. Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van Bouterse, zei ooit dat niet echt van een veiligheidsplan gesproken kan worden. Om een dergelijk plan te maken, moet je kaas gegeten hebben van veiligheid, vond Linscheer.


36 REACTIES

 1. Oma en opa zuchten zwaar, het gaat nooit, nooit,. nooit lukken met de misdaadvloek ddb, de mens der misdaad, wiens zonen en zijn paarse elite boeven bende criminelen zijn verworden, net als vele oerdomme dom dom domme ndpers. Vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars als leider willen, hij zal hen misleiden en misdadig doen lijden op elk vlak en gebied. Wo ka. Dom dom dom zijn alle ndpers die leugen en ongerechtigheid middels ddb en paars criminele bende najagen.


  Maak melding

 2. Een mooi streven om de georganiseerde misdaad aan te pakken, maar zolang deze paarse misdadige regering aan het roer zit,kun je dat wel vergeten, want daar zitten de grootste misdadigers.


  Maak melding

 3. Dus Linscheer zegt dat hij er geen kaas van gegeten?
  Ik ben het volledig met de heer Santoki eens dat zorgen voor veiligheid een van de belangrijkste taken van een regering is.
  Toeriste kiezen ook voor een land waar ze zich veilig voelen
  Andere zaken zoals gezondheidszorg, onderwijs zijn ook zeker zaken die je niet moet verwaarlozen


  Maak melding

 4. Er zijn rechters die met criminelen samen werken,Het rechtssysteem in Suriname is zeer corrupt.Degenen die op zoek zijn naar gerechtigheid juist die lijden onder deze systeem,De moordenaars ,fraudeurs …die doen het goed.Ze worden beschermd door onze corrupt rechtssysteem.


  Maak melding

 5. San tokki, Desi gaat jou plan niet uitvoeren. Dus hou je grote smoel dicht. Een crimineel gaat niet een crimineel aanpakken.
  Tokki, toen je minister was heb je nagelaten Desi vast te zetten. Dus waar praat je over. Jullie allemaal paars en rood zijn rioolratten


  Maak melding

 6. Het volk is niet opgewassen tegen het georganiseerd misdaad/geweld. Geweld moet je dood eenvoudig met geweld terug betalen de gasten mogen de kans niet krijgen om zich voor het gerecht te verdedigen. Deze zijn voor niks vatbaar (opgeruimd staat netjes) Chandrikapersad Santokhi en Edward Belfort zijn beide minister van Justpol geweest wat hebben deze toen bereikt?

  Men lult alleen maar in de ruimte over acht december en Bouterse en intussen neemt de criminaliteit ernstige vormen aan. De ministers worden steeds maar afgeleid door het gelul van die vijftien moorden.

  Om de misdaad/geweld aan te pakken zal de minister ook de ruimte moeten krijgen anders komt er nooit iets goeds van terecht.

  Edward Belfort had de kans gehad om de criminele leerlingen van Ronny Brunswijk tot orde te roepen heeft hij het uitgevoerd. Deze is ook een van ze en niet te vergeten de heilige boontje Santokhi. Deze mag van geluk spreken dat hij toen niet werd afgezet door zijn eigen partij genoten. Het heeft maar een haartje gescheeld.


  Maak melding

 7. Welke academia van “veiligheid” heeft Linscheer doorlopen ?
  Hij was toch tijdens Font -1 een van meest gezochte crimineel
  die zich in de jungle had verborgen !!!
  Dank zij Opa Vene en Ram (Shanti Baba) werd hij nooit opgepakt !!
  Hoeveel criminelen zijn op basis van zijn “deskundigheid” al opgepakt !!
  A-coca-e-psa- ondro-ing- noso !!!
  Misjieka-Dubai moet ook aan de tand gevoeld worden in dit soort zaken en zijn aanhang !!!


  Maak melding

 8. Meneer de president. Laat de politie nauw gericht schieten op de misdaders en moordenaars.Hoe minder criminelen hoe beter zal er prestaties worden gemaakt. Voor veiligheid hoef je echt geen kaas gegeten te hebben. In in


  Maak melding

 9. Wanneer is iemand een misdadiger?
  De politie mag oordelen?
  Ze kunnen zich niet vergissen. Iedere misdaad bestraffen met een kogel?
  Rechters kunnen naar huis?


  Maak melding

 10. Elke ndper is een aanhanger van de misdaad, willens en wetens stemden ze op de grootste criminele politieke partij, de nationale Delinquenten partij, waar de grootste moordenaars het paars corrupt wanbeleid uitmaken. Ddb en co e poeroe ka gi deng dong moro burikies ndpers. Wahahahahahahaahhaahhahaha. Oma taki deng kleinkinderen: Haat de misdaad, leugen en het onrecht. Doe nooit mee met iets of wat hoe klein of gering dan ook dat van deze politieke criminele partij afkomstig is, anders vertegenwoordig je ook ddb paars misdadig moreel verval.


  Maak melding

 11. Wordt nu wel schijt ziek van santhoki belforth toont ballen al jaren is oppositie waardeloos. Wat belforth deed had santhoki al lang moeten doen maar meer met eigen belang bezig.


  Maak melding

 12. jammer die zelfde vhp en nps regering van toen heeft nooit geantwoord voor de investering van 200 miljoen us dollar en nu schreuwen ze jammer vhp en nps jullie waren erger dan bouta nu heb je een grote mond


  Maak melding

 13. Misschien moet president Bouterse in het huidige regeringsbeleid het plan van Santokhi toen hij minister van Justitie was, invoeren in het huidige regeringsbeleid. Santokhi wilde de doodstraf invoeren. Een andere wet die hij in petto had was dat mensen een vergunning moesten krijgen om zich tegen inbrekers te beschermen. Santokhi was radeloze tijdens zijn ministerschap van Justitie. Het drong niet tot hem door dat wapenvergunningen worden afgegeven aan mensen omdat zij
  de schietsport bedrijven. Men geen wapens af aan mensen om sherif te spelen door op criminelen te schieten.Het is duidelijk. De man die aan de politie academie heeft gestudeerd kon de criminaliteit niet aan.


  Maak melding

 14. RobG, en weer ben je het spoor bijster , in de periode dat Santokhi minister van juspol was nam de criminaliteit juist af, tot 1 van de laagste van Zd. Amerika, sinds Bouterse met de NDP aan de macht is, is de criminaliteit alleen maar weer toegenomen, hoe kan het ook anders met een crimineel aan het hoofd van de regering, tot de schrikbarende hoogte van het moment.


  Maak melding

 15. Lintworm als jij het beter weet kom jij dan met een beter veiligheidsplan. Weer zo’n
  opmerkingen van een domme eikel. Gaan jullie samen om de tafel zitten en maak het bespreekbaar. Werk een concreet plan uit.
  Lintworm zit letterlijk uit zijn keelgat te kletsen. Letterlijk dit plan de grond in trappen. Hopelijk weet je hoe je moet poepen.


  Maak melding

 16. Santhokhi had zijn kans om criminaliteit aan te pakken door bouta naar Scheveningen met een one way ticket te sturen. Vooral na bouta’s zangles I shot the sherrif but did not shoot the deputy. Nu is hij maar bla bla bla en de criminelen zijn de baas die santhokhi te aap zetten.


  Maak melding

 17. De enige misdadiger roept de ander om een veiligheidsplan op te stellen tegen criminaliteit (hun concurrenten) .
  Toch geloven Surinamers dat deze boeboelaas de redder van Suriname zou zijn..
  Blijven jullie maar dromen, jullie krijgen de leiders die jullie verdienen , stelletje achterlijk volk..


  Maak melding

 18. Nu krijgen we een samenwerking(soort zoekt soort) met de
  Palijnstijnse genocide plegers, die heden ten dagen nog huizen opblazen en grond stelen van deze palijstijen.
  Goede leerschool voor Desie !!
  We hebben al een pacht gesloten met ervische genocideplegers !!


  Maak melding

 19. Als hindostanen, blanken en chinezen de roofovervallers waren, was het probleem allang al opgelost.

  Dankzij door familie opgezette roversrechten organisaties hebben kleine en grote rovers heel veel bescherming in suriname.


  Maak melding

 20. RobG. ik hoef niets na te laten kijken, kijk alleen maar naar het heden, met een zware criminaliteit waar totaal maar dan ook totaal niet tegen opgetreden word, als er eentje zich moet na laten kijken ben jij het wel, ook gezien het aantal reacties van anderen op die onzinnige postings van jou, patient


  Maak melding

 21. Ik ben het helemaal eens met Para Koranti. Het volk moet zich nu gaan bewapenen om zich tegen de criminelen te beschermen.
  De Surinaamse overheid kan bijvoorbeeld de wapenverkoop stimuleren en aanmoedigen.


  Maak melding

 22. @ RobG

  “Johan, laat jouw geheugen nakijken.Meer heb ik niet toe te voegen”.

  Beste RobG
  Santohki had na zijn ministerschap internationaal zoveel aanzien dat hij bij een internationale justitie organisatie (drugs) benoemd werd in een functie.
  Bouterse durft zelfs als President (immuniteit) zich na genoeg nergens te vertonen.
  Voor de persoon Bouterse liggen er internationale arrestatie bevelen.


  Maak melding

 23. Santokhi mag een schorre keel krijgen van het roepen dat de misdaad door deze regering aangepakt moet worden, het zal niet gebeuren.

  Bouterse had voor de verkiezingen van 2010 geroepen dat hij ervoor zou zorgen dat de huizen niet meer zwaar bewaakt hoefden te worden.
  In zijn eerste termijn als president heeft hij dat niet gedaan.

  Inmiddels is hij begonnen aan de tweede helft van zijn huidige termijn en toch zal hij wederom de criminaliteit niet aanpakken.
  Een groot gedeelte van zijn kiezers zijn de roofovervallers en die wil hij niet kwijt.

  Suriname zal nog verder afglijden in de criminaliteit.


  Maak melding

 24. ALOHA…..Wat voor BULLSHIT vertelt die Santokhi.Toen Santokhi in de regering van Baviaan en Baboen Aap Sardjoe mpp Min v Justitie en Politie was kon hij die Bouterse niet arresteren. Wat lult hij nu ,dat hij de Misdaad gaat aanpakken. Gi wan Break!!.Dat is t werk
  van de huidige regering.Kijk een Boef gaat nooit zeggen ,dat hij een boef is. Santokhi Go Na LPI!!!


  Maak melding

 25. SLACHTOFFER VAN ROOF OVERVAL,
  JE HEB GELIJK, BIJ DIE ZWARTE EN INDIAANSE BEVOLKING ZIJN TE SLAP, KIJK WAT ER GEBEURD IN AFRIKA, DAT KOMT DOOR DE SLAPE REACTIE VAN HUN. DIE ZWARTE CRIMINELEN ZIJ HEBBEN EEN SLACHTOFFER NODIG. ALS ER GEEN ANDERE VOLK IN DE BUURT IS DAN ZOEKEN ZIJ DE SLACHTOFFER IN HUN EIGEN VOLK. DAT GEBEURD AL EEUWENLANG IN AFRIKA EN DIE INDIANEN LAND ZUID AMERIKA. DIE DOMINEE DIE IN DE JAREN ZESTIG WERD VERMOORD DIE DEED HET ZELFDE.
  DIE ZWARTE JONGEREN PLEEGDEN ZO VEEL ROOF MOORDEN MAAR HIJ HAD HET ALLEEN OVER DISCRIMINATIE. HIJ HEEFT NOOIT EEN GOEDE VOOR BEELD GEGEVEN. HIJ VOND GANDHI EEN VOOR BEELD MAAR HIJ DEED ER GEEN MOER NIETS. HIJ GING ALLEEN MAAR BLAFFEN.
  VOLGENS MIJN WAS HIJ ZELF EEN RASIST.
  HIJ HAD EEN BUITEN VROUW EN EEN KIND MET DIE BUITEN VROUW.


  Maak melding

 26. DIE MARTIN LUTERKING, ZIJN BEDOELING WAS DAT ZWARTE MANNEN MET BLANKE VROUWEN MOESTEN DOEN ZO ALS IN SURINAME IN DE JAREN ZEVENTIG MET BRUMA, HIJ ZIJ DAT ZWARTE MANEN HINDOESTAANSE VROUWEN MOESTEN VAN HUN HUIS HALEN EN MEE NEMEN OF TE TROUWEN EN KINDEREN MAKEN ANDERS GEZEGT. HINDOESTAANSE VROUWEN VERKRACHTEN. DAT ZIJ HIJ IN HET SURINAAMSE PARLEMENT,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.