woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTwintig jaar gevangenisstraf geëist tegen Etienne Boerenveen

Twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen Etienne Boerenveen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen Etienne Boerenveen. De onvoorwaardelijke strafeis is gesteld tijdens de zitting van de krijgsraad. Officier van Justitie Roy Elgin stelde dat de betrokkenheid van Boerenveen in de executie van vijftien mannen op acht december 1982 ‘duidelijk’ is.

Boerenveen zegt niet aanwezig te zijn geweest in het Fort Zeelandia op acht en negen december 1982. Volgens Elgin is het niet nodig om lijfelijk aanwezig te zijn als het om betrokkenheid gaat bij strafbare feiten. Boerenveen zegt in de Memre Boekoe kazerne te zijn geweest ten tijde van de moorden. Hij had de opdracht gekregen van zijn meerderen om het ‘alarmplan’ in werking te stellen.

Het plan hield onder meer in de luchthaven te Zanderij af te grendelen. Ook de toegangswegen tot de luchthaven moesten worden afgesloten. Voor Elgin waren deze beweringen van Boerenveen, gedaan tijdens het vooronderzoek, reden genoeg voor een aanvullende aanklacht. De voormalige bataljonscommandant wordt ook “behulpzaam zijn” aan de strafbare feiten ten laste gelegd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Mooi zo,allemaal opsluiten voor 20jaar samen met die drugsdealer en moordenaar en alle bezittingen afpakken en terug geven aan de staat(lees het surinaams volk)

  opo kondremang oe opo


  Maak melding
 2. OM eist 20 jaar.
  Wat word de werkelijkheid?
  Vice president neemt taken van president over omdat president zichzelf geen amnestie kan verlenen noch zichzelf gratie verlenen.
  Dus, dus
  Vice president Adhin neemt taken over en wat gebeurt er????
  Na de veroordeling van alle militairen door de rechtbank komt de vice president aan het werk en tekent een document die door het DNA is goedgekeurd en dit document word in werking gezet namelijk:

  Ik de vice president verleen per heden gratie aan alle veroordeelden van het december proces.
  Is getekend : de voce president Adhin.

  Zien jullie het al voor je?
  Weer een meesterzet van Bouterse him self.
  Zowaar een goed doordacht plan tenzij, tenzij het volk dit afkeurt en in opstand komt.
  Wie zal het zeggen
  We zullen zien


  Maak melding
 3. Denk je nou echt dat dat zal gebeuren,Dan ben je net zo een simple ziel als de NDP aanhangers. Men moet van goede huizen komen om hier onderuit te komen.wat jij hier post slaat echt nergens op.


  Maak melding
 4. Ik hoop dat al deze vervloekte moordenaars hun straf niet ontlopen. Laten wij collectief tot het hogere bidden dat deze moordenaarskliek niet allemaal een natuurlijke dood sterven, en dat er een executie komt van de opgelegde straffen. Die laffe honden, die moordenaars waren zogenaamd niet op de locatie van executie. Hoe dapper zijn deze moordenaarszonen van het land Suriname. Het zijn ook deze ellendelingen onder leiding van hun grote LIJDER dat dit land aan het lijden is.
  Bid tot God dat deze laffe moordenaars hun straf niet ontlopen. In ieder geval niet in dit aardse leven.


  Maak melding
 5. Volgens mij horen de veroordeelden achter slot en grendel in de Gevangenis toch en elke dag 200 Zweepslagen in de ochtenduren bij opstaan en voor het slapen gaan s avonds met tamarinde tak!


  Maak melding
 6. Ook deze dappere muitende batlajonscommandant zat op het toilet !

  PS : A NO WI !

  Intussen hebben deze muitende militairen Sranan voor zeer lange tijd FAILLIET gemaakt !


  Maak melding
 7. Ik hoop het niet maar ik blijf erbij dat Bouterse niet zomaar zijn vice president naar voren schuift.
  Mark my words dit is de regie die zal worden uitgevoerd.
  Gratie verleend door de vice president.
  Hoe erg ik het ook zal vinden. Volk van Suriname blijft alert en waak over uw land en uw belangen


  Maak melding
 8. De intelligentie of kennis van het Surinaamse Volk, Recht en Grondwet , Internationale mensenrechten, moet niemand onderschatten.

  Internationale wetten, cq mensenrechten zijn hoger dan de wetten van een land.

  Het is de vraag of gratie wordt gegeven de zaak dan internationaal dan niet weer bij een Internationale mensenrechten rechtbank kan worden voorgezet?

  Aangezien Internationale wetgeving hoger is dan nationale grondwet van een land , zal dit zeker gebeuren.

  Misdadigers horen jarenlang opgesloten te worden in de gevangenis, waar ook ter wereld. Daarom is er sprake van Internationale Mensenrechten en Gerechtshoven voor dit soort zaken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Moge de Waarheid en de Gerechtigheid, Elgin en de zijnen die deze moedige beslissing hebben genomen beschermen tegen de paarse didibri en co, alsook degenen die een afkeer hebben aan alles wat met de ndp te maken heeft.


  Maak melding
 10. U moet begrijpen dat deze Boereveen,daarna in goedbleed bij de Amerikanen is geweest; denk je dat deze meneer geen deal met ze heeft….think about it…hij en alleen hij heeft tot in details verteld hoe de slachting van 0moment tot het laatste schot is gegaan. Misababoi! Heer Elgin, doe u uw werk…de wereld kijkt mee…no spang!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES