La Rouge brengt langverwachte nieuwe EP uit

1
La Rouge brengt langverwachte nieuwe EP uit

De langverwachte nieuwe EP van La Rouge genaamd Love & Kawina limited Edition 3 is uit. Dat vertelt bandleider tevens zanger Isaac Menso. “Op de CD staan songs in samenwerking met diverse top artiesten, zoals Damaru, Poppe, Kempi en Gio. DJ Dyna levert met remixen ook een bijdrage”, vult hij aan.

De kaskawina band La Rouge, die zowel bekend is in Nederland als in Suriname, bestaat dit jaar 25 jaar. En dat wordt in december groots gevierd. “We vieren het eerst met de fans in Nederland met een party op 2 december in The Box Amsterdam. Daarma komt Suriname aan de beurt. Daar wordt het feest op 23 december gevierd”, aldus Menso.

La Rouge staat bekend om haar kaskawi of kaskawina-stijl, een explosieve hedendaagse kawina-stijl. In de snelle en sensuele kaskawi wordt de creoolse vraag-en-antwoordzang van de kawina, de oorspronkelijk spirituele winti-muziek, gemixt met het calypso-achtige ritme van de kaseko. Talrijke trommels, zoals de skratjie, bepalen het opzwepende ritme. Daarnaast plukt La Rouge uit soca, salsa, merengue en (Nederlandstalige) rhythm-and-blues.[Foto: hoes nieuwe EP La Rouge]


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.