maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieProtest om ongunstige opkoopprijs van padie in Suriname

Protest om ongunstige opkoopprijs van padie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP), maandag in protest voor het gebouw van De Nationale Assemblee in Suriname. Hij vraagt daarmee aandacht voor de verslechterende situatie in de rijssector, als gevolg van de economische situatie in het land. Hij beklaagt zich onder meer over het feit dat de kosten voor padie boven de SRD 100 liggen, terwijl de opkoopprijs nog maar SRD 90 tot SRD 92,50 bedraagt. De recente verhogingen van de brandstofprijzen hebben ondermeer bijgedragen aan de ongunstige opkoopprijs van padie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Vreemd dat de SRD in waarde daalt en een product dat internationaal verhandeld wordt niet in waarde stijgt. De opkoopprijs in SRD zou veel hoger moeten liggen.

  Overigens. Wordt er nog rijst verkocht aan Venezuela en andere Caricom landen. Bouterse en Doekhie zouden dat toch regelen, net als goedkope inputs zoals ureum.


  Maak melding
 2. In Nederland is warm eten geen rijst maar versnapering of pizza. Rijst eten komt meer voor onder de vreemdelingen. Heel wat tropische vruchten en groenten zijn junkfood maar men koopt het zonder te klagen of dit rapporteren.

  De controle in de zelfbediening moet verscherpt worden om de consumenten te beschermen tegen infecties. Nederland is een land van melk en melkproducten. De gewassen zijn sterk gemanipuleerd en veroorzaakt huid aandoeningen. De eieren zijn weer volop te krijgen in de winkels/zelfbediening en zelf duurder geworden.

  De kleine landbouwers moeten zich nu meer dan ooit gaan oriƫnteren op de toekomst en gezamenlijk met staatolie naar oplossingen zoeken. De olie winning in Guyana zal straks probleem opleveren voor de rijstverbouwers in het district Nickerie en dat van staats olie met de nieuwe olie boringen. Er zal zeker verschuivingen in de toekomst plaats vinden. Daarom is het tijd om aan tafel te gaan zitten met deskundigen om naar de juiste oplossing te zoeken.

  We leven echt niet meer in de tijd van de kleine landbouwers. men zal alvast moeten overschakelen naar een type bedrijvigheid als de toenmalige Surland en stichting machinale landbouw.

  Zorg en Hoop is een rijstplantage geweest en Maretraite een citrusplantage die dingen bestaat voor geen jaar en dag niet meer. En het leven ging toen gewoon door. Als men dit wilt voorkomen voor de kleine landbouwers dan zal er zeker gepraat moeten worden.


  Maak melding
 3. Wat is het land toch hard achteruit gegaan na 1975.
  De Surinaamse gulden was eens veel meer dan de waardeloze SRD.
  Het land ligt in Zuid Amerika maar het vertoont Afrikaanse symptomen !!!!


  Maak melding
 4. AAlesi du Afrique@
  Ik ben het hellemaal met je eens, 2 hfl voor 1sfl niemand op de waterkant durft het hier over te hebben, het was een gouden tijd je kon met de taxi je uitkering ophalen, waar is de tijd gebleven.
  En nu het slechter gaat heeft Nederland het land leeg geplunderd.
  Er is tot nu toen niemand hier op de water kant, die kan vertellen wat er dan geplunderd is.
  Maar eisen wel (sand wich hero) 31.000.000 miljoen.,hfl?????
  Ook zo’n ongenuanceerde verhaal, leg het die Hollanders dan ui hoe je aan dat bedrag komt.
  Zal ik het uit leggen, die Hollanders ga en 31.000.000 miljoen euro ’s aan suriname om de spoorlijn aan te leggen van apoera tot brokkopondo, die door de president is stil gelegt,
  31.000.000. Miljoen, down the drain., maar wat geeft dat het is toch maar geld van die Hollanders.

  En zo zijn er tientallen projecten down the drain gegaan. Waar is al dat geld gebleven broekzak vestzak, de mensen die vroeger geen cent bezaten, zijn groot grond bezitters en miljonair, rara ra hoe kan dit


  Maak melding
 5. Alesi du Afrique,
  Het is niet de Afrika van 1975 .Afrika is behoorlijk vooruitgegaan waar eer geen oorlog-toestanden zijn. Ga kijken naar de metropools nu in Afrika.
  Volg op BBC insight Africa dan zal je tot een ander conclusie komen. Fijne dag


  Maak melding
 6. Hr. Bhikharie, pas maar op met Uw protest-aktie. Voor je het weet wordt je door de paarse Boute- Gestapo met geweld in elkaar geslagen. Moordbrigade, van meervoudig moordenaar Bouterse, met doodskop-maskers zijn onderweg om je neer te knuppelen en af te voeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES