donderdag, maart 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameErkenning landen ingetrokken: Suriname laat zich chanteren

Erkenning landen ingetrokken: Suriname laat zich chanteren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – Suriname is in zijn recente geschiedenis terug gekomen op de erkenning van twee landen. Kosovo en de Republiek van Zuidelijk Sahara, SADR, hebben de wispelturige Surinaamse gang aan den lijve ondervonden. Het is dan ook geen toevalligheid dat minister Yldiz Pollack-Beighle op bezoek is bij en Rusland en Marokko. Beide landen hebben belang bij de intrekking.

Suriname hecht volgens Yldiz Pollack-Beighle zelf groot belang aan een goede band met zowel Moskou als Rabat. De resepectievelijke regeringen zijn tegen de afscheiding van Kosovo van Servië en SADR van Westelijk Sahara. Suriname heeft zijn steun ingetrokken en volgens oppositieleider Chandrikapersad Santokhi (VHP) getuigt het van ‘inconsistent beleid’. Suriname laat zich onder druk zetten.

De erkenning van SADR dateert van 1982. Dat Suriname zich bedenkt roept vragen op. “Is het onder druk van Marokko gebeurd en wat heeft u gehad als tegenprestatie”, vroeg Santokhi in het parlement. Hij noemt de grillige loop van het buitenlands beleid een ‘blunder’. Hetzelfde geldt de wispelturigheid in de relatie met Nederland. Eerst wordt ingestemd met de toelating van een ambassadeur, om daar later op terug te komen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

36 REACTIES
  1. En word suriname ook erkend in de rest van de wereld, van de hak op de tak politiek.
    Het maakt niet uit wat je doet, maar maak het af.
    Haat is een slechte raad gever, en vooral rassen haat, hier kom je niet verder mee


    Maak melding
  2. Hoerig buitenlandbeleid van bananenrepubliek Suriname.

    Het beleid wordt aangepast om Rusland en Marokko te behagen in de hoop om gunsten te krijgen. Hoeriger dan dit bestaat niet


    Maak melding
  3. Suriname krijgt eindelijk de in-en-outs van het spel in het buitenlanddbeleid/buitenlandse politiek eindelijk onder de knie. Rusland en Marokko hebben Suriname veel meer te bieden. Suriname moet Russische expertise aantrekken voor geologisch onderzoek in o.a. de oliewinning, de energievoorziening enz.


    Maak melding
  4. Het is hun inderdaad gelukt om van Sur.een onbetrouwbaar land te maken.Steeds is deze regering bereidt haar braaksel weer in te slikken.
    Deze regering zou als geen ander moeten weten hoe verraders verguisd worden.


    Maak melding
  5. How low can you go? Rob
    Dus je erkent een land, wat dat inhoudt hoef ik je niet te vertellen. Zodra je ergens eventueel wat centjes kan verdienen kom je terug op de erkenning?
    Walgelijk

    Een vrouw woont met haar kind en ontmoet een aardige lieve, zorgzame man. Hij wil het kind erkennen en zo gezegd zo gedaan.
    Helaas komt hij een andere vrouw tegen die hem misschien iets schenkt dat hij graag wil (Surinaamse mannen komt dit bekend voor) en zij krijgt hem zover om zijn lieve vrouw en kind te verlaten.
    Ze eist echter dat hij alles in het werk stelt om de erkenning teniet te doen.
    Alles voor geld


    Maak melding
  6. Hey stelletje runderen,
    Wij doen wat goed is voor Suriname
    Wat goed is voor Holland en India dat is niet ons probleem.
    Zitten jullie maar lekker in het bejaarden Huis terwijl Ik naar die 13 galgen aan mn manja boom kijk van 25 februari 1980.
    Toch we’ll n prettig gevoel.
    Na mi dey tide, revolutie na mi dey, onafhankelijkheid na mi dey, na mi dey na mi dey na mi dey tide…
    Mvg
    Boy

    PS
    Tide tide


    Maak melding
  7. @boy,

    Je bent net als de hoofdverdachte van meervoudige moord tevens veroordeelde Drugscrimineel heel erg grappig:

    Kan jij je herinneren dat jouw weldoener Nederland ontwikkelingshulp in 2012 wilde geven toen het nog goed ging economisch in Suriname.

    Jouw weldoener is de grootste entertainer in Suriname: Deze verdachte van meervoudige moord ZINGT ook zo nu en dan:

    Ik heb hem heel lang niet meer horen ZINGEN.

    JE BENT EEN SILLY FOOL, MIE MANG.


    Maak melding
  8. -Deze regering is zo laf en verkoopt het land voor geld. Ik lees een tekst en heb een gedeelte eruit gehaald hoe laf ze zijn.

    Deze landen hebben meer macht als het gaat om actie te ondernemen om het hele land kapot te maken als zij hun zin niet krijgen.

    Typisch Bouterse en co

    =Volgens de regering van Kosovo is een dergelijke intrekking op grond van het internationaal recht niet mogelijk. De intrekking kwam daags voor het werkbezoek van minister Yldiz Pollack-Beighle de afgelopen dagen aan Rusland, een van de landen die Kosovo niet erkent. Kosovo heeft zich enige tijd geleden afgescheiden van Servië, een trouwe bondgenoot van Rusland. In politieke kringen wordt beweerd dat Suriname onder druk van Moskou de erkenning heeft ingetrokken en zo de weg heeft vrijgemaakt voor eventuele economische en financiële steun van Rusland.


    Maak melding
  9. Het is meer een kwestie van : Put your mouth were money maybe in plaats van “eindelijk buitenlands beleid onder de knie krijgen”.

    Bouere heeft op geen enkel terrein een visie, nooit geha en zal het nooit krijgen ook


    Maak melding
  10. Als het binnen de regio maar niet wil lukken, zal het ook met landen veraf mislukken. Het heel paars beleid van de ndp olv didibri maakt van land en volk een tweede Haiti.


    Maak melding
  11. Politieke partij DENK is ook al op bezoek geweest om subtiel te

    Islamiseren en om een

    schisma te veroorzaken tussen Suriname en Nederland.

    De chinezen zijn er al.

    Nu Arabieren en Marokkanen nog in Suriname.

    We zij op de goede weg…!


    Maak melding
  12. Ik las ergens dat jij uit een geestelijk gestoord familie komt! Dus begrijp ik waarom je een lage hond bent.vertel wat deze criminele landen Suriname heeft te bieden.


    Maak melding
  13. Redskin, vuile leeghoofd ga toch wat nuttigs doen met je leven.

    Pico, op basis van voortschreidende inzichten trekt Suriname de erkenning van Kosovo in.Suriname was verkeerd geïnformeerd over de werkelijke situatie m.b.t. Kosovo. Dit soort dingen kunnen gebeuren omdat er te weinig kader in het land woonachtig is.


    Maak melding
  14. We zoeken toenadering naar landen met macht en een beetje geld, nou die zijn daar ook wel voor in, want er is olie goud, je kan wel geld lenen bij ons maar dan moet je wel even doen wat wij zeggen, bijvoorbeeld erkenning van sommige landen intrekken, dit is geen chantage hoor zo werken zulke landen, waar macht verkeerd gebruikt word kijk maar naar Suriname toch


    Maak melding
  15. Robg@
    Ga daar heen waar echt kennis en geld zit, zo eenvoudig is het stap over je eigen schaduw heen, maar de lafaards durven dat niet, hoe zou dat nou komen.


    Maak melding
  16. Rob,
    dit zou kunnen. Maar het gebeurt te vaak dat achteraf zaken moeten worden bijgesteld of geheel overboord moeten worden gegooid.
    Terugkerend naar deze erkenning: als je te weinig kennis hebt (de toenmalige regering), dan is het verstandig om je afzijdig te houden


    Maak melding
  17. Laat Republiek suriname de RMS maar erkennen
    Iets wat de hele wereld niet doet

    Elk volk heeft recht op vrijheid gaat alleen moeilijk als je word bezet

    Kijk palestina kijk catalonie kijk de molukken kijk papua kijk aceh kijk tibet kijk baskenland kijk kurdistan en al die andere die ik vergeten ben ook hun hebben allemaal recht op vrijheid maar zijn allemaal belangen die meespelen maar naar het volk word niet geluisterd nee er moeten eerst doden vallen jammer weer Suriname weet dondersgoed hoe het is om bezet te zijn door Nederland dus help ( erken ) al deze landen


    Maak melding
  18. Door het tekort aan kader waren de Surinaamse autoriteiten niet goed op de hoogte van de situatie m.b.t. Kosovo. Dit is weer een verwijt richting de regering Venetiaan. Deze regering had haar documentatie over dit probleem met niet op orde.

    Kosovo was voorheen een provincie in Servië waar overwegend moslims woonden. Deze moslims hebben door provocaties en met behulp van militaire acties van EU en Amerika nu een eigen land gekregen dat Kocovo heet.Dit deel ligt tegen het Islamitische land Albanie. EU en Amerika voelden zich machtig genoeg om het land van de Serviërs af te pakken en een eigen land voor de moslims in Servië te creeeren.Zij hadden ook de moslims terug kunnen sturen naar Albanie, het land van hun voorouders en familie.

    Maar de EU en Amerika wilden Servië een hak zetten.Servie is een land dat goede relaties heeft met Rusland. Maar EU en Amerika wilden ook een grote fout die zij gemaakt hadden herstellen.Zij hadden de moslims in Sebrenica aan hun lot overgelaten.Nu kregen De Moslims in Kocovo van hen een eigen land. Van deze beslissing hebben ze nu spijt omdat Europa een werelddeel wordt waar de moslims de snelstgroeiende bevolkingsgroep aan het worden is. De fout die de Surinaamse had gemaakt door Kocovo te erkennen wordt thans door gedegen informatie uit Rusland teruggedraaid.


    Maak melding
  19. PARAMARIBO – Er zal alles aan gedaan moeten worden om te voorkomen dat Suriname in de diplomatieke wereld een pariastatus krijgt, vindt assembleelid Carl Breeveld (DOE). De regering heeft op 30 oktober per diplomatieke nota de formele erkenning van Kosovo als een onafhankelijke republiek ingetrokken. Het besluit zou op 27 oktober zijn genomen, meldden verschillende internationale media.
    Volgens de regering van Kosovo is een dergelijke intrekking op grond van het internationaal recht niet mogelijk. De intrekking kwam daags voor het werkbezoek van minister Yldiz Pollack-Beighle de afgelopen dagen aan Rusland, een van de landen die Kosovo niet erkent. Kosovo heeft zich enige tijd geleden afgescheiden van Servië, een trouwe bondgenoot van Rusland. In politieke kringen wordt beweerd dat Suriname onder druk van Moskou de erkenning heeft ingetrokken en zo de weg heeft vrijgemaakt voor eventuele economische en financiële steun van Rusland.
    De regering heeft nog niet gereageerd op de berichten in de internationale pers. De intrekkingsbrief zou naar verluidt door de Surinaamse missie bij de Verenigde Naties (VN) naar de regering van Kosovo zijn gestuurd. De redactie van de Ware Tijd werd door Surinames permanente missie bij de VN voor een reactie verwezen naar de regering. Op vragen van de krant over deze kwestie heeft Beighle die momenteel in Marokko op werkbezoek is, niet gereageerd.
    “Er is in het internationaal recht geen concept voor terugtrekking van erkenning. Er is wel sprake van bevriezing van diplomatieke betrekkingen of het terugroepen van diplomaten”, stelt de regering van Kosovo in een verklaring. Ook wordt aangegeven dat de brief van Suriname nog niet is ontvangen. De regering van Servië, die Kosovo als een afvallige provincie beschouwt, heeft de stap van de Surinaamse regering verwelkomd. Het nieuws over de intrekking kwam kort na Beighles ontmoeting met haar Russische collega Sergey Lavrov dinsdag in Moskou.
    Breeveld is niet blij met wat er zich binnen het buitenlandbeleid van de regering voltrekt. “De huidige regering heeft zich laten kennen als één waarbij het zigzaggen van beleid eerder regel dan uitzondering is. Consistentie is zoek. Het is de hoogste tijd om te komen tot een nationale agenda, waarbij er kamerbreed in grote lijnen consensus is, ook wat ons buitenlandbeleid betreft”, vindt de politicus. Hij voegt eraan toe dat Suriname als een “onbetrouwbare partner” overkomt. “Hopelijk verworden wij niet tot de paria’s in de diplomatieke wereld, waar diplomatiek fatsoenlijke landen de neus voor ophalen.”

    EEN betere formulering zou ik niet kunnen geven. Bedankt Breeveld.

    Conclusie: Suriname zit zwaar in de shit om zulke ondoordachte stommiteiten uit te halen. We zijn bereid om voor een paar roebels onze moeders te verkopen aan de Russen en Marokkanen. Wat zijn wij toch diep gevallen.


    Maak melding
  20. Rob G.
    De erkenning heeft in 2016 plaats gevonden en dus door Regering Bouterse gedaan. Dit is overduidelijk het bewijs van het niveau van onze regeerders.
    Goed lezen is ook moeilijk.
    En weet je wat de oplossing in zo’n geval zou moeten zijn?. Maar er een DNA beslissing van. Bespreek dit probleem in de DNA en laat de DNA beslissen. Achteraf kan je bij een foutieve beslissing (blunder) de DNA lekker de schuld geven. Houdt dus op om de regering Venetiaan hierbij te betrekken.


    Maak melding
  21. Het verhaal van Carl Breeveld stelt niets voor. Het stinkt alleen maar van haat en nogmaals persoonlijke haat van de man himself.De Surinaamse regering moet zich daarom niets aantrekken van Breeveld zijn verzinsels. In de internationale media en fora wordt juist positief gereageerd op de stap van Suriname. Het is eerder gênant voor Ksovo en haar bondgenoten.

    Kosovo dat bevolkt wordt door kinderen van vroegere Albanese moslim arbeiders en Albanese moslim migranten. Zij vormen thans de meerderheid in de Perzische provincie. Zij riepen met steun van Nederland en andere EU landen eenzijdig de onafhankelijk uit van Servie. Nederland en een aantal Europese Unie landen waren direct als de kippen bij om Kosovo te erkennen om Servie en Rusland een hak te zetten. Nederland en een aantal andere landen streven ook nasr een grotere Europese Unie. Kosovo was welkom.

    Straks vormen Turken de meerderheid van de bevolking in de provincie ZuidHolland en eens komt de dag komt dat zij de eenzijdige onafhankelijkheid gaan uitroepen over dat deel van Nederland. Hahaha,dat wordt natuurlijk een zware nachtmerrie voor de bevolking van Nederland. Nu zitten ze in de EU met eenzelfde probleem,namelijk de Catalanen van Spanje die de eenzijdige onafhankelijkheid willen uitroepen.


    Maak melding
  22. Rob,
    Je tracht weer de onkunde van de huidige groep te bagatelliseren door te wijzen op “voortschrijdend inzicht”
    Nu bega je wel een hele grote blunder.
    Suriname heeft Kosovo op 23 juni 2016 erkend. Amper 1 jaar later hebben de dombo’s besloten dat ze nu zoveel meer weten dat ze de erkenning willen intrekken.
    Er valt misschien wat bij Marokko of Rusland te halen dus gooien ze betrouwbaarheid rustig overboord.

    Ik knip en plak je eigen tekst hieronder voor je met dien verstande dat Venetiaan dan wel door Bouterse moet worden gewijzigd, aangezien je een blunder maakte over de datum van erkenning.

    Door het tekort aan kader waren de Surinaamse autoriteiten niet goed op de hoogte van de situatie m.b.t. Kosovo. Dit is weer een verwijt richting de regering Bouterse. Deze regering had haar documentatie over dit probleem met niet op orde.


    Maak melding
  23. Albanië
    Basisgegevens
    Officiële landstaal Albanees
    Hoofdstad Tirana
    Regeringsvorm Parlementaire republiek met een meerpartijenstelsel (democratie)
    Staatshoofd Ilir Meta
    Regeringsleider Edi Rama
    Religie Islamitisch 56,8%, rooms-katholiek 10,2%, Albanees-orthodox 6,9%, niet godsdienstig 5,5%, andere 4,7%[1]
    Oppervlakte 28.748 km² [2] (4,7% water)
    Inwoners 2.800.138 (2011)[3]
    3.047.987 (2017)[4] (106/km² (2017))
    Overige
    Motto Feja e Shqiptarit është Shqiptaria
    (Het geloof van de Albanezen is het albanisme) (nationaal)

    Ti, Shqipëri, më jep nder, më jep emrin Shqiptar
    (Jij Albanië geeft me eer, je geeft mij de naam Albanees) (traditioneel)
    Volkslied Hymni i Flamurit
    Munteenheid Lek (ALL)
    UTC +1 (zomer +2)
    Nationale feestdag 28 november
    Web | Code | Tel. .al | ALB | 355
    Voorgaande staten
    Socialistische Volksrepubliek Albanië Socialistische Volksrepubliek Albanië 1991 (val van het communistische regime)
    Albanië (Albanees: Shqipëria of Shqipnija), officieel de Republiek Albanië (Republika e Shqipërisë), is een republiek in het westen van het Balkanschiereiland. Het land grenst kloksgewijs aan Montenegro, Kosovo, Macedonië, Griekenland en de Ionische en Adriatische Zee. De hoofdstad en grootste stad van Albanië is Tirana in het centrum van het land, dat 610.070 (volkstelling 2015) van de in totaal meer dan 3 miljoen inwoners huisvest.
    Albanië was eeuwenlang een uithoek van het Ottomaanse Rijk. In 1912 werd het land onafhankelijk en na de Tweede Wereldoorlog kreeg het onder Enver Hoxha een dogmatisch communistisch regime dat zich steeds verder van de rest van de wereld isoleerde. Sinds de val daarvan in 1991 is Albanië een parlementaire democratie. Vrijemarkthervormingen in het land hebben de weg opengesteld voor buitenlandse investeerders, met name in de energie- en vervoersinfrastructuursector.
    Albanië is lid van de Verenigde Naties, de NAVO, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de Raad van Europa, de Wereldhandelsorganisatie en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking en is een van de oprichtende leden van de Unie voor het Middellandse Zeegebied. Sinds 24 juni 2014 is het daarnaast kandidaat-lid van de Europese Unie, nadat het reeds in 2009 dat statuut aanvroeg.

    Religie

    Naar schatting is 57% van de bevolking islamitisch (soennieten)[1] en 17% christelijk. Van de christenen is ongeveer een derde Albanees-orthodox en twee derde katholiek.[7] Slechts een gering percentage van de Albanezen praktiseert zijn religie. De statistieken van het aantal mensen die geen geloof aanhangen verschillen nogal. Schattingen lopen uiteen van 0% tot 74%. Deze grote statistische verschillen zijn ook zichtbaar bij het aantal moslims.[1] De Albanese overheid heeft zelf geen recente religieuze statistieken.
    De Gegen (ook Ghegen) zijn overwegend islamieten, de Tosken daarentegen meestal Grieks-orthodox. Katholieken vindt men vooral onder de Gegen.
    In 1967 werd Albanië officieel tot atheïstische staat uitgeroepen, en tot 1990 waren alle moskeeën en kerken gesloten. Alle moskeeën en kerken in het land werden gesloopt of ingericht voor andere doeleinden. Gelovigen werden tijdens het regime van Enver Hoxha streng vervolgd en geestelijke leiders werden gedwongen de uitoefening van hun ambt op te geven.

    Bron: wikiedia


    Maak melding
  24. In Suriname draait alles om geld en persoonlijk gewin. De bestuurders zijn zonder uitzondering gewoon oliedom met nauwelijks enige bestuurlijke en internationale ervaring. En het gros van het volk is net zo dom als de bestuurders. Men gelooft alle loze beloften, zolang de corrupte bestuurders af en toe feesten geven met veel eten, plezier en muziek. NDP staat niet voor niets voor Njang Dringi Presierie. Dit land is verloren.


    Maak melding
  25. freedomfight@ Nog even en Friesland wil zich losrukken van blanda; geef de ndjoekas rechten en je hebt: aukanerland, saramakanerland, matawarierland, paramakanerland, jan dan ook Sranan k!
    Het is altijd een facistis gedoe, dat me zich wil teruktrekken naar eigen groep. Onzin.


    Maak melding
  26. S. Asagi
    In Suriname draait alles om geld en persoonlijk gewin. De bestuurders zijn zonder uitzondering gewoon oliedom met nauwelijks enige bestuurlijke en internationale ervaring.
    Met de eerste zin ben ik het eens.,
    De tweede zin; ik denk niet dat ze dom zijn,maar wel dat ze te lui zijn om zich ergens in te verdiepen en daarom maar ja zeggen. Zijn ze er van af.


    Maak melding
  27. U heeft absoluut geen idee wat in kosovo zich afspeeld.
    Ten eerste is kosovo geen moslimland.
    Er wonen ik kosovo 95% albanezen en 5% de rest.
    Religie in kosovo is geen probleem want er wonen daar moslims, katolieken, rusische ortodoksen, joden etc, en altijd in harmonie geleeft.
    De problemen kwamen toen 100 jaar geleden het kongres van berlijn besloot zomaar een groot gebied van albanie aan servie toe te voegen incl. Kosovo.
    Niet alleen de huidige kosovo maar er is nog steeds een groot gebied van albanezen die bezet wordt gehouden door servie zoals het regio van toplice en preshevë-medvedje en bujanovc.Al deze gebieden vroeg of laat moeten bij kosovo komen.
    Wat ook heel belangrijk is is he feit dat kosovo een constituiv element vas van jugoslavie en daarmee alle elementen van overige republieken van formalige jugoslavie had.
    Onafhanklijkheid van kosovo moet gezien worden als proces in het verval van jugoslavie en niet als onderdeel van servie.

    Servie heeft i 1999 genocide gepleegd tegen de albaneze volk in kosovo en dat is niet de eerste keer want in 1878 is precies het zelfde gebeurd maar dan in het bovengenoemde gebied regio teplice waar ook mijn voorouders hebben gewoond en als vluchtelingen zijn naar kosovo gevlucht ( toen onder otomanse rijk).
    Alle elende wat in balkan gebuerd komt door de serviers en jammer genoeg zijn de bombardementen van NATO in 1999 te mild geweest.
    Massale bombardementen op servie was het beste optie, en daarna grond troepen naar toe sturen en onder internationale toezicht plaatsen net zo lang tot servie leert hoe met mensen moet omgaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES