Caricom consultatie m.b.t. Marihuana voor medisch gebruik

8
Caricom consultatie m.b.t. Marihuana voor medisch gebruik

Een team van Caricom experts heeft gisteren een 4-tal Marihuana consultatie meetings gehouden in Suriname. Het doel was om voeling te houden met de Surinaamse samenleving omtrent het gebruik van marihuana voor medische doeleinden. De regionale Caricom Marihuana consultatie werd van 5 september tot 8 november uitgevoerd in verschillende Caraibische landen, waarbij Suriname de hekkensluiter was.

De Nationale Anti – Drugs Raad Suriname (NAR) had haar uitvoerend bureau belast met de organisatie van deze consultatie bijeenkomsten, waarbij er werd samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid, het directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Caricom desk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De NAR had verschillende doelgroepen uitgenodigd in buurtcentrum Stibula(Latour)die participeerden aan 3 ‘besloten’ sessies waarna er een openbare ‘Town Hall’ meeting werd gehouden die open was voor het publiek en de pers.

De uitgenodigde stakeholders waren NGO’s in de gezondheids-, culturele-, religieuze-, educatieve-, jongeren- en juridische sectoren. Daarnaast waren organisaties en instituten belast met drugs- en verslavingsbeleid, drop-outs en traditionele genezing uitgenodigd.

De Caricom Regionale Marihuana Commissie, ingesteld in 2014 door de Caricom staatshoofden, is verantwoordelijk voor deze regionale consultatie en zal daarom het rapport met bevindingen en aanbevelingen presenteren in de eerstvolgende vergadering van Caricom Staatshoofden en regeringsleiders.

Photo credit: FARM.23 Chem Stomper Crack OG via photopin (license)


8 REACTIES

 1. Heel Paramaribo aan de drugs met een klein pijntje. Hoofdpijn steek een medicinale joint op en weg hoofdpijn. Gaat het die kant op? Oooh boy.


  Maak melding

 2. Denkt de caricom dat die haai die president is kleine vissen in zijn gotro gaat dulden? Die man heeft zoveel pech met al zijn cocaine zendingen onderschept dat hij zwaar overspannen net een maand verlof had moeten nemen.


  Maak melding

 3. Niemand is slimmer dan mijn meester Desi Bouterse voor de creativiteit en geraffineerde ideeën van drugstransporten en standrechtelijke executies. Desi is beter dan escobar en el chapo. Als 1 van 10 drugstransporten onderschept worden, dan vindt Desi dat echt niet erg hoor Belly.


  Maak melding

 4. Marihuana kan voor medische doeleinden gebruikt worden. Dan moeten wel researchers van de universiteit ingeschakeld worden en niet onbekende ndpers. Dat is God verzoeken. Waarom is de hennep project geschutteld?


  Maak melding

 5. De arrogantie ten top, ze als verkloot, kunnen zich nergens meer zonder schaamte ver tonen, nu vluchten ze medicinale drugs.
  Lekker door gaan met dag dromen, ze weten van vore niet dat ze van achteren in brand staan,
  Ook het lenen gaat ze niet makkelijk meer af, alles en iedereen zet grote vraag tekens, als Suriname toppers komen bedelen.
  Ze dronken een biertje deden een plas en alles bleef zoals het was
  Heel suriname in en in verrot, niemand is daar meer te vertrouwen, ze hebben het echt voor elkaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.