dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaams ziekenfonds: reden actiedreiging specialisten ‘verzonnen’

Surinaams ziekenfonds: reden actiedreiging specialisten ‘verzonnen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 okt – De bewering van medisch specialisten dat ze dit jaar nog geen betaling hebben ontvangen, is verzonnen en overdreven. Dit stelt het Staats Ziekenfonds Suriname in een boze brief aan de Vereniging van Medici in Suriname, VMS. Voor dit jaar is zes en vijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeven miljoen euro) betaald. Ruim honderd en vijftig specialisten zijn zo vergoed.

Het bedrag is betaald voor diensten verricht over de afgelopen negen maanden. Het is volgens het fonds dus niet waar dat de specialisten ruim een half jaar lang niets hebben ontvangen. Toch beweerd deze speciale groep binnen de VMS het tegendeel. Het is ook waarom een staking is afgekondigd die geldt voor alle ziekenhuizen. Vanaf eind oktober zal een week lang geen hulp worden geboden.

Alleen spoedeisende gevallen zullen worden behandeld. Het fonds noemt de aangekondigde actie ‘disproportioneel en zwaar overtrokken’. De specialisten zouden geen enkele reden hebben. “Het is voorgekomen dat onder andere wegens factoren buiten het fonds om, betalingen aan medisch specialisten later dan afgesproken hebben plaatsgevonden, maar de betalingen zijn wel verricht”, aldus het fonds.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Specialisten kom op, zet een gevecht op en laat jullie je niet uitmaken als te zijn leugenaars!Sla terug….deze ndp regering is onbetrouwbaar en liegt elke dag.


  Maak melding
 2. Ze gaan niks doen. De witte bord criminelen zijn hard geconfronteerd en lopen met hun billen bloot.

  Schaamteloos zijn de VMS kartels. Tel het bedrag op dat ze hebben gekregen en vergelijk het internationaal. Ze verdienen meer dat hun collega’s in Europa en Caraibisch gebied.

  Ik ben benieuwd wat ze nu hierop gaan zeggen.


  Maak melding
 3. @Sranangboi
  Iedereen in Suriname staakt 1x per maand verspreid om hun salaris uitgekeerd te krijgen en ze doen zo om hun salaris die je kan vergelijken met een hongerloon,
  Boefdraad is gewoon een reken goochelaar en wij laten ons niet voor de gek houden door deze imbeciel.Hij kan je elke seconde van de dag voor de gek houden ,je zal het eenmaal nooit opmerken,


  Maak melding
 4. @ Sranangboi

  Het witte boorden criminelen verhaal is suggestief. Het gaat om het breken van beloften sinds 2011 en niet betaalde back service over meerdere jaren.

  Daarnaast indien men terug rekent gaat het om $ 4.500/maand per Specialist als vergoeding voor alle kosten (dus de hele praktijk, huisvesting. boekhouder, assistent, etc) het is geen 100% salaris of winst).

  Laten er fouten gemaakt zijn echter alle specialisten ins Suriname kosten met elkaar nog geen 20% van wat het bejaarden huis rondom Bouterse dat de naam Kabinet van de President draagt.


  Maak melding
 5. Het land is werkelijk paars ddb misdadig vervloekt, met dank aan al die oerdomme verarmde paarsdomme paria’s, de ndpers, de slechtste mensen onder het volk vanwege hun soso lobi liefde aan de grootste misdadiger van het gehele land. Wee de paars valse profeten wanneer bevrijde ndpers tot inzicht komen, zij zullen er vreselijk van langs krijgen voor hun valse profetien…….Opa taki na Mije nanga Misiallka


  Maak melding
 6. Kong dja joe mpp lee awariedomrie, wi os sorie joe sa wi e go doe nanga joe, desi joe na mang sabi of sjie te a teng doro, want leki wan fisi sa swing in a net a dee datie foe rekening af nanga oenoe paars lee en bedriegerijen….heel veel vrede en voorspoed wacht dit land, veel buitenlandse investeerders gaan komen om met al onze goud en grondstoffen vandoor te gaan, het wordt als Dubai. Ondertussen hebben vele oerdomme ndpers zelfs geen wc papier om die paarse ka die ze dagelijks schijten te vegen.


  Maak melding
 7. SZF Suriname, is dit geen achterstand die betaald is????

  Bouterse heeft velen in dienst genomen bij de SZF en kan hierdoor ook zijn rekening niet betalen.

  Boefdraad blijft maar lenen om Staatsschulden te betalen, omdat hij weet dat het heel belangrijk is voor 2020 om stemmen te winnen.

