Kirpalani opent eerste fase Kirpalani SuperStore(KSS)

14
Kirpalani opent eerste fase Kirpalani SuperStore(KSS)

In het bijzijn van familie, vrienden, personeel en pers heeft vorige week de soft launch plaatsgevonden van de Kirpalani SurperStore (KSS) in Suriname. De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd. De 1e fase is donderdag opgeleverd en bestaat uit drie vloeren (de begane vloer, 1e en 2e verdieping). Naar verwachting zal de grote opening eind 2018 plaatsvinden, wanneer het project, bestaande uit de begane grond, de eerste en tweede etage, volledig zal zijn opgeleverd.

Shyam Kirpalani bracht in herinnering dat de eerste steenlegging van KSS ongeveer twee jaar terug heeft plaatsgevonden, net voordat de recessie begon. Toch is het gelukt om – op kleine stagnaties na – de werkzaamheden volgens schema uit te voeren. We zijn wat betreft de aannemers tevreden dat die een kwalitatief goede job hebben geleverd.

De grootste uitdaging voor de onderneming op dit moment is om de recessie te overkomen. Kirpalani merkte op dat het geld ontwaard is en slechts de helft waard is. “Dat wil zeggen dat je spending power is gehalveerd en als gevolg daarvan is er geen koopkracht.” Toch moet het bedrijf zien hoe zodanige omzetten te halen, dat het uit de kosten komt. Eén van de strategieën die het bedrijf hanteert is dat zij alles onder een dak verkoopt. Shyam Kirpalani erkent dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan, omdat het bedrijf ongeveer 60.000 – 80.000 soort items in haar inventaris heeft.

Het grote verschil tussen de KSS en de winkels aan de Maagdenstraat en de Domineestraat is dat ze zodanig uit hun voegen zijn gegroeid, dat er relatief weinig loopruimte is voor klanten en inkopers. KSS beschikt over gangpaden van twee, drie, zelfs vier meter! Een andere trekpleister is de beschikbaarheid over ruime parkeerplaatsen. Wanneer het project helemaal af is, dan zullen onder het gebouw 54 parkeerplaatsen zijn en aan de overkant nog eens ongeveer 100 parkeerplaatsen.


14 REACTIES

 1. Ben er laatstelijk nog bij Kirpalani aan de Maagden straat geweest.En kan zeggen dat alles van Sur. daar was behalve de boeroe.Bij de kassa waar je betaalde stond een marron vrouw met glad gestraight haar.En de inpakster was een javaanse.
  De persoon die de radio voor mij uitzocht was een Hindoestaan. Wat is dan het probleem als er toevallig die dag van de foto Hindoestanen bij de kassa stonden?
  De meeste mensen die in Ned.wonen zijn zo geïsoleerd geraakt van Sur.dat de ontwikkelingen in Sur.hun ontgaan.


  Maak melding

 2. Alles komt alsmaar terug naar die grote ontevredenheid van verscheidenheid van culturen. Een allen onderwerpen, al betreft het de leesbril van opa Nelis; Op deze site, onder de Surinamers weer zal dit altijd worden teruggedraaid naar die ontevredenheid. Het juk van de wereld, alle culturen, op gegeven moment, naar Suriname halen.
  Dat zal ook altijd blijven als men maar blijft focussen op het land van herkomst, en familie aldaar. Je bent al honderden jaren in Suriname, zie een keer in dat dit jouw moederland is, en al wat leeft, jouw broer en zus is.
  En dan ga ik even inhaken, maakt niet uit jouw uiterlijk en waar je voor gaat, als je die ander maar niet uitsluit. Dus ook een ‘boeroe’ ja, is een Surinamer ja; Als hij of zij dat verkiest, en al wat Suriname voortbrengt, met ziel en zaligheid omarmt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.