Zoektocht naar olie voor Surinaamse kust levert niets op

41

PARAMARIBO, 27 okt – De zoektocht naar aardolie voor de kust heeft niets opgeleverd. De hoop was gevestigd op olie- en gasmaatschappij Tullow Oil. Maar de multinational meldt dat er geen geen commerciële voorraden zijn gevonden in proefboorgat Aruku-1 in Blok 54. Wel is een bepaalde hoeveelheid gas gevonden.

Dit wijst op de mogelijkheid van commercieel winbare hoeveelheden. “Hoewel we geen commerciële hoeveelheden hebben aangetroffen, zijn we gesterkt door de vondst van gascondensaat in de put “, meldt exploratiedirecteur Angus McCoss via Tullow Oil. De multinational wil blijven boren naar olie. Tullow Oil exploreert in zowel Suriname als in buurland Guyana.

In Guyana heeft Exxon Mobil grote hoeveelheden aardolie en gas ontdekt voor de kust. Dit sterkt het vermoeden dat ook in het Surinaamse zeegebied winbare hoeveelheden te vinden zijn. Tullow Oil exploreert op basis van samenwerkingscontracten met Staatsolie. De kosten van het boren zijn geheel voor rekening van Tullow Oil en andere maatschappijen die willen exploreren. Staatsolie krijgt ook een verslag van de onderzoeksdata.


41 REACTIES

 1. HAHAHAHAHA, hier is nu de gehele begroting tot 2020 op gebaseerd.
  Wat een afgang voor onze deskundige minister van financieen,
  Hier heb je je praatje bij het IMF en andere financieerders op gebaseerd.
  Minkukel die je bent, blufpoker heb je gespeeld, je valt nu door de feiten door de mand.Ik zag deze week een spotprentje over je dat je zelfs op de maan aan het bedelen bent hahahaha. slapjanus prettig weekend!!!


  Maak melding

 2. Natuurlijk ,al zou ik miljarden liters vinden voor onze kust zou ik niets zeggen zolang die vervloekte moordenaar en drugsbaron nog als president zit.

  Weg met bouta,weg met boefdraad,weg met de hele vervloekte ndp,afmaken of opsluiten allemaal.

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding

 3. De wereld heeft ook door wat voorde bende in Suriname regeren.en ze willen niets met drugs dealer moordenaar te maken hebben..de gouden kerst wordt een koude kerst..best mensen wordt wakker en stuur deze regering naar huis.


  Maak melding

 4. De Puinhopen Van 7 jaar Desie Bouterse.

  Opper Surinamers.

  Er kan wel olie gevonden worden.. maar die gasten hebben er geen geloof in de regering Bouterse.. daarom stelt met het steeds weer uit.. Men ziet de NDP als een rovers bende.. geloof me nauw maar.. geen enkel weldenkend mens die positief in het leven staat zou zaken willen doen met een corrupte regering..


  Maak melding

 5. Zodra ddb en gang weg zijn, zullen de zeer grote aardoliebronnen en de gasbronnen zichtbaar worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Hoe kan je als staatsolie directeur zo dom zijn. Deze maatschappij opereert al in Guyana. Vanzelf gaat die dan zeggen dat er geen winbare hoeveelheden zijn gevonden. Allemaal stomme, achterlijke idioten en dieven van de ndp in het bestuur van staatsolie. Dus geen wonder dat het zo slecht gaat met het bedrijf die ook nog in onderpand is gegeven door boefdraad.


  Maak melding

 7. Het zou mij niet verbazen dat ze wel olie ontdekt hebben maar het niet met deze regering willen exploiteren.
  Zie maar hoe lang Newmont nog door onderhandeld heeft.

  Elk zichzelf respecterend zal geen zaken doen met Bouterse en Co. Zeker niet gezien de benodigde investeringen en het ontbreken aan raffinage capaciteit in de regio en het in productie gaan van de Guyana bronnen en de dalende prijzen.

  Ze zijn in relatie tot Guyana vroeg gestopt met boren.


  Maak melding

 8. PARAMARIBO, 21 okt 2017

  De kans bestaat dat Staatsolie binnenkort te groot is voor Suriname. Zeker als de verwachtingen over het vinden van rijke bronnen uitkomen. Dan is er geen houden meer aan. Dit voorziet Staatsolie-directeur Rudolf Elias. De vraag is tegelijk hoe voorbereid regering en samenleving zijn,

  ====

  Wat een fucking amateur is deze Elias.


  Maak melding

 9. Er komt genoeg olie voor in de kustgebieden van Suriname. Als het aan een regering van NPS en VHP had gelegen zou er nooit naar olie voor de kust zijn gezocht. Venetiaan weigerde Staatsolie toestemming te geven om mee te participeren in olieboringen voor de Frans Guyanese kust. De Multinationals weten daarom heel goed dat zij niet op steun hoeven te rekenen van een VHP/NPS regering. Het verzinsel dat zij niet met de regering Bouterse willen samenwerken komt van corrupte lieden die hun privileges zijn kwijtgeraakt door de nederlagen van VHP en NPS.


  Maak melding

 10. Er is wel aardolie maar als er geen kennis van zaken is dan ben je een prooi voor machthebbers. Ze kunnen je van alles wijsmaken en misleiden. Kijk maar naar landen die afhankelijk zijn van de kennis van grote mogendheden.
  Kennis is macht en onkunde is armoede.


  Maak melding

 11. Ik geloof van wel, gezien de geofysische-en geologische structuur die de guyana formatie zich manifestee. Sterker nog guyana is suriname en suriname is guyana.
  Als er buiten staatsolie om afspraken zijn gemaakt tussen tullow oil (su) en Exxon (guy) omtrent de aantoonbare hoeveelheden crude, dan verwees ik terug in de tijd toen golf oil boringen had verricht voor de monding van de corantijn rivier in de jaren eind 70.
  Die verslagen heeft de staat suriname nooit in handen gekregen, golf oil is toen zeer stiekem vertrokken.
  Het heeft niks te maken met de persoon bouterse of hoefdraad, maar zeker factoren zoals : ontbreken van een adequate investeringswetten.
  In guyana hebben ze zulke wetten niet, maar om de wetten te overbruggen heeft guyana een redelijke percentage aandeel aan exxon toebedeeld.
  In suriname zou dat erg stug lopen. Dank u wel.


  Maak melding

 12. Dit is 8 jaar geleden al gebeurt er zijn putten geboord en gelijk weer gesloten.
  Mochten niet verder boren omdat de boor installatie niet aan de eisen voldeed.
  De angst was als ze een echte put zouden vindedat de boortoren opgeblazen zal worden.


  Maak melding

 13. @ RobG

  “Er komt genoeg olie voor in de kustgebieden van Suriname. Als het aan een regering van NPS en VHP had gelegen zou er nooit naar olie voor de kust zijn gezocht”

  Allereerst het feit is dat het nog niet gevonden is. U droom dus nog.
  Het is er pas als het gevonden is en dan nog in een omvang en onder condities die het winstgevend exploitabel maken.

  Ten aanzien van uw verwijt richting VHP en NPS slaat u de plank weer eens volledig mis.
  Hier onder een tekst van 8 sept. 2006 van Waterkant die aan geeft dat men in 2006 reeds bezig was met off shore

  PARAMARIBO, 8 sep – Repsol YPF is bereid veertig miljoen dollar extra te investeren in onderzoek naar olievoorkomens voor de Surinaamse kust. Dit meldt directeur Antonio Martinez van dochteronderneming Repsol Exploraties Suriname.

  Beste RobG het ontbreekt u aan het primaire inzicht om snel informatie te vinden. U zet u en de regering Bouterse voor schut met u blind reageren.


  Maak melding

 14. RobG: “Het verzinsel dat zij niet met de regering Bouterse willen samenwerken komt van corrupte lieden die hun privileges zijn kwijtgeraakt door de nederlagen van VHP en NPS”

  Je denkt toch niet dat bedrijven zaken gaan doen met Staatsolie waar veroordeelde drugsbaron Boerenveen een leidinggevende functie heeft die hij te danken heeft aan het feit hij Bouterse niet heeft aangegeven als leider van het Suri Drugskartel.


  Maak melding

 15. Jojo, natuurlijk ga ik er vanuit dat er olie voor de kust voorkomt. Men heeft olie voorkomens aangeboord maar de Jackpot moet nog vallen. Trouwens het gebied dat nog niet geëxploreerd is , is gigantisch groot. Als er voor de Frans Guyanese en de Guyanese kust gigantische voorraden zíjn aangeboord moeten wij aannemen dat in het gebied daartussen, het gebied voor de kust van Suriname , er zeker veel ruwe olie voorkomt. M.b.t. Repsol kan ik het volgende zeggen. De 40 miljoen extra wil nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk onder Venetiaan is gebeurd. De overdreven verering van Venetiaan bereikt bij u en de uwen een ‘ cultus status ‘.


  Maak melding

 16. @JoJo, ik geniet van jou schrijven en het klopt inderdaad wat je schrijft. ga zo door.

  Het is heel gemakkelijk een ander de schuld te geven, zonder zelfs na te gaan of het klopt. Voor sommige mensen is het moeilijk om aan zelfreflectie te doen.


  Maak melding

 17. Albina no. 1 touristis oord bouta en lonny hebben het kapot laten schieten door militairen geplunderd liever investeren in albina dan zoeken naar iets wat je niet kan vinden albina wordt in de nationale assemblee vertegenwoordigd door een slappe indiaanse dame haar bijdrage is o,o ze is nog erbij kapitein van een dorp en ook oerdom als haar paarse partij …albina kan weer bloeien ….maar lonnie en bouta moeten worden uitgeleverd aan de fransen zij hebben albina vernietigd en die djukas moeten weer terug naar hun dorp vooral de mensen van cottica zij zijn de …boosdoeners


  Maak melding

 18. Er zijn tal van mogelijkheden voor albina maar het is geen geheim dat bouta niet van onze district houdt hij heeft het laten vernietigen ons district albina werdt tijdens zijn bloei periode vernietigd die man is indiaan van een indiaan hoef je niet veel te verwachten die man woonde in een kreek langs de comewijne rivier


  Maak melding

 19. Lonnie kwam met blote borst op een 50 cc bromfiets op albina zonder helm op hij speelde altijd geweldig en dom ook net een loslopende stier ………….. albina moet weer die touristis oord worden


  Maak melding

 20. Want het was zogenaamd een binnenlandse oorlog terwijl het grote drugstransporten was van bouta via lonnie naar frans guyana jammer voor de vele doden maar het was een opzet van bouta en lonnie ….lnnie heeft die domme djoekas gepakt en bouta heeft die domme indianen gebruikt om te vechten om chaos te creeren en vervolgens drugstransportente kunnen uitvoeren er werdt niet op albina gevochten militairen en tucayanas hebben huizen op albina leeg geplunderd zinkplaten inboedel op marine boten naar de stad vevoerd ik heb ook moeten toezien terwijl we in de stad waren zag ik een militair in mijn kleren op een bromfiets racen in paramaribo ijskasten freezers ze hebben al die huizen leeg geplunderd mijn dure dj set jammer ook als ik een sniper wapen had zou ik deze twee mannen uitschakelen


  Maak melding

 21. @ RobG

  “Als er voor de Frans Guyanese en de Guyanese kust gigantische voorraden zíjn aangeboord moeten wij aannemen dat in het gebied daartussen, het gebied voor de kust van Suriname , er zeker veel ruwe olie voorkomt.”

  Weer mis. De Fransen zijn recentelijk gestopt met zoeken omdat wat ze vonden niet exploitabel was.

  Ik vereer Venetiaan niet. Ik stel slechts dat hij veel beter is dan de Bouterse waar u mee dweept. Dat Venetiaan veel beter is blijkt uit alle rapport Cijfers en indicatoren die er objectief vast te stellen zijn.
  De tekortkomingen van Venetiaan als leider heb ik ook besproken.

  U insinuatie dat recalcitrante VHPers en NPSers schuldig zouden zijn aan het feit dat de gemelde rijen investeerders na een eerste bezoek niets in Suriname doen is banaal. U geeft daar feitelijk mee aan dat de regering en haar vrienden incompetent zijn of voor de buitenlandse investeerders voldoen aan het beeld dat op ze geplakt kan worden.

  u wijst wel naar de anderen maar ziet niet dat er 3 vingers naar Bouterse en vrienden wijzen bij uw suggestieve aannames.


  Maak melding

 22. @ sunschine

  Frederic Forsythe heeft een fictie verhaal geschreven “Avenger”
  Hij projecteerde in dat boek in Oost Suriname toen een Boevenstaat. Iets wat helaas al jaren het beeld is van velen op deze aardbol die weten waar Suriname ligt.


  Maak melding

 23. Die paarse klootzakken die de paarse roverheid vormen olv de grootse aanbeden misdadiger sinds 1980 zullen teleurgesteld zijn. Ook de paarse volk en verderver met zijn paars valse profeten Meie en Msilulkeba kijken lelijk op hun neus. Geen enkele profetie van rust en voorspoed of Dubai zijn uitgekomen. Wat wel is uitgekomen in het kwadraat is de misdaadvloek die oerdomme debielen waarbji deze awara domries behoren. Der meest criminele politieke partij, de vervloekte ndp olv van de didibri. Wie ogen en oren hebben moeten geestelijk ook zien en oren en dat zijn ndpers niet, ze zijn paars ziende blind en horen dove idioten. Met dank aan deze met ddb misdaad vervloekte ndpers gaan land en volk paars verdoemd misdadig ten onder. Wo ka.


  Maak melding

 24. @RobG
  De overdreven verering van Venetiaan bereikt bij u en de uwen een ‘cultus status’

  wat dacht je zelf van een verering voor een figuur die verantwoordelijk is voor een drama in dec.1982, voor een moordpartij in Moiwana, de kettingzaag moorden in
  Apoera, voor iemand die veroordeelt is voor drugsactiviteiten, steek de hand eens in eigen boezem, met je fixatie voor Venetiaan, de NPS en de VHP, je wordt met de dag gestoorder


  Maak melding

 25. De huid willen verkopen voor de beer geschoten is.Klinkt echt surinaams.Hopelijk word er heel veel olie gevonden maar niet wanneer deze boevebende het voor het zeggen heeft.


  Maak melding

 26. Off topic. Terwijl er hier uitgeweid wordt over een welles en nietes verhaal over wel of geen gouden kerst, sterven onze kinderen en mensen in een afschuwelijke dood. In je eigen huis, die je bescherming moet bieden sterven 2 jonge kinderen in de Boerbuiten een heel afschuwelijke dood. In de drang om de criminelen buiten te houden, hebben ze hun huis maximaal beveiligd met houten dievenijzer. Een verloedering van een maatschappij, ingezet door deze criminele regering onder leiding van een Adhin en Bouterse. Deze criminelen en de minister van Justitie zouden we aan de hoogste galg moeten opknopen. Mensen redt ons kinderen. Gebruik uw vermogen, intellect om deze prangende problematiek aan te kaarten om dat hoog op de agenda te zetten.
  En tot overmaat van ramp de brandweer die een uur te laat komt. Hun manschappen zitten het liefst op het moment dat ze nodig waren bij hun buiten vrouwen. We moeten ons schamen mensen. Red onze kinderen. Ik zou zeggen het zou uw kinderen maar wezen. God hebben hun ziel. Hoop dat er na dit leven nog een paradijs bestaat en dat ze toegang krijgen tot het paradijs.


  Maak melding

 27. Iemand vertelde mij eens dat de olie die in Saramacca gevonden wordt daar geologisch gezien eigenlijk niet zou moeten zijn. Men vermoedt, zei hij, dat het olie is die vanuit Venezuela doorgesijpeld is naar Suriname. Dat zou verklaren dat men wel veel in Guyana vindt, maar niet in Suriname of Frans Guyana.
  Als de Guyanezen het oppompen dan komt het natuurlijk nooit aan in Suriname. Jammer dat de Engelsen Guyana afgepikt hebben van de Nederlanders.

  Of het echt zo is, dat weet ik niet, ik ben geen deskundige, maar het klinkt wel aardig.


  Maak melding

 28. Maar de multinational meldt dat er geen geen commerciële voorraden zijn gevonden in proefboorgat Aruku-1 in Blok 54.
  Dit lees ik.
  Er staat niet dat er geen olie is,geen commerciële voorraad.
  Als de olieprijs verder stijgt zou het dus best kunnen dat enz.
  De olieprijs is het afgelopen jaar fors gestegen; ongveer 50%
  De olieprijs is nu rond de 60 USD
  finanzen.nl/grondstoffen/olieprijs.
  Als ondanks deze prijs de voorraden commercieel niet aantrekkelijk zijn, wordt het een moeilijke zaak.
  De olieprijs zal niet veel verder stijgen


  Maak melding

 29. @ Pico

  De grote voorraden in Guyana zijn gevonden op ongeveer 5 km onder de zeebodem die al 2 km diep ligt.
  Tullow oil is na 2.750 meter boren gestopt met boren. Wie weet gaf de seismische data aan dat er wel of geen olie is.
  Tullow weet genoeg Suriname mag raden of er nu wel of geen olie is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.