zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Schadeclaim Comité via DENK niet serieus'

‘Schadeclaim Comité via DENK niet serieus’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Het Comité Nabestaanden en Slachtoffers van Politiek Geweld heeft in een schrijven aan DENK gevraagd een schadeclaim bij de Nederlandse regering in te dienen (Starnieuws 18-10-2017). Het stelt dat ‘Nederland Nf. 31 miljoen (heeft) gestoken om de Binnenlandse Oorlog te financieren met honderden doden en een veelvoud aan slachtoffers’.

Hoe wordt gefinancierd met doden en slachtoffers maakt het Comité niet duidelijk. Het Comité motiveert de omvang van haar schadeclaim: ‘Als de Nederlandse regering Nf. 31 miljoen kon stoppen in een oorlog, dan moet ze zeker ook 31 miljoen euro kunnen stoppen in de vrede.’ Waarom het Comité haar claim niet baseert op de omvang van de door haar geclaimde schade, maar op het waardeverschil tussen de gulden en de euro, is een raadsel. Zo een schadeclaim lijkt niet serieus.

Geen ontmoeting met DENK delegatie
Een delegatie van DENK had Suriname bezocht. Het Comité vond het ‘jammer’ dat de delegatie ‘geen tijd heeft kunnen vrijmaken’ om haar aan te horen. Het vulde voor DENK ongevraagd de reden in: ‘..we hebben begrip voor uw druk schema.’ Waarom de DENK delegatie geen tijd vrij heeft gemaakt voor het Comité, weet ik niet. Sandew Hira is oprichter van het Comité. Hij zei in 2015 dat DENK in de Tweede Kamer steun zou vragen voor zijn project ‘De Getuigenis van President Bouterse.’

Hij zou aan DENK hebben gezegd dat het daarbij om een traject van ‘waarheidsvinding en verzoening’ ging. Hij vertelde er niet bij of hij DENK had verteld dat zijn project onvoorwaardelijke amnestie, ook voor moord en folter, propageert. Feit is dat DENK in de Tweede Kamer, anders dan Hira heeft beweerd, nooit steun heeft gevraagd voor ‘De Getuigenis van President Bouterse.’ De kans lijkt groot dat nu, via DENK, de schadeclaim de Nederlandse regering niet eens bereikt.

Geen schadeclaim door regering Bouterse
Anders dan de naam suggereert, voert het Comité Nabestaanden en Slachtoffers van Politiek Geweld campagne tegen de strijd voor gerechtigheid, van nabestaanden en slachtoffers van ernstige schendingen van de mensenrechten. Het participeert in de structuren van de regering Bouterse.

Tegen Bouterse is door Auditeur Militair Roy Elgin 20 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist, vanwege zijn aandeel in de decembermoorden. Een serieuze schadeclaim tegen een vreemde mogendheid, die de soevereiniteit en territoriale soevereiniteit gewelddadig heeft geschonden, geschiedt via volkenrechtelijke kanalen door de regering van de getroffen staat. Het Comité kan kennelijk niet eens haar eigen regering ertoe bewegen 31 miljoen euro te claimen. Leed en schade van de slachtoffers en nabestaanden van de Binnenlandse Oorlog zijn te ingrijpend, om daar publiciteitsstuntjes mee uit te halen.

Theo Para

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Denk is een gevaar voor su ze gaan voor invoer moslim moslim haternij groepen oorlog maar niet vergeten turken zijn drugs handelaren heroine is hun kenmerk snuiven doen ze allemaal surinamers zijn shit voor hun in nederland ze haten ons echt . Denk na denk in suriname???? Klopt toch niet


  Maak melding
 2. Laten de mensen van Denk zich bezighouden met de mensenrechten in Turkije en het Rifgebied. Laten zij daarover stelling nemen. Voor de goede orde: een Surinamer stelt voor hun geen ruk voor, opzouten


  Maak melding
 3. Sandew Hira is weer bezig.Die gek moet de moordenaar van zijn broer voor het gerecht slepen en geen plezier maken met de moordenaar van zijn broer te brokobaka!
  Denk moet zich druk maken om Turkije en niet om Suriname!


  Maak melding
 4. Sandwich hero @

  Er zit een enorme kortsluiting in zijn hersens, ik heb die video met het interview met Desi gezien en ben tot de conclusie gekomen dat dit internationaal het lachertje van de eeuw is, wat een onzin.
  De moordenaar van je broer op deze manier proberen te beschermen, dit is voer voor psychiaters,rijp voor detentie


  Maak melding
 5. ALOHA…….Deze DENK slaafjes willen de Suri,s bedonderen.Wat ze hier komen zoeken mag JOOST weten.
  Deze mensen denken ,dat Suri People stommerikken zijn.
  Hun bedoeling is bij de volgende 2e Kamer Verkiezingen meer Stemmen van NedSuri,s te krijgen in Ned.Dit Bullshit gedoe moeten ze eerst bij de Turku,s en Mocro,s gaan doen.
  Final is,dat deze gasten van DENK de Suri,s niet mogen en geen Kamer zetel zullen geven bij grote Opkomst van de Suri,s. CHE!!!!!


  Maak melding
 6. DENK DENK aan hun eigen bevolkingsgroep en niet aan de Surinamers. Proberen zetels te scoren over de ruggen van Surinamers ook dat zullen zij niet redden stelletje sukkels


  Maak melding
 7. Als men de wereld wilt verbeteren dan zal men zeker bij zichzelf moeten beginnen. De patiënten zullen het beter weten anderen hebben pech gehad en bestaat er niet meer. Maar ja zo is het leven eenmaal. De splinter in andermans ogen zien zij wel maar de balk in hun ogen zien zij niet.


  Maak melding
 8. Oh, de drie geitjes, die Erdogan met zijn Turkse roede zo heerlijk kan verwennen, hebben een bezoek aan Suriname gebracht, waarbij de gediplomeerde billenlikker Paraman hen de kneepjes van zijn vak heeft bijgebracht. 😆 😆 😆


  Maak melding
 9. DENK is geen politieke partij maar een politieke beweging. Zogenaamd komen zij op voor de belangen van Moslims. Mijn mars deze Turken en Marokkanen beschouwen alleen zichzelf als moslims terwijl zij alles doen wat het geloof verboden heeft. De hoererij in Paramaribo is geheel in handen van Turkse pooiers. De heroinehandel ook. Voor de Marokkanen geldt hetzelfde alleen zul je nooit Turkse Fatma en Marokkaanse Aicha de hoer zien spelen. Neen, want Turkse en Marokkaanse vrouwen zijn heilig maar ik weet uit ervaring hoe geniepig ze zijn. Suriname moet dit soort mensen geen visa geven en vooral hun ver van de politiek houden.


  Maak melding
 10. Jullie zijn echte idioten als jullie geloven dat Denk dit alleen voor de stemmen van de surinaamse nederlanders doet. Surinamers hebben in nederland net als indonesiers nooit een normale leven gehad altijd onder druk altijd minderwaardig gezien gediscrimineert tot aan de botten nu wilt denk een handje helpen en voor deze mensen iets doen ipv te bedanken maken ze komentaar welke godeloze nederlandse partij heeft ooit iets voor surinamers gedaan. Schamen jullie je maar kapot zieligert jullie verdienen het gewoon niet kijk hoe blind jullie zijn om niet te zien dat pvv al deze onzin propagande op internet aan het verspreiden in om haat op te weken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES