Veel schade aan masten EBS door verkeersongevallen

9
Veel schade aan masten EBS door verkeersongevallen

De N.V. Energie Bedrijven Suriname(EBS) heeft van 1 januari tot en met 22 oktober 360 verkeersongevallen genoteerd, waarbij elektriciteitsmasten zijn omver gereden of beschadigd. De meeste ‘mastaanrijdingen’ vonden plaats in september (44). De herstelkosten per mast variëren, afhankelijk van het soort en materiaal, tussen minimaal SRD 1.500,- en maximaal SRD 54.000,-. Via de verzekering incasseert de EBS de totale schade bij lange na niet. Historische data van de afgelopen 8 jaar toont aan dat het bedrijf ongeveer 62% van de schadeclaims via de verzekering incasseert. De overige 38% heeft het bedrijf in de afgelopen jaren om verschillende redenen niet kunnen innen.


9 REACTIES

 1. Hoe is dat mogelijk dat de EBS dit niet volledig kan innen via de verzekering ? Kan er via de veroorzaker zijn/haar verzekering deze niet geclaimd worden ?


  Maak melding

 2. Dan maar overschakelen op zonne-energie of minder babun houtmasten gebruiken. Het is tijd dat de EBS tot vervanging van de houtmasten overgaat. We leven echt niet meer in de stenentijdperk. Die dingen ontsiert de stad en omstreken. Of denkt de EBS niet aan vervanging/modernisering van de houtmasten?


  Maak melding

 3. De masten staan toch zo uitnodigend langs de weg.Is voor te stellen dat enkele chauffeurs de verleiding niet kunnen weerstaan om het aan te rijden.
  Sur. kent allemaal stoere chauffeurs.Zij verlenen geen voorrang maar eisen dat ongeacht wat de borden te vertellen hebben.En zo een elektrische mast werkt als de rode doek op een Catalaanse stier op onze stoere autobestuurders.’We krijgen die mast ook klein’.


  Maak melding

 4. Conservatief Suriname.

  Er zijn heel veel gasten die aan het verkeer deel nemen .. of hebben ze geen rijbewijs of dan zijn ze onder invloed.. Ik vind de hele politie TOP.. POPPENKAS.. ik zou me beschaamd voelen als ik deel zou uit maken van het politie korps in SURINAME.

  Ik Stel Voor.
  Een ieder die geen rijbewijs heeft en toch deel neemt aan het verkeer en vervolgens aanrijding maakt.. onherroepelijk de CEL in.. Pas wanner je een boete van 15000 SRD hebt betaald mag je de cel verlaten..

  Tevens stel ik voor dat agenten die mensen zonder rijbewijs of dronken achter het stuur aanhouden.. Beloond moeten worden.. 1000 SRD per agent. Hebben ze genoeg reden om gemotiveerd hun best te doen.

  Is toch beschaamd om steeds weer te moeten lezen dat politie autos geen benzine hebben.. of dat de meeste auto kapot zijn.. ”

  Alleen Maar In Suriname Beste Mensen. Is Toch Bizaar zo iets.


  Maak melding

 5. dilip sardjoe (ds)van de ndp heeft met zijn zandboot ook schade veroorzaakt bij een brug over de Surinamerivier jaren gelden.

  miranda schreeuwt dat de chauffeur van vrachtauto’s die door hun roekeloos rijgedrag of zware vrachtauto’s schade veroorzaken aan de bruggen, elektriciteitsmasten enz hiervoor moeten betalen.

  Er zal over moeten worden nagedacht om de infrastructuur van wegen anders aan te leggen en ook de masten daar beter langs geplaatst worder, waardoor de mastenschade voorkomen of verminderd wordt. Het rijgedrag van autobestuurder zal ook anders moeten, waardoor dit soort schade voorkomen kan worden.

  De wet is voor iedereen gelijk. ds moet ook voor de schade aan de brug over de Surinamerivier gaan betalen, net als autobestuurders die aan elektriciteitsmasten schade veroorzaken.

  Er wordt nog steeds op dat geld van ds gewacht. ds betalen anders moet er een rechtszaak komen en een vonnis om te gaan brommen. De hoogste tijd, a son faja!, Me taigie! We zien jouw zandbootgedrag bij de oude brug over de Surinamerivier.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 6. Nooit gehoord van:
  -(houten)palen niet zo maar lukraak neerzetten.
  -op risicovolle plaatsen betonnen- of stalen palen.
  -palen in- of op een betonnen poer plaatsen.
  Lijkt mij stug dat de “meer”-kosten in geen verhouding staan met de schade aan de infrastructuur en stroomuitval!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.