vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijActivist wil alle zwarte chocoladepieten stuk knijpen

Activist wil alle zwarte chocoladepieten stuk knijpen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Anti-Zwarte Piet activist Jermaine Anthony Zimmerman heeft op Facebook laten weten dat hij al het zwarte pieten snoepgoed zoals chocoladepoppetjes in winkels kapot gaat knijpen. Zo zegt hij in een bericht aan Albert Heijn: “Ben het zat om mijn geschiedenis, cultuur en afkomst neergezet te zien worden als minderwaardig. Tijd voor actie!”.

Hij hoopt dat al het snoepgoed op deze manier onverkoopbaar wordt en geeft de supermarkt daarom vast de tip om het maar uit de schappen te halen. Niet iedereen is echter blij met zijn actie, hij kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen. Hij werd zelfs even geblokkeerd op Facebook, waarschijnlijk nadat een aantal mensen hem had gerapporteerd.

Zimmerman werd zelfs bedreigd en gediscrimineerd naar aanleiding van zijn post. Maar hij laat zich niet stoppen, hij roept anderen op om met zijn actie mee te doen.(Bron: EenVandaag)

UPDATE:
Ook in Suriname is er onlangs opgeroepen tot actie tegen supermarkten die zwarte chocoladepieten verkopen:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

55 REACTIES
 1. Deze man moet gewoon naar Afrika worden verbannen. Oma nanga opa afkomstig van Afrika taki, hmmmm na wang monie ai zoekoe of aandacht voor het niets anders kunnen doen dan leuteren. Na wang looser, om tijd te maken om die choco’s te breken of te knijpen. Puur vandalisme. Wat een kloter.


  Maak melding

 2. Ja,als je niet weet om te gaan met vrijheid,ga je chocolade poppetjes knijpen.In het land van Kim Jung Un zou hij naar een heropvoedings kamp gestuurd worden.


  Maak melding

 3. Goedzo!!! Laat die vuile vieze blanken een lesje leren. Massamoorden slavernij zodat hun vervloekte k.t kinderen welvaart hebben gekregen.

  Die vuile racistische blanken beesten vieren gewoon het slavenfeest en moet stoppen nu!!

  Dit is mijn land waar mijn voorouders voor gestorven zijn. Jullie moeten oprotten uit dit land.

  Er komen nog meer acties in NL hoorde ik. Zogenaamd kinderfeest bullshit


  Maak melding

 4. Deze man moet naar zijn.land van herkomst gaan steeds weer dat gelul over zwarte Piet.
  Heeft hij niets beters te doen. Zoek de geschiedenis van zwarte Piet en het Sinterklaas gebeuren op internet heeft niets met discriminatie te maken. Bewustwording heet dat. Ik heb ook een vrij donkere huidskleur en ben er trots op. Eet graag chocolade afbeelding of niet. Wanneer houd deze onzin op. Ik woon in Suriname en vraag mij af waarom de mensen met een donkere huidskleur zich aan dit kinderfeestje storen die zins mensenheugenis bestaat. Volgens mij gaan bepaalde gasten nu pas inzien dat ze anders zijn. God heeft de mensheid geschapen
  Verschil moet er zijn en.is uniek. Voel je je rot en ga je chocolade poppentjes knijpen hoe gestoord ben je dan in je bovenkamer
  Gebruik al je hersencellen en niet maar 1.


  Maak melding

 5. Jammer dat de gevangenissen overal ter wereld vol zitten met knechten van Sint.

  Ik ben trouwens ook beroofd door knechten van Sinterklaas. Sinterklaas had waarschijnlijk geld tekort om kadeautjes uit te delen aan de kindertjes in SU.

  Sint, als je die kadeautjes niet kunt bekostigen. stuur je knechten niet om te roven, maar schaf die hele gedoe af, verdomme….


  Maak melding

 6. Blijf af van de kinderfeest. Henk waarom houden jullie dan van blanke vrouwen. In jou ogen moet alles wit zijn. Kinderfeest moet gewoon door gaan. Ben je niet gelukig en vertrek dan naar Suriname.


  Maak melding

 7. Treurige Piethatende activist Jermaine Anthony Zimmerman begint actie: ‘Knijp alle Zwarte Pieten in de supermarkt kapot!’

  Dit is niet de juiste oplossing, de oplossing is volgens mij Dat de zwarte pieten anders moeten gaan letten op de kreet van de witte bevolking. Een cultuur dat zich op deze manier gedraagt vraagt als het ware aandacht voor hun kleurloosheid m.a.w. hun lichaam produceert weinig kleurstof.

