woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNabestaanden blij met bevestiging aanwezigheid verdachten in Fort Zeelandia

Nabestaanden blij met bevestiging aanwezigheid verdachten in Fort Zeelandia

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – De nabestaanden van de op acht december 1982 geëxecuteerde mannen, zijn ingenomen met het werk van het Openbaar Ministerie. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982, is vol lof over het requisitoir tegen Etienne Boerenveen en Arthy Gorré. Duidelijk is dat de verklaringen van de verdachten van geen kant deugen.

De meeste verdachten, inclusief Desi Bouterse, beweren dat ze niet in het Fort Zeelandia aanwezig waren tijdens de executies. In het requisitoir van auditeur-militair Roy Elgin wordt bevestigd dat de heren wel aanwezig waren. “Voor de nabestaanden was dat duidelijk aan te horen bij monde van de auditeur-militair”, zegt Oemrawsingh tegenover de Times of Suriname. Er is dus geen nattevingerwerk gedaan.

De nabestaanden zijn des te meer gesterkt in hun vertrouwen. “Elgin heeft een objectieve weergave gedaan zonder in enige mate te laten blijken dat het gekleurd zou zijn. De overwegingen zijn heel helder voor ons”, aldus Oemrawsingh. Het wordt des te meer op prijs gesteld, daar de ‘aanvallen’ op de rechterlijke macht niet mals zijn. Oemrawsingh blijft erbij dat genoegdoening alleen via de rechter kan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. De wijze waarop de 16 militairen van de 8 december 1982 moorden met hun plan/draaiboek te werk zijn gegaan en dit hebben uitgevoerd is te vergelijken hoe West-Europese landen de overige werelddelen van de wereld hun wil oplegden/opleggen, dood en verderf zaaien, en zich zelf verrijkt hadden en nog steeds doen. Door dit systeem kunnen ze zich zelf handhaven, omdat ze over een zeer sterke NAVO beschikken en het kapitaal en instituten en beheren, enz. Ze kunnen maken en breken.

  Het zou heel goede uitkomst zijn als China, Brics-landen een goede tegenwicht kunnen bieden om de kracht van het westen te zijn, waardoor alles in de wereld eerlijker verdeeld wordt en er meer welzijn en welvaart voor derde wereldlanden zouden ontstaan en derde wereldlanden niet werden uitgebuit door het Westen.

  Het is goed dat de rechters van de rechtbank/krijgsraad, nabestaanden, Surinamers die in de democratische rechtsstaat geloven, democraten, in Suriname hoe moeilijk het hele traject vanaf 2007 tot nu toe verloopt er altijd vertrouwen in hebben gehad dat het goed zou komen, met ondersteuning van Internationale verdragen en andere landen.

  Ik ben heel blij dat deze rechters, de nabestaanden, democraten in Suriname hun rug recht hielden en stand hebben gehouden en houden.

  Sterker Door Strijd. Sterker Door In Het Rechtssysteem te geloven en Internationale Verdragen, Internationale Samen werking.

  Leve:

  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van de republiek Suriname,
  – de Trias Politica;
  – Wetgevende macht,
  – Uitvoerende macht,
  – Rechterlijke macht,
  – Internationale Verdragen, cq mensenrechten, die hoger/sterker is dan de grondwet van een land,
  – de nabestaanden,
  – zij die in een democratische rechtsstaat geloven.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Wij Houden Stand!, Sterker Door Strijd.
  Wij Zullen Handhaven!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Stichting 8 December houden hun aanhangers een worst voor. Niemand zal berecht worden. In plaats daarvan blijven deze rioolratten gevangen zitten in hun haat. Deze ratten staan de eenheid van suriname in de weg. Staatsgevaarlijk bestempelen en voor de komende 100 jaar opbergen in een kerker. De enige juiste weg om dit op te lossen is de weg van Dhr Hira.


  Maak melding
 3. Suriname is het enige land waar een president met meerdere vonnissen op zijn naam regeert, met dank aan de vele paars oerdomme slechte mensen die op hem hebben gestemd. Niemand heeft meer vertrouwen in deze mens der misdaad en zijn trawanten, alleen oerdomme paarsgelovige stommelingen die wekelijks zingend krijsen olv de paars verdoemde valse religieuze lijder en vanse profeel van staat, Stef me Anus Meyje en Misjiesosokaola Dubai. Wo ka, dom paars koppeig slecht volk der misdaad.


  Maak melding
 4. Er gaat verder niets gebeuren !!! Hogerberoep , en weer 3 tot 5 jaar wachten op een uitspraak !!
  A-No-Mie, na Roy Horb en Bhagwandas (de president was Chin-A-Sen,gelieerd aan Bruma en Derbie van PNR) !!
  Surinamers vergeten maar al te gauw zaken ! Ampie Kamperveen was ook minister tijdens deze militairen !!
  Bouta na wan strateeg, 01 november horen we meer van hem !!
  Eugene(Jo Koe) heeft al een gratie resolutie in concept klaar met ondersteuning van Mr.Drs.Sharmila !!


  Maak melding
 5. De laatste struiptrekkingen van de wanhopige NDPers zijn reeds te zien en te lezen. Zij beginnen nu eindelijk te begrijpen dat hun partij een ijsblok is geworden. Die wordt steeds kleiner. Ik vraag me af hoeveel van die 26 zetels nog zijn overgebleven. Hun slecht beleid maakt ze kapot. En het bewijs wordt nu geleverd . De resterende NDPers gaan heel wild om zich heen slaan door allerlei onbeschofte opmerkingen wat kenmerkend is voor het niveau van een gemiddelde NDPer. Geen scholing en dus geen normale discussie mogelijk. Liegen en bedriegen kan alleen werken als het volk niet wakker is. De NDP heeft het volk uit haar roes gewekt.


  Maak melding
 6. Deze Elgin is één van de weinigen die ballen toont in een landschap vol met geweldenaren die niets schuwen en ook nog over voldoende geld beschikken om anderen iets aan te doen.
  Geweldig deze aanklager.


  Maak melding
 7. Bouterse en zijn handlangers aan alles komt er een eind in deze zaak.God zal Suriname bevrijden van de duivels die de december moorden gepleegd hebben in 1982.Die geesten van die mensen leven nog in de samenleving in Suriname.


  Maak melding
 8. 8 dec staan deze mensen weer te janken bij het mozes aron kerk maar als het aan komt op de waarheid geeft niemand zich huis. De regering heeft meerdere voorstellen gedaan om een waarheid verzoeningscommissie in te stellen. Er is medewerking gevraagd aan de nabestaanden maar het enige wat zij willen zien is berechting want haat is hun drijfveer.


  Maak melding
 9. Het zijn stuk voor stuk Phatalogiche leugenaars allemaal
  stuk voor stuk berechten !

  @ Oom Loetie.

  Ik vroeg al altijd af waarom @ Parbo op die brug zat, nu is de aap uit de mouw. ( fatu dja )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES