ARCO/Suri-Change na inval: “niets aan de hand”

6
Nederlandse politie doet invallen bij geldkantoren
Archieffoto

Geldkantoor ARCO/Suri-Change aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid is een van de geldkantoren waar de politie gisteren binnenviel om de handel en wandel van het bedrijf te controleren. Het bedrijf kwam groots in het nieuws omdat het TV programma Nieuwsuur bovenstaande foto van het pand gebruikte bij een item over deze invallen. Maar volgens de eigenaars is er na de inval en controle gebleken dat er niets aan de hand is.

“De media heeft een foto van ons filiaal in Rotterdam-Zuid ter illustratie gebruikt. Dit filiaal is gecontroleerd en er is niet aan de hand. De zaak is weer open en iedereen is welkom” schreef het bedrijf kort daarna in een reactie.

De politie heeft dinsdag op 32 locaties in Nederland invallen gedaan en controles verricht bij zogenoemde money transfer offices, ofwel geldtransactiekantoren. Volgens Nieuwsuur werd de inval gedaan omdat Justitie geldkantoren verdenkt van het witwassen van crimineel geld.


6 REACTIES

 1. Politie valt zomaar een zaak binnen, zgn om te controleren. Hebben ze geen betere methodes van controle dan zaken zomaar verdacht maken? Terwijl de politietop zelf een grote inval verdient wegens fraude. Maar wie moet die inval bij de politie dan plegen? De belastingdienst?


  Maak melding

 2. Suri Change is het geldkantoor wat mij grote problemen heeft bezorgd, vanuit deze locatie zijn 2 wiethokken gefinancierd met een kopie van mijn rijbewijs. Ik ben na 2 jaar langs “vechten” gelukkig vrijgesproken door het OM, maar deze zaak is ZEKER NIET ONSCHULDIG.


  Maak melding

 3. Gedenk die grap van 17 augustus 2007, 10 jaar geleden. Inval politie in Rotterdam Spaanse Polder wegens vermeende drugshandel. 10 goed boerende en mooie winsten genererende allochtone bedrijven kapot, ruim 300 mensen daarna zonder werk. niemand gearresteerd en niemand veroordeeld. Geen evaluatie van en naar gemaakte fouten, geen verontschuldigingen aan de getroffen bedrijven.Mijn visie: alleen kosten gemaakt. Ja, zo is Nederland.


  Maak melding

 4. Ik heb uitbetrouwbare bronnen vernomen,dat Rutte van kleine jongens houdt,een inval bij zijn moeder thuis zou ook niet verkeerd zijn,waar rook is,is ook vuur,die arme vent woont nog steeds bij zijn moeder in


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.