dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname blijft optimistisch over grote olievondst

Suriname blijft optimistisch over grote olievondst

-

PARAMARIBO, 17 okt – Het optimisme over een grote olievondst is in Suriname niet te onderdrukken. Rudolf Elias, directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname, ziet de vondsten in westelijk buurland als niets minder dan een aanwijzing. “Wij kunnen niet meer spreken van ‘als’ maar van ‘wanneer’ Suriname olie zal vinden.”

De vondst van een vijfde oliebron dichtbij de grens met Suriname werkt abosluut aanstekelijk. “De olievondsten in Guyana komen steeds dichterbij onze grens”, zegt Elias tegenover de Ware Tijd. Zelf blijft Suriname naarstig naar oliebronnen zoeken, zowel aan land als in zee. Dit gebeurt in samenwerking met buitenlandse oliemaatschappijen. Het Britse Tullow Oil is bezig in diepzeegebied.

De verwachtingen zijn hooggespannen. “Wij kunnen over een dag of tien al horen dat er ook in Suriname olie is gevonden. En als het dit keer niet lukt, zal het wel in 2018 of 2019 zover zijn”, aldus Elias. In Guyana wordt nog geen aardolie verwerkt. De vondsten zijn van recente datum. De raffinaderij van Staatsolie produceert gasoline en diesel uit oliebronnen in Saramacca.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. Hierbij laat ik u via het Nationaal DESinformatie Instituut weten dat ik al Onze gevonden Olie gisteravond heb verkocht aan een Nederlandse vriend !

  Hij is echt de beste koper die op deze wereld te vinden is !

  Bijlage : KOPIE PRESIDENTIEEL BESLUIT !

  PS : Het ga u allen goed !!!


  Maak melding

 2. Welke vondsten er ook komen, het volk zal niet veel van merken, een deel verdwijnen in de zakken van de corrupte ndp gangsters en de rest voor het afbetalen van de steeds toenemende megaschulden. Wo ka, oerdomme ndpers.


  Maak melding

 3. Al stop je miljarden en miljarden en miljarden in een land als Suriname uiteindelijk wordt toch nul komma nul. Zie geschiedenis.Dus die eventuele mega olieveld zal geen reet uitmaken net als de mega bauxiet en goudmijnen…. Je heb mensen die miljarden maken en mensen die ze verprutsen.

  Zoveel rovers op straat net zoveel in de regering.


  Maak melding

 4. Als mijn Dubai werkelijkheid wordt, dan krijgt iedereen GRATIS melkpap en voedselpakketten, net als in mogadishu en congo.

  Ik zelf verhuis dan met schoonzoon hoefslag en vieze president adhin naar abu dhabi


  Maak melding

 5. Tuurlijk krijgen we, net als goud, heel veel olie. Maar pas na 2020. Jullie gaan er alleen van iets van merken of mee profiteren wanneer jullie voor ons gaan stemmen!! Dat is een harde eis/ grote voorwaarde….😂


  Maak melding

 6. Ik koestert geen valse hoop maar laten wij vanuit gaan dat er olie wordt gevonden. Dan begint pas de problemen. De vraag is heeft Suriname kabbelde onderhandelaars dat opgewassen zijn tegen de Britten.

  Tigri is nog steeds in handen van Guyana en de President Bouterse heeft ons toen voorgehouden dat er een oplossing komt. De oplossing van het bezetgebied van Suriname door Guyana is stilzwijgend geaccepteerd door de regering Bouterse. Verder hoor men niks meer over Tigri.

  Suriname heeft een gebrek aan goeie/deskundige onderhandelaars en zal altijd het onderspit delven.


  Maak melding

 7. Elias moet nu toch wel weten dat Suriname, de huidige coalitie, reeds de olie die nog gevonden moet worden als inkomsten heeft opgenomen in de 5 jarige begroting alsook de nog te ontvangen bedragen uit de gouddeal. De goudprijs is gebaseerd op 1.300 US per troy ounce

  Dus hoezo
  “Wij kunnen niet meer spreken van ‘als’ maar van ‘wanneer’ Suriname olie zal vinden.”
  Suriname gaat uit van 100% zekerheid dat er olie wordt gevonden tussen 2016 en 2022


  Maak melding

 8. Ondanks een grote olievondst , is het land toch een kopie van Haïti. We weten dat afriden niet met financiën en natuurlijke hulpbronnen kunnen omgaan.
  Kijk maar naar Afrika met al haar natuurlijke hulpbronnen, het is en zal altijd een zooitje blijven !!!!


  Maak melding

 9. Olie vondsten,

  Er zal zeker olie gevonden worden, al duurt dat 5-8 jaar voor dat het in raffinaderij verwerkt kan worden, aldus economist en techneuten, die zelfde economist vinden dat het begrotingstekort enorm is, info dagblad Trouw


  Maak melding

 10. Kijk naar een vlog naar onderwerp. Nooit zoveel witte lui in Suriname gezien, aan tafel. Lijken wel aasgieren asen op olie.
  Alleen in de emiraten heeft het gewerkt. Rijdt iedereen – iedereen, de gastarbeiders dan niet! – rond in de nieuwste sportauto en is de nationale carier verzekerd van alle snufjes en comfort. Rozen geur en manenschijn!
  Af i diki nomo i poeroe. Schiet op, De Dag is nabij!!


  Maak melding

 11. @Fenix

  Als de kennis ontbreekt moet je het elders halen, die witte man is nou eenmaal slim, kijk maar naar goud en olie deals, dat hebben Surinamers top geregeld toch, net als de leningen tegen 9.5% weet hoe snel een maand om is. Vraag het maar aan rekenmeesters, die zitten nu al te huilen, en weten niet zij het moeten doen


  Maak melding

 12. Alleen jammer dat er binnen afzienbare tijd geen vraag meer zal zijn naar organische brandstoffen omdat er massaal wordt overgegaan op goedkopere ‘duurzame’ groene brandstof. Kijk maar wat er b.v. in Europa gebeurd. Heeft Suriname i.c.de regering ook een visie voor de komende 10 à 15 jaar, of blijft men hangen in heden en verleden zoals altijd. Aardolie is uit, zonne- en windenergie is in. Olie is straks geen cent meer waard. Staatsolie zal er goed aan doen zich ook in de toekomstige energiebronnen te storten.


  Maak melding

 13. Ondanks de wereld langzaam het besef over de schadelijke gevolgen van het gebruik van fossiele brandstoffen begint te begrijpen, zijn we in Suriname nog niet zover….


  Maak melding

 14. Het goud de olie in de Surinaamse aardbodem waar men zich nu voor in de startblokken wil zetten, is van Suriname, behoort aan mama Sranang.
  Een allen die mij als kind van Suriname, voor altijd als derde wiel -geen partij, laatstaan oppositie-, voetveeg hadden weggezet, VERVLOEKT ZIJN JULLIE.
  Ik hoop en wens van harte, dat deze al dan niet rijkdom, jullie letterlijk verblind. Hypocriete beesten, ellendelingen. Poten af van die Surinaamse vlag; Die is ook in SU ontstaan.

  One Ras one Culture: Surinamese.


  Maak melding

 15. Sranan is zo STUPIDE dat zij toestaat dat een NEP-president, die niet aan de grondwettelijke voorwaarden voor benoeming voldoet (zie zijn ANTECEDENTEN !) , met een drieregelig kattebelletje (bestempeld tot Presidentieel Besluit ! ) al Ons Goud, al onze Olie, al Onze Deviezen en al Onze andere Waardevolle Zaken, voor NOP, kan weggeven aan een buitenlandse Paarse vriend !

  Zie wat er al met een groot deel van ons Zoetwater is gebeurd !

  STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!!!

  PS : A GEVAAR DE LIT’NA UN MINDRI !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES