Bouterses NDP geeft groen licht voor ‘politieverdrag’

34
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – De Nationale Democratische Partij, NDP, heeft een politieke draai gemaakt van honderd en tachtig graden. De politieke partij van Desi Bouterse heeft na ruim tien jaar gestemd voor het ‘politieverdrag’ met Frankrijk. Als Bouterse of zijn huidige vervanger, Ashwin Adhin, het verdrag goedkeurt, mag de Franse politie verdachten vervolgen op Surinaams grondgebied. De NDP was ooit faliekant tegen.

Dat was in de dag van het presidentschap van Ronald Venetiaan. Ook diens toenmalige politieke medestander, de Abop van Ronny Brunswijk, was tegen. Volgens waarnemers had het allemaal te maken met de buitenlandse vonnissen van zowel Bouterse als Brunswijk. Nu lijkt het geen opgeld meer te doen. Hoewel, Abop is nog steeds tegen het verdrag. “U zult de gendarmerie leren kennen”, zei Edward Belfort.

De gewezen minister van Justitie & Politie, is net als de rest van de Abop-fractie, tegen het verdrag. In elk geval is de vervolging op Surinaams grondgebied onacceptabel. Om de kritiek enigszins te dempen, heeft het parlement ‘uitvoeringsprotocollen’ voorgeschreven. Die moeten voorkomen wat Abop omschrijft als ‘ontoelaatbare handelingen’. Volgens Belfort heeft de gendarmerie de gewoonte grof te werk te gaan.

34 REACTIES

 1. Dr criminele activiteiten van de Ndp, speelt zich toch hoofdzakelijk af in Paramaribo en omgeving.
  Vooral de staatskas van de Centrale bank op waterkant, is het grootste doelwit.


  Maak melding

 2. Conservatief Suriname.

  Ik Ben Geen NDPer Maar Ik Teken Er Voor.. De Creminalliteit Is Toren Hoog Daar In Het Gebied..

  Als De Gendarmerie Van Invloed Kan Zijn In Dat Gebied Van Suriname Hebben Zie Mijn Zegen… Dat Stukje Suriname Hoort In Feiten De 2de Hoofdstad Van Ons Land Te Zijn.. Er Wonen Mensen Daar Met De Verkeerde Mentaliteit. ( Heeft Met Ontwikkeling Te Maken)..

  Als De Creminaliteit In Dat Stukje Suriname Terug Wrd Gedrongen Motiveert Het Investeerders Die Kant Op Te Trekken Met Als Volg Dat De Werkloosheid Een Dalende Trent Aanneemt.

  De Tyd Is Oa In Dat Gebied Stil Blijven Staan.

  Men moet die gasten daar verjagen en arabieren daar hun intrek laten nemen.


  Maak melding

 3. ddb weet dat de Fransen met Bravo nog willen afrekenen en als Bravo in de buurt is, in Albina is of een paar kilometer va n de Marowijnerivier, Lawa, Litanie dan kunnen die voor hem het vuile werk opknappen. De grondwet van de Grondwet van de republiek Suriname geeft ze toestemming om een paar kilometers op het Surinaams grondgebied te komen. A No Mi. DNA heeft die wet gemaakt en dat staat in de Grondwet van Suriname. Mik Din Kon. Boen (His)torie. We moeten samen werken om grens verscheidende criminaliteit op te lossen en het grondgebied van Suriname veilig te stellen voor het land, de regio en de wereld.

  ddb kan dan weer zeggenschap in dat gebied krijgen als Bravo daar niets meer te vertellen heeft.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. De tekenen beginnen er steeds meer op te lijken dat de pikin ingi boi de kraaienmars gaat blazen.
  En aansluitend daarop heeft hij het gebeerd voor Lonnie als straf dat Lonnie hem eens bestreden heeft.


  Maak melding

 5. Loekoe “Tigri Barba” !! sang ai taki !!
  Dus nu komt de aap uit de mouw !! Belly en Lonnie zijn bang dat “de roversbende van hun achterban” nu opgepakt kunnen
  worden door de gendarmie !!
  Als Lonnie weer deel uitmaakt van een regering met NPS/VHP/PL, dan draaien ze alles terug !!!
  Ik hoor niets van de “todo-prasoro partijen” !!
  Kijken wat @ RobG, vindt van dit verdrag !!
  En natuurlijk onze Eugene(Jo Koe), de bij uitstek zich zelf tot de beste Jurist en Staatsrechtgeleerde ,heeft uitgeroepen,hierover zegt.


  Maak melding

 6. Belang van Bouterse om deze draai te maken? Zo kan hij zijn politieke tegenstander Brunswijk uitschakelen. Hij vergeet dat hij zelf ook in het vizier is. Oppakken deze criminele bende, die dit land in een wurggreep houdt.


  Maak melding

 7. Wel, wel.wel !! Bouta heeft Lonnie schaakmaat gezet !
  Ik hoorde allang dat hij een goede dammer en schaakspel speler is !! Onze president na-wan-strateeg sref-srefie !
  A No Mi, na Ashwin-bai doe a sani !!
  Lonnie, ka bij de komende verkiezing !!
  Helaas voor NPS: de redi-musu’s zoals Kensenhyuis, de “kleine Pengel” Polak e.a. hebben hebben moederpartij verraden !! Rusland schijnt een zoete slaap te slapen !!


  Maak melding

 8. Dus m.a.w. je kunt zien welke groeperingen de meeste en de ergste criminelen in het land zijn. Deze groepering zijn de virussen, welke je helemaal gelijk met de grond moet maken en 50 meter onder de grond dumpen!!
  Tigr sab pe eu krassing go! ding mapa..gg.., ngg vol, een echte vloek op de surinaamse bodem!! Volgens mij is het overduidelijk dat het hier gaat om de de Afrikaanse roots!!!!

  Kijk ook wat er allemaal in afrikaanse landen gebeurt!!!! Allemaal vervloekte en ongewenste volkeren!!!


  Maak melding

 9. Een ding zal de Fransen steeds verwonderen, 95% van de misdadigers zijn van Afrikaanse afkomst en oerdomme aanhangers van de aanbeden onberechte twee grootste misdadigers van het gehele land, ddb en lon. Wo Ka


  Maak melding

 10. Ik denk dat de Franse overheid aanwijzingen heeft dat in Suriname zaken spelen, die grote invloed zouden kunnen hebben op de veiligheid van Europese burgers.
  Het kwaad moet in de kiem worden gesmoord.


  Maak melding

 11. The timing is niet slecht. Meneer de plee-si-dent crepeert. Wie na hem komt die bekijkt het maar.37 jaar lang heeft meneer het volk “zand in de ogen gestrooid” nu is het een kwestie van zand erover en we beginnen met een nieuwe hoofdstuk in onze vaderlandse geschiedenis. Justitie is niet meer en minder dan een verlengde arm van kapitaalkrachtige kornuiten van de paarse shit. Hallo, Europa….Frankrijk/ Frans Guayana, al die tijd oogkleppen erop gehad of heeft de “lijder” nu gezegd haal mij op en breng mij naar Scheveningen omdat ik door de Cubaanse specialisten belazerd ben..hihihi…een pijnlijke dood. Ik wens alle minder doorbloede hersenen van de mensen die paars eruit zien, slapeloze dagen, de nachten zijn duister!


  Maak melding

 12. Volksvertegenwoordigers moeten Landsbelang, Volksbelang DIENEN en niet bezig zijn met PRIVE-BELANGEN van POLITICI OF LEIDERS !

  Allemaal die Prive-Belangen dienen OPDONDEREN !

  PS : Door dit soort CORRUPTE POLITICI is Sranan nu FAILLIET !

  ALLE POLITICI MET ONHERROEPELIJK VONNIS, GEWOON OPPAKKEN OM STRAF UIT TE ZITTEN !


  Maak melding

 13. Bouta is voor 2020 dood!
  Deze stukje stront menter bouta wordt op minuut basis gevloekt door het Surinaamse volk!
  Joe koulo dagoe volksmisleider ie vernietig a kondre tot en met!


  Maak melding

 14. Abop laat nu zijn ware gezicht zien ,ook ex min van Juspol Belfor. het verdrag is om de criminelen in de grensstreek hard aan te pakken . ook is er laatst een drugsbende opgerold in Parijs met als basis Marowijne /Cayenne . ook in Paramaribo plegen ze heel vaak overvallen en roofmoorden en vluchten dan naar Marowijne . Kijk maar naar de gevangenissen in Su en in Cayenne .zit vol met 1 soort .dan moet er toch een lichtje gaan branden . je vraagt je vaak af wat er met deze bevolkingsgroep aan de hand is . hun politieke broeders en zelfs hun ouders weten wat hun zonen uitspoken want ze genieten ook van de opbrengsten .
  KPS is zwak maar ze zijn als de dood voor de Franse politie.


  Maak melding

 15. Belfort lult gewoon uit zijn nek alleen moet men de kinderen die naar school gaan niet hinderen .. als bewoner van albina vindt ik het goed … wie boter op zijn of haar kop heeft gaat tegen zijn ….. het is een en al chaos en dat wil men in marowijne het moet een keertje ophouden …… djoekas houden niet van orde en veranderin….. onze grensstadje was nooit eerder een dorp albina was no 1 touristis oord plus handel stadje van su nu is het een djuka dorp geworden en ze zijn slordig dumpen al hun vuil in de rivier en als je ze er opwijst dan wordt je uitgescholden ze zijn associaal de fransen gaan het weer voor een beetje veiligheid zorgen onze assemblee leden lullen uit hun nek albina politie heeft nauwlijks een auto hoe ga je werken deze regering houdt niet van orde ik ben voorstander van de samenwerking de fransen willen zelfs geld investeren in albina b.v. het enige district met zandstranden en europa is vlak naast ons… blijven jullie maar lullen in die assemblee dan gaat su vooruit gaan hoor parlementarier bee moet minder lullen hij is niet van albina hij is van godolo daar moet hij gaan ontwikellen hij weet niets van albina


  Maak melding

 16. Nederland begin een verzoek in te dienen bij de fransen voor de arrestatie van alle ndp ministers en lijder die naar frankrijk of een of andere europees land gaan met vakantie.Vergeet niet te melden dat ze criminelen zijn en moordenaars Ze zijn wanted door de euro -en interpol..


  Maak melding

 17. De fransen willen al jaren na dat brunswijk en bouterse albina hebben vernietigd weer op te knappen maar deze twee criminelen houden de ontwikkeling tegen want ze hebben boter op hun kop deze twee criminelen moeten worden uitgeleverd worden anders komt er geen ontwikkeling in albina ook een andere commisaris voor albina liever een albinees want een albinees die weet waarover hij praat er zijn een heleboel mooie idieen om albina tot ontwikkeling te brengen wat men vergeet is dat we grenzen aan europa en dan zitten we met een bestuurs dienst vol met ongeschoolde krachten en boeven


  Maak melding

 18. Ronny en bouta zijn de hindernissen als het om de ontwikkeling van albina gaat en bee gaat vanzelf ook met ze mee de fransen willen ook orde op zaken want ze kennen de potentie van ons district wie dat niet zien zijn de criminelen leiders van ons want ze zijn bezig om zich zelf te beschermen ik hoop dat de fransen die criminelen pakt ……..laat ze gaan verklaren van wie die drugs is dat de laatste tijden worden onderschept niemand die wordt gearesteert ….niemand wordt aangehouden.?…het stinkt


  Maak melding

 19. Als het iemand is die ons van bouta en de ndp kan verlossen dan is het echt het buitenland!
  De politie van Suriname is een grote grap en de rechters zijn te slap,Op hun reken ik helemaal niet!


  Maak melding

 20. In Frankrijk/Frans-Guyana beschikt het Leger, Navo over om een heel kleine raketje dat heel gemakkelijk van Kouroe gelanceerd kan worden om de regio veilig te maken en orde
  en rust te hebben en weer het zeggenschap in dit deel van de wereld te hebben. Dit raketje veroorzaakt nauwelijks enige schade, maar net genoeg om één persoon en vrienden uit te schakelen.

  Men moet niet te hoog van de toren blazen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Ben het helemaal eens met Wiep-Ding.
  Het is een volk dat niet gewend is om met wetten en regels te leven ( beschaving). Net zoals in alle sub Afrikaanse landen.


  Maak melding

 22. Buza-minister over relatie met Frankrijk: “Liever een goede buur dan een verre vriend”

  27 oktober 2017 – 09:18

  Het parlement van Suriname heeft na intensief overleg met onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), het Ministerie van Justitie en Politie en het Kabinet van de President, een verdrag dat van toepassing is op de politionele samenwerking tussen Suriname en Frankrijk, geratificeerd.

  Deze overeenkomst heeft om verscheidene redenen een hele tijd gelegen bij De Nationale Assemblee. Het uiteindelijk ratificeren van dit verdrag kan worden gezien als een mijlpaal. Met het bekrachtigen van het verdrag is de weg geopend om geopolitiek meer te doen met Frankrijk. Dit zegt de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

  “Frankrijk is behalve buurland ook een poort voor ons land naar Europa,” benadrukt de minister het belang van de bilaterale band tussen Suriname en Frankrijk. Een piek binnen deze relatie is volgens de bewindsvrouw het opzetten van een Surinaamse ambassade in Parijs.

  De minister brengt in herinnering de recente opening van het Albina hospitaal dat mede door Franse hulpmiddelen tot stand is gekomen. “We vinden in Frankrijk een goede buur en via deze grote wereldmacht toegang tot belangrijke instituten als de Europese Unie. Volgens de Buza-minister streeft Suriname een strategische agenda na bij het aangaan van partnerschappen.

  Het politioneel verdrag regelt volgens de minister slechts een klein deel. “We praten tegenwoordig over veiligheid in een bredere zin. We praten over grensoverschrijdende misdaad, we praten over terrorisme. Dit verplicht ons om samen te werken,” kondigt de minister een veel uitgebreider verdrag in de toekomst aan. Hiertoe hebben we de Fransen reeds benaderd. Dit uitgebreider verdrag moet het veiligheidsaspect verder regelen.

  Dit stuk van BUZA IS EEN AANEENSCHAKELING van gemiste
  kansen, dekolonisatie en nu weer toenadering zoeken met een van de grootste kolonialisatoren van Europa ik noem dit hypocriet de achterlijkheid ten top.
  China de grote broer is nu weer niet goed genoeg, Europese unie daar zit geld, maar Boefdraad durft daar niet meer heen, heeft Nederland verguist en geminacht, inmenging van buiten af.
  Suriname is failliet ligt aan de bedelstaf, en nu gaan zij zich in allen bochten wringen om met Europa in zee te gaan.
  Jullie hebben de kans gehad om een provincie van Nederland te worden met alle geneugten van dien bakken met geld kennis van zaken doen kennis van de agrarische sector, in breedste zin, kennis van waterhuishouding, bauxiet olie


  Maak melding

 23. Suriname heeft nooit de kans van geen enkele Europese land gehad, dus ook Nederland niet om een zelfstandig, rijke land te worden naar het voorbeeld van Nederland, Luxemburg, Belgie, Zwitserland, Singapore, enz, ondanks de vele natuurlijke grondstoffen.

  De houding van Nederland naar Suriname was pappen en nat houden. Gewoon als een wingewest gezien en daar nooit in willen investeren, niet in moderne landbouw, niet in bauxiet industrialisatie en verwerking tot eindproducten, scholing, wetenschap, toerisme, zeevisserij industrie en verwerking, moderne veeteeltondernemingen, stedenbouw, infrastructuur, enz, enz. Dit geld idem voor de huidige Antillen.

  De hele staatkundige onafhankelijkheid, ronde tafelconferentie, tien jaren en 5 jaren plannen, gezond, onderwijs en wetenschappen, een zak met geld van 1, 7 miljard euro, militairen die het leger van Suriname zouden komen helpen ondersteunen om een goed leger in Suriname op te zetten, de staatsgreep op 25 februari 1980, Kolonel Hans Valk, die ddb en 15 andere sergeanten het draaiboek gaf van de staatsgreep, enz is een voor de gek houdenrij,

  Vroeg of Laat zal Nederland net als de doc van JFK die geheim waren, ook openheid van zaken moeten geven over hun rol in de staatsgreep van 25 febrauri 1980 in Suriname en de voorbereiding van de onafhankelijkheid op 25 november 1975, het grondgebied van Suriname met de betwistgebieden, enz, enz.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.