District Commewijne krijgt eigen rampenplan

7
District Commewijne krijgt eigen rampenplan

Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) in Suriname, heeft deze week bekend gemaakt dat het district Commewijne zich opmaakt voor het hebben van een eigen rampenplan. Verschillende hulpdiensten in het district hebben onlangs een vierdaagse training ondergaan welke moet resulteren in hoe de hulpdiensten met elkaar zouden moeten samenwerken wanneer in Commewijne een ramp zou plaats vinden.

De hulpdiensten bestonden uit mensen van de bestuursdienst districtscommissariaat Commewijne, de brandweer, de politie, de geneeskundige diensten en andere NGO’s Aan het eind van de trainingsweek werd een simulatie ramp in elkaar gezet bij een pompstation aan de Wilhelminastraat in Nieuw- Amsterdam, Commewijne, waarbij een auto tegen een pomp is aangekomen en er gevonden zijn en er brand en explosie gevaar is. Zo kon men in de praktijk zien hoe goed de hulpdiensten op elkaar waren afgestemd.

Volgens Overste Jerry Slijngaard van het NCCR, hierboven op archieffoto, is het district ready en is hij trots op de bewoners van Commewijne. Bij de evaluatie van deze training zal Commewijne een eigen districtsrampenplan presenteren.


7 REACTIES

 1. Ramp is dat men de oude weg naar nieuw Amsterdam en zo naar Montresor en Katwijk niet heeft kunnen behouden.Uit luiheid en geen inzicht heeft men heel wat dingen aan de rivier prijs gegeven.Nu is wel een dijk gekomen maar daarvan is weer een deel nog onaf gemaakt gelaten.
  Katwijk is de plantage waar vroeger dames van lichte zeden gestuurd werden door de rechter.Eén van hun bezigheid was uniformen van militairen te herstellen.Moet gaan kijken of Katwijk nog koffie produceert. Daarvan was de beroemde popokai koffie afkomstig.


  Maak melding

 2. @ Jocobus.

  Katwijk produceert nog steeds koffie. Neem altijd een aantal pakken als geschenk voor vrienden(zelf drink ik geen geen koffie)Katwijk heeft zelf een Fb pagina en daar kan je de koffie zien. Begriip dat Micromarkt niet meer bestaat ….daar haalde ik de koffiebonen nl.
  Hoop dat het nu ook op de luchthaven(J.A.P.) te koop is ..

  Ps goed dat er een rampenplan komt .


  Maak melding

 3. @bonidoro

  Thanks!

  Inderdaad is Mini Markt ook slachtoffer geworden van de afnemende koopkracht van het volk.Ook mijn buurt chinees heeft de handdoek in de ring gegooid.Nu moeten een paar winkelhangers een andere hang plek zoeken.
  Mijn buurman heeft een hek aangebracht waardoor zijn honden niet meer op staat kunnen.Nu mis ik de honden show van achter de voorbij rijdende auto’s aanrennen en blaffen van de honden.


  Maak melding

 4. Ik ben vaak in katwijk geweest en ook in katwijk aan zee.
  Maar ik zie nergens koffie bedrijven in katwijk. Als ze mij daar zien, kijken ze raar naar mij omdat ze niet gewend zijn om marrons daar te zien. Het is daar ons kent ons !!!
  Weet wel dat ze zondag niet werken en fanatiek naar de kerk gaan !!! Zondag’s kijken ze ook geen televisie.
  Het zijn wel visboeren en ze hebben 2 bekende amateur voetbalclubs Quickboys en vv. Katwijk.
  Het zijn zwaar gereformeerden ze kleden zich in het zwart op zondag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.