dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVrouwen met beperking krijgen mammogram screening

Vrouwen met beperking krijgen mammogram screening

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting Women United Suriname (WUS) heeft het op zich genomen om in de maand oktober, welke bekend staat als de borstkanker maand, vooral vrouwen met een gehoor- en gezichtbeperking te helpen met het maken van een mammogram screening. Daarnaast zullen ook rolstoelpatiënten geholpen worden. Op vrijdag 20 oktober krijgen deze vrouwen met een beperking de mogelijkheid een mammogram screening te ondergaan bij de Halfhide & Hofwijk Radiologie kliniek aan de Abraham P.H. Samsonstraat, tegenover het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

Het doel van de stichting WUS is om in dienst te zijn van kwetsbare groepen in Suriname waaronder mensen met een beperking, vrouwen en senioreburgers. Deze tegemoetkoming staat in het licht van natuurlijk de oktobermaand, die internationaal is uitgeroepen tot borstkankermaand. Daarbij wordt een oproep gedaan om strijd te blijven leveren tegen borstkanker. Dit is van belang aangezien borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker is bij vrouwen.

Deze activiteit wordt door stichting WUS uitgevoerd onder het thema “Puru syeng”. Hiermee wil zij tot uiting brengen, dat vrouwen het schaamtegevoel voor het doen van een borstonderzoek moeten nalaten. Je lijf kennen, kan niet alleen jouw leven redden, maar geeft ook meer levensvreugde. Aangezien de mens met een beperking niet altijd enthousiast is om zelf die stap te nemen, wil WUS een bijdrage leveren door hen te stimuleren. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan de strijd tegen deze aandoening.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES