Bouterse per één november weer president van Suriname

30

PARAMARIBO, 1 nov – Desi Bouterse treedt per één november weer aan als president van Suriname. Bouterse zal per presidentieel besluit “de werkzaamheden die horen bij de bevoegdheden van het ambt van president van de Republiek Suriname hervatten”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Bouterse neemt dan weer over van waarnemend president Aswin Adhin.

Vicepresident Adhin heeft sinds eind september waargenomen voor Bouterse. Deze had zijn bevoegdheden als staatshoofd tijdelijk neergelegd op basis van de grondwet. Adhin heeft onder meer de jaarrede gehouden in het parlement. “De president bedankt een ieder in zowel binnen- als buitenland die in welke vorm dan ook, belangstelling heeft getoond gedurende zijn rustperiode”, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

“Ook spreekt het staatshoofd zijn erkentelijkheid uit voor de vele bidgroepen die steeds in gebed zijn voor kracht en genade voor de gehele Surinaamse natie.” In de jaarrede heeft Adhin onder meer een optimistisch beeld geschetst van de economie. Het herstel zou al zijn ingezet en het moet gauw beter worden. Het is de eerste keer dat in Suriname de president zijn bevoegdheden tijdelijk heeft neergelegd.


30 REACTIES

 1. Het betreft hier n president met vertrouwen in Zn regering.
  Het betreft hier iemand die het vertrouwen van het volk geniet.
  Het betreft hier iemand die niks te verbergen heeft.
  Het betreft hier de Volkspresident van de Republiek Suriname.
  De soevereine leider de zijn bevoegdheden onverschrokken neerlegt en zoals n leader betaamd moedig wederom oppakt.
  Zeg nou zelf…
  The working class hero woont en werkt en bestaat echt in switi Sranan.
  Mvg
  Boy

  PS
  We discrimineren in Suriname nietmeer.
  Althans dat gebeurd niet hij de NDP
  Sommigen proberen het nog in stand te houden maar zijn op sterven na dood.
  Ze proberen het via de rechter af te dwingen maar dat gaat niet werken.
  De President wil n discriminatie vrij land.
  Enfin hij begint morgen weer als President te werken.


  Maak melding

 2. Geweldig,daar zitten we net op te wachten op deze criminneel,die al bewezen heeft, niets betekend voor dit volk als het gaat om stabiliteit en welzijn voor dit volk.wegwezen,zo snel als mogelijk achter slot en grendel,waar deze crimineel al 35 jaar thuis hoort.


  Maak melding

 3. wat een lef heeft deze man daar is geen film tegen op gewassen god en de rechters zullen het moeten doen voor een paar mensen die hun hart op de goede plek hebben .en een hand vol dommen ja roepers die blind zijn .


  Maak melding

 4. Ik vind dat Bouterse het ZEER GOED doet en een UITSTEKEND VOORBEELD is voor Suriname. Wie God BEWAART, is WEL BEWAARD.

  Wie een KUIL graaft voor een ander valt er ZELF in. Kijk maar wat er met de NPS – Na Poor Sani is gebeurd, HELEMAAL WEGGEVAAGD. De ORKAAN IRMA had het zelf niet beter kunnen doen. Het ZELFDE LOT wacht de VHP – de Valse Hypocriete Partij, ook BEKEND als de Valse Hoop op Paé-partij. Die Nick-names op de Waterkant site van de VHP-ers zijn UITGEPUT. Ze denken dat de Creolen inclusief de Binnenlandbewoners, Stront in hun hoofd hebben en de WAARACHTIGE Surinaamse Hindostanen.

  Roy Elgin is een VERWAANDE NPS-er die moet REDDEN wat er te REDDEN valt, niet BESEFFENDE dat er VOOR de NPS – Na Poor Sani NIETS maar dan ook niets te REDDEN is. De REVO in Suriname is NIMMER ten EINDE. Een OUDERWETSE HOUSE_NIGGER als Auditeur-Militair Roy Elgin is één van de LAATSTE RESTJES waar VROEG of LAAT ook KORTE METTEN, hoe dan ook MEE zal MOETEN (MOETEN met HOOFDLETTERS) worden gemaakt.

  Zolang er LAFFE LANDVERRADERS als een Roy Elgin VRIJ RONDDOLEN, mogen we met z’n ALLEN – WAARACHTIGE Surinamers vanuit gaan, dat er NOG GENOEG werk aan de WINKEL is.

  Het woord ‘MOE’ bestaat volgens REVO termen HELEMAAL niet. Een NARCISTISCHE gedachte, de REVO om ZEEP willen helpen, is een KRANKZINNIGHEID, meer niet.

  Ik ben ook één der NAUWE NABESTAANDEN van de 8 December-gebeurtenissen. Hier wordt GESPROKEN namens het OVERGROTE DEEL van de Surinaamse GEMEENSCHAP inclusief NABESTAANDEN met hun HART en VERSTAND op de JUISTE plek.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. Zand erover!Mr. Elgin, heeft al de moordenaars ontmaskerd, en dan nog durft deze schaamteloze massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel zijn lelijke gezicht aan het volk te laten zien.


  Maak melding

 6. Als de idioot Desi respect heeft voor het volk dan hoort deze ingi zijn functie neer te leggen omdat hij moordverdachte is (20 jaar) en veroordeeld is voor drugs. Maar deze beschimmelde crimineel weigert en denkt dat ie nog in de jaren 80 leeft en dat de mensen nog bang zijn.


  Maak melding

 7. Weer een dag om niet te vergeten, schijndood is terug op het toneel, weer zo,n dag 1 nov,waar die domme debiele aanhangers van deze bejaarde moordenaar naar uitgekeken hebben


  Maak melding

 8. De 500,– Srd toezegging van Ashwin en Hoefdraad worden teruggedraaid door de strateeg Bouta !
  Fa dem mang kan doe so wan sanni !! Ik ,Bouta,alleen kan en mag deze toezegging doen aan de gepensioneerden;die 2-kerels hebben het gras voor mijn voeten weggemaaid !!
  Kijken wat Hoogie met zijn Mughabe-face hiervan vindt !! En die andere schreuwerde vakbondsleder van COL ( Blanker), wat zegt hij nu ???
  A-No-Mie, na Bouta tak so !!


  Maak melding

 9. Die Adhin heeft ook geen ene moer kunnen doen in die ene maand dat hij presidentsvolmachtig was. Hij heeft als waarnemend president zelfs geen buitenlandse staatshoofden kunnen ontvangen of bezoeken. Veel herinneringen zal hij dus niet overhouden aan deze maand van zijn leven.


  Maak melding

 10. Begin jaren tachtig krijste deze veelvuldige moordenaar, weg met al die oude opa’s. Die opa’s waren toen in de veertig en vijftig jaren. Ddb is ook een oud sukkelende man, die heeft gemaakt dat het hele volk paars van kommer en kwel, sinds 1980 sukkelt om elke maand rond te komen. Toch blijven vele paars verworden sukkelde oerdomme ndpers hopen en geloven in deze oude afgod der misdaad. Wee het oerdom paars slecht volk dat moordenaars heeft gekozen, moord, roof, geweld en misdaad is wat ddb hen zal geven. Zelf zoon en stiefzoon e ka foe a misdaadvloek.


  Maak melding

 11. No mang, een moordenaar als lijder is altijd een grap. Geen wonder dat landen waar naleving van wet en regel de orde van de dag zijn ,bouta niet serieus nemen en medelijden hebben met ons,het volk dus.


  Maak melding

 12. @Do the wrong thing

  Is de geheime aanbeden god van de ndp ook een moordenaar!?Ben je ook een crimineel?!Hoeveel heb je neergeknald?Zijn je ouders trots op een mislukkeling van een zoon zoals jij?!.Jij bent iets dat de wereld niet nodig heeft, Je bent gewoon een last !Een wereldprobleem dat ben jij.


  Maak melding

 13. Een grote debiel en moordenaar hebben ze ooit tot president gemaakt. Iemand die het intellect, de normen en waarden, het moreel en moraal niet heeft om dit land te leiden. Ja wel de gave om het land de afgrond in te leiden. Man die ook dement aan het worden is. Welke vloek is over het land Suriname neergedaald. We leven in een crimineel land nu waar onze kinderen zoals in de Boerbuiten een afschuwelijke dood hebben moeten ondergaan. God hebben de ziel van deze twee jongens. Jong leven op een afschuwelijk manier uit het leven gerukt in een crimineel land welke de NDP onder leiding van hun grote LIJDER van Suriname hebben gemaakt.


  Maak melding

 14. HOE MEER ZE SLECHT OVER U PRATEN , GADO SA VERHEF JOE MI PRESIDENT DDB , SOMMIGE WILLEN GAAN ZITTEN OP DE STOEL VAN GOD MAAR ZO WERKT HET NIET , WELKOM BACK, SIKI NANGA DEDE NAFOE ALLA SMA DUS LAAT MAAR KLETSEN , YOU ARE STRONGER , AND THE THE HATE IN THEIRE HARTS MAKE THEY BECOME WEAKER CAUSE HATE CONSUME THE HATERS , IT WAS ALWAYS LIKE THAT


  Maak melding

 15. Bouterse begrijpt het niet dat hij een ramp is voor Suriname.Zo lang deze idioot de president is van het land komt het nooit vooruit.Al die reserves van het land heeft hij en zijn handlangers leeggeroofd want hij kan niet verklaren waar het geld naartoe is gegaan.Hij noemde de oude politici boeven maar hij is de grootste in de Surinaamse geschiedenis.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 16. Niet alleen een dief, maar ook een moordenaar, en drugsdealer. Pornobladen verkopen langs de straten in Duitsland, was niet rendabel genoeg. Zie zijn criminele carrière met gelijkgezinden! Er rust een hebbie op elke paarse stemmer!


  Maak melding

 17. @ MAXIM

  Daar heb je gelijk in niemand mag op de stoel van God zitten, alleen hij DDB. Tenminste dat beweert DDB en zijn domme aanhanger zou jij persoonlijk ! Alleen stommelingen
  kunnen deze stomme idee hebben, en dat zijn er een heleboel in Su stelletje profiteurs en ja knikkers.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 18. @@Willem de Kooningh!! Welkom terug, President.
  Binnenkort zal ik contact met u opnemen voor een bezoek.
  De meiden staan te popelen om u te ontmoeten.

  Willem de Kooningh: alleen vergis jij je zich in: dat a laarh/libido/tollie/piemel van bouta a neh tnapu!! Die wijst alleen maar dat het zes uur is!!! Dus m.a.w. je krijgt de hooning niet Mister Kooning!!! Was hij maar voor altijd verdwenen van deze aardbodem! of van mij mocht de bakru’s hem komen halen naar de hel!!

  @@ JZwartmans! ik hoop alleen dat de stoel waarop ddb gaat zitten is van 2500 volt stroom!!!

  Na bung tori.


  Maak melding

 19. Nu hij is gaan werken, zal de misdaad wederom toenemen. Tijdens zijn verlof was het aantal misdaden, voor 99% begaan door oerdomme aanhangers opmerkelijk laag. Ndp dommeren zijn zo blij als een debiel kind, gelovig hopend op het resultaat wat hun bendeleider zal brengen. Ndp staat voor een criminele bende en ook alle ndpers zijn in principe leden van deze bende, Vandaar dat velen in Santo Boma in ddb hun voorbeeld zien. Ai mek deng ka. Ook zoon en stiefzoon ka, zo vader zo zoon, zo bendeleider zo volgers. Oerdomme tot op het bot zijn de ndpers, misdaad vervloekt verdoemde zielen.


  Maak melding

 20. Dit is weer typisch Surinaams. Niks opbouwends. Zo gaat het al sinds de slavernij. De wijze waarop Sranamangs op elkaar reageren geeft aan dat wij nog niet verlost zijn van het koloniale: verdeel en heers… De kolonisator heeft ervoor gezorgd dat we door zo met elkaar om te gaan, we ons niet kunnen verenigen en samenwerken… zie hierboven het resultaat.. JAMMER


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.