Vandaag strafeis tegen twee Surinaamse ex-legerofficieren

9
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Het Openbaar Ministerie heeft de strafeis gereed voor twee legerofficieren die actief waren ten tijde van de decembermoorden. De strafeis zal vandaag worden bekendgemaakt. Het betreft voormalig ‘commandant’ Etienne Boerenveen en Arthy Gorré, die lid was van de Groep van Zestien. Beiden worden verantwoordelijk gesteld.

De twee voormalige legerofficieren staan al jaren op de lijst van verdachten in het straproces rond de Decembermoorden. De ruim twintig verdachten komen stuk voor stuk aan de beurt. Eerder dit jaar is al twintig jaar gevangenisstraf gevorderd tegen Desi Bouterse, toen legerbevelhebber en nu president van Suriname. De strafeis tegen Bouterse leidde al tot verklaringen vanuit zijn politieke partij NDP.

In het parlement zei NDP-fractieleider André Misiekaba dat de het gezag van de rechterlijke macht geldt binnen de rechtszaal. ‘Buiten’ zou de regering het voor het zeggen hebben. Bouterse zelf reageerde met uitlatingen op politieke podia. Hij waarschuwde het Openbaar Ministerie onder andere om zich niet te laten misbruiken. Op gegeven moment kwam zelfs de positie van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in het geding.


9 REACTIES

 1. Zij die zich niet hebben kunnen gedragen in een vrije maatschappij of verzuimd hebben die maatschappij te verdedigen terwijl ze de middelen daartoe hadden,verdienen het om de rest van hun leven in afzondering opgeborgen worden.Totaal geïsoleerd van de maatschappij en haar regels die ze niet gerespecteerd hebben.Sroto dem.


  Maak melding

 2. @Jacobus, in afzondering opgeborgen worden betekent dat de samenleving voor kosten moeten opdraaien. Een kogel kost max 1 SRD. Deze beesten verdienen de doodstraf.


  Maak melding

 3. Niet alleen kletsen maar ook uitvoeren en zo snel mogelijk, genoeg tijd gehad.
  Deze beesten zijn bezig de suries met huid en haar te verkopen aan de chinezen!
  Planten en dieren zijn ook niet veilig meer.
  O god help…….


  Maak melding

 4. Luister hier stelletje runderen,
  Niemand komt hier in ins land meer de lakens uitdelen.
  Hier bepalen wij wat geoorloofd is en reageren daar naar.
  Buitenlanders moeten gun smoelen houden.
  Het dekolonisatie proces gaat onverkort door.
  De andere processen zijn de laatste stuiptrekkingen van de slavenhouder.
  Binnenkort is de rol v d slave master en Zn landlangers definitive uitgespeeld.

  Mvg
  Boy

  PS
  Het Recht leeft en het onrecht is gestorven .
  laat dat vooral gezegd zijn.


  Maak melding

 5. @ Boy: Wat zijn kolonisatoren? Dat zijn mensen die een gebied koloniseren dat niet hun land van oorsprong is. Wie zijn er nu de baas in Suriname en wat is hun land van oorsprong? De Afro’s en de Aziaten zijn nu de kolonisatoren.

  Als je zo bang bent dat lieden van buiten de baas gaan spelen in Suriname dan zou ik maar eens goed om mij heen kijken en uitzoeken wie het nu steeds meer voor het zeggen hebben in jouw land. Misschien schrik je dan.

  Het kolonisatieproces gaat gewoon verder, sluipenderwijs, achter de schermen, nu met nieuwe meesters. Wie zelfstandig en onafhankelijk wil zijn moet zelf zijn brood verdienen. Wie steeds moet lenen en bedelen is niet meer zelfstandig.


  Maak melding

 6. De gedeserteerde militaire bendes KOLONISEREN Sranan nog steeds !

  Zogenaamd wisten deze “oud strijders tegen het Volk” niet wat hen te doen stond, toen Ongewapende en Onschuldige BURGERS werden GEMARTELD en VERMOORD !

  Zij wisten ook niet wat hen als soldaat te doen stond, toen ALLE officieren en onder-officieren werden gedood en/of uit het leger werden gezet !

  Zij zaten op het TOILET toen de DESERTEURS een MOORDLIJST samenstelden en ook toen de Martelingen en de EXECUTIES plaatsvonden !

  De Massamoordenaars zijn nog steeds bezig het Volk te vertrappen ! Een van deze deserteurs heeft ervoor gezorgd dat het bloeiende bedrijf Staatsolie, totaal is LEEG-GEPLUNDERD !

  Op BEVEL van zijn Moordbaas zijn gelden weggesluisd en is het bedrijf met onnodige MILJOENEN-Leningen opgezadeld !

  De KOLONISATIE van Sranan door deze gedeserteerde militaire bendes is HELAAS nog niet ten einde !

  Het STAATS-FAILLISSEMENT DUURT VOORT !

  PS : Een deel van de MOORDENAARS geniet van een zeer goed betaalde MOORDBAAN bij het kabinet van de president, staatsadviseur !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.