  De Staat Suriname heeft haast geen geld vanwege de zogenaamde deskundigen die Bouterse op al die posten heeft gezet.


  Maak melding
 8. Waarom zouden de specialisten SZF in diskrediet willen brengen?
  Het SZF moet als hun reactie onjuist is, heel voorzichtig zijn.
  Het kan nare gevolgen hebben


  Maak melding
 9. SZF moet elke maand betalen en geen maanden achteraf. Weg met het op de pot systeem.
  Niemand pikt dit. Je werkt en dan wordt je na na maanden voor je werkzaamheden betaald.


  Maak melding
 10. Staats Ziekenfonds Suriname heb ik ooit omschreven als een doodgeboren kind of een kind dat op termijn vermoord zou worden. De hele opzet, organisatie en bedoeling was verkeerd.
  Denk alleen maar aan de gratis verzekerden, die in de praktijk toch niet gratis verzekerd waren. Elke organisatie die meer moet uitgeven dan zijn inkomsten gaat vroeg of laat kapot.


  Maak melding
 11. -Voor het geval je straks leest dat het de schuld van de NPS/VHP is heb ik hier voor sommigen de tekst:

  Veel lees plezier:::::::

  =SZF-directeur Rick Kromodihardjo
  23 oktober 2017

  SZF pleegt overleg met VMS
  Om de samenleving gerust te stellen, heeft de directeur van het Staasziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) aangegeven dat partijen bijeen zullen komen.

  Dit zei hij naar aanleiding van eerder verschenen berichten in de media omtrent de ontevredenheid van de Vereniging van de Medici in Suriname (VMS) over mogelijk achterstallige betalingen voor verrichte diensten. “Het SZF heeft aan de hand van het schrijven van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) een schrijven teruggestuurd, waarbij er een afspraak gemaakt is, dat partijen vanavond bij elkaar komen om in overleg te treden,” zegt de directeur.

  Hij is de mening toegedaan, dat de gemeenschap de dupe zal worden, indien dit geschil niet wordt bijgepraat en niet wordt opgelost. “We willen namelijk dat de gemeenschap zich niet ongerust maakt en hopen dat we vanavond eruit komen en morgen kunnen aangeven hoe wij verder gaan,” aldus de directeur van het SZF.

  Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid vindt het vervelend dat er een ultimatum is gesteld. De bewindsman hoopt op korte termijn, samen met de partijen, te werken aan een oplossing, omdat het volgens hem alleen maar onrust in de samenleving brengt als men hoort dat patiënten niet worden geholpen.


  Maak melding
 12. De regering moet meer Cubaanse medische specialisten aantrekken. In het land der blinden ‘ is een oog de koning’. Men noemt dit ook wel misbruik maken van macht. De rianter machtspositie van de medische specialisten moet doorbroken worden. Gelukkig dat niet alle specialisten (de oprechten) het eens zijn met de inhalige collega’s.


  Maak melding
 13. @ RobG

  “De regering moet meer Cubaanse medische specialisten aantrekken.”

  Een belangrijk aspect van arts of specialist is dat men goed met de patient kan communiceren om te kunnen interpreteren.
  Cubaanse artsen zullen op dat vlak in Suriname uitstekend en zeer doelmatig gaan functioneren.

  Beste RobG in het land der blinden bent u ook blind. U komt met mosterd na de maaltijd oplossingen die niet functioneren en vooral op MACHTS politiek berusten.

  “Inspraak zonder Inzicht staat gelijk aan Uitspraak zonder Uitzicht” is zeker op u van toepassing


  Maak melding
 14. Het is de schuld van de heer Venitiaan van de heer Santoki, van de medische specialisten, van de patiënten.
  Van iedereen behalve van …..
  En toch zijn er figuren die dit aannemen.
  Zelf hier op Waterkant was er een dwaas die Rob zijn goeroe noemde.
  Het verweer is altijd hetzelfde!

  Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat de positie van de medische specialisten niet onder de loep moet worden genomen.
  Dit is echter iets heel anders dan roepen:
  dan halen we ze uit het buitenland.
  Ik sprak eens wat Marokkaanse jongens en zei tegen hen:
  jullie moeten je best doen op school, de meisjes doen dit wel (aanwezig was onder andere een groep met hoogopgeleide meisjes). Straks willen ze jullie niet meer en kiezen ze voor een knappe Surinaamse man (altijd een grapje erbij).
  Ik kreeg als antwoord: dan halen we ze uit de bergen uit Marokko.
  Daar doet de opmerking: haal specialisten uit Cuba,mij aan denken.
  Trek gewoon een blik open


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES