Visserscollectief voert actie bij ministerie vanwege overbevissing

6
Actie Visserscollectief bij ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij

Een visboer aan de slag op de Centrale Markt in Suriname. Het Visserscollectief heeft dinsdag actie gevoerd voor de deur bij het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Ze protesteren tegen overbevissing voor de Surinaamse kust, als gevolg waarvan verschillende vissoorten verdwijnen. Daarmee verklaren de vissers het dalende aanbod van de vissoorten Kandratiki, Botervis en Bang en Jarabaka, en de stijgende marktprijzen. Het Visserscollectief vindt dat de autoriteiten ten onrechte steeds meer visvergunningen uitgeven, zelfs meer dan zou zijn toegestaan.

Bekijk ook:

6 REACTIES

  1. Zelfs onze vissen zijn niet veilig voor deze paarse ratten,alles maar dan ook alles wordt verkocht aan buitenlandse profiteurs om hun honger naar geld te stillen.


    Maak melding

  2. Er moeten vis seizoenen komen om bepaalde vissen gelegenheid te geven om volwassen te worden. De ADEK moet research doen en wetten moeten komen.Slijngaard moet Dan de wetten uitvoeten. Zoiets kan de 40 miljoen vissetij redden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.