dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIndiaas bedrijf wil Surinaamse diamanten verwerken

Indiaas bedrijf wil Surinaamse diamanten verwerken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Een Indiaas bedrijf in België is bereid een verwerkingsindustrie voor diamanten op te zetten in Suriname. In het Nassau-gebied, in het zuidoosten van Suriname, zijn diamanten gevonden die als ‘hoogwaardig’ worden aangemerkt. Twee Surinaamse bedrijven hebben vooronderzoek verricht Volgens experts van de bedrijven moet nog grondig onderzoek worden gedaan naar winbare voorkomens.

Het Indiase bedrijf is benieuwd naar de resultaten. Nu al worden mogelijkheden gezien voor de doorvoer van diamanten naar Europa. “We hebben reeds afspraken met het bedrijf in België om hier een industrie op te zetten. Er is voldoende potentie voor een industrie”, zegt directeur Dimitri Lemmer van Consolidaten Resources Suriname, in de marge van de internationale mijnbouwconferentie in Paramaribo.

Veel hangt nu af van de overheid. Die zal de nodige faciliteiten moeten bieden. Dat er diamant voorkomt, lijdt geen twijfel bij de experts. Goudzoekers gooien het weg met het water waarmee goud wordt gespoeld. Ze zijn alleen geïnteresseerd in het goud. “Diamant wordt door gebrek aan kennis nog steeds weggegooid, omdat men de stenen niet eens weet te herkennen”, zegt Benjamin Libby van Hazlo Geo Solutions.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Als er werkelijk diamanten te vinden is in grote hoeveelheden dan kan dit Indiaas bedrijf het vergeten dat zij het gaan verwerken.De chinezen zijn al jaren bezig de regering zacht te kneden om naast hout ook wat met een andere grondstof te doen die gewild is op de wereld markt.


  Maak melding
 2. Niet dat Suriname een arm land is, Nee dit is het niet. We hebben te kampen met de juiste personen die werkelijk naar vooruitgang van land en volk nastreeft. Het probleem met de Surinamers is dat zij bezield zijn geraakt van het praten om snel rijk te worden. Als het ware moet men geboren zijn om een land te besturen. Een geboren leider en geen gemaakte leiders. Zoals we dat nu kennen bij de verschillende politieke partijen.

  Deze hebben niet eens een regeerprogramma laat staan om een land te regeren. De tijd van poppenkast spelen is allang voorbij. Dit merk je duidelijk bij de actie van de verschillende vakbondscentrales. Ze praten alleen maar over salarisverhogingen en niet over andere dingen om de weknemers te stimuleren om harder te presteren en hun best te doen om het bedrijf tot hogere hoogte te brengen. Maar ze willen niet presten maar willen meer geld.

  Een herscholing is dringend nootzakelijk. om te bouwen aan betere Suriname.


  Maak melding
 3. Op allerlei manieren proberen ddb en paarse roverheid het land te verkopen. Mens, dier, vissen, insecten, planten, water en zelfs de bodem lijden door het vervloekt wanbelaeid van de paarse regering.


  Maak melding
 4. =Dat er diamanten is Suriname gevonden wordt is geen nieuws, omdat dit al jaren geleden bekend was.

  -Onder Bouterse en co zal niets naar de staatkas gaan, maar in de zakken van deze moordenaars, dit omdat er geen goed beleid is wat met al dat geld gebeurd in Suriname.

  Alleen Boefdraad gaat over financiële zaken, de schoonzoon van Bouterse, dus verwacht ik niet zo veel.


  Maak melding
 5. In het verleden werd er tijdens de militaire periode in Suriname op beperkte schaal industrie-diamant gedolven. Volgens de afnemers in het buitenland (hoogstwaarschijnlijk de VS)was het industrie-diamant. Ik twijfel echter of het industrie-diamant is geweest. Volgens mij waren het hoogwaardige diamanten. Ook de Suralco moet zich hebben verrijkt zonder dat de Surinamers het wisten. Tussen al het bauxietpuin zaten vermoedelijk heel veel diamanten.


  Maak melding
 6. Waar zijn de diamanten?Is dit weer een broodje aap verhaal? “Zoals wij gaan binnen afzienbare tijd olie voor de kust vinden( Elias staatsolie en Ashwin Adhin).” Leven in de hoop en sterven in de verwachting.


  Maak melding
 7. De Canadees Krenbrink van Surinam Stone Industrie heeft veel weggesmokkeld uit het Patamacca/Moengo gebied,totdat hij verjaagd is doo Lonnie !!
  Mijn kinderen weten er alles van !!


  Maak melding
 8. Robg@
  Rob LUL dat je bent ’t is allemaal vermoedelijk, waarschijnlijk, en misschien, als er een met stemming maker bezig is dan ben jij het wel.
  Jou baasje bezat niks noppes nada, is nu groot grond bezitter.
  Boefdraad idem dito, sinds 1982 na de coup.

  Ronnie Brunswijk idem dito, zo ben ik er nog wel paar vergeten
  En de Surinamer gewoon weer te lui om zelf actief te onder nemen, het zijn weer andere die, zoals suralco, die aan het stelen zijn geweest, wat ben jij zielig, onbenul.
  Lekker geloofwaardig masoschist.
  Ben je thuis ook zo gezellig.


  Maak melding
 9. Constant is deze regering moeder natuur aan het plunderen.Laat deze idioten uit India lekker in hun land blijven en daar wat aan hun eigen bulshit gaan werken er is genoeg in hun land te doen.Suriname is een 3e wereld land geworden door ndp en het zal nog erger worden.


  Maak melding
 10. ja zo ken ik er nog een enkelen.

  Er wordt ook verteld dat de bron van al dat aardolie van Venezuela in Suriname ligt en dat Venezuela dat schijn weg boort.

  ddb vertelt de paarse kakkerlakken dat zij gó een oven is en dat hij heel veel broden kan bakken en gaat exporteren naar het buitenland en met dat valuta 18000 huizen gaat bouwen, laptops voor alle leerlingen van Suriname, treinverbinding van Poelepantje naar Brazilië, bruggen over de grensrivieren van Suriname, snelweg van Paramaribo naar Brazilië, een diepzeehaven voor de kust van Suriname, Cassavefabriek dat meel gaat maken voor de export.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Haha, daar heb je die Haco weer met zijn emotionele malaise. Front-rat, ga niet als een dolle tegen mij tekeer…..! Heb je soms weer last van een boulimia aanval. Sta je met jouw volgevreten pens voor een lege voedselkast.

  Bij het vormen van mijn oordeel met mijn ‘ God given intellect ‘ kijk ik o.a. naar de geologische kaart van Guyana, het buurland ten westen van Suriname. Op een geologische kaart staan de geologische formaties weergegeven van een gebied, een land enz. Wel nu, de geologische kaart van Guyana toont veel overeenkomsten met de geologische kaart van Suriname. Voorheen waren Guyana en Suriname geografisch een groot land.

  Can you follow me with this information? In Guyana wordt al tientallen jaren diamant gedolven. Ook in Noord Brazilië dat aan Suriname grenst worden diamanten gevonden. In het mijngebied van Brazilië delft men naast ijzererts en bauxiet ook diamant.


  Maak melding
 12. Op ‘ de diamondproductietabel ‘ van Guyana valt af te lezen dat er in Guyana helemaal geen industrie-diamant wordt gedolven maar echte gem stones, dus waardevolle diamanten. De tabellen van de Guyanese regering zijn echter onbetrouwbaar omdat het grootste deel van de diamant productie buiten het zicht van de overheid blijft. Een groot deel van deze productie gaat langs illegale wegen naar Brazilië.

  Ik vrees echter dat de Surinaamse regering ook in de maling wordt genomen door de illegale Braziliaanse goudzoekers die ook actief zijn in Guyana. Maar wat denkt man van bedrijven als I’M Gold en New Mount die actief zijn in de Surinaamse goudindustrie. Tussen al dat goud komt er ook diamant voor. Surinamers zijn hiervan niet doordrongen. De kans is zeer groot dat de overheid en het volk van Suriname worden belazerd door de buitenlandse goudmaatschappijen.


  Maak melding
 13. Robg@
  Laat maar zien dan super interlectueel, en even een tipje van sluier oplichtent, dit is geen emotie hoor het zal me aan mijn aars ocideren, je laat weer zien dat je het verschil niet weet tussen emotie en realiteit, je geeft zoals gewoonlijk weer geen antwoord op vragen, je ontwijkt het


  Maak melding
 14. Jaja Rob wie controleert wie, het is weer misschien waarschijnlijk, en ik vermoed,dat jij aan stemming makerij doet, ik vermoed dat jou baasje en consorten, er wel blij mee zijn dat het waarschijnlijk niet vermoed ik bij het grote publiek, naar ik meen niet bekent is, denk ik.


  Maak melding
 15. Haco, jij bent emotioneel in de war, een warhoofd van formaat.De realiteit gaat aan jou voorbij.Je repeteert sinds dag en jaar van die eenzijdige one-liners en soundbites, m.a.w. zuivere nonsens. Jouw realiteit ziet er anders uit omdat jouw emotionele hersenen alles bepalend zijn in je bekrompen leven. Sukkel , jij kan niets onderbouwen omdat je de kwaliteiten mist.


  Maak melding
 16. Robg@

  En zoals gewoonlijk geef je weer geen antwoord, ik reageer ook op jou zuivere onzin, dat betekent dat ook jij een emotioneel in stabiel bent, zo zie je maar weer, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, o ja sukkel onderbouwen daar ben jij een kei in je word continu de mantel uitgeveegt, door je uit stekende annalises, zoals wat Desy allemaal goed heeft gedaan.

  Wij wachten op het forum nog steeds op een opsomming van jou, waarschijnlijk kan je het emotioneel niet aan.
  Of is jou zo bekrompen dat het niet meer weet.
  Dit zou dan de komende tijd onze discussie worden.
  Sari Tori mijn beste


  Maak melding
 17. Jullie zullen het weer voor een appel en een ei meegeven. Om zo voor 1% daar van weer, van deze india, een lening tegemoet te zien voor 10% rente/
  Het is jammer en in en in triest. Mijn vertrouwen in mijn volk is tot een dieptepunt gezonken; Echt waar!
  Als ik nu een gouden ring in Paramaribo zou kopen (mocht ik ooit nog voet daar zetten), look wan kanklanka, zou ik mijn tien X afvragen, of dat wel goud is! Triest.


  Maak melding
 18. Haco,
  Wees voorzichtig, voor je het weet word je beschuldigd van discriminatie (grapje)
  “de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”

  leesvoer
  Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan….
  ( het woord ” zie ” kan als uiterst kwetsend worden ervaren door visueel gehandicapten, al zullen die dit waarschijnlijk niet lezen, en dient dus vervangen te worden door ” ervaar ” oid. Daarnaast is het onacceptabel om het over Spanje te hebben voor de Catalanen, dus daar moet een oplossing voor worden gezocht, net als voor het fenomeen ” stoomboot ” want iedereen weet deze zeer milieu belastend zijn.)
  Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan…
  ( Het ” hij ” van de stoomboot is onmiskenbaar genderspecifiek en dient vervangen te worden. ps. de milieu onvriendelijke boot moest toch al weg, wellicht vervangen door milieuvriendelijk genderneutraal voertuig ? ” Sint Nicolaas ” is een uiting van de Christelijke traditie en bijgevolg ongewenst. ” zie ” ( zie hierboven ) moest al weg ( ivm visueel gehandicapten).
  Hoe huppelt het paardje, het dek op en neer…
  ( dieren horen in de vrije natuur, en zijn er niet om trucjes te doen ( huppelen ) en al helemaal niet op eerder genoemde boot. Een exces dat men vroeger ook wel zag in dierentuinen en circussen. Past niet meer in 2017.
  Hoe waaien de wimpels al heen en al weer…
  ( mag in principe nog wel, al suggereert het een continu wisselende windrichting. (,milieu effect of veroorzaakt door de vervuilende gassen van de stoomboot? ) Hier dient een milieu effect rapportage gemaakt te worden. Tot de gevolgen bekend worden, voorlopig geen wimpels. Ook omdat de niet nader genoemde kleur van de wimpels weleens voor verkeerde beeldvorming ZOU KUNNEN zorgen)
  Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe…
  ( Knecht is denigrerend, weinig respectvol voor minder/lager opgeleiden en suggereert een arbeidsongelijkheid die onacceptabel is. Het zogenaamde lachen ( zonder humoristische context ) kan als als een teken van mindere intelligentie worden uitgelegd. Het zogenaamde ” roepen ” is door slechthorenden niet of nauwelijks mee te krijgen en hierdoor onnodig kwetsend en dient vervangen te worden door een passend alternatief.)
  Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe…
  ( door zoet aan lekkers te koppelen onstaat een onjuist beeld. Het is juist zoetigheid ( lees suikers ) dat voor obesitas en hart en vaatziekten zorgt. Door uitgerekend het woord ” zoet ” te verwarren met ” lief ” of ” braaf ” onstaat een verkeerd beeld. Voorstel ; A wie zoet eet, krijgt obesitas ( waarschuwend ) of B wie braaf is krijgt een wortel. ( beloning )) ( ps eerder werd ” snoeptomaatje ” voorgesteld maar de koppeling tussen snoep ( slecht ) en tomaat ( goed ) is ongewenst in deze)…
  Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij…
  ( absoluut uitgesloten. )
  En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij…
  ( het woord ” huisje ” doet onrecht aan mensen die zich geen huis kunnen veroorloven ( waaronder veel alleenstaande moeders ) en die noodgedwongen in een flat of ap…


  Maak melding
 19. Suriname heeft zelf de expertise om te beoordelen of diamanten hoogwaardig zijn of niet? Maar niet de expertise om ze zelf te be- en verhandelen? Dacht ik al, Iedere Surinamer is een expert, van laag tot hoog. Ik lach de ballen uit m’n broek!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES