vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinames grootste oppositiepartij praat met boze leden

Surinames grootste oppositiepartij praat met boze leden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Surinames grootste oppositiepartij, de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is een reeks gesprekken begonnen. Het initiatief van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi is gericht op ontevreden partijleden. Deze hebben door de jaren heen met wisselend succes om verandering geroepen.

De klacht is veelal dat er niet geluisterd wordt. De partijleiding wil nu spijkers met koppen slaan. Een commissie van goede diensten moet helpen sussen. “De commissie is gestart om personen te identificeren. Zoveel als mogelijk worden personen benaderd, waarbij een goed gesprek gevoerd wordt om uiteraard aan te horen wat het probleem is”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Er wordt niet over één nacht ijs gegaan. De bedoeling is vooral de eenheid binnen de partij te bevorderen en te behouden. Met het oog op de verkiezingen van 2020 is dit natuurlijk geen luxe. Voorkomen moet worden dat leden de partij verlaten. De afgelopen tijd is het laatste toch gebeurd. Volgens Santokhi zal zo moeglijk ook met deze personen worden gesproken om achter de beweegredenen te komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Volwassen en verstandige mensen praten altijd met elkaar in goede en in slechte tijden.

  Deze uitdagingen moeten op tafel worden gelegd, maar men moet zich wel realiseren dat persoonlijke belangen niet tellen. De nationale en Internationale doelen en uitdagingen van de Vooruitstrevende Hervormings Partij zijn belangrijk.

  De republiek staat voor uitdagingen die de belangrijkste prioriteit moeten hebben voor de Verenigde HervormingsPartij. Het Surinaamse Volk en de republiek Suriname zijn in een heel diepe afgrond terecht gekomen. De grondwet, Internationale verdragen, de schulden, welvaart en welzijn, criminaliteit, mensenhandel, drugshandel, onderwijs, wetenschappen, ondernemen in productie en export, oa de landbouw, rust, vertrouwen, herstel van de economie, de koers van de srd moet sterk verbeteren, werkgelegenheid, Investeerders uit het buitenland aantrekken om samen te werken, enz, enz, enz. Kortom er zijn heel veel uitdagingen.

  Suriname een land met heel veel natuurlijke rijkdommen moet de Surinamers die plaats geven in de regio en de wereld die het verdient.

  De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) staat open voor alle Surinamers.

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – Samen Sterker,
  – de Surinamers,
  – de democratische rechtsstaat,
  – de republiek Suriname.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Helpen sussen, hoe gaat dat dan ,zo van we willen niet dat je weg gaat,zou het niet prettig dat je weg gaat een gesprek op de man. hou daar niet zo van.
  Beter is toch een vergadering daar in je standpunten uitleggen.
  Maar zo op de man beetje eng.


  Maak melding
 3. Conservatief Suriname.

  De Heer Santokie Is Een Van De Beste President Die Suriname Nooit Gehad Heeft. Jammer Dat Hij In De Verkeerde Partij Zit.

  De Heer Santokie Is Jong Getalenteerd En Ambitieus En Die Heeft Een Duidelijk Toekomst Visie.

  Zijn Politieke Styll Is Modern, En Het Belangrijkst, Hij Is Niet Conservatief.
  Kortom Een geschikt Persoon Om Suriname De Komende 20 Jaar Met Militaire Discipline Te Besturen,.. Met Als Doel, Suriname Op De Kaart Te Zetten Zodat Ons Geliefde Land Kan Mee Liften In De Vaart Der Volkeren.

  Nogmaals De Heer Santokie Zit In De Verkeerde Partij. (VHP)


  Maak melding
 4. Sranan man,

  even de FEITEN op een rijtje…

  sinds 2010 is Suriname financieel / economisch en moreel reeds met wortel en tak uitgeroeid, door de paarse criminele, corrupte maffia bende van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE.


  Maak melding
 5. Dat ding wat masra partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi bezig is te doen is zand in onze ogen strooien. In feite gaat hij niet met de mensen praten maar om de wonden te likken. De verkiezing nadert en men zal alles op alles aandoen om de partij van Bouterse (NDP) te verslaan.

  Alle politieke leiders in de wereld hebben een ding gemeend om te likken voor de verkiezing en na de verkiezing keren ze terug in de oude situatie. Schurken en Boeven doen zulke dingen.

  De kiezers moeten leren om op een programma te stemmen en niet op (boeven en schurken) beloftes.

  Als de situatie zo doorgaat in het land dan ben ik bang, dat de verkiezing van 2020 wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

  Met een man als Bouterse moet je niet grappen, deze man is in alles instaat om zijn macht te kunnen behouden en ook niet terecht te komen in Santo Boma.