  Wit zijn is geen kleur maar een gebrek aan de nodige stoffen in ons lichaam. Als het ware moet de witte mensen leren leven met dit gebrek.

  Pesten doe je alleen als je ontevreden of jaloers bent op de ander.de donker gekleurden moeten juist blij zijn dat zij voorzien zijn van een kleur en lijdt niet aan een gebrek.


  Maak melding

 8. @henk ga uitzoeken welke oenga boenga stam je voorouders voor een lepel hebben geruild.
  Dankzij die blanke man woon je in een land waar je het beter heb dan je voorouders vandaan komen….. maar Suriname scheeld niet veel met oenga boenga condre.
  aandachtzoeker donder op waar je vandaan komt Rn verlaat Suriname direct ju inga boenga ju


  Maak melding

 9. Henk
  Goedzo!!! Laat die vuile vieze blanken een lesje leren. Massamoorden slavernij zodat hun vervloekte k.t kinderen welvaart hebben gekregen.

  Die vuile racistische blanken beesten vieren gewoon het slavenfeest en moet stoppen nu!!

  Dit is mijn land waar mijn voorouders voor gestorven zijn. Jullie moeten oprotten uit dit land.

  Er komen nog meer acties in NL hoorde ik. Zogenaamd kinderfeest bullshit

  ====

  Hallo Henk,

  Hoe laat moet je je weer melden bij de afdeling zwaar gestoorden?


  Maak melding

 10. Applaus allemaal!
  Goed bezig, een hele makkelijke om op zo een manier frustraties te uiten.

  Ik noem dit egocentrisch discussies voeren.
  Waar is het begin en waar is het einde?
  Waar zijn we mee bezig?
  Een eindeloze discussie waar je niet alleen met feiten en meningen dealt.
  Maar ook gevoelens……

  Dit simpele maar toch zo diep gewortelde artikeltje deed mij herrineren waarom we ook alweer geen vrede hebben op aarde.

  Waarom doorgaan als er geen oplossing is op een moment van discussie daar komt toch oorlog van…..

  Als iemand een schepje erop doet waarom zou je 2 meer moeten doen?

  En nu terug naar de realiteit.
  Want in het “echte” leven doen we dit toch ook niet.
  We weten dat het niet hoort.
  Zo respectloos van beide kanten.

  Ik ben niet perfect en niemand is perfect.
  Wij zijn ook wat generaties na die partijen.
  Van die verschrikkelijke gebeurtenissen.

  Kunnen wij nog steeds niet normaal met elkaar praten?
  Als het echt belangrijk is voor je?
  Als het echt waardevol is voor je?


  Maak melding

 11. Ze zijn nu tog ook op gehouden met die tekeningen maken van die profeeten
  En belachelijk maken.
  Time will tell.
  Vreedzaam gaat niet dan moet het wreedzaam
  Time will tell
  Jullie gaan het maken totdat iemands zijn hou kuffkaff kaster wordt


  Maak melding

 12. Waarom heeft God diversiteit geschapen?
  Waarom heeft een bepaalde groep problemen met een kinderfeest??????
  Is het niet beter om zich bezig te houden met deplorabele situatie van Suriname. Het land is failliet, er heerst honger in een bepaalde district zonde van al die kapot geknepen chocolades, kon je beter gebruiken voor het binnenland?


  Maak melding

 13. @Henk, als je niet zinnigs hebt om te lullen zeg dan niks, waardeloos slap gelul.

  Waarom post jij dan hier? ga je ongenuanceerde frustraties liever spuien op de plee


  Maak melding

 14. Als deze idioot MIJN zaak binnenkomt en denkt met zijn klafieters MIJN spullen te kunnen vernielen, dan neem ik het recht in eigen handen en knijp zijn verrotte kop, zodat hij niet op zwarte piert maar op een brandwondenslachtoffer gaat lijken, helemaal fijn. Als ik mijn gezicht zwart verf, dan heeft niemand daar een malle moer mee te maken! Zij, die daar anders over denken, spelen wat mij betreft met hun leven, want niemand komt ongevraagd met zijn fikken aan mij!


  Maak melding

 15. Het is weer herfst, en de bladeren vallen weer van de bomen. Ook de Sinterklaas en minderwaardigheid – syndromen komen weer boven water te voorschijn.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. weer het gezeur over “zwartepiet”.
  wordt er zo moevan!!
  er zijn nog ergere problemen in de wereld.
  mensen, zei die tegen zijn ;men is jullie kwijt dan rijk.


  Maak melding

 17. De Kaboelas waren , zijn en zullen alleen bezig met eigen zelfvernietiging en materieel-, mentaal-, en moreelverval. Ze hebben geen waardering aan hun traditionele- en culturele waarden. Ze willen zich niet als kaboelas gezien worden. De namen zijn al kwijt en de krullen, de kleur, de dikke lippen, de billen , grote mond ,eet gewoonten , taal , traditie en andere waarden zijn al aan het veranderen. Waneer komt de nieuwe naam van deze bevolkingsgroep. inplaats van Kaboelas. Worden ze straks Swietas genoemd????.


  Maak melding

 18. Zo zie je maar weer; Surinamers met name Surinamers die niets te doen hebben gaan graag tekeer tegen onschuldige nietszeggende snoepgoed verpakking omdat ze zich gediscrimineerd voelen! Sari tori, ga werken man dan blijf je tenminste van de straat en AH snoepafdeling, zielig hoopje chocola dat je bent!


  Maak melding

 19. omdraaien, zwarte Sint en Witte Pieten
  Ik denk dat veel donkere mensen er geen problemen mee hebben, maar niet iedereen is het zelfde, niemand heeft er nooit bij stilgestaan, om mensen te kwetsen , maar dat het echt een kinderfeestje is.


  Maak melding

 20. Gelezen in de oude kranten van Suriname. Informatie, die de zwarte Pieten liefhebbers moeten weten:
  Ik citeer:
  I
  De Engelse gouverneur Bonham (1811-1816 in Suriname) van het derde Engelse tussenbestuur van ons land, schreef in zijn rapport het volgende: Ik ben 21 jaar in diverse West- Indische kolonies geweest en overal hoorde ik dat het een zware straf voor een neger was om als slaaf te worden verkocht aan een planter in Suriname. Als gouverneur van Suriname ondervind ik nu dat dit op waarheid is gebaseerd.
  Ik ben in geen enkele kolonie geweest waar de slaven zo slecht werden behandeld, zulk slecht voedsel en zulke sobere kleding kregen en waar ze tot zulke zware arbeid boven hun krachten worden gedwongen als in Suriname.
  Enkele van de wrede apartheidswetten van de Hollanders in deze kolonie waren:
  1. Een slaaf mag geen onderwijs genieten.
  2. Slaven mochten niet trouwen. Een neger of mulat mocht niet trouwen met een blanke.
  3. En blanke die seks bedrijft met een slavin kreeg geen of een onbeduidende straf of boete, maar een neger die seksuele gemeenschap had met een blanke vrouw kreeg de doodstraf.
  4. Er was een plakkaat dat negers en mulatten ten strengste verbood kousen, schoenen of opgetoomde hoeden te dragen. Overtreding van dit verbod werd afgestraft met een pansbokko (Spaanse bok: d.i. in vastgebonden toestand zweepslagen tegen de voetzolen).
  Noot: op 1 juli 1863 waren alle winkels in Suriname gesloten. Op 2 juli hadden met name schoenmakers het heel erg druk, daar een neger eindelijk schoenen mocht hebben.
  5. Als de slaven een blanke tegenkwamen moesten ze uit de weg gaan en voor hem uitwijken.
  6. Slaven mochten niet met stokken, knuppels en Indiaanse zwaarden rondlopen.
  7. Dobbelen tussen blanken en slaven was ten strengste verboden.
  8. Op gouden oorringen na mochten slaven geen sieraden of juwelen dragen (Zwarte Piet?).
  9. Zonder toestemming van zijn meester mocht geen enkele slaaf een half uur vóór zonsopgang en een half uur ná zonsopgang zich op straat begeven.
  10. In 1760 werd bepaald dat een slaaf die ‘s avonds met toestemming van zijn meester op straat verscheen een brandende lantaarn bij zich moest dragen.
  11. Een slaaf mocht geen kano’s (korjaal) hebben en slecht met schriftelijke toestemming van zijn meester mocht hij op de rivier gaan varen.
  12. Slaven mochten geen handel drijven en het was de winkeliers verboden hen, wapens , kruit, lood en ijzeren messen te verkopen.
  13. De slaven mochten geen danspartijen houden en ook geen begrafenissen bijwonen.
  14. Samenscholing van slaven was verboden.
  15. De slaaf was verplicht om na een geseling eerbiedig voor zijn meester te gaan staan en hem publiekelijk hartelijk bedanken voor de marteling.

  II
  “Nergens”, zo schreef in 1848 de voorzitter van de EBG Otto Tank, die de meeste slavenhandel in de West Indië en Noord Amerika bezocht had, “ heb ik slaven aan zo’n slechte behandeling onderworpen gezien als in Suriname.” (bron: Banknotes ) N.B. In Suriname is een EBG school naar deze man vernoemd.
  III
  En het belangrijkste moeten we niet vergeten: de langste oorlog die Nederland ooit heeft gevoerd was niet tegen de Spanjaarden (80 jarige oorlog), maar tegen de opstandige marrons in Suriname, die langer dan 100 jaar heeft geduurd. Het was voor Nederland de meest vernederende en schandelijkste oorlog uit de geschiedenis, temeer daar ze gedwongen werden om op hun knieën op 10 oktober 1760 vrede te sluiten met de Marrons. Geen wonder dat ze deze dingen niet hebben vermeld in hun geschiedenisboekjes.

  Mijn advies: voordat jullie conclusies trekken, moet je eerst jouw geschiedenis kennen. Ook ik werd er stil van toen ik deze dingen in de oude kranten van Suriname las.


  Maak melding

 21. Ook kinderen weten van pesten. Sterker nog ze worden subtiel aangespoord, en zijn master.
  Dit allemaal voor te destabiliseren – den man tak: Afstompen, verpieteren-. Laat de duvel je niet besodemieteren.
  Keek naar dan brown op rtl late; Met mond open zaten ze hem aan te gapen; Die allesweters. Mijn oma zei, voor ze overleed, ‘Slechte schepsels, die witten.’


  Maak melding

 22. De kaboelas leven nog steeds in een overlevingscultuur die geen ruimte heeft om aan te passen aan deze prestatie global maatschappij . Met deze cultuur kan je niet meedoen met de markt en dan blijft je dus voor altijd achter. Maar dan moet je niet altijd op de anderen zeuren van dit en dat. Je hebt het zelf daarvoor gezocht en dan moet je je problemen in je eigen gaan zoeken. En ga niet de anderen alleen de schuld geven voor je eigen ondergang. Mijn advies aan de kaboelas is: Jullie fysieke, mentale en morelen waarden zijn ver achter de globalmarket. Ga mee met de markt en past je marktwaarde aan door hard werken, zuinig zijn, burgelijk leven, nuttig en spaarzaam zijn en vooral schaamte hebben, eigenverantwoordelijkheid en eigen initiatieven nemen. En van hieruit hebben jullie een betere onderhandelingspositie als gelijken. Dus loop ook mee naar voren en loop niet alleen naar achteren om schaamteloos en zielig te leven. kom op en wees trots op jullie achtergrond; anders gaan jullie geen milimeter vooruit. succes.


  Maak melding

 23. john
  In elk geval je hebt jou best gedaan om de mensen te confronteren met de naakte/realiteit waarheid. De vraag is of dit invloed zal hebben op hun slavenmentaliteit? Blakaman/Negre na wan fockop/focktop volk. Het zijn deze handelingen van onze eigen mensen dat ons onbewust of bewust willen doen geloven dat wij bezig zijn de blanken te criminaliseren. De waarheid is hard om aan te horen!


  Maak melding

 24. John@
  Kijk op YouTube 1960-1970 in tocht sinterklaas en zwarte Piet in haven te paramaribo, waarom was het toen discriminatie, waarschijnlijk heb je ook gezongen zie ginds komt de stoomboot, en wat die slaven tijd betreft ik ben er ook niet blij mee, maar je zou versteld als wist hoeveel die Hollander over hun eigen historie weten.


  Maak melding

 25. n Suriname werken veruit de meeste slaven op de plantages. Het eten is er eenzijdig. Het reglement van 1759 noemt als belangrijkste kost gewassen die op de plantage zelf worden verbouwd. Dat zijn wortelknollen en groenten zoals tayer, bakbananen en cassave. Daarnaast moet de eigenaar af en toe iets extra’s uitdelen, bijvoorbeeld gedroogde vis (‘bakkeljauw’). Dat is bepaald geen vetpot.

  In de loop van de tijd worden de reglementen wat dwingender en minder karig. Maar toch blijft het eten van de slaven onder de maat, zeker als we kijken vanuit wat we tegenwoordig gezond eten vinden. De slaven krijgen te weinig proteïnen, dierlijke vetten en vitaminen. Op veel plantages worden ook wel koeien, schapen en ander vee gehouden, maar zelden krijgen de slaven zuivel of vlees. Ze krijgen wel regelmatig een rantsoen ‘dram’, een van suikerriet gestookte sterke drank.
  Pas in de laatste decennia voor de afschaffing van de slavernij in 1863 gaan de rantsoenen omhoog in het kader van de ‘lotsverbetering’. De bakbanaan blijft het hoofdvoedsel, maar er komt iets meer variatie, onder meer met rijst, meer bakkeljauw en ook haring. Het is nog steeds niet geweldig, maar in ieder geval wat minder slecht


  Maak melding

 26. Als een winkelketen afbeeldingen van hitler in chocolade zou verkopen zou ik graag de reactie van de anti pieten willen zien. Ik zou zeggen ga in de winkel raak ze niet aan maar gewoon op spugen. Ze zullen het snel genoeg wegzetten.


  Maak melding

 27. Wist je dat Suriname in 1975 onafhankelijk werd van de Nederlandse kolonisator? Neeeuu Haco, er was voor de onafhankelijkheid geen discriminatie. Toch? Straks ga je me nog vragen waarom de creolen in Suriname niet klaagde over zwarte piet tijdens de koloniale periode …. moe! 😬


  Maak melding

 28. Ellen Neslo is in Nederland aan de Utrechtse Universiteit bezig met een promotie onderzoek naar de slavernij in Suriname. Hieronder een persberichtje dat ik tegenkwam. Blijkbaar ligt het wat genuanceerder rond de slavernij dan sommigen het voorstellen.
  Keti Koti was niet het begin maar de voltooiing van de verandering in de opinie over slavernij.

  “Al voor de afschaffing van de slavernij in 1863 liepen er meer vrije niet-blanken rond in Paramaribo dan we nu denken. Ook hadden ze het beter dan in onze tijd wordt verondersteld. Dat ontdekte Ellen Neslo tijdens promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht.

  Zij onderzocht onder meer testamenten en doop- en wijkregisters.
  “Bij de afschaffing van de slavernij in 1863 was 65 procent van de niet-blanke bevolking in de hoofdstad van Suriname al vrij:, stelde ze vast. Dat de economische situatie van de vrije niet-blanken beter was komt mede doordat er veel ambachtslieden onder deze groep waren die zich dankzij hun vakmanschap wisten te redden.

  Ook dook Neslo in de band tussen een vrijgekochte slaaf en zijn gewezen meester. “Regelmatig bedankte de gewezen meester in zijn testament zijn voormalige slaaf of slavin en haar kinderen. Ook liet hij vaak financiële middelen, huisraad of zelfs zijn woning aan de vrije niet-blanken na.”
  De vrije niet-blanken holden het slavernijsysteem volgens Neslo uit door familieleden vrij te kopen.”


  Maak melding

 29. Haco,
  Ik zal zeker naar die film kijken, maar reeds nu wil ik je melden dat mijn band met Sinterklaas niet soepel was. Ik kreeg niets van de sint vanwege de armoedige omstandigheden waaronder ik verkeerde en de eerste keer toen ik de echte Sint zag, verdwaalde ik ik de stad. dat was pure ellende.
  let op: Ik heb niets tegen Sinterklaas. Integendeel. Ik heb het tegen de zwarte pieten die de negers zo belachelijk maken.


  Maak melding

 30. Ja vind je het gek dat zwarte dan geen problemen hebben?? Dan is het ook geen slavenfeest meer.
  Gelukkig bestaat dit vervloekte blanken feest niet lang meer.

  Er komen veel meer acties!! Eindelijk


  Maak melding

 31. ik zie het helemaal voor me, een afro-surinamer die als therapie bij een psycholoog zwarte pieten kapot zit te knijpen om van zijn frustratie en/of obsessie af te komen, zou het helpen?


  Maak melding

 32. DAT DOEN ZIJ OM DAT HUN KONT VOL STAAT ZE HEBBEN GENOEG GEGETEN EN NU VERNIETIGEN ER IS TOCH GENOEG.
  IN AFRIKA OF EEN ANDER LAND WAAR HET WEINIG IS DAAR ZOUDEN ZIJ HET LEKKER VINDEN WANT ALS JE HONGER HEB KIJK JE NIET NAAR KLEUR MAAR JE GAAT PROBEREN DE HONGER TE VERJAGEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES