Verdachte in strafproces decembermoorden teleurgesteld

29
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 1 nov – Ruben Rozendaal is een zwaar teleurgesteld man. Na zijn ontboezeming over de betrokkenheid van onder meer Desi Bouterse, had de ex-militair een ‘positieve’ uitkomst verwacht. De auditeur-militair in de strafzaak, Roy Elgin, eiste tien jaar gevangenisstraf. Weliswaar is het aanmerkelijk minder dan wat tegen Bouterse is gevorderd.

Toch komt het keihard aan bij de man die enkele van de geëxecuteerde mannen thuis ophaalde. Hij volhardt in zijn onschuld. “Ik zou mij nooit laten gebruiken om mensen op te halen en te vermoorden. Ik heb nooit de bedoeling gehad iemand pijn te doen. De strafeis is om mij pijn te doen”, zei Rozendaal na de zitting van de krijgsraad. Hij is ten einde raad en sluit een wanhoopsdaad niet uit.

Zelfs aan het opensnijden van de polsen wordt gedacht. “Misschien zal het een oplossing brengen om een beter Suriname te hebben”, aldus Rozendaal. Auditeur-militair Elgin houdt er rekening mee dat Rozendaal spijt heeft betuigd tegenover de krijgsraad. Dit in tegenstelling tot de andere verdachten. Rozendaal, die lid is van de groep sergeanten die in 1980 naar de macht grepen, is zelfs terug gekomen op eerdere verklaringen.


29 REACTIES

 1. Wie eenmaal met didibri in zijn gaan zijn eeuwig verdoemde zielen. Voor wie het nog steeds niet willen geloven, ddb is een ware zoon des duivels. En hij en zijn duivelse trawanten zijn nog lang niet klaar voor wat ze in petto hebben voor al die paars verdoemde oerdomme ndpers die blijven krijsen, neks no fout is onze god, we moeten hebben blijven eren en aanbidden krijsen meyje en misika, ddb zijn paars verworden paarse profeten zullen hun religieuze maskers ook moeten afdoen. Het deel van het volk dat naar Waarheid en Gerechtheid smacht zal zien en horen hoe de Waarheid en Gerechtigheid te werk gaan. Opmerkelijk is dat de Waarheid en Gerechtigheid al tijdens ddb corrupt wanbeleid heeft gezorgd dat Dino-Eka en Mireba- Eka al zijn onmaskerd en opgesloten. Hoe vreselijk zou het niet zijn geweest als deze Dino -Eka nooit was betrapt en opgesloten. Soso moord liki eng pa a dibri boi dati bun doe in opdracht foe ing didibri pa. Ddb, zoon en stiefzoon zijn duivels, alsook allen die hem aan de macht willen behouden. Maar de Gerechtigheid slaapt mnooit en ziet en hoort alles. Wee het oerdom paars misdadige volk, de ndpers, de ware oorzaak dat ddb aan de macht is.


  Maak melding

 2. Wie eenmaal met didibri in zee gaan zijn eeuwig verdoemde zielen. Voor wie het nog steeds niet willen geloven, ddb is een ware zoon des duivels. En hij en zijn duivelse trawanten zijn nog lang niet klaar voor wat ze in petto hebben voor al die paars verdoemde oerdomme ndpers die blijven krijsen, neks no fout is onze god, we moeten hebben blijven eren en aanbidden krijsen leugenprofeten meyje en misika, ddb zijn paars verworden paarse profeten zullen hun religieuze maskers ook moeten afdoen. Het deel van het volk dat naar Waarheid en Gerechtheid smacht zal zien en horen hoe de Waarheid en Gerechtigheid te werk gaan. Opmerkelijk is dat de Waarheid en Gerechtigheid al tijdens ddb corrupt wanbeleid heeft gezorgd dat Dino-Eka en Mireba- Eka al zijn onmaskerd en opgesloten. Hoe vreselijk zou het niet zijn geweest als deze Dino -Eka nooit was betrapt en opgesloten. Soso moord liki eng pa a dibri boi dati bun doe in opdracht foe ing didibri pa. Ddb, zoon en stiefzoon zijn duivels, alsook allen die hem aan de macht willen behouden. Maar de Gerechtigheid slaapt nooit en ziet en hoort alles. Wee het oerdom paars misdadige volk, de ndpers, de ware oorzaak dat ddb aan de macht is.


  Maak melding

 3. Bedankt Rozendaal, bedankt voor je getuigenis.Dit wil niet zeggen dat wij je gaan vergeven,je krijgt strafverkorting in ruil voor je getuigenis.De prijs in zee te gaan met de dec moordenaar ga je alsnog moeten betalen.Wij noemen dat partner in crime!!


  Maak melding

 4. Komt ervan als je de militaire code hebt verbroken, al zou er minder geest zou worden dan nog zou hij ontevreden zijn. Hij weet wat hij gedan heeft tegenover zijn kameraden. Als rechtgeaarde beroepsmilitair zou hij moeten weten dat dit hoogverraad is. En de auditeur-militair Roy Elgin weet dit beter dan ik.

  De emotionele verhalen is niks anders dan het uiten van gewetenswroeging. En is zeker in staat om zelfmoord te plegen of weigert zich aan te melden om te worden gedialyseerd.

  Een ieder krijgt zijn loon naar draagkracht. Niemand en dan ook niemand zal gespaard blijven! TEKI UN AI LUKU.


  Maak melding

 5. Rozendaal is de grootste idioot en nu blijkt ook een loser want er is 10 jaar tegen hem geëist onderwijl meneer dacht dat hij als een zgn getuige vrijgesproken zou worden.

  Hij dacht z’n huid te redden door te liegen om te zeggen dat
  de toenmalige bevelhebber op 08/12/82 in het Fort aanwezig was en ook zou hebben geschoten.

  Nu vertelt Rozendaal dat hij Kamperveen en Derby heeft opgehaald (dus bij de slachtbank afgeleverd) en toen naar het gebouw van de Moederbond en radio Radika is vertrokken.
  Volgens zijn zeggen keerde hij de volgende morgen terug naar het Fort en zag hij allemaal lijken liggen.

  Als Rozendaal niet in het Fort aanwezig was hoe kan het zijn dat hij weet wie er d’r allemaal wel waren, en ook wie zou hebben geschoten ?
  Nu zegt meneer Rozendaal dat hij ernstig ziek is alsof men daar rekening mee moet houden terwijl hij eerst glashard heeft gelogen enkel om z’n hachje te redden.

  Deze man is de beste hoofdrolspeler voor de slechtste film die er ooit gemaakt zou kunnen worden.


  Maak melding

 6. @Milton
  Rozendaal heeft geen amnestie.Hij gaat ook niet naar Cuba voor behandeling.Hij is gewoon partner in crime van je baasje die doodziek is ,de crimineel met zijn ene been in zijn graf,.Je baasje gaat boeten de tijd nadert en dat maakt jullie ndpers verlamd van schrik.Geen enkel vergiffenis of vergeving commissie gaat hem kunnen redden.


  Maak melding

 7. A-No-Mie, president vader des vaderland, beng sroto Dr.ir.Frank Essed, ing Thym,Drs.Ronald Venetiaan,P.Parmessar,ing Calor,Willy Soemita,Mr.Achmed Karamatali.Anwar Lalmohamed e.a. Na Horb naga Bhagwandas, op advies van de mol “Fred !!
  Surinamers zijn kort van memorie !! Wo-ka-in 2020; tai hori !!Al mijn kinderen en kleinkinderen gaan alle top-posities bekleden vanaf 2020 !!!


  Maak melding

 8. Het dringt nu tot Rozendaal door dat hij het spel verkeerd gespeeld heeft. De relatie tussen Rozendaal en zijn vroegere strijdmakkers raakte gebrouilleerd en van deze situatie heeft men gebruik gemaakt. De techniek die men heeft toegepadt is dat vanbde pridoners dillems. Rozendaal is jierinbgetrapt. Hij is gebruikt om een bekentenis af te leggen zodat men zijn vroegere dtrijdmakkers kan pakken. Waarom moeten zij Rozendaal wel geloven en de anderen niet.Het is zijn bewering tegenover de beweringen van 20 anderen.


  Maak melding

 9. @RobG
  Jij bent 1 grote idioot.Rozendaal kwam met de waarheid in de hoop dat hij niet gestraft wordt,althans zo dacht hij..maar hij was betrokken bij de moord op 15 burgers,.In ruil voor zijn bekentenis en getuigenis krijgt hij strafvermindering.
  De andere nog in leven zijnde moordenaars houden vol aan hun zogenaamd onschuld met amnestie en vergeving…hahaha…onschuldigen hebben die niet nodig .Ze vragen niet erom.Rozenblad riskeert zijn vrijheid en verteld de waarheid.Laat de overige moordenaars samen met je baasje hun verhaal gaan vertellen in de rechtszaal bij de rechter en dit alles zonder amnestie.Zien we wel of die onschuldigen in wie je gelooft het durven.


  Maak melding

 10. Roozendaal, je bent zielig en een grote lozer. Je bent medeplichting gewoon. Je kon de opdracht ook weigeren en vluchten. Dat heb je niet gedaan, want je wilde ook graaien in de nu lege pot met je criminele maatjes (giftige maden)


  Maak melding

 11. Ray,die Rozendaal is een labiel persoon. De emotionele architectuur van zijn hersenen moet dringend aan een onderzoek onderworpen worden.Er heeft een jarenlange proces van desintegratie van zijn denken plaatsgevonden. De man weet niet meer waarover hij praat.Rozendaal ziet zaken verkeerd. Hij plaats gebeurtenissen in de verkeerde context.Dit heeft natuurlijk invloed op zijn ratio. Rozendaal is bij de verhoren ook niet ondersteund door een psycholoog of psychiater. Ik denk dat de verdediging dit argument in overweging moet nemen. Het laatste woord is nog gesproken omdat de kans zeer groot is dat hij zelfmoord gaat plegen.


  Maak melding

 12. Als er iemand labiel is ben jij dat wel, RobG. Wat ben jij een hardleerse, vooringenomen infantiele zakkenwasser.
  Vind het eigenlijk al lang niet meer de moeite waard om te reageren op jouw onzinpraat, maar hetgeen je nu verkondigd slaat echt alles en vraagt om reactie!
  Rozendaal heeft, bij zijn volle verstand, gegokt en verloren.
  Ook hij zal zijn straf niet ontlopen. Weliswaar heeft hij ”strafkorting” in het vooruitzicht gesteld gekregen en daar zal hij het mee moeten doen. De rest zal spoedig volgen, whether you like it or not!


  Maak melding

 13. Robje-G-slaafje-van-Opa-D : als NIET-jurist moet u zich verre houden van oordelen over de strafzaak tegen de Paarse Soldaten-Moordbende !

  De getuigenis van EEN van de verdachten, Rozendaal, is een item uit het zeer lijvige dossier ! Er zijn vele getuigen en er is heel veel ander bewijsmateriaal tegen de verdachten !

  Ook de leugenachtige ontkenningen van sommige hoofddaders zullen door de Krijgsraad als bewijs worden gehanteerd ! Het gaat namelijk om bewijsbaar onbetrouwbare verklaringen !

  Alleen Paarse personen, families van YO KOE, denken dat er onvoldoende bewijs is om tot veroordelingen te komen !

  De in het nauw gebrachte verdachten zijn zeer bang en al enige tijd zijn de Slagers van Fort Zeelandia, bezig met hun sabotage-akties tegen de Rechtsstaat, de Rechterlijke Macht en het Openbaar Ministerie !

  Vandaar dat de Paarse Machthebbers ook grijpen naar Onwettige middelen zoals een Nep=amnestiewet die 100% strijdig s met onze Grondwet !

  Duidelijk is dat PAARS ook domweg WEIGERT in te zien dat voor Massamoorden, zoals de 8 Decembermoorden, volgens het INTERNATIONAAL RECHT GEEN AMNESTIE WORDT VERLEEND !

  Ook uit de Internationale Jurisprudentie blijkt dat !! Zie de strafcases in Chili, Argentinie, Peru etc !
  Paars speelt stommetje met zichzelf ! De hele wereld lacht hen gewoon uit ! !


  Maak melding

 14. RobG, had je het in je laatste posting van 19.05 nu echt over jezelf, de enigste fout die ik er in heb kunnen ontdenken is dat je per abuis de naam Rozendaal getypt hebt i.p.v. die van jezelf, je bent soms net een echt mens, de fouten heb je al


  Maak melding

 15. Discussie met de paarse trollen die nog steeds de waarheid verdraaien en hier de discussie met hun leugens en onzin trachten te verstoren is zinloos.

  Ik wacht gewoon het eind van het proces af en ben blij dat Elgin heel duidelijk heeft aangegeven dat al die verhalen van Bouterse dat de 15 een coup aan het voorbereiden waren nergens op slaat.
  Overigens Bouterse en maties zijn de lafste dagoes want weerloze burgers daar durven ze wel tegen in te gaan door ze met geweld te martelen en vermoorden. Maar verantwoording afleggen, een goed gesprek voeren, etc. daar zijn ze te laf en te dom voor.
  Ze zijn nog steeds dezelfde laffe en lage straatschoffies van weleer.


  Maak melding

 16. Johan, je emotionele uitbarsting als gevolg van jouw emotionele gijzeling bestrijdt ik met mijn ‘ God-given ‘ intellect. Bij jou staat de rationele geest machteloos tegenover de emotionele geest. Jij staat machteloos tegenover mijn argumenten en je kiest als zwakkeling de weg van de minste weerstand. Het is een kwestie van wat er door jouw ouders, jouw opvoeders en je omgeving in jou is gestopt,namelijk de input.Wat heb je vervolgens met die informatie en vaardigheden gedaan?


  Maak melding

 17. -Rozendaal, Sital en nog vele anderen hebben toen hetzelfde geroepen:::De zogenaamde revolutie was om Suriname te veranderen en naar grote hoogte te brengen, maar omdat Bouterse overgegaan is met het moorden van mensen hebben deze gasten zich terug getrokken.

  -Bouterse had Rozendaal geld beloofd in ruil om niet tegen hem te getuigen, maar Bouterse heeft hem toen bezwaard en heeft Rozendaal geen geld gegeven daarna heeft Rozendaal alles vertelt wat precies gebeurd is.

  Ze leiden allen al, dus die KARMA werkt heel goed.

  Bouterse en co mogen allen van de Wijdenbosch springen, omdat deze brug ook door corruptie van de NDP is gebouwd en nooit betaald is door deze partij, maar door de NPS/VHP.


  Maak melding

 18. @ Parbo

  Niet alleen Rozendaal mag van Bosje brug springen, in mijn optie nog een paar op deze site !
  Ik ben bereid en voor noppes dat te doen, en zonder wroeging.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 19. De lafaard Rozendaal is enorm teleurgesteld. Het OM heeft 10 jaar tegen deze labiele verrader geëist en dat zit hem niet lekker. Maar we moeten wel rekening mee houden dat de rechter van oordeel is dat de hem ten laste gelegde feit wel bewezen is, maar de bewezenverklaring levert geen strafbaar feit op of er is een omstandigheid die de strafbaarheid van de dader uitsluit . Hij komt dan in aanmerking voor een OVAR.

  Als Rozendaal die als militair heeft genoten heeft van alle voordelen en privileges, in aanmerking komt voor een OVAR dan moeten alle andere ex militairen ook in aanmerking komen voor Ontslag van Alle Rechtsvervolging. Het laatste woord is nog niet gesproken over deze labiele figuur die door leugens en laster zijn ex kameraden een hak wil zetten.


  Maak melding

 20. Als ik een vergelijk moet maken tussen de Aanklager Elgin Roy en de militair Paul Bhagwandas dan zijn beide van gelijke veren.

  Bhagwandas heeft toen de bevel van Bouterse naast zich hebben neergelegd en eigendunkelijk gehandeld om de mensen te vermoorden.

  En Roy Elgin ook hetzelfde gedaan om straffen te eisen tegen de verdachten van de decembermoorden.
  Als dit zo is dan moet het volk een keertje opstaan en deze tot orde roepen want een opdracht is een opdracht. En niet zomaar een opdracht van een winkelchef maar van de opperbevelhebber. En zegt heel wat.

  Geen van beide heren hebben rekening gehouden met het volkswil en dit mag helemaal niet gebeuren.
  Dan mag de Advocaat Harish Monorath: zeggen wat hij wil maar het laatste woord ligt bij het volk.

  We worden doodsgewoon afgeleidt door de zogenaamde rechtsstaat van Advocaat Essed om met dit onnozel woord hun doel te kunnen bereiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.