Wrevel rond pensioen ministers militaire periode Suriname

11
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 1 nov – Rond het voornemen van de regering om ministers uit de militaire periode te voorzien van een pensioen, is aardig wat wrevel ontstaan. Vooral vanuit de oppositie is fel uitgehaald. Het kan er bij onder meer de Nationale Partij Suriname, NPS, niet in dat het juist nu gebeurt.

Juist in deze tijd van wanbetaling en achterstanden in subsidies komt de regering op de proppen met dit voornemen. Het gaat om ruim vijftig personen of hun weduwen of weduwnaars. Tijdens de ongeveer zeven jaren waarin de militairen het voor het zeggen hadden, was het immers een komen en gaan van bewindslieden. Tijdens het debat over de wet die het pensioen moet regelen, ging het er ruig aan toe

Parlemenstlid Patricia Etnel (NPS) vindt de timing van de regering compleet verkeerd. Het voornemen is om elk van de vijftig oud-bewindslieden zes en dertig honderd Surinaamse dollar (ongeveer vierhonderd euro) per maand te verschaffen. Etnel en ook anderen wijzen er vooral op dat de regering nu al voormalige ministers en parlementsleden die democratisch zijn gekozen, niet kan betalen.


11 REACTIES

 1. Ondertussen schijten vele verarmde oerdomme ndpers die stemden op de paarse misleider en zijn roversbende zich een paars corrupt stinkende ddb buffel.


  Maak melding

 2. Deze lieden hebben 7 jaren Lang tijdens de militaire periode, de reet van die moordenaar gelikt, en worden daarvoor dik beloond, en het werkvolk, moet dit allemaal blijven opboesten, en die jaknikkers van de coalitie in de Dna, gaan zeker weten dit goed keuren.


  Maak melding

 3. Regering zit met vele BETALINGSACHTERSTANDEN !

  Achterstanden die vitale delen van oa zorg en andere belangen van het Volk treffen !

  Gepensioneerden worden in de steek gelaten en moeten bedelen om compensatie van Inflatie en devaluaties !

  Het Paarse regiem zit met duizenden overtollige ambtenaren, die door gebrek aan beleid in dienst worden gehouden !
  De voor de verkiezingen benoemde duizenden Paarse STEMVEE-ambtenaren horen hier ook bij !

  Daar boven op heeft Paars een ONNODIG MEGA-kabinet vd pres opgebouwd dat het land ongeveer VIJFHONDERD Miljoen per jaar kost ! Totaal onnodige kosten !

  Het is gewoon zielig dat dit paarse kabinet tijdens het door haar veroorzaakte FAILLISSEMENT van het Land , komt babbelen over pensioen voor zogenaamde revo-ministers !

  Een voorbeeld van Wanbeleid, Bakba-Winkri beleid van Paars !

  PS : Eerst fors Bezuinigen en beleid maken, als uitvloeisel waarvan het land door productie extra geld verdient, daarna over eventuele verhoging van uitgaven nadenken !


  Maak melding

 4. @ RobG,
  Als goed wel ingelichte zou je de forum-lezers een overzicht
  kunnen geven van de “revo-ministers” dus de ministers vanaf
  de revolutie die benoemd zijn tijdens deze periode tot de “democratiche verkiezingen in 1987 .
  @ andere forum-schrijvers, wie waagt zich hieraan !
  Ook goed voor de jonge generatie leerkrachten en leraren die geschiedenis geven !!


  Maak melding

 5. In de politiek ga je om rijk te worden.Geen twijfel.Zie die jongelingen maar als Boetoe of de ouderling Bouva.
  Ik zag Hok en die man met de moeilijke nam met tanta jenny op de foto.Ook zij zijn er in de politiek gegaan om in weelde te leven.De man van tanta jenny heeft een heel glazenfabriek op gegeten zonder dat hij gestraft wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.