Surinaamse zender moet kritisch programma stopzetten

59

PARAMARIBO, 2 nov – Rapar Broadcasting Network, RBN, mag het kritische radioprogramma Zeven Even niet meer uitzenden. RBN wordt in gebreke gesteld. Dit stelt minister Jerry Miranda van Openbare Werken Transport & Communicatie in een brief aan de directie van de mediagroep. Het programma wordt intussen wel uitgezonden.

Miranda wil dat de uitzending binnen vier en twintig uur wordt stopgezet. Volgens Miranda is Zeven Even al ruim drie jaar “in strijd met de algemene vergunningvoorwaarden.” In het programma zouden dagelijks “op zeer grove en beledigende wijze” mensen worden besproken. Het betreft volgens Miranda de regering of leden van de regering, leden van politieke partijen, ambtenaren, de rechterlijke macht en etnische groepen.

Uitspraken in het programma worden ervaren als “onnodig beledigend, buitenproportioneel en gebaseerd op laster, leugens en verdraaiingen van werkelijk gebeurde feiten.” Uitzendingen mogen niet “indruisen tegen waarden en normen in de samenleving.” Als de ingebrekestelling wordt genegeerd, zal de president geadviseerd worden de werking van de vergunning op te schorten of in te trekken.


59 REACTIES

 1. Wat een ellendeling is deze minister.Het is toch niet de schuld van ZEVEN EVEN dat vergunningen worden gegeven om nagelvast te bouwen op bermen.En als hij dat bouwen aankaart,wordt jerrycan boos.
  En als jerrycan genoemd wordt,dan is het niet de minister zijn naam neem ik aan.
  Anders heeft ZEVEN EVEN toch gelijk dat er schroeven en moeren over blijven na een reparatie van de auto door jerrycan.Want dan is de fabriek fout.Jerrycan is slimmer dan de hele Toyota fabriek.


  Maak melding

 2. Van autowiel uitlijner van de Kwattaweg tot minister. Geen wonder, ook zijn baas heeft het gemaakt. In het paarse land der blinden is een oog koning. Alle ndpers verdienen de mislukte revo jaren die komen gaan als ze oerdom blijven krijsen, soso lobi de grootste moordenaar, sa e mek land en volk ka. Niemand zal medelijden helpen met het paarsdom volk. Niemand, want ze verdienen ddb en duivelse trawanten met al hun misdadige hebies.


  Maak melding

 3. O sortoe “ka” na dies minister, die beng keur auto’s ondro in oso !! Wat weet hij van ,civieltechnische,bouw-ontwatering,ruimtelijke ordening ??
  Soso ka a kil dies e kraai uit !!
  A-No-Mie tak so, na deng Paarse boefjes van “Baas” nanga deng leden van Huis Van Bewaring !!


  Maak melding

 4. -Censuur ten top van deze moordenaars en schoften.

  -Als je geen boter op je kop hebt bemoei je alleen maar met Limbo meneer Miranda, omdat je FB ook niet gaat kunnen stop zetten.

  In Afrika houden ze mensen dom en het volk krijg te horen wat de regering wilt hebben, en zie waarom de ontwikkeling ook niet verder komt, en dit willen zij ook in Suriname doen.


  Maak melding

 5. Men lult gewoon in de ether, vraagt aan de klootzak of zij het programma wel kent? Ik heb een hekel aan personen die dingen zomaar uitkraaien. Ik vindt de Minister nog beleeft, dit moest allang gebeurt zijn geweest. En geen gelul verder. Stel ze een paar vragen over Rapar weten zij ook geen moer te vertellen. Dit is alweer een stukje Nederlandse mentaliteit ze weten het altijd beter.

  Weet men wat persvrijheid inhoudt? Zelf bij de Sociaal media geldt er regels. Wij Surinamers maken een gewoonte van of grove denkfout om te denken dat we alles mogen overnemen en klakkeloos of ongecorrigeerd de ether mogen insturen. Ook bij net gebeurt het niet.


  Maak melding

 6. kende het programma niet. Even naar een uitzending geluisterd. Was best leuk. Komisch leuk gebracht.
  Mogen een prijs met het programma winnen de manier hoe ze kritisch zijn op de regering. Kijk doe je het goed zal je niemand horen klagen. Maar maak je er een potje van dan gaan mensen klagen. En tja vrijheid van de pers moet er ook zijn. En ze moeten het ook zo mogen brengen. Mini ster. en JeryCan


  Maak melding

 7. Deze paarse schoften, geven de indruk dat het land van hun is, en denken hun Wil te kunnen opleggen, door je mond te snoeren, en censuur toe te passen, ze Zijn in een bepaalde positie terecht gekomen, waarvan ze nooit hebben durven dromen, deze hufters weten niet wat democratie en vrije meningsuiting betekenen.


  Maak melding

 8. nog 5 heeft gesproken..

  we zijn met z’n allen mond dood gemaakt.., vroeger was het ”kogel dood ” maar nu op weg naar ” 20 ” kun je geen mening meer hebben..

  dus zand er over en no lul moro..


  Maak melding

 9. Jerry heeft uit de gifbeker van het moorddadig regime van Desi gedronken. Jerry, je bent een loser met je verrotte hersenen. Je bent een oeroude verrotte fossiel. Jerry, je bent een reetlikker van desi


  Maak melding

 10. deze lul-de- behanger lult over drie jaar . Waar was ie drie jaar geleden? de volgevreten todo , die mag naar believen anderen beledigen en denigrerend zijn ,,krijgt alle ruimte toe , met een medium die door de belastingbetaler betaald moet worden . Laag-bij-de- grondse bende good for nothing abani,s. Suriname is terug bij af, herhaling van de 80er jaren . nabij., in aantocht.


  Maak melding

 11. En hier mee is het ook over en uit met de schijn democratie die nog bestond.Misiekaba heeft de rechters al beloofd dat zij maar in de rechtszaal de baas zijn,En eerder zijn er al wat radio programma’s stopgezet op straffe van intrekking van vergunning.Bijvoorbeeld van Joyce Abdoelakhan,


  Maak melding

 12. Langzamerhand wordt het volk monddood gemaakt.

  @ Koos

  Volgens mij ga je gelijk krijgen !
  De situatie wordt in Su precies als Noord Korea.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Min Miranda heeft groot gelijk;we leven niet in calcuttistan,waar een junki grote groepen in de samenleving op een discriminerende wijze bespreekt,over vrije mening gesproken,dat wil niet zeggen dat j discriminerend bezig mag zijn naar anderen,en nog erbij door een junki,het zal wat moois zijn,als iedereen elkaar discriminerend gaat bejegenen.


  Maak melding

 14. Satire mag,mensen houden daarvan,maar satire betekend niet,leugens vertellen,verdraaiing van feiten en discriminerend bezig zijn naar andere groepen in de samenleving,Suriname is een multi-etnische samenleving en anders lijkenden moeten ook met respect behandeld worden,en een junki moet dat niet komen verstoren,als hij mans genoeg is,laat hij zelf komen vertellen,dat het niet waar is,ipv terug te kruipen in zijn vieze hol.


  Maak melding

 15. Minister Miranda handelt dictatoriaal !

  Dit soort zaken moet je voorleggen aan de RECHTER !

  Als bewindsman moet je nooit aanvangen met dreiging en stopzetting programma’s !

  Er zijn wetten die overheid en burgers beschermen tegen belediging of laster !

  Bovendien is een minister niet geschoold om al dan niet vast te stellen of wetten op dit punt zijn overtreden of niet !

  Miranda heeft niet eens een dossier gepresenteerd met klachten of veroordelingen !

  Het lijkt hier om PURE CENSUUR te gaan !

  De minister babbelt over normen etc, maar hij werkt wel mee aan aanval op de Procureur-Generaal, ondersteunt gewelddadige aanval op protesterende onderwijzers en vakbondsleden, en moet zwijgen van Hogerhand over de berechting van de daders van de Decembermoorden !

  Is dit niet de man van de gesjeesde aankoop van een dure tweedehandse Asfaltplant ??????????

  PS : Inderdaad is er reden te vrezen voor dictatoriale “Venezuelaanse” toestanden in Sranan !

  Let er ook op dat onlangs de overheidszenders en overheidsvoorlichting zijn gecentraliseerd, terwijl er ook direct een EENHOOFDIGE Leiding is aangesteld !

  Communistische Cubaanse adviseurs kunnen, net zoals in Venezuela is geschied, best een draaiboek aan de Paarse machthebbers in Sranan hebben gegeven,met als doel de Democratie verder af te breken / te ontmantelen !

  Sranan kan dus langzaam maar zeker afglijden richting een “Cubaans-Venezuelaanse-dictatuur” !


  Maak melding

 16. @ Dagoebalsing … wanneer heb je voor het laatst en wasi genomen. We ruiken je tot aan de Braziliaanse grens.
  Je stinkt man … je gaat die drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … door je stank … weer richting Cuba sturen om behandelt te worden.

  Een Dagoebal … blijft een Dagoebal … wordt geen forse paarden..l. Zelfs loopse teven gaat je uit de weg… sari tori !!!


  Maak melding

 17. Let wel dit is niet de eerst keer dat RBN zich vergaloppeerd wegens discriminerend gedrag naar anders lijkenden,na aanhoudende kritieken vanuit de samenleving moest die lelijke heks joyce van de buis worden weggehaald,en daar moest pierkhan ook onder druk optreden,dus het lijkt op een beleid kwestie,anders uitzienden,discriminerend te bejegen bij RBN


  Maak melding

 18. Net als in de jaren tachtig vele revo aanhangers dom werden gehouden, zullen die ndpers nog dommer worden van al dat paarse nieuws vol van leugen en bedrog. oma taki, ndpers zijn een vloek voor de gehele natie, maar zonder het te weten ook voor zichzelf vanwege soso lobi ddb, didibri foe alla deng dong ndpsma. Dom tot in de miljoenste kwadraat zijn ndpers.


  Maak melding

 19. Wat jij niet begrijpt is dat mensen uit de samenleving klachten bij de minister hebben gedeponodeerd,de minister heeft niet uit eigen houtje gehandeld,en De omroepen waren twee maanden terug nog gewaarschuwd door TAS de omroep waakhond,dwz wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding

 20. Luti je kan het niet helpen,je woont in een rovershol,daar zijn geen normen en waarden,in een geordende samenleving heb j rechten maar ook plichten


  Maak melding

 21. jerry miranda is maar een hoerenzoon die alles altijd voor een dalla doet. Deze keer op bevel van bouta Radio Rapar censureren. Luister joe mpp minister vanaf morgen gaan we uit nederland live uitzenden op you tube en je mpp plee-si-dent mag ook meekijken samen met jou.


  Maak melding

 22. Dagoebalsing, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, jou laaiste posting is ook knap racistisch, dus moeten ze jou hier ook maar verwijderen, toch?


  Maak melding

 23. De vraag is doet hij het alleen of laat bouterse een ander het vuile werk opknappen. Miranda denkt dat hij kan doet wat hij wil met de leraren. Hun namen kan niet met een HOODFLETTER geschreven worden. het is een schande.


  Maak melding

 24. Sang !!! Mi populaire “zeven – even” onder censuur door minister “Jerrycan” waarschijnlijk de zoon of kleinzoon van “notaris Miranda tjorie kere” !! Was volgens de oude kranten ook veroordeeld (zie oude De West).Ik ben geboren en getogen in Noord-West, oud Paramaribo en ken de man die dit overal luidkeels verkondigde !!
  Waarom schreeuwen de lafaards in Nederland ,ook hun Regering ,geen moord en brand nu?? Waarschijnlijk omdat ze hadden geholpen bij de coup in 1980. Bouta kreeg toen gelijk 500.000.000 (500 miljoen voor projecten !!
  @ Ramsingh, dan maar zoals jij zegt via You Tube vanuit Nederland, doorgaan met dit programma !!!


  Maak melding

 25. @Dagoebalsing-Singh ; Een leek op het gebied van HET RECHT, zoals de Niet-jurist Miranda moet verre blijven van OORDELEN over strafbare/ongewenste handelingen !

  Tja “hij had klachten gehad uit de samenleving”, dan kan de RECHTER oordelen over de juistheid van deze klachten !

  Wanneer komt het OORDEEL van de “juridische deskundige” MIRANDA over de December MASSAMOORD of over de MOIWANA-Massamoord ?????????????

  Of is de FUTU-BOY van de dictatuur, MIRANDA, dan ineens EEN LAFFE ZWIJGER !!!!!!


  Maak melding

 26. Niets is minder waar;i.o.v de omroep waakhond TAS heeft de minister gehandeld en hij is daarvoor bevoegd,als jij j niet als mens kunt gedragen in een menselijke omgeving,dan volgt er straffen ja,als j een makaak hebt die niet luistert dan verdient hij of zij een corrigerende tik,nex no fout


  Maak melding

 27. Laat de RBN naar de rechter stappen als ze het gelijk aan hun zijde hebben,nu piept pierkhan de taal van verzoening en dialoog om tot een oplossing te komen,als j een junki als presentator binnenhaald,dan moet j dit soort rotzooi verwachten,een japi met een scheermes,zeer gevaarlijk


  Maak melding

 28. Dagoebalsing@

  En wie bepaald dat satire leugens zijn, het in het leven roepen staats radio, riekt naar dictatuur, en indoctrinatie, als jij daar voor bent ga ik twijfelen aan jou oprechtheid


  Maak melding

 29. Dagoebalsing@

  Naar de rechter stappen geld ook voor de regering, zij moeten een voorbeeld geven hoe het er in een democratisch land aan toen gaat, het is verkeerd als een minister, buiten de rechter om eigenhandig een verbod op legt, dat is juridisch niet verantwoord. Daarom ben ik het niet met je eens sorry


  Maak melding

 30. Dus Haco een onbenul als jou wil het beleid bepalen in Su,ga bij de Spaanse regering of bij het Europese hof protesteren,nu de Spaanse regering iedereen dreigt op te sluiten wegens het uitroepen van de onafhankelijkheid in Catalonië ,als j het moraal nog steeds niet begrijpt,dat elk land baas is in hun eigen huis,dan kan ik jou niet helpen,betweters hebben wij genoeg in Su,zag j het betoog van Chan over Kosovo niet,reken maar dat hij niet weet hoe het in de internationale politiek omdraaid,bij de grote landen geld; eigen belangen veilig stellen,nothing more


  Maak melding

 31. @dagoe

  In Sur.is het net als in Afrika.
  Al is een vonnis gewezen in het nadeel van de regering,toch heeft de regering gelijk.En als het moet dan veranderen ze de wet eventjes.
  Dat is dan een banana republiek in optima forma.


  Maak melding

 32. Dagoebalsing@

  Over onbenul gesproken ik bepaal het niet de wet.
  De regering heeft via de grondwet, wetten vast gelegt waarnaar zij moet handelen, langs de gerechtelijke macht zullen ge of verboden bepaald worden en getoetst aan de grondwet, als jij het anders ziet mag dat.


  Maak melding

 33. Andre Kamperveen is ook doodgeschoten door zich open te stellen voor vrije meningsuiten. Gaan wij weer die kant op?
  Miranda je bent erger dan een hoopje honden braaksel.
  Dictatuur viert nog steeds hoogtijd in mijn land. Het wordt nu hoogtijd dat er capabele vrouwen opstaan en het land gaan besturen behalve Ingrid.Haal ze desnoods uit Nederland of Amerika. Het is toch erg voor woorden dat een stelletje hersenloze poepvliegen denken dat ze iemand de mond kunnen snoeren.Ik dacht te leven in een vrij land. Miranda de massa onder je callebas is verrot en de rottigheid druipt uit je oren net als Desi.Je eigen volk onderdrukken daar zijn jullie mee bezig en niets anders.


  Maak melding

 34. Het is niet aan welke regeringsfunctionaris dan ook om te bepalen welke de waarden en normen zijn. Als men meent dat wel te mogen dan heb ik een voorstel voor deze club. Ga corruptie aanpakken. Het gehele Surinaamse volk is tegen de brutale corruptie die onder dit regiem hoogtij viert. Als de minister daaraan zijn steentje zou bijdragen krijgt hij gegarandeerd een heldenstatus.


  Maak melding

 35. Dagoebalsing@

  En dagobert duck stop met dat neer buigende geleuter, probeer normaal te discussiëren, pas dan word jij geloofwaardig,
  Wat betreft Spanje sla je de spijker volkomen mis, daar staat in de grondwet dat catalonien niet eenzijdig de onafhankelijkheid kan proclameren, dus terecht dat zij vervolgd worden, maar dat terzijde, we hadden het over suriname toch


  Maak melding

 36. Haco jij kan mij alles verwijten,maar ik ga nooit genaliserend zijn naar een bepaalde groep,a no mi stijl,want in Su hebben wij elkaar nodig,ongeacht wie j bent,vrijemeningsuiting betekent niet,dat j iedereen loopt te beledigen omdat iets niet in jou straatje past,jij als persoon moet weten tot hoe ver j kan gaan.


  Maak melding

 37. De geachte VP Adhin heeft ook een duit in het zakje gedaan in het CENSUURDEBAT !

  Wij moeten beter met mekaar omgaan zegt hij en wil samen met de overige MACHTHEBBERS In Suriname, “beledigingen” in de media stopzetten !

  Meneer ADHIN leeft in een DROOMWERELD !
  Ik help U uit de droom, U LEEFT in een staat waar momenteel niet eens MOORDENAARS op basis van de bestaande wetten op normale wijze kunnen worden berecht !

  U leeft in een staat waar muitende militairen meerdere massamoorden hebben gepleegd !

  U leeft in een staat waar het Regiem, waar u deel van uitmaakt, een normale Massamoord-strafzaak saboteert en daarbij ook nog de Rechterlijke Macht en de Procureur-Generaal BEDREIGT !

  En u meneer ADHIN maakt zich zorgen over omgangs-vormen en wenst BELEDIGINGEN in de media uit te bannen ??????????

  U moet VP gewoon wakker worden en de realiteit onder ogen zien ! U moet ernstige misdrijven zien te voorkomen en zorgen dat ALLE DADERS worden bestraft door de Onafhankelijke Rechterlijke Macht ! (Trias Politica !)

  PS : U dient ook NIET mee te werken aan sabotage van lopende rechtsprocessen (zie de Grondwet !) en U dient niet mee te werken aan Amnestie voor ernstige mensen-rechtenschendingen !
  Het internationale Recht en de Internationale Jurisprudentie wijzen dergelijke AMNESTIE-verleningen pertinent af, meneer ADHIN !


  Maak melding

 38. @ Dagoebalsing

  Je kan even goed een echte Hindustaan zijn, maar even een Neger als ik zelf bent ! Maar ik vertrouw je niet,
  jullie Hindustanen gebruiken jullie partner, om jullie om jullie doel te bereiken en daarna laten jullie ons vallen !
  Dus kom niet met je shit, voor jullie Hindustanen zijn wij een stelletje bander met een grote l.,l en verder niets voor jullie !
  Jullie zijn gewoon matrialistisch als de pest pokken !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 39. Landgenoten folteren, martelen, verminken en standrechterlijk vermoorden wordt beloond met het presidentschap en blijft onbestraft. Maar een satirisch radioprogramma is uit den boze. Wat een hypocriet, eng, miezerig en zielig cultuurtje.


  Maak melding

 40. Only Bullshit of this donkey’s.
  Tell them it’s called freedom of speech.
  Let the man speak, its the truth and only but the truth.
  God bless you.!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.