vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinames vlaggenschip Staatsolie prominent in schaderapport

Surinames vlaggenschip Staatsolie prominent in schaderapport

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – “In feite is een groot deel van de zwamp nu geen echte zwamp meer. Het landschap is compleet veranderd.” Dit schrijft het ingenieursbureau Hydrocom in een onderzoeksrapport. Aanleiding vormen de jarenlange klachten van landbouwers in Saramacca over activiteiten van Staatsolie. De waterhuishouding in de Buruzwamp zou zodanig verstoord zijn dat de productie daalt. Pogingen om te overleggen stuitten op niets. Staatsolie gaat intussen verder.

Om in haar wingebieden te kunnen opereren, is nogal wat civieltechnisch werk nodig. In het rapport, gepubliceerd door Dagblad Suriname, staat dat steeds meer kanalen en dammen aangelegd worden in de zwamp. “Deze objecten kunnen als obstakels werken bij het beheersen en/of verspreiden van hemelwater. Niet alleen de boeren, maar ook de gehele natuur en de gemeenschap lijden schade”, meldt het rapport.

In het rapport ‘De verstoorde Waterhuishouding in Noord-Saramacca’ worden ook andere gevolgen genoemd. Trekvogels uit andere landen komen nu aanmerkelijk minder voor. Ook de garnalen- en visstanden zijn afgenomen. In het rapport wordt erop gewezen dat de ontwikkeling van de olie-industrie niet ten koste mag gaan van de landbouw en het milieu. De tijd wordt dan ook meer dan rijp geacht voor overleg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Klopt helemaal dat Staatsolie daar alles anders heeft gemaakt.Zelfs enkele visgaten zijn opgeslokt.
    Daar en tegen onderhoudt Staatsolie de Lareco of Gangaram Panday weg goed.Terwijl ze het eigenlijk tot Huwelijkszorg nodig hebben.Op het eind van de weg staat er een bord die ik hier niet wil vermelden.Het gaat over een econoom.


    Maak melding
  2. op kosten van staatsolie moeten nieuwe visgatten gecreerd worden met zand zuig installaties; die techniek bestaat in nederland, je hebt geen pocclain nodig om meren te laten ontstaan…met het uitgezogen zand en leem kun je gewoon bakstenen bakken in de fabriek voor de huizenbouw…visgatten zijn nodig in suriname om cultuurgoed behoud op duurzame wijze te waarborgen… hengelsport in het algemeen.!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES