zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrafeis tegen ex-legerbevelhebber Arthy Gorré: twintig jaar

Strafeis tegen ex-legerbevelhebber Arthy Gorré: twintig jaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Tegen Arthy Gorré is ook een gevangenisstraf gevorderd van twintig jaar. De man die het leger leidde van 1992 tot 1995, is de vierde verdachte in het strafproces rond de decembermoorden, die een strafeis aanhoort. Eerder is twintig jaar celstraf gevorderd tegen Desi Bouterse, Stephanus Dendoe en Etienne Boerenveen. Gorré wordt ‘mede aansprakelijk’ gesteld voor de moorden.

Anders dan de andere verdachten, zegt Gorré dat hij op acht en negen december 1982 wel in het Fort Zeelandia is geweest. Hij was toen commandant van de Echo-compagnie. Deze had tot taak het fort te beveiligen. “Ik had er mijn kantoor en zag dat op de zevende (december, red.) een aantal vooraanstaande burgers werden binnengebracht. Ik kende ze wel: Wijngaarde, Riedewald, Sohansing.”

Dit zei Gorré tijdens het verhoor door de krijgsraad in 2011. Het binnenbrengen van burgers was geen bijzonderheid. “Op zich kwam het wel vaker voor dat burgers bij ons langs kwamen. Het was een rumoerige tijd en de militairen waren vaak in gesprek met vakbonden en andere organisaties. Ik heb op dat moment geen seconde gedacht dat ze doodgeschoten zouden worden”, aldus Gorré.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Zo onschendbaar zijn deze oude opa’ s dus niet. Lang leve de waarheid en gerechtigheid in alle eeuwigheid. Oerdomme paarse stommelingen zullen zich mobiliseren vol met mislukte revo leuzen, maar aan alles komt een einde, ook aan het hoofstuk ddb en bende.


  Maak melding
 2. Deze gasten zouden in het Midden-Oosten tot hun midden in Saharazand begraven worden en daarna zou stenigen volgen door het volk tot de dood op volgt.

  Zeer zware criminelen. Ze zijn wolven in schaapskleren. Grote misdadigers, die zich zelf verrijkt hebben, dood en verderf en heel grote armoede in het land en het Surinaamse Volk en Suriname ligt nu op sterven na dood is.

  Surinamers Time4Change!

  Oe Wiki!, Het is zielig voor een volk dat zijn/haar geschiedenis niet kent of haar ogen, oren voor sluit en zijn snor voor drukt of mond stijf dicht houdt. Vistie Prodo!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. ze beweren allemaal, dat ze er niet bij waren tijdens de moorden.. maar ze worden allen tot nog toe beoordeeld voor 20 jaren voor deel name in de moorden..

  dan rijst de vraag, waarom nemen ze niet direct een jurist om hun te verdedigen dan wel vrij pleiten ./.

  al je beweert ” a no mie ” te zijn, dan moet je verplicht voor je rechten op te kome.. niet waar..

  anders ben je een leugenaar.., dan is de straf oplegging terecht..


  Maak melding
 4. Andere kant van Firma list en bedrog!Lees mijn voorspelling nog een keer; noodtoestand volgt,hoeveel dagen nog….voldoende geleend om nog 5 jaar vol te houden m, daarna wie leeft die zorgt!


  Maak melding
 5. weest gerust elke film heeft een einde . een volk die op recht is moet ook het recht verdragen . tot zo ver namens gods woord een straf moet komen voor de mens wel zijn amen .


  Maak melding
 6. Ik weet niet als hij onschuldig/schuldig is.Maar wat ik wel weet is dat hij bevelhebber is geweest van NL toen Vene president was van SWITI Sranan.En ik denk dat Nederland het ook niet erg vond gezien het feit dat ze wapens hebben geleverd aan de regering van Vene toen deze zelfde Gorre bevelhebber was.Srananmans blijf waakzaam.


  Maak melding
 7. Mensen mensen ; stel dat deze ( verdachten ) moeten zitten, dan is het toch een verspilling om deze klootzakken te laten bewaken en te voeden ? De 15 slachtoffers kregen die kans niet om een weerwoord te voeren, ik zou de (daders ) in het openbaar laten terecht stellen inclusief hun sympathisanten. Dan is Su gelijk half leeg, alleen de besten blijven achter, alle gespuis lekker opgeruimd !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 8. jacko@ Als jij je roots, je nickname verraad dat, niet in SU hebt, aub houd een keer je bek en poten af van onzer SU.
  Houd je bezig met je lasede schoonfamilie. domme stinkende schoonzoon.
  trobiman!! ( troubleshooter!)


  Maak melding
 9. @ Mesijah

  Fa waka; verklaar je nader, ik begrijp niet wat je bedoeld !
  verklaar je nader zonder te schelden, het zal je wel moeite kosten. Omdat men vaak geweld gebruikt, waar de hersenen ontbreekt.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 10. Leuk weer die straf-eisen. Wanneer verdwijnen ze achter slot en grendel? Alleen maar babbels. Geen woorden maar daden.
  De kleine kruimeldief verdwijnt direct achter slot en grendel voor hen geldt geen generaal pardon.De buitenwereld kijkt, luistert en leest mee hoe diep mijn land gezonken is. Niets wat besloten is wordt ten uitvoer gebracht, het zijn enkel loze kreten, sweet tories. De media probeert iets te bereiken door dit kenbaar te maken en daar blijft het bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES