Jaarlijkse conventie Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Suriname

8
Jaarlijkse conventie Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Suriname

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname kijkt terug op een geslaagde 38ste Jalsa Salana. Dit is een jaarlijkse conventie van de internationale Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. In Suriname nemen zowel leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname als vertegenwoordigers van andere religieuze, culturele en maatschappelijke organisaties deel aan de conventie.

Op zaterdag 4 november vond de afsluiting van deze tweedaagse religieuze bijeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van diverse religieuze en culturele organisaties hebben felicitatieboodschappen uitgebracht aan het bestuur en leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname.

Tijdens de bijeenkomst werden actuele maatschappelijke en sociale vraagstukken besproken.


8 REACTIES

 1. De Surinaamse Moslims zijn de waarachtige gelovigen ten opzichte van de overige moslims in de wereld. Religie moet de mens dichter bij elkaar brengen dan uit elkaar drijven.

  God nog Allah hebben gezegd, het zijn wij mensen dat in naam van een denkbeeldige God of Allah spreekt. En de gelovigen zullen ook moeten begrijpen en doordenkt als individu dat God of Allah nooit en te nimmer eens zal zijn om hun medemens te discrimineren of te vermoorden.

  We zijn allemaal van een schepper dus we zijn allemaal een. Niemand is meer dan de ander. Maar de religie dat op macht uit is zal moeten boeten. Het is de tijd om de Mens met de warachtige waarheid te confronteren en niet blijvend in fabels geloven.

  Het is de mens zelf dat haat en kwaad verkondigd in naam van een God of Allah.
  u bent gewaarschuwd om niet te handelen als een garnaal zonder kop!. De VN zal nu moeten ingrijpen om orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 2. De islam is een erg verscheurd iets.Heb toch zelf geprobeerd om het te begrijpen.Maar blijkt dat in de Nederlandse versie niet alles is weergegeven wat in de originele versie.Elke imam geeft bij vragen een ander uitleg van de teksten en dat leidt tot de conclusie dat elke moslim zijn eigen uitleg,waarheid, van de koran heeft.
  En de Hadith is circa 200 na de dood van Mohamed geschreven.Hierin zitten de handelingen en de lonen die erop volgt.Paradijs[met de gesluierde maagden] en hel


  Maak melding

 3. Ahmaddiya is een gematigde stroming binnen de Islam, een stroming die vreedzaam met andere religies samen kan leven. De Ahmaddiya’s hebben een eigen versie van de Koran, ze geloven niet in de Soennitische versie.
  Ahmaddiya’s en andere minderheden worden bedreigd in Pakistan waar een soennitsche/orthodoxe meerderheid de overhand heeft. In Suriname worden de Ahmaddiya’s door de Soenieten niet erkend.

  De Soennieten moeten een hervorming ondergaan een rennaissance wat in alle andere religiën is voorgekomen.
  Dan krijg je een gematigde Soenniet vreedzaam naar andere religiën, maar dat is het probleem. Een ieder die dat geprobeerd heeft leeft niet meer !!!!!


  Maak melding

 4. Hallo Ahmad,

  Als de Ahmaddiya een gematigde stroming binnen de Islam is heb ik een aantal vragen aan u.
  Bidden mannen en vrouwen binnen de Ahmadiyya stroming naast elkaar of ook gescheiden ?
  In Nederland heeft de opmerkingen van de Ahmiddiya Imam Safeer Siddiqui over homo’s tot veel ophef geleid. Zijn opmerking dat homofilie een ziekte is door velen met walging ontvangen.
  Hoezo is de Ahmiddiya een gematigde stroming binnen de Islam ?
  Lees de tekst maar. Neen, Ahmiddiya’s zijn verraders en volgens het voorbeeld van hun leider Mirza.
  Rel rond homohatende imam aan Almeerse school: school gaat niet in op vragen pers en ouders
  Wist het Groenhorst van de anti-homo-opvattingen van de imam?
  23-01-2017, 16:04 Tags: homohaat, imam, onderwijs, PVV
  Ouders en leerlingen van Groenhorst Almere zijn niet tevreden met de manier waarop de school omgaat met de rel rond imam Safeer Siddiqui die aan de school enkele islamlessen heeft gegeven. In het programma Rot op met je Religie (EO, zie video hier onder) kwam aan het licht dat de imam er dubieuze denkbeelden omtrent homoseksualiteit op na houdt. De PVV stelde hierop Kamervragen over zijn aanstelling aan Groenhorst.

  Directeur Bauke Houtsma was boos over de publiciteit en kamervragen en beschuldigde lokale nieuwssite Almere nieuws van het plaatsen van onwaarheden zonder wederhoor, hetgeen Almere nieuws ontkent.

  Groenhorst kan en wil nog steeds geen antwoord geven op de vraag of ze op de hoogte waren van de denkbeelden van Siddiqui, tot frustratie van ouders van leerlingen.

  “Dat zij de vraag expres ontwijken geeft aan dat zij mogelijk wisten over zijn achtergrond. Ik vind het verschrikkelijk, zij hadden beter onderzoek moeten doen naar de achtergrond om dit soort dingen te voorkomen“, citeert Almere nieuws de ouder.


  Maak melding

 5. MOSLIMS ZEGGEN ALS IEMAND DOOD GAAT DAN MOETEN ZE HEN SNEL BEGRAVEN ZE WILLEN NIET ERKENNEN DAT ER ENGE DINGENS GEBEUREN OP DE WERLD. IN HET VERLEDEN EN HEDEN GAAN MENSEN SCHIJN DOOD MAAR DE MOSLIMS TREKKEN DAAR NIKS AAN WANT HET STAAT IN DE KORAN
  ZE HEBBEN GEEN MEDELIJDEN MET DE MENSEN.
  WAT EEN EIGENWIJSE SEKTE ZIJN ZIJ. EN DAN MOGEN ZE DE LIJKEN NOOIT MEER OPEN MAKEN. DUS DAN WEETJE GEEN REET WAT ER GEBEURD WAS OF IS. DIT GODVERDOMME TE EIGENWIJS..


  Maak melding

 6. Voor de moslims moet begraven sneller en sneller dat zij Hitler ook SNELLER, SNELLER,

  EEN MOSLIM GELOOF KAN NOOIT EEN NORMALE GELOOF ZIJN.

  DIE OLIE HEBBEN HUN NOG DOMMER GEMAAKT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.