donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit Suriname‘Surinamers hebben recht te weten waar Suriname aan toe is’

‘Surinamers hebben recht te weten waar Suriname aan toe is’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 nov – Surinamers hebben recht te weten waar Suriname financieel aan toe is. Dit zegt parlementslid Raymond Sapoen (PL). Er is veel onduidelijk. Iedereen weet dat het moeilijk gaat. Maar je ziet ministeries toch elke maand de salarissen uitbetalen aan ambtenaren. Aan de andere kant kan nauwelijks of geen beleid worden gevoerd.

Er is gewoon geen geld voor van alles. “Welke garanties geeft de regering dat het voorgenomen beleid ook werkelijk uitgevoerd zal worden in 2018? Welke garantie geeft de regering dat de begrote middelen ook werkelijk beschikbaar zullen zijn?”, zei Sapoen bij de aanvang van de begrotingsdebatten. Over 2016 is slechts ruim zestig procent van de beleidsvoornemens gerealiseerd. In 2017 was het nog beroerder.

Er zal strenger gekeken moeten worden naar wat nu aan begroting is ingediend. “Het heeft geen zin een raming te hebben van ruim vijf miljard Surinaams dollar (ongeveer een half miljard euro), als je weet dat er nauwlijks wordt gerealiseerd”, aldus Sapoen. Het is hoog tijd te kijken naar de oorzaken. Overigens zal de regering zich niet mogen blindstaren op mijnbouwreservers die nog gevonden moeten worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Sa-Poen spreekt weer als lid van het moorddadig regime. Sapoen, vertel nou zelf hoeveel miljoen us Desi in je reet heeft geduwd met je sprinkhaan gedrag. Javanen zijn in de politiek niet betrouwbaar, zo blijkt dat uit de geschiedenis. Ze zijn makkelijk omkoopbaar. Als deze boef spreekt skip ik hem gelijk weg.


  Maak melding

 2. Een judas als Sapoen heeft paarse principes. Enne elk koninkrijk dat tegen zichzelf is gaat vroeg of laat ten gronde. Voor ddb komt hij over als een huichelaar, voor zijn oerdomme aanhangers als een paarse schijterd. Alles wat ndp is of mee in zee gaat is paars verdoemd.


  Maak melding

 3. Sapoen heeft 1 miljoen $ van opa didibrie bouta gehad en chitan 500 duizend $ om pl kapot te slaan.
  Toch sapoen vertel de waarheid en het volk lijdt nu behoorlijk aan wanbeleid gevoerd door moordenaar!
  Hoe lang zal dit volk nog pikken???
  Desi heeft su in een vrij ernstig nachtmerrie gestort!


  Maak melding

 4. Sapoen moet toch weten dat de regering al het geld heeft opgemaakt die nog verdiend moet worden door de komende twee generatie’s als het niet meer is.
  Waaraan ze het geld verdienen moeten,moet nog uitgevonden worden.Want de huidige regering is bezig alle natuurlijke hulpbronnen op te maken in ijl tempo.


  Maak melding

 5. Chitan & Sapoen , de Surinaamse Peppie & Kokkie. Net als vrouwen alles voor geld doen, zijn deze softboys ook. Nooit te vertrouwen


  Maak melding

 6. Een soort van leeuwenkuil met niet veredeld kwaadsprekende menselijke wilde dieren. (als satan en god niet op de wereld bestonden dan was de wereld vandaag de dag een paradijs). De indoctrinatie bij de mens gaat zover dat zij hun menselijk zijn verliezen.

  Zo te zien leeft de mens in een vervloekte wereld waar de ellende de boventoon fierst. De mens zal altijd blijvend vloeken. Wat hebben deze al die 37 jaren bereikt? Met vloeken bereikt je geen moer maar gewoon jou hersens op een positieve manier gebruiken.

  Afgoderij in dit of in dat helpt ook weer niet, dit alles is tijdverspilling. Heeft geen enkele werking, gebruikt je tijd positief want je gaat als enkeling de wereld niet kunnen veranderen of verbeteren. Als Satan en God het niet eens kunnen worden, denkt je dat jij het op je eendje het zal kunnen?
  BOI LUKU GO SRIBI YERE

  We worden zoet gehouden met de dingen waarvan we houden en dit is waarvoor wij voor een heel korte tijd op de wereld zijn.
  De Babylonische spraakverwarming is niet zomaar ontstaan, maar heeft een bedoeling.
  NA SO UN KON MITING ING EN NA SO WE GWE LIBI ING
  Jou bijdrage in de wereld is vermenigvuldigen. En lult dan niet verder uit je nek man.

  Net of wij met ons allen een ruimtereis gaan ondernemen met al die klaargemaakte voeding in de zelfbediening.
  Opsporing gevraagd, de ziekenhuizen bacteriën in Friesland zijn op de vlucht wees voorzichtig ze zijn resistent tegen antibiotica.

  De bezuiniging gaat zover in Nederland dat in ziekenhuizen junkfood wordt opgediend en in de zelfbedieningszaken ligt het voor het grijpen van de verschillende etenswaren. Heel Nederland is ziek de poli zijn elke dag tjokvol met zieke mensen met een of ander infectie opgelopen. Hart en vaatziekte is op de eerste plaats dan volgt de diabetisch patiënten. De ouderen zitten gewoon op hun dood te wachten met spelletjes als mens erg je niet in te huizen. Alles draait om geld desnoods verslaaft te zijn van de huisartsen. Als het ware is niemand meer zelfstandig alles wordt door de instanties voor hun beslist. Iedereen is kind en geen volwassenen. In Nederland kent men geen individuele rechten. Al sta je op je rechten en er wordt geconstateerd dat je fout bent dan ben je voor 100% fout of dan moet je bij de rechter stappen om je rechten te halen.

  Haat wordt op een zeer onredelijke/geraffineerde wijze gekoesterd, daarom gebeuren er ook vele ongeregeldheden. Omdat men niet wilt luisteren of optreden. Nederland is verziekt.


  Maak melding

 7. @ Soemita, Je slaat de spijker op de kop ! Jawa’s hebben een goede stratege : 2-partijen !! Geen enele te formere regering an dan om ze heen. Een partij is altijd binnen om de belangen van alle Jawa’s te regelen(ook grondroof, waar ze binnen zijn bij ROGB en LVV, waar ze de adviezen geven ); ze gaan nu er praat op dat ze in alle geledingen van de overheid en parastalen zijn binnen gedrongen en zo het bestuur van hun Jawa-president kunnen ondersteunen !!!
  Bouta, auw-ka dieslesie !!


  Maak melding

 8. A-no-Mie
  Ik denk niet dat je gelijk zal krijgen;
  een handvol mensen is bereid erover na te denken; De massa interesseert het geen ene zak. Surinamers denken alleen aan de korte termijn. Geef mij heden brood. Surinamers denken niet aan anderen.
  Waarom zijn er zoveel alleenstaande moeders? Als je niet eens nú aan je eigen kinderen en vrouw wilt denken zal je dan denken aan de toekomst?
  Het zit opgesloten in de levensstijl.
  Organiseer een dag dat men mag komen klagen; dan is half SU aanwezig.
  De huidige regering heeft geleerd van het verleden: in het verleden hebben ze zich rijk gestolen, maar ze lieten te veel liggen hebben ze bedacht.
  Dat moet nu anders. Nu moeten we er ook voor zorgen dat er niets over blijft. Daarom verdwijnen ook de Surinaamse bezittingen. Dus niet alleen geld, maar ook alles wat geld kan opleveren Mijnen, centrales enz.
  Men weet; de Surinamer zal klagen en gaat over tot de orde van de dag. en dat is?
  Klagen.
  Het interesseert de bevolking niets en dat weet de regering


  Maak melding

 9. klopt ja sapoen en desi bouterse accepteren geen vonnis van de rechter!
  Desi de vernietiger wil voor levelang president zijn desnoods weer met fraude!
  Desi komend jaar als er een vonnis tegen u komt van 20 jaar
  moet u per onmiddellijk aftreden heb je gehoord koulo moordenaar ie fuck a herie kondre up kba!


  Maak melding

 10. hallo moordenaar nu je weer voor de zoveelste keer bent terug gekome, wat heb je in je vuist voor het dombo volk meegenomen..

  je bent terug gekomen voor wat,, wat is er nog te halen voor jou…je hebt al alles verbrast vernietigt, weeg geroofd weg gemoffeld alles weg gesluisd naar het buitenland, je hele familie zit op rozen voor de komende tijdperk..

  alleen het domme volk loopt achter je aan kunnen nergens hun ei kwijt.. kunnen nergens heen, ook niet in Nederland..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES