Buitenlandse Zaken Suriname: mogelijkheden bij BRICS-bank

22
Eerste dienstreis minister Pollack-Beighle (BuZa)

PARAMARIBO, 29 okt – “Rusland is een van de grote machten binnen de associatie BRICS, en wij hebben mogelijkheden bij de BRICS bank. Hiertoe is er al baanbrekend werk verricht.” Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. In dit licht moet een Surinaamse missie naar Rusland worden gezien. Rusland heeft Suriname uitgenodigd om de bilaterale band te verstevigen.

Ook moeten de contouren worden aangegeven van de relatie. “We weten dat het voor Suriname een hele boost zal betekenen”, zegt Pollack-Beighle tegenover het Nationaal Informatie Instituut, NII. De band met Rusland past in het beleid dat Suriname voert met betrekking tot diversificatie van partners. Te sluiten overeenkomsten met Rusland hebben betrekking op defensie, onderwijs en cultuur.

De mogelijkheid zal worden bekeken tot samenwerking met de Russische diplomatenacademie. Ook Marokko zal worden aangedaan “De samenwerking met Marokko zal onder ander gericht zijn op het bankwezen en op havens.” Ook zullen overeenkomsten worden gesloten voor visumafschaffing wat betreft diplomatieke paspoorten. Pollack-Beighle ziet de missie als een investering in het voordeel van Suriname.


22 REACTIES

 1. Alleen maar landen, waar grootschalige mensenrechtenschendingen plaats vinden,zegt al genoeg over de signatuur van deze misdadigers, die momenteel aan de macht zijn.


  Maak melding

 2. Wanhoop ten top.
  BRICS landen behalve China hebben het zelf al moeilijk genoeg.
  IsDB, China en India kommen nog slechts mondjes maat en tegen wurgende voorwaarden over de brug.


  Maak melding

 3. De paarse boevenbende reist de hele wereld af met een bedelstok. Uiteindelijk zullen alleen zij in welvaart en weelde leven, de rest mag creperen.


  Maak melding

 4. Suriname zwalk hopeloos over de aardkloot om nog een paar centjes bij elkaar te harken. Wat een trieste, troosteloze, treurige en armoedige bedelaars.


  Maak melding

 5. Pollack-Beighle ziet de missie als een investering in het voordeel van Suriname. Wahahahahahahahahahahaahahahahahahaha, oerdom zijn en blijven aale natioanle dommen partij debiele idioten.


  Maak melding

 6. Hebben ze de hele wereld en alle banken al gehad? Waar hebben ze nog niet geprobeerd te lenen?? En ze zijn er trots op ook…..Elke maand ergens anders de vaste lasten proberen los te peuteren…


  Maak melding

 7. =Lenen en nogmaals lenen, maar waarvoor dan???? Om meer bruggen te gaan bouwen???

  Wijdenbosch heeft een brug gebouwd, maar de NDP is vergeten het volk op de hoogte te brengen dat de NPS/VHP die brug betaald heeft.

  Dit gaat weer gebeuren met de staat Suriname onder leiding van de NDP:::schulden maken waar men niets van weet en een ander mag alles weer gaan afbetalen.


  Maak melding

 8. Ugly vetklep biggie Polak zoekt de criminele verwanten op die gelijksoortig zijn als criminineel Desi en consorten.
  Gebruik je verstand als je die hebt pola-k. Je wordt misbruikt als de slaaf van Desi. Wordt wakker djoekaini.


  Maak melding

 9. Pollack Beighle

  Is een succesvol onderneemster geweest. Ze kent de slagen van de zweep en ze heeft haar sporen verdiend.

  Een kleine lening van Rusland kan geen kwaad..! We kunnen met die lening China en de Halal Bank terugbetalen.

  Goed zo Pollack Beighle.


  Maak melding

 10. Ach ja,alle miljoentjes helpen.Bij elke gescoorde lening wordt door het volk gejuicht alsof ze het met noeste arbeid verdiend hebben.
  Kunnen ze weer één of meer pakketten krijgen in het pakketten land van de ingi boi.


  Maak melding

 11. Tante Betje Yildiz.Wanneer gaat het eens over iets anders dan geld bedelen? Het wordt eens tijd dat deze regering zich goed gaat verdiepen in het laten bijscholen van medici hier in dit land. Het niveau mag Veel hoger opgekrikt worden
  zodat er een betere gezondheid zorg is in Suriname.Het Academisch ziekenhuis werkt totaal niet op het niveau Academisch. Diaconessenziekenhuis en het Landshospitaal nog minder. Er wordt al jaren in het buitenland gepraat over het Academischziekenhuis van als je dood wil gaan moet je je hier laten opnemen. Een land draait pas goed wanneer de medische zorg perfect is geregeld voor zijn bevolking dat zelfs mensen uit het buitenland gebruik komen maken wanneer ze ziek zijn van de kennis en kundigheid in dit land. Hierin dit land is dit ver zoek.
  Zelfs Bouta gaat naar het buitenland voor zijn gezondheid. Dit zegt wel wat over de medische zorg hier. En steeds maar praten over geld geld geld van andere landen. Deze landen hebben hun zaken op.medisch gebied goed voor elkaar. Er sterven dagelijks onnodig veel mensen in de ziekenhuizen hier door een chronisch gebrek aan kennis en deskundigheid.In plaats van met geweldige woorden strooien en gewichtig doen lijkt het mij verstandig om de bevolking daadwerkelijk te informeren hoe beroerd de medische zorg hier is. Haal expertise uit het buitenland voor scholing en bijscholing
  dan doe je iets goed. De bevolking wordt om de haverklap gebombardeerd met loze kreten over de buitenlandse banken en hun geld. Wat gebeurt er daadwerkelijk met dit geld?
  Gaan onze nazaten het gelach betalen van al deze domme acties?


  Maak melding

 12. Ze heeft pen en papier al in de hand om te berekenen waar ze aanspraak op kan maken. Die vrouw heeft een gezicht om moedeloos van te worden. Hoe is zij aangesteld voor deze functie vraag ik me af. Het ga a t een beetje dora lijken.


  Maak melding

 13. De B in BRICS staat voor Brazilië. Dat is heel wat dichterbij dan Rusland, dus waarom gaat men daar niet naar toe?
  Misschien kan Suriname een deelstaat worden van Brazilië, dan zijn alle problemen in één keer opgelost.


  Maak melding

 14. gaan we alweer geld lenen en ons land aan de leningverstrekkers verkwanselen ? Foei toch. Weg met NDP. Na China krijgt nu ook Rusland delen van Suriname. Wat voor regeerders hebben wij? DDB is een koenoe voor Suriname.


  Maak melding

 15. Hoe wanhopig moet je zijn om op bedeltocht te gaan bij landen die te boek staan als “kale kippen” en bij een bank die in feite ter ziele is. Betekent dat je nergens meer terecht kan . De rest van de wereld heeft inmiddels door dat je “leen junkie” Suriname geen geld moet lenen want daarna kan je fluiten naar je geld.

  “Pollack-Beighle ziet de missie als een investering in het voordeel van Suriname”. Wat een slap geleuter zeg. Een veel gebruikte rechtvaardiging voor de tientallen snoepreisjes van deze regeerders.

  Volgens Hoefdraad ging het toch zo goed dat het geld uit de olie- en de goudsector tegen de plinten klotst. Laat me niet lachen. Schuldeisers worden nog steeds niet betaald. Waarschijnlijk moet weer rente en aflossingen worden betaald op een buitenlandse lening en hebben ze het geld niet dus wordt er naarstig gezocht naar een onnozele dommie in deze wereld die Suriname toch iets wil lenen.


  Maak melding

 16. “Rusland is een van de grote machten binnen de associatie BRICS, en wij hebben mogelijkheden bij de BRICS bank.
  Welke bank is dit; ik ken haar niet.
  Afgezien hiervan, is de nood wederom zo hoog? Het ging toch goed.
  In dezelfde alinea rept de minister over:
  Hiertoe is er al baanbrekend werk verricht.” Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. In dit licht moet een Surinaamse missie naar Rusland worden gezien”,
  maar daarna zegt de minister dat het gaat om:
  “Te sluiten overeenkomsten met Rusland hebben betrekking op defensie, onderwijs en cultuur”.
  Geld of defensie of onderwijs en cultuur.???

  Nog meer tegenstrijdigheid
  “De samenwerking met Marokko zal onder ander gericht zijn op het bankwezen en op havens.””
  Marokko, geen slecht vakantieland heb ik begrepen. Ik ben er zelf nooit geweest, de diplomatieke missie uit Su waarschijnlijk ook niet.
  Ik wist trouwens niet dat Marokko bij de BRIC-groep behoorde. In de eerste alinea zegt deze mevrouw dat ze met de BRIC-bank aan de slag gaat (mogelijkheden onderzoekt en verderop staat met Marokko.
  Zoveel onzin in zo’n klein artikel. Da’s knap.


  Maak melding

 17. Als ik naar de foto kijk boven dit stuk, dan denk ik bij mezelf”‘wat voor nijlpaard hebben we als minister” !!
  Hoe zwaar weegt deze “fatoe-ma” ???
  Ze overtreft de minister van JenP die een Alcatraz gevangenis zou bouwen !!! Pe-a-tanta dies de-now ?? Heeft ze nog 2-dienst auto’s ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.