  Maak melding
 6. Onder zware druk heeft Chan eindelijk eieren voor zijn geld gekozen,er woedt binnen de vhp een gigantische strijd,het is erop of eronder vr Chan,bij menigeen is gebleken dat het een hele poos muisstil is rond de persoon van gajadief,want hoe dan ook de vhp wil meeregeren,want nog 5jr aan de zijkant blijven staan is geen optie vr de achterban,a shoe e kwinsie deng behoorlijk,en gajadief de politieke kuiken is een grote opstakel vr samenwerking met de NDP,ik denk niet dat hij de persoon is die zich zomaar aan de kant laat schuiven,in ieder geval hij is gemuilkorfd maar voor hoe lang,er dreigt een grote leegloop te gebeuren,de achterban is niet tevreden over de politieke stijl van Chan ,Mathoera wordt nu meer en meer naar voren geschoven,en gajadief staat er knarsentandend bij,maar kan niets doen;wordt vervolgd


  Maak melding
 7. We moeten er geen doekjes omwinden.Er heerst een groot cultuurprobleem binnen de VHP. Bij Santokhi en zijn handlangers in de partij draait alles om eer. De eer van de partij en haar leiders moet hoog gehouden worden. Santokhi en zijn clubje bepalen de kaders waarbinnen de bestuurs(leden) van de partij zich mogen bewegen. Het bijbrengen, bewaken en beschermen van de eer gaat via normering, maar ook worden verschillende vormen van dwang en (verbaal)geweld. Voor dissidenten is er geen plek in de partij of zij moeten zich ondergeschikt opstellen. Deze dissidenten kunnen het echter vergeten dat zij carrière binnen de partij of met behulp van de partij binnen de samenleving gaan maken.
  Mensen pikken het niet meer. Zij willen ook en stem in de partij hebben. Voor met name vrouwen is het moeilijk om in de partij hogere posities te bekleden.

  De gesprekken die Santokhi met de dissidenten wil voeren zal geen zoden aan de dijk zetten. Een eeuwenoude traditie kan men niet binnen een wip en een zucht veranderen. Santokhi zal proberen om de dissidenten als tamme schaapjes in de partij te houden. Deze dissidenten zullen geen hoge posities binnen de partij krijgen omdat zij naar de mening Santokhi en zijn clan onbetrouwbaar zijn. Tgen alle VHP en NPS en PL-ers wil ik zeggen, participeer in de NDP.


  Maak melding
 8. A-No-Mie tak-so ! Na RobG heeft gezegd dat als de VHP en NPS en PL samen werken met NDP, ze de beste partijen en partijmensen hebben om het land vooruit te brengen.
  Dus pas bij een samenwerking van VHP en NPS met NDP, zijn ze de beste patijen in Suriname !!!


  Maak melding
 9. Dit land is door het gros der politici zo verziekt, dat ook een groot deel van hun aanhangers besmet zijn geworden met al hebies. Neem bv Somho, Sapoentje na wang leerling. Neem Ddb, Lonie na wang leerling en zo ook hun aanhang. Veel Ddbers zijn moordenaars, drugscriminelen en corruptelingen. Veel Lonnies zijn rovers, dieven en geweldenaren. Somo en Sapoentje zijn judassen etc, ga zo maar door. WAT KOMEN GAAT IS EEN BURGEROORLOG.


  Maak melding
 10. Wanneer partijtrouwelingen op lokale niveau en bestuursleden de partij verlaten Dan moet je praten.

  De fundamenten rommelen.Een soort ndp worden most oude getrouwen.


  Maak melding
 11. Wanneer partijtrouwelingen op lokale niveau en bestuursleden de partij verlaten Dan moet je praten.y

  De fundamenten rommelen.Een soort ndp worden most oude getrouwen.


  Maak melding
 12. Slechts de NDP is instaat dit mooie land nr grote hoogte te stuwen,70 jr front,betekende 70 jr stilstaand,en zelf een ezel uit abragotro weet wat dat betekent neem ik aan,een ezel is trouwens een nobel dier alleen hij luistert niet altijd goed,van wat er gezegd wordt,vandaar dat ze bijna uitgestorven zijn,dat staat ook nu te gebeuren met de Nps


  Maak melding
 13. misschien is het toch beter dat de n d p aan de macht blijft, tot de dood hem schijd..

  want alleen hij kan het land failliet maken en de anderen het land verder ontwikkelen..
  er is geen bla ka mang op deze aarde, die een land kan besturen ontwikkelen, kijk maar om je heen.


  Maak melding
 14. Marcel de waarheid is hard om te horen.
  Het doet me ook wat met die uitspraken van je .
  Waar door denk je dat je zo een beetje gelijk hebt???
  Door hypocrieten en misgunners als jij.
  Plus als je denkt dat Afrikanen niets bereiken .
  Ben je echt een koe uit een ban die weilanden daar op leiding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES