zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFrans drugskartel geeft Suriname op als bron van alle kwaad

Frans drugskartel geeft Suriname op als bron van alle kwaad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 okt – Suriname is de bron van alle kwaad als het om drugsdoorvoer gaat naar buurlanden. In Parijs, Frankrijk, loopt een rechtszaak tegen een drugskartel onder leiding van ene Rasta. De man schuift alle schuld van zich af. Het is Suriname waar de drugs zo makkelijk voorhanden zijn of waren. Het enige dat zijn ‘kartel’ valt te verwijten, is dat ze er zo gretig op ingingen.

Maar liefst elf personen maken op een of andere manier deel uit van het kartel. Alle leden zijn in Frans Guyana aangehouden, Surinames oostelijke buurland. Vier van de heren hebben de Franse nationaliteit. Ze zeggen vaker de grens te hebben overgestoken om ‘zaken’ te doen, meldt de Times of Suriname. Rasta wordt aangemerkt als de man die op ‘grote schaal’ drugs wist in te voeren vanuit Suriname.

Het ging allemaal over de grensrivier tussen beide landen, de Marowijne. Volgens Rasta heeft hij niet meer dan drie pond cocaïne zijn land te hebben ingevoerd. Maar volgens de Franse justitiële autoriteiten gaat het om een handel van tientallen kilogrammen tussen Frans Guyana en Frankrijk. De leden van het Franse kartel hangen gevangenisstraffen boven het hoofd van minimaal tien jaar.

opening
Fernandes Express
BODO Party

23 REACTIES
 1. En zo belemmeren de Fransen al weer dat er een Suri multi-nationals ontstaat.Ondanks de grote woorden van de president,blijft Suri op deze manier een klein land.


  Maak melding
 2. Suriname is en blijft nou eenmaal een broeihaard van corruptie en criminaliteit. Dat was zo…dat is zo en dat blijft zo, zolang als daar drugsbaronnen, verkrachters, bankrovers en moordenaar de leiders van het land zijn.


  Maak melding
 3. Hoe kan je anders god in Frankrijk zijn? Een kamertje in het roemruchte Parijs is geen 2 cent. Hoe wou je dat al gaan betalen? was het maar zo doorzichtig allemaal! had je geen hoere tent. So ka’f yani.


  Maak melding
 4. Oma nanga opa zuchtoe, ieja is dit waarvoor we vele oerdomme ndpers in 2010 en 2015 hadden voorgehouden. Drugssmokkel, handel, moord, roof, staatskas legen zal het gevolg zijn als jullie familieleden stemmen op de ndp. Neks no fout lachten ze, oma en opa weten niets en zijn al oud. Voorheen kwamen ze wekelijks langs om te eten, ook bij feesten. Nu komen alleen ex ndpers thuis, oma en opa hadden gelijk, die andere dieharde ndpers in de familie blijvenm oerdom paars krijsen soso lobi bouta. Al bij al heeft deze duivelse man sinds 1980 voor heel veel ellende gezorgd. Mensenlevens, familiebanden, vriendschappen vernietigd. Daarom oma e warskow de kleinkinderen dagelijks, ga alles wat paars ndp oogt en is, ook oom, tante, neef of nicht uit de weg. Ze zijn paars bezeten van het ddb duivelse virus. Ndp is ddb en alles ndpers zijn misdadig vervloekte oerdomme stommelingen, ddb verafgoders, een zeer slecht volk. Het land is steengoed, maar ddb en alle ndpers hebben een misdaadvloek over dit land gebracht. Nogmaals vertrouw geen enkele ndper en nooit van je leven iets van een ndper, wat dan ook, niets want ndp is ddb en staat voor bloedgeld.


  Maak melding
 5. Ja hoor, we staan weer op de wereldkaart. Dankzij de criminele regering van Suriname. Om je diep voor te schamen. En de criminele president roept nog steeds dat hij werkt aan ontwikkeling van Suriname. We weten onderhand wel welke ontwikkeling. Op naar ’s werelds grootste narco staat!


  Maak melding
 6. En dit danken vele oerdomme ndp Meyje en Misika volgeligen aan zichzelf.

  Jeremia 23-10 Iedereen in het land is ontrouw aan God. Daardoor lijdt het land onder de vloek. De graslanden ( Staatkas en financien )zijn verdroogd omdat de mensen alleen maar slechte dingen doen. Iedereen is onrechtvaardig. 11 De priesters en de profeten doen maar alsof ze Mij dienen. Zelfs in mijn tempel doen ze slechte dingen. ( Ooit predikte een onberechte aanbeden moordenaar in GBzuin) 12 Daarom zal het slecht met hen aflopen. Het zal zijn alsof ze in het donker over een glibberig pad gaan. Ze zullen verdwalen en vallen.
  13 Ze profeteerden namens hun goden. Zo bedrogen ze mijn het volk. Ze liegen en bedriegen. ( Vrede en voorspoed, investeerders in lange rijen/ Meyje, Dubai/ Misika) Ze doen mee met ( onberechte ) misdadigers. Maar ze zeggen niet tegen de mensen dat zij GOD weer moeten gaan dienen
  16 Luister niet langer naar wat jullie profeten zeggen. Want zij laten jullie leugens geloven. Ze zeggen wat zij zelf willen. 17 Ze zeggen aldoor tegen de mensen die niets meer met Mij te maken willen hebben: ‘Dit zegt de Heer: er zal vrede zijn.’ En tegen iedereen die Mij ongehoorzaam is, zeggen ze: ‘Er zal je geen kwaad overkomen.’ 18 Maar wie van hen is bij Mij geweest om te horen wat Ik wil zeggen?
  19 Let op, Ik laat een storm komen, een wervelstorm, de storm van mijn woede. Die storm barst los over alle mensen die zich niets van Mij aantrekken. 20 En mijn woede zal niet overgaan, totdat Ik heb gedaan wat Ik van plan was. Ooit zullen jullie dat duidelijk zien. 21 Ik heb die profeten niet gestuurd. Toch zijn zij gegaan. Ik heb niet tegen hen gesproken. Toch hebben zij geprofeteerd. 22 Maar als ze bij Mij waren geweest, zouden ze tegen mijn volk míjn woorden hebben gesproken. Dan zou het volk gestopt zijn met de slechte dingen die ze doen en bij Mij teruggekomen zijn.
  23 Ben Ik alleen een God van dichtbij? zegt de Heer. Ben Ik niet ook een God van ver weg? 24 Zou iemand zich zó ver van Mij kunnen verbergen dat Ik hem niet zou zien? zegt de Heer. Ik ben toch overal in de hemel en overal op de aarde? zegt de Heer. 25 Ik heb gehoord wat de profeten voor leugens profeteren. Ze zeggen: ‘Ik heb dit gedroomd, ik heb dat gedroomd.’ 26 Hoelang zullen ze nog doorgaan met het profeteren van leugens? Want wat ze zeggen, hebben ze zelf bedacht. 27 Ze vertellen hun dromen met de bedoeling dat mijn volk Mij zal vergeten. Net zoals hun voorouders Mij vergeten zijn door andere goden te gaan aanbidden. 28 Een profeet die een droom heeft gehad, kan zijn eigen droom vertellen. Maar een profeet tegen wie Ik heb gesproken, moet precies zeggen wat Ik hem heb gezegd. Het eerste is als waardeloos stro, maar het tweede is als voedzaam graan, zegt de Heer. 29 Mijn woorden zijn immers als een vuur, zegt de Heer. Ze zijn als een hamer die rotsen stukslaat. 30 Maar die profeten doen maar alsof Ik tot hen gesproken heb. Ze praten elkaar na. Let op, Ik zal hen daarvoor straffen. 31 Ze profeteren iets en beweren dat het mijn woorden zijn. Let op, Ik zal hen daarvoor straffen. 32 Hun dromen zijn bedrog, zegt de Heer. Ze vertellen die om mijn volk te bedriegen. Ze kramen alleen maar leugens en onzin uit. Ik heb hen niet gestuurd en hun geen opdracht gegeven om te spreken. De mensen hebben helemaal niets aan hen, zegt de Heer. Let op, Ik zal hen daarvoor straffen.”


  Maak melding
 7. Wie noch steeds niet willen inzien, dat ndpers van leider tot paars verworden oerdomme aanhanger de oorzaak zijn van steeds toenemende misdaden, vnl onrecht, leugen, roof, drugs en verarming zijn oerdomme paarse stommelingen. Hun wacht de verdere paars verdoemde misdadige maatschappij, narcostaat Surboutbabwe.


  Maak melding
 8. DE BRON ??????????????????????????????????

  Sranan levert geen (zware) criminelen uit, en neemt ook de “ten uitvoerlegging” van strafvonnissen niet over van andere landen !
  Dan kweek je maffia en wordt je land op den duur een maffia-staat !!!

  In verband met terroristische misdrijven staat het internationale sein voor Sranan al op rood !

  Nu zal dat ook gaan gelden voor internationale drugsmisdrijven !
  Immers de Paarse politici hebben het nodig gevonden een persoon met een zwaar drugsvonnis (11 jaar Celstraf) op zijn naam te benoemen tot president !
  Daar komt bij dat ook Dino B, de zoon van deze gevonniste op dit moment ook voor oa internationale drugshandel een straf uit zit in de USA-gevangenis !

  BRON van het kwaad is de zwakke Surinaamse Grondwet en de misdadigers in Sranan die zich voordoen als politici !

  De tentakels van deze zware criminelen reiken zeer ver en zij hebben onze volksvertegenwoordiging ook al totaal uitgeschakeld/in handen !

  Geen enkele toezichthoudende instantie In Sranan werkt meer zoals het hoort volgens de wet : DNA, OM, politie, Douane, Rekenkamer, Clad etc etc.

  Alles en iedereen stuit bij onderzoek op een BLINDE MUUR, EEN PAARSE BLINDE MUUR ! En wordt bovendien ernstig bedreigd !

  Sranan moet wakker worden en haar goud en nog te vinden olie VEILIG ZIEN TE STELLEN en voorkomen dat deze Paarse drugsbendes, ALLES WEGKAPEN !

  PS : Hoe kan je als land een drugsveroordeelde op de hoogste post benoemen, hoe kan het dat plegers van meerdere massamoorden op Surinamers, nog steeds niet zijn gevonnist ?????
  Hoe kan het dat deze massamoordenaars en hun handlangers, ongestraft, jarenlang staatseigendommen en staatsgelden roven en stelen ??????

  Het is algemeen bekend dat internationale criminelen aangetrokken worden door landen met zwakke systemen, Sranan is daar een voorbeeld van !


  Maak melding
 9. Is het die “rasta beleidsadviseur op het kabinet” ?
  Of een naar voren geschoven “rasta” door Brunsie, waar hij heer en meester is in oost-Suriname !! Indertijd, volgens een Canadees van Sur.Stone Ind. was er een ruilhandel tussen Brunsie en Farc :wapens tegen coca;daarom moest de Canadees vluchten met achterlating van alles van Moengoe en Patamacca.Ding neefjes foe-mie sabi a torie disie !!


  Maak melding
 10. Suriname is een:
  – doorvoerland van drugshandel, wapenhandel ruilen voor drugs),
  – mensenhandel ( China, Haïti Brazilië); prostitutiehandel,
  – benzinehandel,
  – witwassen van geldhandel van drugshandel en Casino, enz.

  Sedert wanneer is dat zo gekomen?
  Wie is hiervoor verantwoordelijk?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Ello, die “RasTA”, is de toenmalige Minister van Justitie; Misidjan. Als minister was hij al actief in het Marowijne. En als we de weg terugvolgen, dan komen we in het parlement uit. Daar zit het drugskartel van Suriname!.


  Maak melding
 12. @@ Flyer!! maak je niet druk!! Het is niet anders dan aandachttrekkerij van RobGay!! Hij is zelf zo krom als ik weet niet wat!! Hij heeft hondsdolheid!! Ik spuug gewoon op zulke strontvliegen!! Zelfs voor € 1000,= wil ik niet eens in hun bek poepen!!


  Maak melding
 13. Weet iemand waar Frans masmeijer? a man ben wan mas lai. die ideale (witte) schoonzoon. Weet ene ho@rebeest dat? terebatjaw, dotfeba. Banana dozen van josefine bel!
  One Ras one Culture; L.O.V.E.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES