dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse politie doet invallen bij geldkantoren

Nederlandse politie doet invallen bij geldkantoren

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse politie heeft in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Delfzijl en Amersfoort invallen gedaan bij geldkantoren. Via deze kantoren kan, buiten de banken om, cash geld worden overgemaakt, ook naar het buitenland waaronder Suriname. Justitie verdenkt de geldkantoren van het witwassen van crimineel geld.

Ook al gaat het buiten het betalingsverkeer van de banken om, cash overmaken via een zogeheten Money Transfer is volkomen legaal. Je moet je legitimeren en als het om 2000 euro of meer gaat, moet dat worden gemeld bij de toezichthouder. Die checkt of het niet om witwassen of om geld voor de financiering van terrorisme gaat. Justitie heeft echter signalen dat er geldkantoren zijn die het niet zo nauw nemen met de controle.

Het TV programma Nieuwsuur was bij de invallen in Rotterdam Zuid. Daar zijn in twee straten negentien geldkantoren doorzocht waaronder een kantoor van Suri-Change. De uitzending is vanavond om 22:00 op NPO 2 en nieuwsuur.nl. (FOTO via NOS/Nieuwsuur)

UPDATE:
Het bedrijf ARCO met een Suri-Change dienst heeft in een reactie laten weten dat hun filiaal aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid is gecontroleerd en dat er niets aan de hand is. “De zaak is weer open en iedereen is welkom” maakte het bedrijf bekend:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Ik heb een paar weken geleden engelse ponden gekocht bij Surichange in Amsterdam. Het was fijn om achter de kassa Creoolse mensen te zien die zeer klantvriendelijk waren. De kosten waren ook gunstiger dan bij de witte cambio’s. Soms heb ik het gevoel dat ze onder het mom van: bestrijding zwart ,bezig zijn om dergelijke zaken kapot te maken. Het zijn vooral allochtonen die van dergelijke kantoren gebruik maken om snel en goedkoop geld naar hun familie te sturen.


  Maak melding
 2. het werd eindelijk tijd, dat dit plaats vond..

  hoe komt het , dat mensen niet werken of aan de rand van de periferie leven en toch bijna dagelijks of wekelijks vele malen € – dollars sturen naar families..

  en het gebeurt in het groot.. families, in het buitenland, ineens in een grote auto rijden terwijl zij in een pratie – oso leven aldaar.. van arbeidt hebben ze nooit gehoord , het is een wonder..

  reeds een tijdje doen geruchten de ronde hier in parbo, dat de re-suffeling komende is..

  eerst zullen 4 ministers het veld moeten ruimen , dan volgend enkele directeuren e.a. begin November zal e. e. a. plaats vinden..


  Maak melding
 3. Het zal te maken hebben met etnisch profileren of allochtone bedrijven wegpesten. Het stoort mij dat ik bij het overmaken van € 50 euro, mij moet legitimeren. Bij Albert Hein hoeft dat toch niet. Dit is je reinste mierenneukerij. Waarmede Surichange heeft gescoord zijn de betalingen met acceptgirokaarten. Kosten slechts €4, terwijl andere banken 10 tot 12 euro per betaling vragen. Ja Suri change is een luis in de pels geworden van de oneerlijke banken. Die hebben natuurlijk de economische controledienst met leugens getipt. Ik wacht het verder verloop van deze zaak af.
  In het kader van “meld misdaad anoniem” kan je elke vervelende concurrent uit de markt rangeren. Je hoeft deze lijn te bellen, wat leugens vertellen, die niet worden gecontroleerd en de hel breekt los. Denk aan 17 augustus 2007, toen al die allochtone bedrijven, verdacht van drugshandel, in Rotterdam Spaanse Polder zijn binnengevallen. Alle deze winstgevende bedrijven kapot en niemand is veroordeeld. Ook heeft geen enkel bedrijf een schadevergoeding of een verontschuldiging voor hun gemaakte blunder ontvangen.


  Maak melding
 4. Kan me herinneren dat ergens tussen half en eind jaren ’90 van de vorige eeuw er een soort gelijke actie is geweest van Justitie in Ned. Men heeft diverse invallen bij Cambio’s en thuis bij prive personen gehouden en heel veel geld in beslag genomen.

  Het OM en De Nederlandse Bank schrokken zich een aap van het resultaat hiervan want het bleek dat er elke maand meer dan 50 miljoen guldens in dit circuit omging.

  Alle Cambio’s werden verboden en mocht hierna geld enkel via het GWK (grens wissel kantoor) worden overgemaakt naar Suriname. Dit heeft uiteraard niet lang stand gehouden en kregen enkele Cambio’s geleidelijk aan een vergunning of toestemming (onder toezicht van DNB) om als geldwisselkantoor te opereren.

  Hoewel ik denk dat deze wisselkantoren hun langste tijd hebben gehad, ben ik het eens met één van de posters dat zulke actie’s enkel worden gevoerd om de kleine (niet witte) bedrijven kapot te maken.

  Het is jammer maar het is zo.


  Maak melding
 5. Er zijn wat eerlijke mensen die Leiden onder de slechtere..maar er gaat grote bedragen over de grens. Ik vraag mij ook after hoe kan day ik werk heel hard on van rond te Komen aal doe hoge lasten terwijl mensen die niet werken hebben grote Villa vooral in surinaameen staat not even Prado in de grage…


  Maak melding
 6. De nederlandse politie zou ook regelmatig invallen moeten doen bij grote gerenomeerde geldinstellingen ier in Nederland.
  Daar wordt er veel gesjoemeld. Het gaat hierbij om miljarden . Vanwaar de arrogantie om Suriname in een kwaad daglicht te zetten over bedragen van 2000euro terwijl de ABN Amro en Rabo Bank vaker in het nieuws verschijnen met nieuws over corruptie en illegale geldstromingen.
  Verbeter de wereld en begin bij jezelf


  Maak melding
 7. Nederlandse politie doet invallen bij geldkantoren

  Wie een andere wil slaan vindt licht een stok. Als zaken van Surinamers goed lopen, zal er heel snel geroepen worden dat er criminele handelingen plaats vinden en zal justitie en politie, bureau in actie komen. De gevolgen zullen hun een worst wezen als ze goed fout zitten.

  Wat rest is je wonden likken en opstaan en verder gaan. Wat ik jammer vind is dat er van alles en nog wat geroepen en vermeld wordt in de media.

  Er zal wel het een en andere mis zijn bij de geldwisselkantoren en daar moet dan wel ingegrepen worden, maar ze moeten niet van een mug een olifant maken. Dit justitie, politie, Nederland meestal om deze zake, buitenlandse ondernemingen, erop te wijzen dat zij big brother zijn. Zaken heel goed onder controle hebben.

  Dit soort nieuws zie ik als je hard werkt voor je inkomen en een mooie sportauto koopt en erin rijdt, van de (verkeers)politie zal je doorlopend gestopt worden en aan de tand gevoeld worden. Als je een openstaande verkeersboete hebt, is de kans groot dat je wordt meegenomen naar het politiebureau.

  Ook vernam ik gisteren in het nieuws dat als er allochtonen bij politie werkzaam is, de kans heel groot is dat bijna allemaal in hun familie, groep in contact staan met criminelen en bij betrokken is. Ik dacht wat een onzin, op grond dat de verhouding autochtonen tot allochtonen de er een grote verschil is. Er ook veel, koffieshops zijn, belastingontduiking, witwassen van geld naar belastingparadijzen, drugshandel in Nederland, namaak producten in Nederland, mepproductenpillen, witte boorden criminaliteit, afgekeurde of zieke paardenvlees, gekkenkoeienzieke uit Groot-Britten in Nederland op de markt brengen of verder distribueren in EU is, waar allochtonen nauwelijks in werkzaam zijn, enz. En toch om stemming te maken men dit brengt dat de criminaliteit bij allochtonen veel hoger is dan bij autochtonen.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Alwaar de Suus zich bevinden is altijd tjorie en tjoors!!! Vervloekte volk of ongewenste wezens op deze aarde???

  Mensen wier eerlijk zijn, is niet voor hen bedoeld!! Ik hoop dat er een heleboel zijn!!!


  Maak melding
 9. Ik vind het goed want als je geld overmaakt vragen ze om een kopie van je legitimatiebewijs en boven de duizend euro willen ze een salarisstrook terwijl ze al een kopie van je legitimatiebewijs hebben ik vond het al zo vreemd ik dacht gelijk ze gebruiken je gegevens bij transactie met je naam als dekmantel dus maak ik geen geld bij hun over zo zie je maar dat je gegevens misbruikt worden


  Maak melding
 10. nederland moet ophouden met dit denken ze dat crimineelgeld alleen naar suriname gaat.maroko africa noem maar op en nederland op de antillen wonen de meeste witte criminelen.


  Maak melding
 11. Ik heb het volgend voorstel voor hen die regelmatig geld naar een bepaalde familielid of kennis in Su overmaken.

  Koop een Debet card (of prepaid Credit card zoals deze ook wordt genoemd)
  Noteer alle gegevens van deze kaart en stuur deze op naar diegene die regelmatig geld van jou ontvangt.

  Van hieruit kan je de kaart, vanaf jou gewone bankrekening, uploaden waarna de card houder het geld direct in valuta kan opnemen in Su (of waar ook ter wereld).
  Er zijn wel limieten gesteld voor de overmakingen (10000 of soms 15000 euri per jaar).

  De kosten van zo’n Debet card zijn verschillend, vanaf 10 euro per jaar. Sommige aanbieders vragen ook een kleine vergoeding (1% – 2% ) per transactie.
  Ergo, het is dan ook mogelijk om kleine bedragen (bv 20 euro) voor iemand is Su te sturen.

  Bij deze constructie voorkom je dat jou salarisstrook in handen van derden komt of dat al jou gegevens op straat komen te liggen.

  En het scheelt ook aan overmakingskosten en reistijd naar zo’n geld kantoor en parkeergeld.

  Check it out !


  Maak melding
 12. Het principe is dat iedereen zich aan de regels moet houden maar als dat ook wordt gevraagd van iemand met een migratieachtergrond dan is dat discriminatie en als het wordt gecontroleerd dan is het etnisch profileren.

  Wat een vreselijk racistisch land is Nederland toch.


  Maak melding
 13. Wij maken al jaren gebruik van Surichange om de familie in Suriname een beetje te helpen. Nooit problemen in het gebruik van hun dienst ondervonden. Een transfer via hun website is makkelijk en snel.


  Maak melding
 14. Allochtone zaken worden altijd met veel bombarie ( pers ) binnengevallen.
  Op zoek naar crimineel geld of illegalen (restaurants). Vaak het resultaat weinig tot nihil..
  Illegaal arbeid ga maar kijken in de kassen in het zuiden.
  Crimineel geld, doorzoek de grote banken….

  Dan lees je dat een of ander ex tv presentator, veroordeeld voor de invoer van 400kg cocaine tot 8 jaar cel, niet door Ned zal worden uitgeleverd aan een ander EU land. Stel dat dit nou een allochtoon was geweest?


  Maak melding
 15. Niets is de politie zelf vreemd. Dat blijkt keer op keer. Alleen, ze worden dan politiek gedekt. Dus de rover-politici verlenen hand en spandiensten. En zo zorgen ze goed voor elkaar.


  Maak melding
 16. Ik heb nooit geleerd dat ik rechten kan ontlenen aan het gedrag van anderen.
  Er wordt te vaak naar het buitenland (oa Nederland) gewezen en gezegd: in Nederland gebeurt het ook, dus we mogen het ook. Wat een ongelooflijke lulkoek.
  Wat je wel mag is je netjes te gedragen.
  En als een ander dat niet doet, dan doet hij of zij dat niet. Klaar.
  Maar je mag er geen rechten aan ontlenen om het ook te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES