Straf geëist tegen 8 december-verdachten Geffery en Dijksteel

28
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – Ook tegen Ernst Geffery en Iwan Dijksteel, verdachten in het strafproces rond de decembermoorden, is gevangenisstraf geëist. Het Openbaar Ministerie wil voor beide voormalige militairen de maximale gevangenisstraf op moord. Tegen beiden zijn er volgens de vervolging aanwijzingen dat zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de moorden.

Dijksteel is voormalig lijfwacht van toenmalig legerleider Desi Bouterse. Volgens auditeur-militair Roy Elgin is wettig en overtuigend bewezen dat hij met zijn vuistvuurwapen geschoten heeft op slachtoffers. Dijksteel heeft tegenover de krijgsraad ontkend dat hij deel uitmaakte van het vuurpeloton. De getuige Onno Flohr zegt gezien te hebben dat Dijksteel geschoten heeft op John Baboeram en Harold Riedewald.

Dijksteel zegt dat hij met anderen André Kamperveen en Fred Derby opgehaald. Ernst Geffery, lid van de Groep van 16, ontkent dat hij in het Fort Zeelandia was toen de vijftien mannen werden doodgeschoten. Getuigen zeggen hem wel gezien te hebben in het fort. Elgin eiste tegen beiden twintig jaar gevangenisstraf. De verdediging van de verdachten komt in januari aan de beurt.


28 REACTIES

 1. Zware Criminelen die sinds 25 Februari 1980 van de republiek Suriname een roversnest hebben gemaakt.

  De misdaad regeert en bepaalt in Suriname, ook debijbel wordt door hun awari domrie hiervoor gebruikt, naast hun zware militaire wapens.

  Sari (His)torie

  Sranansma Oe Wiki!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Geen wonder dat sinds 2010 moord en doodslag net als in de jaren tachtig een stijgende trend tonen. Daders en slachtoffers zijn het gros der dommer dan oerdomme ndpers. Ze hangen de misdadiger ddb en zijn paarse criminele bende aan. Alles gaan deze vervloekte misdadigers doen olv de baas der misdadigers om aan de macht te blijven, desnoods moet het gehele volk, inclusief die oerdomme paarse paria’s ervoor bloeden. Ndp staat voor nationale duivelse partij en hoe langer deze duivelse politiek geestelijk sekte aan de macht blijft, komt Surhaiti steeds naderbij. Alle ndpers zijn de werkelijke oorzaak van de misdaadvloek didibri en gangsters.


  Maak melding

 3. Grote criminelen bevinden zich in het macht centrum van Suriname.
  Ze lopen met een straf eis van 20 jaar vrij rond ondanks dat het OM ze bestempeld als moordenaars. Inclusief Bouterse.
  Elk zelf respecterende maatschappij distantieert zich van zulke figuren.


  Maak melding

 4. @Ping pong. En dat is ook mijn grootste worry want nog steeds weet niemand wat er die nacht in het Fort is gebeurd.

  Zolang deze clowneske en carnavaleske zogenaamde rechtszitting doorgaat zal niemand ooit achter de waarheid van die nacht komen.

  Men zou dan wel misschien enkelen kunnen berechten en alle nabestaanden een zgn blij gevoel geven, maar nimmer te weten komen wat er zich toen heeft afgespeeld.

  En dit neem ik alle nabestaanden zeer kwalijk want zij zorgen er nu wel voor dat de waarheid nooit vertelt zal worden, en Suriname dit hoofdstuk (hoe pijn het ook is) niet kan afsluiten.

  Ook al zouden ze alle militairen die er toen bij waren achter slot en grendel krijgen, zal dit gebeuren als een open wond aan de Surinaamse geschiedenis blijven kleven en daarmee een hiaat doen ontstaan in onze analen.


  Maak melding

 5. Volgens mij zijn er mensen dood geschoten.maar aangezien jij nog in een boom woont en ping pong jou buurman is dan snap ik jullie bekrompen opmerking.


  Maak melding

 6. De zware criminaliteit is vooral afkomstig uit de revo groepen van 80. Ze zijn door hun criminele baas Desi in de steek gelaten en leven nu op straat.

  Adhin, you kaolo. Leg je functie neer. Je vertegenwoordigt een criminele moorddadige bende. Dat is een onuitwisbare smet op je reputatie en je familie sukkel


  Maak melding

 7. De neurenberg tribunaal heeft gesproken. 1 grote poppenkast. Deze act is georkestreerd door de Fronters en hun Blanke basjas uit de Noordzee. Je reinste geldverspilling dit. Niemand gaat de bak de in.


  Maak melding

 8. Beste Milton en daarom is de plan van een waarheid – verzoening commissie een goed idee. Dhr Hira kan op elk gewenste tijdstip van start gaan als de Fronters en nabestaanden dat willen. En zoals je aan geeft de pad van berechting brengt Suriname in een lastige parket. Het land is verdeeld en geweld kan iedere moment weer de kop opsteken.


  Maak melding

 9. Milton,
  zonder een uitspraak te doen wie er allemaal schuldig zijn en wie niet heb ik een vraag aan jou.
  Je schrijft het volgende:
  “Zolang deze clowneske en carnavaleske zogenaamde rechtszitting doorgaat zal niemand ooit achter de waarheid van die nacht komen”
  We zijn nu vele jaren verder, er is nooit een onderzoek gedaan en er is nooit recht gesproken. Dit had wel gekund (gelet op de verstreken tijd).
  Nu vind er een onderzoek plaats en wordt er recht gesproken.
  Waarom is dit clownesk en carnavalesk? Voorstanders vinden immers niets doen en schuldigen vrij laten rond lopen erger.
  Weet jij of deze beklaagden onschuldig zijn en wie er dan wel schuldig zijn?
  Ik niet


  Maak melding

 10. Allen die de paarse overheid uitmaken zijn ook debet aan het totaal geestelijk en moreel verval, de toenemende armoede, de steeds stijgende misdaad en paarse kommer en kwel olv van hun afgod didibri. Ok awariedomrie en leugenprofeet Stef Meyje en Misjiesoska Dubai, alsook bobo Dodsjon. Veel ndper’s e ka moro allata.


  Maak melding

 11. Aan YO KOE, die niet weet wat er op 8 December is gebeurd in het Fort :

  VIJFTIEN Onschuldige en Ongewapende Surinaamse MENSEN, BURGERS, zijn door een stel muitende/ gedeserteerde PAARSE militairen GEMARTELD en daarna DOORZEEFD met honderden kogels !

  DAT IS DAAR GEBEURD, YO KOE !

  Deze LAFAARDS zijn bang voor de gruwelijke WAARHEID
  en zwijgen ! YO KOE kan hen als partijgenoten eenvoudigweg vragen DE WAARHEID te vertellen !

  Maar deze LAFFE MOORDENAARS die zichzelf “militairen” durven noemen, kennen niet eens de door hen afgelegde EED !

  YO KOE, geef maar anderen de schuld dat eventueel niet de gehele waarheid boven tafel zal komen !

  In elk geval zal de STRAFRECHTELIJKE WAARHEID worden VASTGESTELD door de KRIJGSRAAD en later door het HOF VAN JUSTITIE !

  Ook alle Srananmans, uitgezonderd de Paarse aanhang, WEET PRECIES DAT ER OP 8 DECEMBER EEN MASSAMOORD IS GEPLEEGD OP ONSCHULDIGEN, DOOR DE PAARSE MILITAIRE BENDE !

  PAARSE MILITAIREN NOCH DE PAARSE AANHANG DURVEN DE GRUWELIJKE MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN ONDER OGEN TE ZIEN !

  YO KOE, KOM AUB DUS NIET MET BABBELS OVER DE RECHTERS !
  DE PAARSE IDIOTEN HEBBEN GEMARTELD EN GEMOORD, NIET DE RECHTERS !

  PS : YO KOE, OOK DE MOIWANA MASSAMOORD OP ONSCHULDIGE DORPELINGEN, IS GEPLEEGD DOOR DE MOORDDADIGE PAARSE MILITAIRE BENDE !

  Bovendien, YO KOE, bevinden zich in het 8 December-Strafdossier van de Krijgsraad, MEER DAN VOLDOENDE bewijsstukken om de PAARSE PLEGERS van deze deze gruwelijke moordpartij, EEN FORSE STRAF OP TE LEGGEN !!


  Maak melding

 12. Een land waar de vice president een onder invoed rijdende ex minister laat ophalen om zo strafvervolging te voorkomen. Dit is dan het niveau van de regeerders. Wetten in dit land gelden alleen voor de kleine man. Lang leve de B. Republiek.


  Maak melding

 13. De hoogbejaarde illegale rechtbank kan beter tomaten gaan planten,ze hebben helemaal geen kwaliteiten.

  Het Surinaams geld wordt zomaar verspild door deze abanie’s.
  Men moet het recht systeem gaan veranderen,door te werken met kwaliteiten.
  Een rechter mag naar gebleken geschiktheid drie jaar aanblijven en vervolgens zijn werk steeds met drie jaar wordt verlengd.
  Als een rechter 65 jaar is moet hij of zij het veld ruimen.


  Maak melding

 14. Pinguin Pong@

  De kwaliteit die jij bedoeld, hebben ze in 1982 vermoord, slimmert,
  En hoe zit het met jou geschiktheid, of is de houdbaarheidsdatum verlopen van jou


  Maak melding

 15. Milton & Parbo.

  Jullie zijn nog dommer, achterlijker, huftiger en onbeschofter dan ik voor mogelijk hield.
  In het strafproces is door Elgin een goede en sluitende beschrijving van de gebeurtenissen gegeven op basis van forensisch bewijs, getuigen verklaringen en de verklaringen van de verdachten. Een beter en grondiger onderzoek naar de toedracht door de experts van het OM is niet mogelijk.
  Elke andere poging om tot een nieuwe analyse te komen kan slechts onkundig broddelwerk van politiek gelieerde idioten opleveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.