woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname dreigt paria te worden in diplomatieke wereld

Suriname dreigt paria te worden in diplomatieke wereld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 nov – “Hopelijk verworden wij niet tot de paria’s in de diplomatieke wereld, waar diplomatiek fatsoenlijke landen de neus voor ophalen.” Dit zegt parlementariër Carl Breeveld (DOE). Suriname voert de laatste tijd een zigzagbeleid als het aankomt op de erkenning van nieuwe naties. De regering mag dan haar redenen hebben in ‘nationaal belang’, het komt niet overal even goed aan.

De wisselende loyaliteiten wekken een indruk van wispelturigheid met een weerslag naar alle kanten. “De huidige regering heeft zich laten kennen als één waarbij het zigzaggen van beleid eerder regel dan uitzondering is. Consistentie is zoek. Het is de hoogste tijd om te komen tot een nationale agenda, waarbij er kamerbreed in grote lijnen consensus is, ook wat ons buitenlandbeleid betreft”, zei Breeveld in het parlement.

Het probleem is dat niet alleen de huidige regeerders, maar Suriname zelf, met de nek dreigt te worden aangekeken. Zo dit nog mogelijk is, moet zulke schande het land worden bespaard. De regering heeft nog niet uitgelegd waarom de erkenning van de Republiek van Zuidelijk Sahara, SADR, en Kosovo is ingetrokken. Met de landen die belang hebben bij de ‘intrekking’, Marokko en Rusland, zijn recent samenwerkingsakkoorden gesloten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Wie betaalt heeft Suriname in zijn achterzak…

  Zo simpel is het onder volkspresident Bouterse…

  Geen moraal, geen schaamte l. Just go for the dollars


  Maak melding
 2. Het gaat om bondgenoten.

  Er moet gekozen worden voor het westerse kapitalitsche belang, NAVO of Derde Wereldbelang, Moslimlanden, Arme landen.

  Wat de derde wereldlanden betreft is het de vraag hoe dit als een geheel gesloten bondgenoot gezien kan worden. dit omdat er landen zijn die loyaal zijn aan het westen als het om de veiligheid in de wereld of de regio gaat, oa Saodie Arabië in het middenoosten of Zuid-Korea in het Oosten, enz. Ook landen als Brazilië, Argentinië, of Zuid-Afrika, enz. De westerse belangen zijn sterk en ze kennen wel hun derde wereldbondgenoten als het om hun belangen gaat en hun NAVO, luchtmacht, Oorlogsvloot, satellieten, inlichtingendiensten, geheime diensten, SEALS, oorlogindustrie, kortom equipment zijn de beste van de wereld.

  China speelt wel een aparte rol, maar dient beide belangen, zowel derde wereld als rijke westen, idem India, Rusland en enkele andere derde wereldlanden. Dit omdat als het om oorlog en veiligheid gaat de belangen in de wereld heel groot zijn.

  De derde wereld die overblijft heeft het nakijken, landen als Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, landen waar Suriname, ddb en gang hun enige eigen belang, veilig voelen. De verliezers zijn de Surinamers die niet in deze bondgenoten geloven.

  Als je naar Suriname op het Zuid-Amerikaans continent kijkt, dan zie je dat buurlanden als Brazilië, Frankrijk/Frans-Guyana enorm super power zijn. Suriname zou daarom beter partij moeten kiezen voor de sterkste partij in de wereld. Ook Latijns-Amerika is het speeltuin van de USA. Het is dus duidelijk dat Suriname met ddb en de gang niets voorstelt en zal voorstellen als ze amok willen maken. Gelet op de ligging van Suriname op het continent zou Suriname daarom veel voordelen hebben om een bondgenoot van het westen te zijn, waardoor het als klein land heel veel voordeel financieel, economisch, veiligheid, welvaart en welzijn, enz zou hebben.

  Sranansma Oe Wiki en wees geen losers, door u te laten leiden door ddb, die niet met uw belangen bezig is, maar met zijn enige eigen verloren belang.

  Money talks!, daarom is het niet moeilijk waar Suriname deelgenoot van moet zijn.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Plee-se-den-tiele diplomatie uit de N-d-plee. Dat de minister van buza zich voor aap heeft laten zetten door bouta. Ik had meer stijl van haar verwacht.


  Maak melding
 4. Ndper’s zijn de oorzaak dat alles van a tot z misgaat in dit land. Ze zijn een paars misdadig verdorven volk, dat moordenaars, drugsbonzen en staatskas rovers vereren en aanbidden, onder duivels toeziend oog van Stef Anus Meyje en Andre Misjiesosoka. Vele anti ndpers schamen zich voor de president en oerdomme aanhangers. Niemand in de familie bemoeid meer met ndp verworden familieleden. Ze stemden dom ndp en nu willen ze ook dat de familie ze noet helpen met al die paarse kommer en kwel die hun geliefde misdadiger en paarse gangsters land en volk geven om te overleven. Neks krijgen ze meer goeds van de familie, laten ze naar ddb gaan voor hulp of naar Stef Amus. Ndper’s zijn de oorzaak van de misdaadvloek ddb en corrupte bende.


  Maak melding
 5. De oerlelijke ugly vetklep Polak volgt als slavin de bevelen op van de beschimmelde demente Desi. De diplomaten zien deze lelijke vrouw liever gaan dan komen. Ze is de stiefdochter van demente Desi. Zowel de zonen als dochters laten een spoor van vernieling achter.


  Maak melding
 6. Het toch al lang bekend dat Suriname te kijk wordt gezet door Jo koe ministers met hun zogenaamde diplomatieke betrekkingen waar zij geen kaas van hebben gegeten. Groot en gewichtig doen terwijl ze totaal geen politieke scholing en of econoom zijn.
  Suriname hoort al jaren tot een derde wereldland.


  Maak melding
 7. Ergens hier las ik dat mevrouw muyeye guyeba , die haar zelf n dure blanke naam geeft namelijk beighle polak, dat haar bijnaam Soigie Popo is.


  Maak melding
 8. Maar NDP gaat in 2020 weer winnen. De voetlikkers van de bejaarde crimineel hoeven alleen de toverwoorden ‘samen’, ‘gelooft u me’ ‘ontwikkeling’ en ‘grotere hoogtes’ te gebruiken.


  Maak melding
 9. De Surinaamse moet zich niets aantrekken van de commentaren in de achterhaalde media.Het stelt niets voor en het is ‘ podium talk ‘ voor binnenlandsgebruik.Het binnenland is groot Paramaribo,m.a.w de reikwijdte is zeer beperkt. Iemand die het vermogen bezit om met een helicopter vieuw naar deze storm in een ‘jeneverglas’ water te kijken, zal zich kapot lachem om deze heisa in the jungle.De gecorrigeerde stap van de Surinaamse regering doet recht aan de geschiedenis.

  Het is een grote afgang voor Kosovo en indirect voor de landen die dit deel van Servie onafhankelijk lieten worden. De Surinaamse regering liet zich in eerste instantie beinvloeden door de informatie die zij kregen van de Amerikanen en hun westerse bondgenoten.

  Kosovo is een provincie in Servie waar de moslim Albanezen uit het buurland Albanie de minderheid vormen. Deze provincie kwam op een gegeven moment onder bestuur van de VN. Er ontstonden rellen omdat de import Albanezen die op een geven moment meer kinderen kregen de meerderheid gingen vormen. 90% van de bevolking bestond op een gegeven moment uit Kosovaarse moslim Albanezen.Deze Albanezen begonnen de Serven aan te vallen en weg te jagen uit hun eigen stuk moederland.De Serven pikten dit niet en wilden ingrijpen. De EU en Amerika dachten aan de geschiedenis rond Sebrenica en zorgden ervoor dat deze provincie Kosovo onder het bestuur van de VN kwam. In 2010 riepen de moslim Albanezen eenzijdig de onafhankelijkheid uit van Kosovo. Dit deden zij op geheim advies van Nederland,andere EU landen en Amerika. Met zette Rusland en Servie hiermee een hak omdat Rusland en Servie trouwe bondgenoten waren. Vanaf dat moment veranderde president Poetin zijn houding naar het westen.Het westen was onbetrouwbaar.

  Ik wil aan de heer Breeveld van DOE het advies geven om op te houden met de onzin die hij aan het kondigen is.Hij denkt dat een ieder zo dom is als Red Skin, Henk Molenaar,Srafu,enz.enz. Ik volsta met deze korte analyse.


  Maak melding
 10. Applaus voor RobG. Een analyse over Kosovo. Daar gaat het helaas niet over. Maar als je voor dollars ineens afspraken verbreekt, wordt je een Paria. Want dan is jouw stem voor de hoogste bieder. Onbetrouwbaar dus. Geo-politiek heeft Suriname totaal geen binding met het gebied. Op zoek naar geld komen we uit bij Marocco en het failliete Rusland. Sari tori.


  Maak melding
 11. @ RobG

  “Kosovo is een provincie in Servie waar de moslim Albanezen uit het buurland Albanie de minderheid vormen.”

  Beste RobG

  Het gaat pijn doen. U gaf recent aan (Chinese prul producten) over inhoudelijke kennis te beschikken. Nu vliegt u weer als een autische puber uit de bocht.

  1> Kosovo wordt gewoon door 108 van 193 landen erkend. Ook door Suriname.
  2> Kosovo is voor ongeveer 95% etnisch Albanees.
  3> Albanezen zijn niet allemaal moslim (ongeveer 55%).

  RobG om een blunderende regering die voor allerlei beloften door de knieën gaat is bij u de waarheid het grote slachtoffer. Het gevolg is dat u, net als de regering Bouterse per definitie voor een ieder onbetrouwbaar is.


  Maak melding
 12. Jojo,

  volg de tijdstippen van de postings van RobG en je constateert dat zijn verhaal over een reis door Azie louter op leugens en verzinsels gebaseerd is. Dit zielige, miezerige en treurige minkukeltje leeft in een droomwereld en heeft zichzelf verheven tot broodschrijver van de paarse roversbende en dievengilde van de NDP maffia-clan.


  Maak melding
 13. Jojo, ook m.b.t. het Kosovaarse vraagstuk denk ik over enige inhoudelijke kennis te beschikken. Kosovaarse Albanezen zijn etnisch Albanezen die in Servie en Albanie zijn geboren en die de Albanese taal als hun moedertaal beschouwen en niet het Servisch. Door hun sterke bevolkingsaanwas maakten zij 90% van de bevolking uit in de Servische provincie.

  Jojo, de internationale context is bepalend geweest m.b.t. de onafhankelijkheid van Kosovo. Rusland had afgedwongen dat er overleg gevoerd moest worden tussen Kosovo Albanezen en de regering van Servie omdat het immers om een deel van Servie ging.Amerika en de EU maakten duidelijk dat zij Kosovo eenzijdig zouden erkennen als de Albanezen de onafhankelijkheid zouden uitroepen. De Servische minderheid was daar tegen maar heimelijk hebben de EU en Amerika aangezet om onafhankelijk te worden. Wat de Kosovaren hebben bereikt zullen de Catalanen en de Koerden nooit bereiken. Het is machtsspel waarbij de rijke westerse landen de politiek in de wereld bepalen. Jojo gij loopt aan het handje van de EU, Ametika en de overige westerse belangen.

  Mijn visie over China blijft ongeweizigd.Het land levert top kwaliteit producten. Ik ben nu in Guangzhou in China en ik kan het met mijn eigen ogen aanschouwen. Dat er Chinese troep in Suriname wordt verkocht is eerder de schuld van de Surinaamse importeurs.Zij gaan op zoek naar het allergoedkoopste wat er in China wordt geproduceerd.Zij kopen heel goedkoop in om vervolgens duur door te verkopen aan winkeliers in Suriname. China levert ook topkwaliteit.


  Maak melding
 14. RobG : “Ik ben nu in Guangzhou in China en ik kan het met mijn eigen ogen aanschouwen”

  —–

  Ik zeik in mijn broek van het lachen. Telkens als er een land in een discussie in een post wordt noemt, is hij er toevallig.

  Nu weer in China….

  Wat een joker is deze RobG(estoord) toch.


  Maak melding
 15. A-No-Mie,na a servische Mafia is op komst. A nou “witwas” en “coca-deal” auw wakka !!
  Kijk maar in Nederland en Europa.
  Wat zegt de econoom Abdoel hiervan ??Deze Judas doet zijn mond alleen op verkeerde momenten open.
  Misjieka-Dubai is op komst !!


  Maak melding
 16. Haha, ik moet lachen om die Henk Molenaar. Ben je soms jaloers? Grenzen vervagen tussen landen en het onbekende komt binnen handbereik.We are living in a global world.


  Maak melding
 17. hmolenaar2016,

  klopt wat je zegt over die pathologische leugenaar RobG.
  Check gewoon zijn tijden van posten en dan blijkt dat hij nooit onder zijn paarse dekbedje ligt te slapen. maar permanent (24/7) hier zijn inhoudsloze lulkoek blijft verkondigen.


  Maak melding
 18. Rob en Jojo
  Het gaat er volgens mij niet om de discussie die jullie voeren. Kosovaren, Albanezen, moslim of wat dan ook.
  Su erkent in 2016 en wil in 2017 hiervan af!!
  Schande
  In een andere posting gaf Rob aan dat de erkenning onder Venetiaan had plaatsgevonden en dat de toenmalige regering onvoldoende kader had. Tevens had hij het over voortschrijdend inzicht
  Nu blijkt dus dat het de erkenning domweg vorig jaar heeft plaatsgevonden. Slechts één jaar geleden onder Bouterse
  Su komt stomweg over als een niet betrouwbaar land.
  Dit zal ertoe bijdragen dat het buitenland eerder weg wil uit dan wil investeren in SU.


  Maak melding
 19. @ Pico

  Mijn reactie richting RobG had slechts de bedoeling vast te stellen dat hij zwetst, bedriegt en naast de feiten redeneert om zijn afgoden te verheerlijken. Jij maakt het nog erger met de herkenning in 2016 (zonder na te denken) en nu 2017 het intrekken omdat Rusland & Servië het niet op prijsstellen. Iets wat men in 2016 ook had kunnen begrijpen. RobG is een cloon van Mohammed Al said Sayef


  Maak melding
 20. Gelooft u me de koers ga ik laten zakken en gelooft u me wij gaan dit SAMEN tot grotere hoogte brengen BRADA NANGA SA……. MI LOB UNU……..?…. BULL SHIT!,,,,,,,,!,,,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES