dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHonderdprocentcontrole Surinaamse haven ‘onder controle’

Honderdprocentcontrole Surinaamse haven ‘onder controle’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën heeft een manier bedacht om prijsverhogingen aangemoedigd vanuit de haven, te voorkomen. Volgens het Nationaal Informatie Instituut, NII, is Financiën “verrast door de koppeling van de nieuwe tarieven aan de controle van containers.” De nieuwe tarieven zijn een geheel eigen initiatief van de twee terminal operators op de Jules Sedney Haven.

De terminal operators beheren de haven volgens een huurcontract met het publieke Havenbeheer. De operators verhoogden de diensttarieven na de invoering van de honderdprocentcontrole. De verhoging bedraagt honderd procent. Het nieuws over de verhoging is als een bom ingeslagen. “De meerkosten die aan ondernemers worden gevraagd, werken ongetwijfeld door in de prijzen voor de consument”, stelt het NII.

De situatie kon niet zo worden gelaten. “Dit druist in tegen het beleid van de regering. Het kan nimmer zo zijn dat bonafide ondernemers de dupe worden van malversaties van een groep malafide handelaren”, aldus het NII. De controle is gericht op het bestrijden van onder meer drugshandel. De douane zal “een zodanig controlesysteem toepassen voor bonafide importeurs en exporteurs, waardoor die niet in aanraking komen met de verhoogde kosten.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Wahaha, het beleid wordt achter paars crimineel corrupte gesloten deuren gevoerd olv ddb en paarse drugscriminelen. Ndp is een misdaad-drugsyndicaat en ndpers zijn verantwoordelijk te houden voor alles wat te maken heeft met drugshandel, grondroof, corruptie en het steeds leegroven van de staatskas en een groot deel afsnoepen van de leinigen die ze aangaan, zgn in landsbelang ( DDB ). Wo ka. Wie niet kan inzien dat zeven jaren duivels paars beleid zelfs onder de vele oerdomme aanhangers alleen maar armoede kommer en kwel heeft gebracht is oerdom ziende blind en horend doof. Dat zijn de vele verarmde ndpers die hopen op gratis paarse lekkers. De stinkend rijke corrupte elite kader lachen volk en oerdomme aanhangers uit. Ondertussen blijft de paarse misdaad ( moord/ drugs, roof )als onkruid om zich heen grijpen.


  Maak melding
 2. Geweldig van de minister nog wel. Dus niet van de directeur bureau Financiën of een medewerker Of van de belastingdienst.
  Neen, van de minister zelf!
  wat behelst de maatregel: ” “een zodanig controlesysteem toepassen voor bonafide importeurs en exporteurs,
  Als je dit kan, dan weet je impliciet wie de niet-bonafide handelaren zijn.
  De minister van Financiën moetzich hier niet bemoeien, maar het departement van Justitie
  en de minister van EZ


  Maak melding
 3. No spang ,boefdraad heeft alles onder controle,ook de in-en uitvoer van coke namens de ndp heeft hij onder controle.
  Belachelijk dat de paarse bende het nog steeds voor het zeggen hebben.Altijd is het de schuld van de kleine man maar als het gaat om de wandaden van de ndp dan is het altijd..a no mie…


  Maak melding
 4. In onze huidige staats inrichting is elke minister procureur en rechter.
  Dat bedoelde Misiekaba met zijn uitspraak dat de rechter macht heeft in in de rechtszaal en daarbuiten niet.Daarbuiten heerst de willekeur van de regering en haar handlangers.


  Maak melding
 5. Dus de “containers” met nieuw geld dat binnen komt behoeft geen controle !
  De containers van de “enclave Bouta en zn” ook niet !!
  De import- en export containers van de “originees” behoeft ook geen extra controle !! Ook niet de containers met houtblokken van Lonnie !!!
  Alleen de containers van importeurs/exporteurs, van wie men denkt dat ze geen NDP-ers zijn ,zullen een 100% controle ondergaan !!
  A-No-Mie tak so ! Na de altijd op reis zijnde minister Boefie,schoonzoon van Desie tak so !!
  Stre-de-stre, wo pina go moro fara !!
  Intussen worden ministers en ex, en DNA-leden en ex. en
  beleidsadviseurs , al slapede milionairs alsook DR en RR-leden !!
  Paarse rioolratten scanderen intussen: tai-hori-libie-de !!! ;Rusische nanga Servische nanga Marokaanse sinterklaas
  zijn op komst !!!
  De Republiek Oost Suriname onder leiding van President
  Brunswijk wordt binnenkort geproklameerd !!


  Maak melding
 6. Controle in de haven van Paramaribo hahah een lachertje daar er een container met honderden kilo’s drugs, 750 kg, zijn onderschept te Guadeloupe welke vanuit Suriname is verscheept en ook de melding dat de drugs niet gevonden zijn in de haven te Suriname. Bron Starnieuws d.d. 6 november 2017


  Maak melding
 7. En de eerste container vanuit Suriname is reeds onderschept met 750 kilo drugs. Geweldige 100% controle Hoefdraad. Duidelijk is wel dat de president zijn werkzaamheden weer heeft hervat.


  Maak melding
 8. Sinds baas didibri weer is gaan werken is de misdaad weer aan het stijgen.

  De Franse douane heeft in Guadeloupe 750 kilogram cocaïne aangetroffen in een container uit Suriname. De drugs waren verborgen in rijst, met als eindbestemming Antwerpen (België). De waarde van de drugs wordt geschat op 30 miljoen euro.


  Maak melding
 9. Onder controlle??
  Er is net weer voor 30 miljoen EURO coke onderschept uit een gecontroleerde container!!
  Het enige doel is toch gewoon om straks overal de BTW op te heffen !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES